Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 minutes ago, jkoukos said:

Τα Speedport στέλνονται άμεσα πριν την ολοκλήρωση της εγκατάσταση και τα συνδέουμε εμείς οι χρήστες.

Τα Fritz έρχονται σε επόμενο ραντεβού μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, καθώς χρειάζονται ρύθμιση (την πρώτη φορά) επί τόπου από τον τεχνικό και δεν γίνεται από εμάς. Ο λόγος είναι ότι περιέχεται σε αυτά το ΟΝΤ στο οποίο καταλήγει η οπτική ίνα και πρέπει να αναγνωρισθεί από το OLT του παρόχου.

Σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση, ήλπιζα οτι οι υπεργολάβοι θα έφερναν μαζί και τον εξοπλισμό για να γίνει η εγκατάσταση με την μία. Thanks!

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Risky είπε

Σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση, ήλπιζα οτι οι υπεργολάβοι θα έφερναν μαζί και τον εξοπλισμό για να γίνει η εγκατάσταση με την μία. Thanks!

Τεχνικός της Cosmote θα έρθει και όχι από υπεργολάβο για το Fritz. Ο δεύτερος είναι μόνο για την εγκατάσταση της υποδομής και δεν έχει καμία σχέση με ρυθμίσεις, ελέγχους, βλάβες κλπ της σύνδεσης.

Δημοσ.

Εκδόθηκε κουπόνι και για την δική μου σύνδεση. Είμαι ιδιοκτήτης διαμερίσματος σε 5οροφη πολυκατοικία 15 διαμερισμάτων. Πρέπει να πάρω συγκατάθεση ή να κάνω κάποια ενημέρωση πριν την εγκατάσταση; 

Δημοσ.
Στις 21/11/2024 στις 2:44 ΜΜ, BadIntruder είπε

Καλησπέρα, ρε παιδιά γνωρίζετε αν έχει αλλάξει κάποιος νόμος/οδηγία σχετικά με την εσωτερική/εξωτερική τοποθέτηση της καλωδίωσης;

Κάναμε αίτηση σε ιδιόκτητο διώροφο κτήριο και ήρθε ο τεχνικός του εργολάβου και μας λέει ότι πρέπει να περάσει αναγκαστικά μέσα από το κλιμακοστάσιο. Ενώ εμείς θέλουμε να φέρουμε την καλωδίωση εξωτερικά και να ανέβει από το μέσο της πρόσοψης, όπως το έχει κάνει και ο γείτονάς μας απέναντι. Οι λόγοι είναι δύο, ότι πρώτον θα γεμίσουμε κανάλια και τρύπες στο κλιμακοστάσιο, και δεύτερον ότι το router θα μπει στην άκρη του χώρου όπου δεν βολεύει για την κάλυψη του σήματος.

Ο τεχνικός μας λέει ότι έχει αλλάξει η οδηγία από την Cosmote εδώ και έξι μήνες και δεν επιτρέπει την εξωτερική εγκατάσταση. Απ' την άλλη, ο γείτονας έκανε την εγκατάσταση πριν 2-3 μήνες (δεν είναι Inalan).

Κάθε απάντηση/πρόταση δεκτή. Ευχαριστώ πολύ.

Παραθέτω και εικόνα της κάτοψης για καλύτερη κατανόηση. (Bob Ross approves.)

skala.jpg.8ec7b2d85b7d26e693a541f8cb9bb398.jpg

Αυτό θα ήθελα να έχει γίνει κι εγώ, αλλά οι "έξυπνοι" της πολυκατοικίας φρόντισαν να περάσει ένα μάτσο χάλι στο κλιμακοστάσιο! Βάλε κι ότι το υπάρχον router είναι εντελώς ανάποδα από εκεί που έχει μπει αναμονή στην είσοδο, δηλαδή είναι στην πίσω πλευρά κι αν είχαν κάνει αυτό που θες κι εσύ, εξωτερικά πίσω, θα ήταν όλα μια χαρά!

Γνώμη μου, όσο προλαβαίνεις φρόντισε να βρεις νομικό, κάποιον να σου πει πως να κινηθείς σωστά αν πάει να φέρει αντιρρήσεις ο τεχνικός!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/10/2024 στις 1:23 ΜΜ, rscosworth είπε
Spoiler

Θα ήθελα τη γνώμη από όσους γνωρίζουν ή τους έχει συμβεί κάτι παρόμοιο.

Συγγενικό μου πρόσωπο έκανε αίτηση στην Cosmote για να φέρει οπτική ίνα στο σπίτι. Από την Cosmote του είπαν ότι είναι οκ και θα τον καλέσει ο εργολάβος.

Έρχεται ο εργολάβος και βλέπει ότι το ακριβώς δίπλα σπίτι έχει ήδη οπτική ίνα από την Cosmote «κουτί οπτικής ίνας  στον τοίχο εξωτερικά του σπιτιού» οπότε και πάει να πάρει την γραμμή από εκεί.

Τον βλέπει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και του λέει δεν θα κάνεις τίποτα δεν σε αφήνω. Είναι λέει δικό μου το κουτί, το πληρώνω στον ΟΤΕ.

Του εξηγεί ο εργολάβος ότι αυτό το κουτί δεν χρεώνεται σε κανέναν και το τι θέλουν να κάνουν.

Ανένδοτος ο γείτονας ιδιοκτήτης λέει το κουτί είναι στην ιδιοκτησία μου και δεν σου επιτρέπω να κάνεις τίποτα.

Φεύγει ο εργολάβος και πρότεινε να μιλήσουν με την Cosmote για να φέρουν νέο κουτί στο κτήριο.

Ξανά επικοινωνία ξανά ραντεβού με άλλον εργολάβο «3 μήνες», έρχεται ο εργολάβος και λέει δεν μπορώ να φέρω νέο κουτί στο κτήριο σου γιατί το κάθε κουτί είναι για 2 πολυκατοικίες.

Μίλησε με τον αρνητικό γείτονα ιδιοκτήτη χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Λέει να μου φέρει χαρτί ο ΟΤΕ ότι δεν το πληρώνω.

Ο ΟΤΕ λέει δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Είναι σε απόγνωση ο άνθρωπος. Τι μπορεί να κάνει? Που μπορεί να απευθυνθεί?

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ.

να κανει εγκατασταση με smart readiness οπως θελει αυτος... κ νομιζω θα εχει κ μειωση στο Μηνιαίο Τέλος Διαχείρισης Ενδοκτηριακής Καλωδίωσης  δες απο την αλλη μερια(διπλα ή απεναντι) ποιον παροχο εχουν οι αλλοι κ απευθυνσου κ σε αυτους 1. https://fttxgr.eu/map 2. https://www.broadband-assist.gov.gr/

προσωπικα αρχιζω να βλεπω οτι ΑΝ το φεκ δεν εχει προβλεψει ακομη πως γινεται μια σωστη εγκατασταση θα εχουμε καταστασεις τυπου ιναλαν hcn να πετανε χυμα οπτικη ινα οπως κ οπου θελουν...προς το παρων θεωρω οτι απλα δεν δινουν σημασια στο φεκ...εχω διαβασει οτι στο φεκ γραφει οτι μπορει να περασει η οπτικη μεσα απο υπαρχων καλωδιωση .προφανως εννοει του χαλκου...αν εισαι μονοκατοικια πετα το καλωδιο τηλεφωνου ή περνα την οπτικη διπλα με ατασλαινα στον ιδιο σωληνα.

βάση κάποιου νοκ ~ 2000 κ μετά..πρεπει να υπάρχει ήδη (αναμονη)σωλήνας έξω στο πεζοδρόμιο για να περάσει κ οπτικη ινα κ καταληγει υπογειο -ισόγειο.(έχουν πρόσβαση στο σχέδια )..

Επεξ/σία από kage
  • Super Moderators
Δημοσ.
25 minutes ago, kage said:

κ νομιζω θα εχει κ μειωση στο Μηνιαίο Τέλος Διαχείρισης Ενδοκτηριακής Καλωδίωσης

Καλή τύχη γι' αυτό.

1 hour ago, kSiS said:

Εκδόθηκε κουπόνι και για την δική μου σύνδεση. Είμαι ιδιοκτήτης διαμερίσματος σε 5οροφη πολυκατοικία 15 διαμερισμάτων. Πρέπει να πάρω συγκατάθεση ή να κάνω κάποια ενημέρωση πριν την εγκατάσταση; 

Συγκατάθεση όχι, ενημέρωση αν θες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 02/12/2024 at 20:45, jkoukos said:

Τεχνικός της Cosmote θα έρθει και όχι από υπεργολάβο για το Fritz. Ο δεύτερος είναι μόνο για την εγκατάσταση της υποδομής και δεν έχει καμία σχέση με ρυθμίσεις, ελέγχους, βλάβες κλπ της σύνδεσης.

Ακριβώς όπως το περιέγραψες. Η εγκατάσταση έγινε προ ολίγου χωρίς κανάλι - πραγματικά αόρατο το καλώδιο - και μπήκε και ένα μικρό κουτάκι (Huawei) σε σημείο που του υπέδειξα (ενω αρχικά μου είπε οτι πρέπει να μπει κοντά στην πρώτη διαθέσιμη τηλεφωνική πρίζα πράγμα το οποίο δεν βόλευε) στο οποίο θα συνδεθεί το Fritz το οποίο περιμένω αύριο με courier (έχω ήδη αριθμό αποστολής). Εξαιρετικός ο υπεργολάβος, έτυχα σε πολύ έμπειρο, τρύπησε σωστά με την πρώτη χωρίς να μετρήσει, ήταν καθαρός και ευγενικός. Τώρα θα περιμένω τον τεχνικό της cosmote για να ελέγξει και να σετάρει (ή πρέπει να τους καλέσω εγώ για να το τρέξουν πιο γρήγορα;). 

Επεξ/σία από Risky
Δημοσ.
Στις 2/12/2024 στις 12:59 ΜΜ, Vagman1111 είπε

Ότι να ναι.Εμενα ήρθαν για έλεγχο πριν από λίγες μέρες και μου είπαν θα μπορούσαν να το περάσουν από έξω, όπως το διπλανό σπίτι αλλά έπρεπε να είναι ένα διαμέρισμα σε κάθε όροφο όχι 2 όπως στο σπίτι μου.

Ok, τουλάχιστον αυτό βγάζει νόημα, για να μπει το floorBox εσωτερικά σε κάθε όροφο και να διανύμει την ίνα σε κάθε διαμέρισμα μετέπειτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω κάτι μήπως και υπάρχει περίπτωση να γλιτώσω από το χάλι που έχουν κάνει με επιτυχία!

Εφόσον έχει ήδη περαστεί σε μία πολυκατοικία η υποδομή, δηλαδή το κεντρικό κουτί στην κεντρική είσοδο εσωτερικά της πολυκατοικίας και η οπτική ίνα μέχρι έξω από πόρτα διαμερίσματος. Σύνδεση δεν έχει γίνει ως τώρα γιατί δεν έκανα αίτηση.

Να υποθέσω ότι αίτηση σε άλλον πάροχο για να κάνει εγκατάσταση δεν παίζει λογικά; Άρα αν ήθελα να τους πω ότι την γραμμή την θέλω στην πίσω πλευρά του κτιρίου (αφού εκεί είναι και η κύρια γραμμή του χαλκού που έχω κάνει και συγκέντρωση όλων των καλωδιώσεων και patch panel) πως και που θα μπορούσα να το θέσω; Έχετε τέτοια εμπειρία ή οποιαδήποτε πληροφορία;

Επεξ/σία από gousias
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, gousias said:

Να υποθέσω ότι αίτηση σε άλλον πάροχο για να κάνει εγκατάσταση δεν παίζει λογικά;

Αν μιλάμε για τους 3 μεγάλους, τότε όχι, χρησιμοποιούν αυτή.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Thresh είπε

Αν μιλάμε για τους 3 μεγάλους, τότε όχι, χρησιμοποιούν αυτή.

Την γραμμή κεντρικά κάτω την ανέλαβε Nova, ωστόσο δεν ξέρω τι παίζει με τις νέες επιδοτήσεις, εάν δικαιούμαι να κάνω, εάν αφορά μόνο περιοχές που δεν έχει περαστεί οπτική ίνα και αν μπορώ να κάνω κάπου αλλού αίτηση. Δηλαδή αν μπορεί άλλος πάροχος να περάσει ξανά κεντρική γραμμή κάτω.

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, gousias said:

Την γραμμή κεντρικά κάτω την ανέλαβε Nova, ωστόσο δεν ξέρω τι παίζει με τις νέες επιδοτήσεις, εάν δικαιούμαι να κάνω, εάν αφορά μόνο περιοχές που δεν έχει περαστεί οπτική ίνα και αν μπορώ να κάνω κάπου αλλού αίτηση. Δηλαδή αν μπορεί άλλος πάροχος να περάσει ξανά κεντρική γραμμή κάτω.

Αν υπάρχει ήδη κάθετη καλωδίωση δεν μπορεί να πάρεις το Smart Readiness, αλλά μπορείς κανονικά το Gigabit Voucher.

Στην οριζόντια εγκατάσταση της Nova θα παίξει πχ η Cosmote, η Vodafone δυστυχώς επιλέγει να μην δίνει FTTH σε περιοχές της Nova.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Thresh είπε

Αν υπάρχει ήδη κάθετη καλωδίωση δεν μπορεί να πάρεις το Smart Readiness, αλλά μπορείς κανονικά το Gigabit Voucher.

Στην οριζόντια εγκατάσταση της Nova θα παίξει πχ η Cosmote, η Vodafone δυστυχώς επιλέγει να μην δίνει FTTH σε περιοχές της Nova.

Έχει φτάσει μέχρι έξω από πόρτα διαμερίσματος. Άρα θεωρείται οριζόντια; Και οι διαφορές Smart Readiness - Gigabit Voucher;

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, gousias said:

Έχει φτάσει μέχρι έξω από πόρτα διαμερίσματος. Άρα θεωρείται οριζόντια; Και οι διαφορές Smart Readiness - Gigabit Voucher;

Αν δεν έχει συνδεθεί το διαμέρισμα δεν θεωρείται οριζόντια, αλλά το θέμα είναι να μην υπάρχει κάτι γενικότερα για να δικαιούστε το Smart Readiness.

Αυτό επιδοτεί εγκατάσταση, που έτσι κι αλλιώς την κάνει δωρεάν ο πάροχος.

Το Gigabit Voucher επιδοτεί πάγιο και δυστυχώς τέλος ενεργοποίησης. Είναι όμως για 300 κι άνω Mbps.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, gousias είπε

Να ρωτήσω κάτι μήπως και υπάρχει περίπτωση να γλιτώσω από το χάλι που έχουν κάνει με επιτυχία!

Εφόσον έχει ήδη περαστεί σε μία πολυκατοικία η υποδομή, δηλαδή το κεντρικό κουτί στην κεντρική είσοδο εσωτερικά της πολυκατοικίας και η οπτική ίνα μέχρι έξω από πόρτα διαμερίσματος. Σύνδεση δεν έχει γίνει ως τώρα γιατί δεν έκανα αίτηση.

Να υποθέσω ότι αίτηση σε άλλον πάροχο για να κάνει εγκατάσταση δεν παίζει λογικά; Άρα αν ήθελα να τους πω ότι την γραμμή την θέλω στην πίσω πλευρά του κτιρίου (αφού εκεί είναι και η κύρια γραμμή του χαλκού που έχω κάνει και συγκέντρωση όλων των καλωδιώσεων και patch panel) πως και που θα μπορούσα να το θέσω; Έχετε τέτοια εμπειρία ή οποιαδήποτε πληροφορία;

Κάνεις αίτηση και όταν έρθουν για την εγκατάσταση τους λες που θες να μπει το πριζάκι της οπτικής. Βρίσκετε μαζί την καλύτερη όδευση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...