Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά.

Επειδή έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να βάλουμε οπτική στην πολυκατοικία μου ένας ηλεκτρολόγος που ήταν να κάνει τρύπες στο ισόγειο για να περάσει την οπτική μέσα στο σπίτι μου είπε ότι όσες περισσότερες στροφές/γωνίες έχει το καλώδιο οπτικής ίνας τόσο πέφτει και η απόδοση του ίντερνετ.

Επειδή πιστεύω κάτι τέτοιο τους το είπε για να μην κάνει περισσότερες τρύπες και να τελειώσεων μια ώρα αρχύτερα.

Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να μου πει αν όντως έχει δίκιο και αν το καλώδιο οπτικής ίνας που θα πάει από το εξωτερικό μπροστά μπαλκόνι μέσα στο σπίτι και στο πίσω δωμάτιο παίζει ρόλο πόσες γωνίες/στροφές θα κάνει το καλώδιο της οπτικής???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, Paragontas-x είπε

όσες περισσότερες στροφές/γωνίες έχει το καλώδιο οπτικής ίνας τόσο πέφτει και η απόδοση του ίντερνετ

Ως γνωστόν το φως "κόβει" στις στροφές.

:P

1 λεπτό πριν, Paragontas-x είπε

Εγώ ρωτάω σοβαρά κι εσύ μου κάνεις πλάκα;;;;; 

Εγώ κάνω πλάκα ή ο μάστορας σου;

Ξέρεις πόσες διακλαδώσεις, στροφές κλπ κάνει το σήμα πριν μπει στο κτίριο σας;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμα και να ανεβαίνει απειροελάχιστα η εξασθένηση του σήματος από απότομες γωνίες, αυτό δεν επηρεάζει καθόλου την τελική απόδοση εφόσον θα είσαι εντός των ορίων (πρέπει να έχουν κάνει κάτι τραγικό λάθος για να μην είσαι, και θα το καταλάβουν γιατί τότε δεν θα παίζει καν).

Στο GPON ή θα παίζεις με φουλ ταχύτητα ή δεν θα παίζεις καθόλου αν υπάρξει κάποια βλάβη.

Επεξ/σία από infin1tyGR

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Paragontas-x said:

Καλησπέρα παιδιά.

Επειδή έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να βάλουμε οπτική στην πολυκατοικία μου ένας ηλεκτρολόγος που ήταν να κάνει τρύπες στο ισόγειο για να περάσει την οπτική μέσα στο σπίτι μου είπε ότι όσες περισσότερες στροφές/γωνίες έχει το καλώδιο οπτικής ίνας τόσο πέφτει και η απόδοση του ίντερνετ.

Επειδή πιστεύω κάτι τέτοιο τους το είπε για να μην κάνει περισσότερες τρύπες και να τελειώσεων μια ώρα αρχύτερα.

Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να μου πει αν όντως έχει δίκιο και αν το καλώδιο οπτικής ίνας που θα πάει από το εξωτερικό μπροστά μπαλκόνι μέσα στο σπίτι και στο πίσω δωμάτιο παίζει ρόλο πόσες γωνίες/στροφές θα κάνει το καλώδιο της οπτικής???

Ο ηλετρολόγος είχε και δίκιο και άδικο. Σαν την γνωστή γάτα  του Σροντινγκερ ένα πράμα....

Εννοώ ότι αποκλείετε ο ηλεκτρολόγος να ξέρει αυτή την λεπτομέρια, οπότε απο αυτή την πλευρά σου έλεγε μπαρούφες.

Απο την άλλη, πράγματι επειδή το φως μέσα στην ίνα δεν ταξιδεύει σε ευθεία γραμμή, αλλά ανακλάτε στα τοιχώματα υπάρχει πράγματικά attenuation όταν έχεις γωνίες. Μπορείς να ψάξεις σχετικά με τους όρους microbending και macrobending.

Σημειώσεις:

Η μονότροπες ίνες που χρησιμοποιούνται στο FFTH είναι λιγότερο ευαίσθητες στο bending.

Εκτός απο οριακές καταστάσεις, δεν υπάρχε ιπερίπτωση να καταλάβεις κάτι στην απόδοση της σύνδεσης σου..

Επεξ/σία από nkarama

Παιδες καλησπερα μετα απο μετακομιση στην παλια μου γειτονια ειχα FTTC 200mbps OTE fiber to the cabinet και εκανα φορητοτητα γραμμης να ερθει στο καινουργιο σπιτι που μενω και εχει ηδη εγκατεστημενη σε ολοι την πολυκατοικια ΟΤΕ fiber to the Home και μεσα στα σπιτια!!!η ερωτηση μου ειναι οταν πηγα να κανω φορητοτητα με ειπαν πρωτα πρεπει να πας σε adsl και μετα στην οπτικη ινα!!τελος παντων μετα απο 7ημερες σημερα 9.00 με 1.00 ειναι να ερθει ο τεχνικος να κανει enabled την FTTH? η adsl και περιμενουμε παλι για ftth?ευχαριστω

• Sad 1

2 ώρες πριν, panakos_thess είπε

Παιδες καλησπερα μετα απο μετακομιση στην παλια μου γειτονια ειχα FTTC 200mbps OTE fiber to the cabinet και εκανα φορητοτητα γραμμης να ερθει στο καινουργιο σπιτι που μενω και εχει ηδη εγκατεστημενη σε ολοι την πολυκατοικια ΟΤΕ fiber to the Home και μεσα στα σπιτια!!!η ερωτηση μου ειναι οταν πηγα να κανω φορητοτητα με ειπαν πρωτα πρεπει να πας σε adsl και μετα στην οπτικη ινα!!τελος παντων μετα απο 7ημερες σημερα 9.00 με 1.00 ειναι να ερθει ο τεχνικος να κανει enabled την FTTH? η adsl και περιμενουμε παλι για ftth?ευχαριστω

Παρ' όλο που δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούω, ΔΕΝ το καταλαβαίνω. Όσες φορές είδα εγκατάσταση FTTH, ΠΟΤΕ δεν χρειάστηκε μετατροπή σε adsl. Όλες έγιναν αυτόματα οπτική ίνα.

16 minutes ago, georgeole said:

Παρ' όλο που δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούω, ΔΕΝ το καταλαβαίνω. Όσες φορές είδα εγκατάσταση FTTH, ΠΟΤΕ δεν χρειάστηκε μετατροπή σε adsl. Όλες έγιναν αυτόματα οπτική ίνα.

και ομως ηρθε ο τεχνικος σημερα και ειπε για να γινει η μεταφορα γρηγορα πρωτα περναει απο ADSL-VDSL

Είναι μια γραφειοκρατική χαζομάρα κυρίως από τον ΟΤΕ. Ο λόγος είναι ότι σε FTTH δεν υπάρχει φυσικός βρόχος για την τηλεφωνική γραμμή όπως στο DSL (χωρίς αυτήν ακόμη δεν δίδεται σύνδεση στο διαδίκτυο) μέσω χαλκού και αντί να (ή έως ότου) τροποποιηθεί κατάλληλα ο κανονισμός, πρέπει να γίνει μετάβαση πρώτα σε DSL και στο καπάκι FTTH.

Κι εμείς που δεν είχαμε πότε Adsl/Vdsl πως βάλαμε κατευθείαν FTTH; 

Περισσότερο μου θυμίζει άγνοια και λογική "έτσι το κάναμε πάντα" από τη πλευρά των υπαλλήλων

13 λεπτά πριν, WebDevGr είπε

Κι εμείς που δεν είχαμε πότε Adsl/Vdsl πως βάλαμε κατευθείαν FTTH; 

Διότι δεν είχες ενεργό βρόχο, σε αντίθεση με το να έχεις και να κάνεις μεταφορά ή φορητότητα της σύνδεσης.

• Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Σίγουρα έχει απαντηθεί στο θέμα , αλλά επειδή δε μπορώ να διαβάσω τόσες σελίδες θα ξανα ρωτήσω.

Σε πολυκατοικία , πρέπει να συμφωνήσει τουλάχιστον το 51% των ιδιοκτητων για να γίνει εγκατάσταση, ή έχει αλλάξει κάτι σχετικά με αυτό; Πχ και ένας να διαφωνεί μπορεί να σταματήσει ολόκληρη την εγκατάσταση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, divnt είπε

Σίγουρα έχει απαντηθεί στο θέμα , αλλά επειδή δε μπορώ να διαβάσω τόσες σελίδες θα ξανα ρωτήσω.

Σε πολυκατοικία , πρέπει να συμφωνήσει τουλάχιστον το 51% των ιδιοκτητων για να γίνει εγκατάσταση, ή έχει αλλάξει κάτι σχετικά με αυτό; Πχ και ένας να διαφωνεί μπορεί να σταματήσει ολόκληρη την εγκατάσταση;

Μπα, καμία σχέση. Αν έστω και ένας ιδιοκτήτης αν επιθυμεί να βάλει, δικαιούται κανονικά.

Επεξ/σία από georgeole
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...