Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σε σχέση με το fiber του the home αν κάποιο παιδί γνωρίζει , έχουν ξεκινήσει και κάνουν εγκατάσταση fiber στο δάσος χαϊδαρίου , εγω μένω ψηλά και σε ένα δρόμο που είναι αδιέξοδο, το ερωτημα ειναι αν  η εταιρεία που κάνει το έργο είναι υποχρεωμένη να κάνει την εγκατάσταση σε όλους τους δρόμους ή υπάρχει κάποιο σχέδιο σε ποιους θα μπει ???? 

Επεξ/σία από darkman
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, darkman said:

αν  η εταιρεία που κάνει το έργο είναι υποχρεωμένη να κάνει την εγκατάσταση σε όλους τους δρόμους ή υπάρχει κάποιο σχέδιο σε ποιους θα μπει ???? 

Όπου θέλει και δυστυχώς σχέδια δεν δημοσιοποιούνται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, darkman είπε

Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σε σχέση με το fiber του the home αν κάποιο παιδί γνωρίζει , έχουν ξεκινήσει και κάνουν εγκατάσταση fiber στο δάσος χαϊδαρίου , εγω μένω ψηλά και σε ένα δρόμο που είναι αδιέξοδο, το ερωτημα ειναι αν  η εταιρεία που κάνει το έργο είναι υποχρεωμένη να κάνει την εγκατάσταση σε όλους τους δρόμους ή υπάρχει κάποιο σχέδιο σε ποιους θα μπει ???? 

Ποιος σκάβει; Αν είναι η Cosmote, είσαι τυχερός, γιατί περνάει σειριακά από όλους τους δρόμους.

Επεξ/σία από georgeole
Δημοσ.

H Cosmote ειναι ...... 

4 λεπτά πριν, Thresh είπε

Όπου θέλει και δυστυχώς σχέδια δεν δημοσιοποιούνται.

αυτό είναι αλήθεια γιατί ρώτησα και τα παιδιά που σκάβανε και δεν ήξεραν αλλά και τα παιδιά που ήτανε  στο kv που είναι δύο τετράγωνα παρακάτω

Δημοσ.

Σήμερα είδα να σκάβει το δρόμο απέναντι από την εργασία μου (επαρχία), συνεργείο της εταιρείας "Ζεύξις". Επειδή γνωρίζομαι με τον τοπικό τεχνικό διευθυντή του ΟΤΕ, τον πήρα μπας και υπήρχε πιθανότητα να έσκαβαν και προς τα εμένα. Μου είπε ότι 1ον ήταν της nova (φτου φτου φτου) όπου με την ασφαλτόστρωση του δρόμου είχαν περάσει το καλώδιο κρεμαστό στα κάγκελα-μπαριέρες (!) και τώρα θα το υπογειοποιούσαν, 2ον ότι δεν γίνεται τίποτα... Μου είπε βέβαια ότι η οπτική προχωράει φουλ γρήγορα και θα περάσει σύντομα στο γειτονικό χωριό...τώρα να έρθει σε εμάς που είμαστε μόνοι μας εδώ πα χάμω δεν το βλέπει σύντομα...όχι τίποτα άλλο, ο χαλκός είναι όλος σάπιος με το που μπουμπουνάει, κόβονται τα τηλέφωνα!

Δημοσ.
Στις 14/11/2024 στις 10:19 ΜΜ, mphxths είπε

Βασικα θα τους πεις που θα μπει το ρουτερ , αρα μεχρι που θα τραβηξουν την οπτικη και ο,τι αλλη παραξενια μπορει να εχεις

Καλησπέρα, ρε παιδιά γνωρίζετε αν έχει αλλάξει κάποιος νόμος/οδηγία σχετικά με την εσωτερική/εξωτερική τοποθέτηση της καλωδίωσης;

Κάναμε αίτηση σε ιδιόκτητο διώροφο κτήριο και ήρθε ο τεχνικός του εργολάβου και μας λέει ότι πρέπει να περάσει αναγκαστικά μέσα από το κλιμακοστάσιο. Ενώ εμείς θέλουμε να φέρουμε την καλωδίωση εξωτερικά και να ανέβει από το μέσο της πρόσοψης, όπως το έχει κάνει και ο γείτονάς μας απέναντι. Οι λόγοι είναι δύο, ότι πρώτον θα γεμίσουμε κανάλια και τρύπες στο κλιμακοστάσιο, και δεύτερον ότι το router θα μπει στην άκρη του χώρου όπου δεν βολεύει για την κάλυψη του σήματος.

Ο τεχνικός μας λέει ότι έχει αλλάξει η οδηγία από την Cosmote εδώ και έξι μήνες και δεν επιτρέπει την εξωτερική εγκατάσταση. Απ' την άλλη, ο γείτονας έκανε την εγκατάσταση πριν 2-3 μήνες (δεν είναι Inalan).

Κάθε απάντηση/πρόταση δεκτή. Ευχαριστώ πολύ.

Παραθέτω και εικόνα της κάτοψης για καλύτερη κατανόηση. (Bob Ross approves.)

skala.jpg.8ec7b2d85b7d26e693a541f8cb9bb398.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 minutes ago, BadIntruder said:

Αρχικα να πω οτι αν γινει σωστα δουλεια , το καναλακι στον κοινοχρηστο χωρο δεν χτυπαει ασχημα και δεν φαινεται πολυ. Εμας τις πρωτες μερες εψαχνα να βρω την διαδρομη του , δεν το εβλεπα καν. Και εκανε μεγαλη διαδρομη κιολας , δεν ειναι οτι ηταν μισο μετρο ξερωγω και δεν προλαβαινες να το δεις. Απο την αλλη , αν βαλουν διαφανη ινα , που την ψιλοστοκαρουν απο πανω , εκει ειναι που δεν την βλεπεις καν ...

Οσο για την τοποθετηση του ρουτερ , αυτο ειναι ενα θεμα. Γιατι αν δεν μπει εξαρχης εκει που θες , θα πρεπει να τραβας εσωτερικα καλωδια (ινα ή ethernet) μεχρι να το φτασεις στο σημειο που σε βολευει.

ΥΓ: Αν εχει πεσει οδηγια απο την cosmote δεν ξερω , αλλα αν ισχυει , και αυτοι δεν μπορουν να κανουν κατι αλλο.

Επεξ/σία από mphxths
  • Thanks 1
Δημοσ.

καλησπέρα σήμερα επιτέλους πέρασε και η οπτική ίνα από το δικό μου δρόμο στο δάσος του χαϊδαρίου αυτό όμως που έχω να παρατηρήσω είναι το θέμα με τις αναμονές , έχουνε βάλει σε άσχετα σημεία αν και οι κοπέλα που ήταν η υπεύθυνη μου είπε ότι καλύπτονται όλα τα σπίτια,έχουν τραβήξει κάθετο κανάλι στο απέναντι σπίτι που είναι μία μονοκατοικία και απ τη μεριά μας που είμαστε δύο πολυκατοικίες τριώροφες δεν έχουν τραβήξει αναμονη ,  στο ερώτημά μου πως θα πάρω εγώ οπτική ίνα μου είπαν από απέναντι εναέρια, έχει ακούσει κάποιο παιδί κάτι τέτοιο ? και περίπου πόσο θέλει η ενεργοποίηση από την ώρα που σκάψουνε κάνα δίμηνο με τρίμηνο ???
η φάση είναι ότι βγάλανε και αναμονή σε ένα οικόπεδο που δεν έχει κάν σπίτι :P  :P 

Δημοσ.

Τομή του κυρίως αγωγού οπτικών ινών που μπαίνει στο χαντάκι που ανοίγεται κατά την εγκατάσταση του δικτύου.

Μη ρωτήσετε τι και πως, δεν έχω ιδέα.

IMG_20241122_125621.jpg.6f0798808458a56d128af8241679b10b.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Ερώτηση εγκατάστασης: Έχει φτάσει η οπτινκή ίνα έξω από το διαμέρισμα. Θα έρθει μεθαύριο υπεργολάβος της Cosmote για να την φέρει μέσα στο διαμέρισμα. To FRITZ!Box 5530 δεν το έχω παραλάβει ακόμη. Μίλησα με το chat της Cosmote και μου είπαν οτι θα γίνει νέο (άλλο, δεύτερο δηλαδή) ραντεβού για να συνδεθεί το FRITZ!Box (το οποίο θα παραλάβω στις 5 του μήνα). Ισχύει ή λένε βλακείες από το support γιατί δεν γνωρίζουν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 minutes ago, Risky said:

Ερώτηση εγκατάστασης: Έχει φτάσει η οπτινκή ίνα έξω από το διαμέρισμα. Θα έρθει μεθαύριο υπεργολάβος της Cosmote για να την φέρει μέσα στο διαμέρισμα. To FRITZ!Box 5530 δεν το έχω παραλάβει ακόμη. Μίλησα με το chat της Cosmote και μου είπαν οτι θα γίνει νέο (άλλο, δεύτερο δηλαδή) ραντεβού για να συνδεθεί το FRITZ!Box (το οποίο θα παραλάβω στις 5 του μήνα). Ισχύει ή λένε βλακείες από το support γιατί δεν γνωρίζουν;

Δεν ξερω ποια ειναι η διαδικασια πλεον , αλλα στους γονεις μου που εγινε εγκατασταση οπτικης πριν κατι μηνες (cosmote) , το ρουτερ ειχε ερθει πριν τον τεχνικο που τραβηξε την ινα εντος του διαμερισματος. Τωρα αν σε εσενα εχει καθυστερησει να ερθει (γιατι?) , τοτε πολυ πιθανο να γινει δευτερο ραντεβου οπως λενε για να το συνδεσουν/ρυθμισουν.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.
Στις 21/11/2024 στις 2:44 ΜΜ, BadIntruder είπε

Καλησπέρα, ρε παιδιά γνωρίζετε αν έχει αλλάξει κάποιος νόμος/οδηγία σχετικά με την εσωτερική/εξωτερική τοποθέτηση της καλωδίωσης;

Κάναμε αίτηση σε ιδιόκτητο διώροφο κτήριο και ήρθε ο τεχνικός του εργολάβου και μας λέει ότι πρέπει να περάσει αναγκαστικά μέσα από το κλιμακοστάσιο. Ενώ εμείς θέλουμε να φέρουμε την καλωδίωση εξωτερικά και να ανέβει από το μέσο της πρόσοψης, όπως το έχει κάνει και ο γείτονάς μας απέναντι. Οι λόγοι είναι δύο, ότι πρώτον θα γεμίσουμε κανάλια και τρύπες στο κλιμακοστάσιο, και δεύτερον ότι το router θα μπει στην άκρη του χώρου όπου δεν βολεύει για την κάλυψη του σήματος.

Ο τεχνικός μας λέει ότι έχει αλλάξει η οδηγία από την Cosmote εδώ και έξι μήνες και δεν επιτρέπει την εξωτερική εγκατάσταση. Απ' την άλλη, ο γείτονας έκανε την εγκατάσταση πριν 2-3 μήνες (δεν είναι Inalan).

Παραθέτω και εικόνα της κάτοψης για καλύτερη κατανόηση. (Bob Ross approves.)

skala.jpg.8ec7b2d85b7d26e693a541f8cb9bb398.jpg

Ότι να ναι.Εμενα ήρθαν για έλεγχο πριν από λίγες μέρες και μου είπαν θα μπορούσαν να το περάσουν από έξω, όπως το διπλανό σπίτι αλλά έπρεπε να είναι ένα διαμέρισμα σε κάθε όροφο όχι 2 όπως στο σπίτι μου.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Risky είπε

Τα Speedport στέλνονται άμεσα πριν την ολοκλήρωση της εγκατάσταση και τα συνδέουμε εμείς οι χρήστες.

Τα Fritz έρχονται σε επόμενο ραντεβού μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, καθώς χρειάζονται ρύθμιση (την πρώτη φορά) επί τόπου από τον τεχνικό και δεν γίνεται από εμάς. Ο λόγος είναι ότι περιέχεται σε αυτά το ΟΝΤ στο οποίο καταλήγει η οπτική ίνα και πρέπει να αναγνωρισθεί από το OLT του παρόχου.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...