Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 minutes ago, Tronis20 said:

Είμαι με το speedport plus (ασπρο) router και ένα ONT.

Φταίει το καλώδιο μεταξύ ONT–router ή/και router–υπολογιστή σου. Θεωρώντας πάντα ότι κάνεις το speedtest ενσύρματα.

Επεξ/σία από infin1tyGR
Δημοσ.
3 ώρες πριν, infin1tyGR είπε

Φταίει το καλώδιο μεταξύ ONT–router ή/και router–υπολογιστή σου. Θεωρώντας πάντα ότι κάνεις το speedtest ενσύρματα.

Η αλήθεια είναι οτι δεν είναι cat6 και έτσι εξηγείτε και το 93 αντί για 100 αλλά εφόσον είναι 200 η γραμμή δεν θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον πάνω απο 100; 
Πάντως και με wifi 5ghz μπροστά από το router εκεί πιάνει. Θα βάλω αύριο άλλο καλώδιο μεταξύ router και ONT γιατί εκεί θα γίνεται bottleneck αν γίνεται κάπου...

• Super Moderators
Δημοσ.
9 hours ago, Tronis20 said:

Η αλήθεια είναι οτι δεν είναι cat6 και έτσι εξηγείτε και το 93 αντί για 100 αλλά εφόσον είναι 200 η γραμμή δεν θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον πάνω απο 100; 
Πάντως και με wifi 5ghz μπροστά από το router εκεί πιάνει. Θα βάλω αύριο άλλο καλώδιο μεταξύ router και ONT γιατί εκεί θα γίνεται bottleneck αν γίνεται κάπου...

Αν είναι cat5 ή γενικότερα έχει πρόβλημα κάποιο απο τα ζεύγη του τότε πέφτει σε 100Mbps και μετά με τα overheads χάνει λίγο οπότε 93-94Mbps.

Αντιστοίχως και το Cat6 στο 1Gbps πάει μέχρι 930-940Mbps, όχι 1000.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, Tronis20 said:

Δεν χρειάζεται να είναι Cat.6. Ένα καλό Cat.5e αρκεί. Και όχι, δεν πάει αναλογικά, όπως είπε και ο Thresh. Και χιλιάρα γραμμή να έχεις, αν βάλεις κακό καλώδιο και κάνει link στα 100Mbps, 90κάτι θα βλέπεις στο Speedtest. Οι συγχρονισμοί στο Ethernet είναι 10/100/1000/2.500/5.000/10.000 Mbps. Δεν έχει ενδιάμεσα.

Επεξ/σία από infin1tyGR
Δημοσ.
4 ώρες πριν, infin1tyGR είπε

Δεν χρειάζεται να είναι Cat.6. Ένα καλό Cat.5e αρκεί. Και όχι, δεν πάει αναλογικά, όπως είπε και ο Thresh. Και χιλιάρα γραμμή να έχεις, αν βάλεις κακό καλώδιο και κάνει link στα 100Mbps, 90κάτι θα βλέπεις στο Speedtest. Οι συγχρονισμοί στο Ethernet είναι 10/100/1000/2.500/5.000/10.000 Mbps. Δεν έχει ενδιάμεσα.

Speedtest που; Εγώ για παράδειγμα κάνω στο fast.com, έχω panduit cat 6 & cat6a, με 100αρα γραμμή και μια μου δείχνει 95 μια 97 μια 100 μια 98. Είναι κακό καλώδιο το panduit? Ή είναι και άλλοι παράγοντες; Όταν κατεβάζω είναι στα 100-110 που γράφει και το ρουτερ.

Δημοσ.
3 minutes ago, Karanikolis said:

Speedtest που; Εγώ για παράδειγμα κάνω στο fast.com, έχω panduit cat 6 & cat6a, με 100αρα γραμμή και μια μου δείχνει 95 μια 97 μια 100 μια 98. Είναι κακό καλώδιο το panduit? Ή είναι και άλλοι παράγοντες; Όταν κατεβάζω είναι στα 100-110 που γράφει και το ρουτερ.

Το fast άσ' το καλύτερα. Μπορεί στιγμαία να δείξει και 500 σε 100άρα 😛 

• Haha 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Το fast άσ' το καλύτερα. Μπορεί στιγμαία να δείξει και 500 σε 100άρα 😛 

Τότε πιο προτείνεις; Για να χρησιμοποιήσω 

Δημοσ.
1 hour ago, Karanikolis said:

Τότε πιο προτείνεις; Για να χρησιμοποιήσω 

Την εφαρμογή του Ookla speedtest από το Microsoft Store. Εναλλακτικά, την online εκδοχή του, speedtest.net, αν και σε μεγαλύτερες ταχύτητες δεν τα πάει τόσο καλά όσο το app.

• Like 2
Δημοσ.
On 15/11/2024 at 20:41, Tronis20 said:

Καλησπέρα. Είμαι με 100αρα ftth από το 2020 με SFBB τοτε και στην δευτερη ανανέωση του συμβολαίου με πήγαν σε 200 ftth. Μετά την ανανέωση ενώ στο app με δείχνει 200/20 σε speedtest είμαι 93/20. Είμαι με το speedport plus (ασπρο) router και ένα ONT. Υπάρχει περίπτωση να φταίει το router? Ο πάροχος με διαβεβαίωσε οτι δεν υπάρχει θέμα router αλλά όλα τα άλλα τα έχω δοκιμάσει. Αν υπάρχει κάποιος με παρόμοιο σενάριο ας δώσει τα φώτα του! 😭

επειδη εισαι κοντα στα 100 ενα απο τα δυο. ή εχει μεινει κανα Policy στα 100 που το θεωρω δυσκολο ή το καλωδιο σου δεν παιζει gigabit. ειτε εχει καποιο θεμα είτε ειναι 100αρι με 4 pin μεσα.

22 hours ago, Karanikolis said:

to speedtest θα βγαλει το καθαρο bandwidth και οχι αυτο που συγχρονιζεις που ειναι μαζι με headers κτλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Thresh said:

Πολύ ωραίο όνομα! Εμπνευσμένο από το Giga Network της Vodafone.

>Go Beyond Gigabit
>Αποκτήστε επιχορήγηση για υπερυψηλής ταχύτητας ευρυζωνική σύνδεση έως 1 Gbps

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Haha 1
Δημοσ.
Στις 16/11/2024 στις 11:21 ΠΜ, infin1tyGR είπε

Στις 16/11/2024 στις 4:21 ΜΜ, SaFiS είπε

@Tronis20 Δες το καλωδιο μεταξυ ONT - Router αν εχει 8 καλωδιακα και οχι 4 στα pin του…

Να δώσω το feedback αλλά και τα εύσημα στα παιδιά. Έφταιγε το καλώδιο γτ ήταν 4pino. Είστε τσάκαλοι!
Είχα δοκιμάσει με ότι άλλο καλώδιο είχα σπίτι, αλλά όλα μου τα μικρά ήταν 4pin εκτός από ένα 30αμετρο 8pin που είχα για μέσα χώρο. 
btw το είχα με το καλώδιο που μου είχαν βάλει τότε οι τεχνικοί πριν 4 χρόνια. Δεν είχα μπει στην σκέψη να το άλλαξω και ας χρόνιζε στα 93 όλα αυτά τα χρόνια...😭
For future reference στο speedport plus στην επιλογή internet->automatic wan failover-> έχει το use lan1 as wan και εκεί φαίνεται το speed που κάνει link. με το που άλλαξα το καλώδιο σε 8pin έγινε 1000 από 100 και προφανώς το speedtest βάρεσε 210mbps
Ty all! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...