Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

On 25/10/2024 at 14:05, Karanikolis said:

Να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την ίνα. 

φτιάχνω rack, στην πλάτη του rack βγαίνουν όλα τα utp και μαζί έχω βγάλει ένα σωλήνα ξεχωριστό για να μου έρθει η ίνα απευθείας μεσα στο rack. 
η ερώτηση μου είναι η εξής: είναι οκ να βγει μέσα στο rack η σωλήνα ώστε να μπει απευθείας μέσα ή ίνα; Ή να έβγαινε η σωλήνα πριν το rack ώστε να μπει ακριβώς απέξω το ont? 

από εμπειρία σας όσοι έχετε κάνει παρόμοιες εγκαταστάσεις τι προτείνετε;;

την ινα θα την τερματιζα σε πριζακι κοντα στο rack και απο εκει με σωληνα ή και χωρίς αναλογως θα την τερματιζα μεσα στο rack και στο router.αλλα το πριζακι θα το τερματιζα εξω απο το rack ωστε οτι βλαβη και να γινει να μπορεις να αλλαξεις το patch cord.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, poulinos είπε

την ινα θα την τερματιζα σε πριζακι κοντα στο rack και απο εκει με σωληνα ή και χωρίς αναλογως θα την τερματιζα μεσα στο rack και στο router.αλλα το πριζακι θα το τερματιζα εξω απο το rack ωστε οτι βλαβη και να γινει να μπορεις να αλλαξεις το patch cord.

Το σκέφτηκα αυτό. Οτι για να μου βαλει την ίνα θα πρέπει να ξηλώσω όλο το rack, και επίσης αν γίνει βλάβη θα πρέπει πάλι να ξηλώσω όλο το rack για να κάνουν ότι πρέπει. (Λόγο ότι όταν μπουν όλα μέσα δεν θα υπάρχει χώρος για εργασία ή βλάβη της ίνας)

Επειδή ακόμα είναι στο μερεμέτι, δεν έχει μπαλωθεί, να σκάψω ίσα ίσα και να βγάλω λίγο πιο πίσω την σωλήνα έξω από το rack? Και να μου βάλουν ακριβώς δίπλα έξω από το rack την οπτική πρίζα; και από εκεί θα μπω μέσα στο rack με ένα καλώδιο. Και εξωτερικό να είναι το καλώδιο που θα πει στο ont δεν θα φαίνεται εκεί.. τι λες;

1 hour ago, Karanikolis said:

Το σκέφτηκα αυτό. Οτι για να μου βαλει την ίνα θα πρέπει να ξηλώσω όλο το rack, και επίσης αν γίνει βλάβη θα πρέπει πάλι να ξηλώσω όλο το rack για να κάνουν ότι πρέπει. (Λόγο ότι όταν μπουν όλα μέσα δεν θα υπάρχει χώρος για εργασία ή βλάβη της ίνας)

Επειδή ακόμα είναι στο μερεμέτι, δεν έχει μπαλωθεί, να σκάψω ίσα ίσα και να βγάλω λίγο πιο πίσω την σωλήνα έξω από το rack? Και να μου βάλουν ακριβώς δίπλα έξω από το rack την οπτική πρίζα; και από εκεί θα μπω μέσα στο rack με ένα καλώδιο. Και εξωτερικό να είναι το καλώδιο που θα πει στο ont δεν θα φαίνεται εκεί.. τι λες;

το πριζακι μπορει να μπει διπλα στο rack οπου σε βολευει. απο εκει με ενα πολυ μικρο σωλήνα για να μπεις μεσα στο rack. Αν δεν θες σωληνα (αναλογως που θα μπεις μεσα στο rack) μπορεις να βαλεις σαν μικρο σπιραλ γυρω απο την ινα για να ειναι προστατευμενη (σαν αυτα που βαζουμε στα καλωδια για να ειναι ολα μαζι.) και να φαινεται κατι δεν καταστραφηκε ο κοσμος. επισης σε πολλα racks περα απο πισω μπορεις να μπεις μεσα στο rack και απο κατω. πολλοι τροποι υπαρχουν

4 ώρες πριν, poulinos είπε

το πριζακι μπορει να μπει διπλα στο rack οπου σε βολευει. απο εκει με ενα πολυ μικρο σωλήνα για να μπεις μεσα στο rack. Αν δεν θες σωληνα (αναλογως που θα μπεις μεσα στο rack) μπορεις να βαλεις σαν μικρο σπιραλ γυρω απο την ινα για να ειναι προστατευμενη (σαν αυτα που βαζουμε στα καλωδια για να ειναι ολα μαζι.) και να φαινεται κατι δεν καταστραφηκε ο κοσμος. επισης σε πολλα racks περα απο πισω μπορεις να μπεις μεσα στο rack και απο κατω. πολλοι τροποι υπαρχουν

Γενικά είναι λάθος να στείλω απευθείας την σωλήνα που θα βγει η ίνα μέσα στο rack? Και να μπει εκεί το παριζάκι της και το ont? αυτό είναι το ερώτημα μου 🤔 αλλιώς να το βγάλω πιο πίσω πριν μπει μέσα στο rack. 

On 25/10/2024 at 14:05, Karanikolis said:

φτιάχνω rack, στην πλάτη του rack βγαίνουν όλα τα utp και μαζί έχω βγάλει ένα σωλήνα ξεχωριστό για να μου έρθει η ίνα απευθείας μεσα στο rack. 

On 25/10/2024 at 15:37, Karanikolis said:

Εχω αφήσει σωλήνα (άδεια αναμονή) από την είσοδο έως το rack. Απλά την έβγαλα μέσα στο rack. Χωρις γωνιεσ, μια μεγάλη καμπύλη κάνει η σωλήνα απλά είναι μέσα στον τοίχο. 

On 25/10/2024 at 15:46, Thresh said:

Μια χαρά θα είσαι, η καλύτερή τους.

Αποφασίζεις και τελευταία στιγμή ότι σε βολεύει και δεν έχουν πρόβλημα οι εγκαταστάτες.

Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα καθώς κάνω ανακαίνιση τώρα το διαμέρισμα. Να ζητήσω από τον ηλεκτρολόγο να αφήσει μια κενή σωλήνα (τι σωλήνα?) από την είσοδο του διαμερίσματος μέχρι το χώρο που θα μπει το rack για να περάσει μετά η cosmote την οπτική? Δεν θα έχουν θέμα να την περάσουν μετά αυτοί ανάλογα με της πορεία του σωλήνα μέσα στους τοίχους?

13 λεπτά πριν, mike299 είπε

Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα καθώς κάνω ανακαίνιση τώρα το διαμέρισμα. Να ζητήσω από τον ηλεκτρολόγο να αφήσει μια κενή σωλήνα (τι σωλήνα?) από την είσοδο του διαμερίσματος μέχρι το χώρο που θα μπει το rack για να περάσει μετά η cosmote την οπτική? Δεν θα έχουν θέμα να την περάσουν μετά αυτοί ανάλογα με της πορεία του σωλήνα μέσα στους τοίχους?

Κοιτα να δεις, εγώ έριξα μια σωλήνα από το χωλ που θα μπει το rack. Η σωλήνα από το χωλ μπαίνει πατάρι και θα βγει απευθείας στην είσοδο μου. Στην ουσία κανει μια μεγάλη δεξιά καμπύλη η σωλήνα. Δεν έχει γωνίες ούτε δεξιά αριστερά κτλ, και αυτό λόγο ότι έτσι είναι το σπίτι και βόλεψε. Θεωρώ απίθανο σενάριο να μου πουν δεν στην περνάμε από εκεί.. ίσα ίσα που ούτε καν θα τρυπήσουν ή να βάζουν καναλακια μέσα στο σπίτι.. 

• Like 1

10 λεπτά πριν, mike299 είπε

Ο σωλήνας πως ονομάζεται να το ζητήσω από τον ηλεκτρολόγο?

πες του ηλεκτρολόγου να σου αφήσει αναμονή μια άδεια σωλήνα από το rack μέχρι την είσοδο σου, ξέρει αυτός. απλά κοίτα να μην κάνει γωνίες με κουτιά κτλ γιατί τότε παίζει να μην στην περάσουν από εκεί.. αν δεν κάνω λάθος έβαλα βαρέως τύπου φ16 ή φ20 δεν θυμαμαι

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 26/10/2024 at 23:55, Karanikolis said:

Γενικά είναι λάθος να στείλω απευθείας την σωλήνα που θα βγει η ίνα μέσα στο rack? Και να μπει εκεί το παριζάκι της και το ont? αυτό είναι το ερώτημα μου 🤔 αλλιώς να το βγάλω πιο πίσω πριν μπει μέσα στο rack. 

δεν θα εβαζα το πριζακι της ινας μεσα στο rack που θα ειναι γεματο με αλλα πραγματα.ελεγχο να θελει να κανει καποιος θα ειναι πιο δυσκολο.εκτος αν την τερματιζα σε patch panel.και αν μπει μεσα στο rack καλο ειναι να εχεις πριζακι που να βγαινει η ινα απο το πριζακι δηλαδη το πριζακι να ειναι απλα ενα couples sc-apc // sc-apc ωστε αν χρειαστει να αλλαξεις rack να μπορεις να βγαλει την ινα απο μεσα. τωρα αν θες να το κανεις δεν σε εμποδιζει κανεις αλλα σκεψου ποσο ευκολα θα βαλεις χερι μεσα στο rack με αυτα που εχεις.αλλο να εχεις rack 5 u αλλο να εχεις βαλει 20 u rack

Επεξ/σία από poulinos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, mike299 said:

δεν θα εχουν θεμα ισα που τους διευκολυνει αρκει να μπορει να περασει χωρις προβλημα.επειδη δεν ξερεις τι ινα θα περαστει καλο θα ηταν στον σωληνα να εχεις περασει κατι σαν ατσαλινα ωστε να μπορεις να δεσεις την ινα στην ακρη και να την τραβηξεις απο την αλλη πλευρα.γιατι αλλιως μπορει να ειναι ευκαμπτη και πως θα περασει ειδικα με ψιλο γωνιες?

15 hours ago, Karanikolis said:

Κοιτα να δεις, εγώ έριξα μια σωλήνα από το χωλ που θα μπει το rack. Η σωλήνα από το χωλ μπαίνει πατάρι και θα βγει απευθείας στην είσοδο μου. Στην ουσία κανει μια μεγάλη δεξιά καμπύλη η σωλήνα. Δεν έχει γωνίες ούτε δεξιά αριστερά κτλ, και αυτό λόγο ότι έτσι είναι το σπίτι και βόλεψε. Θεωρώ απίθανο σενάριο να μου πουν δεν στην περνάμε από εκεί.. ίσα ίσα που ούτε καν θα τρυπήσουν ή να βάζουν καναλακια μέσα στο σπίτι.. 

απλα βαλε κατι σαν ατσαλινα για να μπορει να περαστει,τραβηχτει .ας ειναι και ενα κομματι σπαγγος.

14 hours ago, mike299 said:

Ο σωλήνας πως ονομάζεται να το ζητήσω από τον ηλεκτρολόγο?

πλαστικος σωληνας ειναι. καποιοι λενε κουβιδη που απλα ειναι εταιρεια που βγαζει καλους σωληνες www.kouvidis.gr

On 26/10/2024 at 23:55, Karanikolis said:

επισης καποιοι βγαινουν κατευθειαν μεσα στο rack απο το πισω μερος ενω αλλοι βγαινουν πανω ή κατω απο το rack και κανουν εισαγωγω των καλωδιων απο το κατω ή πανω μερος. εσυ λογικα θα κανεις το πρωτο απο οτι καταλαβα αφου τωρα κανεις ολη την δουλεια. τιποτα απο τα 2 δεν ειναι λαθος.δεν υπαρχει σωστο η λαθος.ειναι τι σε βολευει για το αν χρειαστει troubleshooting.

Επεξ/σία από poulinos
  • Thanks 1

Θέλω να αγοράσω 2 μέτρα έτοιμη ίνα. Γνωρίζει κάποιος με σιγουριά τι πρέπει να πάρω (βλέπω διάφορα βύσματα) ώστε να κουμπώσει από την πρίζα της τερματικής ίνας μέχρι το ont? Μην πάρω λάθος, όποιος γνωρίζει 100% ας μου ρίξει μια απάντηση. Ευχαριστώ 

2 hours ago, Karanikolis said:

Θέλω να αγοράσω 2 μέτρα έτοιμη ίνα. Γνωρίζει κάποιος με σιγουριά τι πρέπει να πάρω (βλέπω διάφορα βύσματα) ώστε να κουμπώσει από την πρίζα της τερματικής ίνας μέχρι το ont? Μην πάρω λάθος, όποιος γνωρίζει 100% ας μου ρίξει μια απάντηση. Ευχαριστώ 

sc-apc σε sc apc. αν εισαι αθηνα παιζει να εχω να σου δωσω.δεν ξερω αν ειναι ακριβως δυο μετρα αλλα μπορω να δω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...