Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, akis_supernatural είπε

Δεν ξέρω πρέπει να το δω

πως μοιάζει; Και που είναι συνήθως;

Κάπως έτσι είναι και συνήθως το βάζουν μέσα από την είσοδο της πολυκατοικίας.

Επεξ/σία από georgeole
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

46 λεπτά πριν, akis_supernatural είπε

Δεν ξέρω πρέπει να το δω

πως μοιάζει; Και που είναι συνήθως;

Screenshot_103.png.25c58b6113f9a59efc824

Αυτό είναι από το εναέριο της ΔΕΗ.

Σε σας, αν είναι υπόγειο το δίκτυο, θα υπάρχει η τάπα στο πεζοδρόμιο κι από εκεί θα ανεβαίνει καλώδιο ως ένα παρόμοιο κουτί. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο δες τι πορεία έχει το δίκτυο από εκεί και πέρα.

Λοιπόν έμαθα ότι είχε κανει ενα διαμέρισμα πέρυσι αίτηση για fiber αλλά τελικά δεν το προχώρησε. Αρα καλά είδα ότι δεν υπάρχει κάτι στους ορόφους.

το Θέμα είναι τώρα ότι στο σύστημα της COSMOTE φαίνεται ότι υπάρχει και εγώ που θέλω να κάνω μεταφορά με πάνε αναγκαστικά σε fiber μη αφήνοντας μου περιθώριο να κάνω υποβάθμιση και να παραμείνει η διάρκεια του συμβολαίου ως έχει χωρίς να κάνω νέο συμβόλαιο 2 ετών 

Το πιο πιθανό είναι έλλειψη συνεννόησης με το συνεργείο που πέρασε τις οπτικές.

Αν υπάρχει κεντρικό κουτί κάτω ή έστω η τάπα στο πεζοδρόμιο και δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα για επιδοτούμενη (δωρεάν) εγκατάσταση της υποδομής της πολυκατοικίας, ο καθένας που θέλει οπτική θα πρέπει να πληρώσει όλη την εγκατάσταση από την είσοδο ως το διαμέρισμα του σύμφωνα με την προσφορά που θα του κάνει ο πάροχος. Δυστυχώς συμβαίνουν και αυτά, πολύς κόσμος αγνοεί-αδιαφορεί για τις εξελίξεις. Όταν (και αν) καταργηθεί κάποτε το παλιό δίκτυο χαλκού, θα τα βρουν μπροστά τους.

Ηταν 24-25 να σκαψει ο ΟΤΕ για οπτικες εδω στην γειτονια μου Περιστερι-Χρυσουπολη και τελικα θα σκαψουν 26-28

Θελουν να προλαβουν την ΔΕΗ λενε, γιατι ολοι εμεις εδω εχουμε κατσει στον δρομο και περιμενουμε ποια θα μας δωσει πρωτη οπτικη ινα να τρεξουμε να βαλουμε.

• Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω πριζακι οπτικης ινας(με logo voda απο ηδη ενεργη οπτικη) ..απο αυτο βγαινει sc/apc connector προς ont nokia k μετα στο ρουτερ... μ εστειλαν δικο τους αλλο νοκια οντ+ρουτερ

Υπαρχει περιπτωση να ζητησουν πισω το μπριζακι ή εξτρα χρεωση σαν εξοπλισμο αν δεν γυρισω το μπριζακι αυτο(ασχετα με το νοκια + ρουτερ)? Μηπως  εχει προλαβει κανεις να κανει φορητοτητα σε οπτικη ινα? Προς το παρων παλευω να συνενοηθω να ενεργοποιησουν την φορητοτητα χωρις την αναμονη δικαιωματος υπαναχωρησης(15μερες)..εφοσον εγω πληρωνω τελη διακοπης στην προηγ εταιρεια

Επεξ/σία από kage

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/9/2024 στις 5:48 ΜΜ, kage είπε

Εχω πριζακι οπτικης ινας(με logo voda απο ηδη ενεργη οπτικη) ..απο αυτο βγαινει sc/apc connector προς ont nokia k μετα στο ρουτερ... μ εστειλαν δικο τους αλλο νοκια οντ+ρουτερ

Υπαρχει περιπτωση να ζητησουν πισω το μπριζακι ή εξτρα χρεωση σαν εξοπλισμο αν δεν γυρισω το μπριζακι αυτο(ασχετα με το νοκια + ρουτερ)? Μηπως  εχει προλαβει κανεις να κανει φορητοτητα σε οπτικη ινα? Προς το παρων παλευω να συνενοηθω να ενεργοποιησουν την φορητοτητα χωρις την αναμονη δικαιωματος υπαναχωρησης(15μερες)..εφοσον εγω πληρωνω τελη διακοπης στην προηγ εταιρεια

2 ώρες πριν, kolokithas420 είπε

Δεν νομίζω οτι θα σου ζητηθεί πίσω ,  γιατί το πριζάκι είναι το last drop στο σπίτι σου (είναι η πρίζα τηλεφώνου σου στην ουσία) και να σου ζητηθεί πίσω θα πρέπει να έρθει τεχνικός να το βγάλει και έπειτα άλλος τεχνικός από τον καινούριο σου πάροχο για να εγκαταστήσει το καινούριο.
Οπότε το πιο πιθανό είναι πως όχι.

Επεξ/σία από kolokithas420

Στις 25/9/2024 στις 7:09 ΜΜ, Doubt είπε

Αν έχει κανείς απορία πως είναι το κουτί που βάζουν στο πεζοδρόμιο με το μαύρο κάλυμμα.

Τι διαστάσεις έχει περίπου;

On 09/09/2024 at 00:44, filipprin said:

Σιγα μη ψαξει.Πεταει το μπαλακι στο φιλο που θελει οπτικη και καθαρισε.Οποτε αδιεξοδο και τέλος.Αυτο που λεω εγω και το ελεγα απο την αρχη ειναι οτι βαση φεκ εχει δικαιωμα να ζητησει εσωτερικη εκγατασταση .Αυτη ειναι η ιστορια

οπως σωστα ειπες αυτο ειναι αδιεξοδο. γιατι ο ενας θελει ενα τροπο που δεν μπορει να γινει πρακτικα ή θα κοστισει τρελα λεφτα και ποιοςθα τα πληρωσει.

μεχρι να γινει καμια βλαβη στο χαλκο και μετα να δεις για ποτε θα ζητησουν οπτικη.οπως εγινε σε αλλο τοπικ εδω στο ινσομνια.

On 09/09/2024 at 00:56, geomrk said:

άλλο λέω.Στην περιοχή έχει η wind οπτικη ινα γενικα,και ειδικα στην γειτονια που με ενδιαφερει εβαλαν τωρα αυτες τις μερες. Μετά από πόσο καιρό θα μπορώ πχ να βάλω κοσμοτε με την ταχυτητα που θα προσφερουν οι εγκαταστασεις της wind?

πρεπει να δεις διαθεσιμοτητα.λογικα καποια στιγμη θα ενημερωθει το site της cosmote και θα δειχνει διαθεσιμοτητα.

Θα ήθελα τη γνώμη από όσους γνωρίζουν ή τους έχει συμβεί κάτι παρόμοιο.

Συγγενικό μου πρόσωπο έκανε αίτηση στην Cosmote για να φέρει οπτική ίνα στο σπίτι. Από την Cosmote του είπαν ότι είναι οκ και θα τον καλέσει ο εργολάβος.

Έρχεται ο εργολάβος και βλέπει ότι το ακριβώς δίπλα σπίτι έχει ήδη οπτική ίνα από την Cosmote «κουτί οπτικής ίνας  στον τοίχο εξωτερικά του σπιτιού» οπότε και πάει να πάρει την γραμμή από εκεί.

Τον βλέπει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και του λέει δεν θα κάνεις τίποτα δεν σε αφήνω. Είναι λέει δικό μου το κουτί, το πληρώνω στον ΟΤΕ.

Του εξηγεί ο εργολάβος ότι αυτό το κουτί δεν χρεώνεται σε κανέναν και το τι θέλουν να κάνουν.

Ανένδοτος ο γείτονας ιδιοκτήτης λέει το κουτί είναι στην ιδιοκτησία μου και δεν σου επιτρέπω να κάνεις τίποτα.

Φεύγει ο εργολάβος και πρότεινε να μιλήσουν με την Cosmote για να φέρουν νέο κουτί στο κτήριο.

Ξανά επικοινωνία ξανά ραντεβού με άλλον εργολάβο «3 μήνες», έρχεται ο εργολάβος και λέει δεν μπορώ να φέρω νέο κουτί στο κτήριο σου γιατί το κάθε κουτί είναι για 2 πολυκατοικίες.

Μίλησε με τον αρνητικό γείτονα ιδιοκτήτη χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Λέει να μου φέρει χαρτί ο ΟΤΕ ότι δεν το πληρώνω.

Ο ΟΤΕ λέει δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Είναι σε απόγνωση ο άνθρωπος. Τι μπορεί να κάνει? Που μπορεί να απευθυνθεί?

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ.

• Sad 1

7 λεπτά πριν, rscosworth είπε

Φεύγει ο εργολάβος και πρότεινε να μιλήσουν με την Cosmote για να φέρουν νέο κουτί στο κτήριο.

......

Δουλειά του εργολάβου δεν είναι να φέρει κουτί στο σπίτι?

Γιατί μπλέκει το διπλανό σπίτι?

Γιατί έχουν μοιραστεί ήδη τα κουτιά και είναι ένα κουτί για 2 σπίτια ήταν η απάντηση τους.

Έτσι έχουν κάνει και στο δικό μου. Ο εργολάβος μου είπε βάζω το κουτί σε εσένα γιατί έκανες την αίτηση πρώτος αλλά όταν θα θέλει ο γείτονας να βάλει οπτική θα την πάρουμε απο αυτό το κουτί. 

14 λεπτά πριν, rscosworth είπε

Συγγενικό μου πρόσωπο έκανε αίτηση στην Cosmote για να φέρει οπτική ίνα στο σπίτι. Από την Cosmote του είπαν ότι είναι οκ και θα τον καλέσει ο εργολάβος.

Έρχεται ο εργολάβος και βλέπει ότι το ακριβώς δίπλα σπίτι έχει ήδη οπτική ίνα από την Cosmote «κουτί οπτικής ίνας  στον τοίχο εξωτερικά του σπιτιού» οπότε και πάει να πάρει την γραμμή από εκεί.

Τον βλέπει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και του λέει δεν θα κάνεις τίποτα δεν σε αφήνω. Είναι λέει δικό μου το κουτί, το πληρώνω στον ΟΤΕ.

Του εξηγεί ο εργολάβος ότι αυτό το κουτί δεν χρεώνεται σε κανέναν και το τι θέλουν να κάνουν.

Ανένδοτος ο γείτονας ιδιοκτήτης λέει το κουτί είναι στην ιδιοκτησία μου και δεν σου επιτρέπω να κάνεις τίποτα.

Ξανά επικοινωνία ξανά ραντεβού με άλλον εργολάβο «3 μήνες», έρχεται ο εργολάβος και λέει δεν μπορώ να φέρω νέο κουτί στο κτήριο σου γιατί το κάθε κουτί είναι για 2 πολυκατοικίες.

Μίλησε με τον αρνητικό γείτονα ιδιοκτήτη χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Λέει να μου φέρει χαρτί ο ΟΤΕ ότι δεν το πληρώνω.

Ο εργολάβος έχει δίκιο, αγαπητέ φίλε.

6 λεπτά πριν, rscosworth είπε

Γραπτά από ΟΤΕ εργολάβο για το τι προβλέπεται και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Αν είναι τυχερός και υπάρχει προηγούμενο παρόμοιο θέμα και λύθηκε θα βρεθεί άκρη γρήγορα.

Άλλη λύση ο δικηγόρος αλλά θα κοστίσει.

Επίσης 

https://www.eett.gr/katanalotes/tilefonia-amp-diadiktyo/diacheirisi-kataggelion/

(Ρε τι διαβάζουμε..θέλουμε και voucher τρομάρα μας)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...