Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
27 minutes ago, dpz4 said:

Θα περιμένω να ερθει η ΔΕΗ.

Δεν θα έβαζα και το χέρι μου στην φωτιά ότι θα δωθούν υπηρεσίες από τις ίνες της φέτος...

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 λεπτά πριν, Thresh είπε

Δεν θα έβαζα και το χέρι μου στην φωτιά ότι θα δωθούν υπηρεσίες από τις ίνες της φέτος...

δεν εχω γνώση για το ποτε θα ξεκινησει η παροχη υπηρεσιων. Φανταζομαι οτι δεν κάνει τετοια επενδυση η ΔΕΗ χωρις να εχει προετοιμασει το εδαφος. Και για αυτο σκεφτομαι ως ενδιαμεση κατασταση κατι μη δεσμευτικο, οπως το starlink  ή το 5G απεριοριστο με καρτοκινητο, αν υπαρχει

25 minutes ago, Hamurabi said:

Παιδιά δύο ερωτήσεις.

Είμαι σε μονοκατοικία .δικό μου σπίτι. Περιμένω σύντομα να μου βάλουν οπτική . Όταν έρθει από έξω η οπτική ,το ρουτερ μου είναι στην άλλη πλευρά του σπιτιού. Πρέπει δηλαδή να διασχίσουν 3 δωμάτια για να φτάσουν . Θα το κάνει αυτό το συνεργείο ή πρέπει να κάνω μόνος μου κάποια δουλειά;

Επίσης δεύτερη ερώτηση.το σπίτι έχει παντού πρίζες δίκτυου cat6.  Μπορεί να φέρουν την ίνα ισανισανστο σπίτι κ μέσω πριζων δικτύου που έχω να επικοινωνήσει με το ρούτερ που είναι στην άλλη άκρη; Η πρέπει οπωσδήποτε να πάει ως εκεί απευθείας η ίνα; Όποτε κ μετά πάμε στην πρώτη ερώτηση. μεντην αντίθετη σειρα έπρεπε να τις γράψω.

Ευχαριστώ 

Οταν λες ρουτερ , εννοεις σκετο ρουτερ ή εννοεις το μοντεμ/ρουτερ που χρησιμοποιεις αυτη την στιγμη για να εχεις ιντερνετ ? Ο,τι και να εννοεις , μπορεις πολυ απλα να βαλεις το νεο ρουτερ καπου κοντα στην εισοδο διπλα σε πριζα ρευματος και ethernet και απο κει μεσω των ethernet πριζων που εχεις να δωσεις οπου θες ιντερνετ , ειτε κατευθειαν σε συσκευες , ειτε σε ρουτερ το οποιο επεκτεινει το δικτυο σου , ειτε σε switch , ειτε οπουδηποτε.

Ειμαι σιγουρος οτι αμα πεις στο συνεργειο να σου περασει καναλια σε τρια δωματια , θα σε στραβοκοιταξουν :) 

30 λεπτά πριν, Hamurabi είπε

Είμαι σε μονοκατοικία .δικό μου σπίτι. Περιμένω σύντομα να μου βάλουν οπτική . Όταν έρθει από έξω η οπτική ,το ρουτερ μου είναι στην άλλη πλευρά του σπιτιού. Πρέπει δηλαδή να διασχίσουν 3 δωμάτια για να φτάσουν . Θα το κάνει αυτό το συνεργείο ή πρέπει να κάνω μόνος μου κάποια δουλειά;

Υπάρχει δυνατότητα απ' έξω να τρυπήσουν τον τοίχο στο δωμάτιο που έχεις τώρα τον Router; Αν ναι και δεν είναι μεγάλη απόσταση, μπορεί και να το κάνουν αν το ζητήσεις όταν έρθουν.

32 λεπτά πριν, Hamurabi είπε

Επίσης δεύτερη ερώτηση.το σπίτι έχει παντού πρίζες δίκτυου cat6.  Μπορεί να φέρουν την ίνα ισανισανστο σπίτι κ μέσω πριζων δικτύου που έχω να επικοινωνήσει με το ρούτερ που είναι στην άλλη άκρη; Η πρέπει οπωσδήποτε να πάει ως εκεί απευθείας η ίνα;

Από την στιγμή που έχεις παντού πρίζες δικτύου, όπου και να το βάλουν δεν υπάρχει θέμα. Η ίνα τερματίζει σε μία οπτική πρίζα και δίπλα της τοποθετείται το ΟΝΤ. Από αυτό φεύγει καλώδιο δικτύου προς τον Router, μέσω της πρίζας που υπάρχει στον χώρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dpz4 είπε

προσωπικα τελειωσα με το cosmote. Δεν τους δεχομαι πια. Θα περιμένω να ερθει η ΔΕΗ. Εχουν προετοιμασει ουτως ή αλλως τις κολωνες να δεχθουν οπτικες ινες εδω και πολυ καιρό. Δεν θα αποσυρω όμως το αιτημα, θα το κρατησω ενεργο για οσο μπορεσω περισοτερο. Μεχρι να τελειώσει, αν ειναι δυνατον, ο μεγαλος ογκος και να με παρουν τηλεφωνο ψαχνοντας πελατες. Να μπορέσω να τους πω ένα μεγαλο ΑΝΤΕ Γ####### (ετσι θελω να το φαντάζομαι).

εν το μεταξύ λεω να βάλω ειτε starlink ( δεν ειμαι πολυ ζεστος) ειτε απεριόριστα δεδομένα. Το ερωτημα ειναι, κατα ποσο τα απεριοριστα ειναι απεριοριστα. Στο σπιτι μου, σε δοκιμες με 5G τηλεφωνο κατεβαζει με 100mps αλλα οταν δοκιμάζω  να κατεβάσω ταινία (torrent) πεφτει στο 0,5mps. Ξερει κάποιος, 5G απεριοριστο αλλά .... ;

Ετσι για καντηλια ειναι.. επικοινωνησε μια υπεύθυνη πριν μαζι μου να μου πει οτι θα το κοιτάξει και με καλει πίσω και ακομα να με καλεσει. 

5g πραγματικά απεριόριστα μονο η cosmote εχει. Η vodafone πλαφον 200 gb και μετα ριχνει ταχύτητα. Το εχω δοκιμασει με 5g modem σε cosmote κατι κανει αλλα εχει μεγαλο latency..

Αν δεν ειχε θεμα με σημα και ταχύτητα η βοντα δεν το συζηταω θα χα φυγει προ πολλου αλλα για την ωρα οχι

Επεξ/σία από s_mduck
  • Like 1

3 ώρες πριν, dpz4 είπε

Στην  περιοχη μου εχει τις οπτικες ινες ο ΟΤΕ. Αν κανει την εγκατασταση μεσα στο σπιτι θα ειναι ιδιοκτησια του. Σε λιγους μηνες θα ερθει η ΔΕΗ. Αν βαλω vodafone μεσω ΔΕΗ , η vodafone δεν θα πληρωνει χονδρικη στον ΟΤΕ αλλα στην ΔΕΗ. Για το εσωτερικό δίκτυο θα πληρώνει;

Εαν εχει γίνει με smart readiness θα ειναι λογικα ιδιοκτησια δικη μου. Τι γίνεται τότε;

Δεν καταλαβαίνω εσένα ως τελικό πελάτη τι ακριβώς σε απασχολεί ποιος πληρώνει και σε ποιον. Το πάγιο σου δεν επηρεάζεται.

Αν βάλεις Smart Readiness (καλή τύχη με αυτό...) πάλι το ίδιο πάγιο θα πληρώνεις.

28 λεπτά πριν, s_mduck είπε

Ετσι για καντηλια ειναι.. επικοινωνησε μια υπεύθυνη πριν μαζι μου να μου πει οτι θα το κοιτάξει και με καλει πίσω και ακομα να με καλεσει. 

5g πραγματικά απεριόριστα μονο η cosmote εχει. Η vodafone πλαφον 200 gb και μετα ριχνει ταχύτητα. Το εχω δοκιμασει με 5g modem σε cosmote κατι κανει αλλα εχει μεγαλο latency..

Αν δεν ειχε θεμα με σημα και ταχύτητα η βοντα δεν το συζηταω θα χα φυγει προ πολλου αλλα για την ωρα οχι

Το unlimited της Vodafone δεν έχει περιορισμό στον όγκο. Αν πάρεις κάρτα sharing αυτή έχει περιορισμό στα 200 ή 300GB. Η Cosmote έχει σταματήσει να δίνει sharing κάρτες στα unlimited.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Angeldust είπε

Το unlimited της Vodafone δεν έχει περιορισμό στον όγκο. Αν πάρεις κάρτα sharing αυτή έχει περιορισμό στα 200 ή 300GB.

Δεν θυμάμαι αυτη τη λεπτομερεια μπορει να εχεις και δικιο σ αυτο!

3 ώρες πριν, dpz4 είπε

προσωπικα τελειωσα με το cosmote. Δεν τους δεχομαι πια. Θα περιμένω να ερθει η ΔΕΗ.

Με πήρε τελικά η υπεύθυνη και μου είπε ηταν συστημικό όλο το θεμα και προχωρά προς ακυρωση πλεον η αιτηση. Πραγματι μετα απο μισή ωρα περιπου ακυρωθηκε η αιτηση μου που ετρεχε απο 25-1! Και τωρα τους ξανακαλεσα για να δεχτω την προσφορα με μειωμενο παγιο στο κινητο και ειπε η τυπισσα στο τηλ (από μεσα ακουγα να γαυγιζει σκυλι τι διαολο ακομα απο το σπιτι δουλευουν?) και οτι θα το προωθησει να με παρουν παλι απο το τμημα fiber (να δω ποτε θα παρουν.. εγω αυριο παλι θα τους καλεσω για σιγουρια αν δεν εχουν απεργειες δηλ..) και φτου και απο την αρχη η διαδικασία...

Επεξ/σία από s_mduck

• Super Moderators
5 hours ago, jkoukos said:

Από την στιγμή που έχεις παντού πρίζες δικτύου, όπου και να το βάλουν δεν υπάρχει θέμα. Η ίνα τερματίζει σε μία οπτική πρίζα και δίπλα της τοποθετείται το ΟΝΤ. Από αυτό φεύγει καλώδιο δικτύου προς τον Router, μέσω της πρίζας που υπάρχει στον χώρο.

Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να μπει κοντά στο patch panel.

1 ώρα πριν, Thresh είπε

Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να μπει κοντά στο patch panel.

Πολύ σωστά. Απλά απάντησα στο ερώτημα αν μπορεί να γίνει σε χώρο με πρίζα δικτύου μακρυά από τον Router.

• Like 1

Απλά επειδή το πρώτο δωματιο όπου θα μπει η οπτική απτό δρόμο είναι παιδικό δωμάτιο ,τα αμέσως 2 επόμενα τουαλέτες και μετά είναι η αποθήκη που έχω patch panel router κτλ. Ούτε στο παιδικό δωμάτιο θέλω Νανσί αυτά και προφανώς ούτε στις τουαλέτες.

Δεδομένου αυτού λοιπόν τι κάνω; Βρίσκω τρόπο να περάσει η ίνα 3 δωμάτια και ναναι όλα στη θέση τους ή κάνω αυτό που είπε ο φίλος jkoukos?

"Η ίνα τερματίζει σε μία οπτική πρίζα και δίπλα της τοποθετείται το ΟΝΤ. Από αυτό φεύγει καλώδιο δικτύου προς τον Router, μέσω της πρίζας που υπάρχει στον χώρο"?

1 hour ago, Hamurabi said:

Η ίνα τερματίζει σε μία οπτική πρίζα και δίπλα της τοποθετείται το ΟΝΤ

Aναλογως και τον παροχο. Η Nova δινει ρουτερ που εμπεριεχει το ΟΝΤ , οποτε ειναι οπτικη πριζα ---> ινα ----> ρουτερ/οντ. Δεν ειναι ξεχωριστη συσκευη το οντ. Αλλοι παροχοι δινουν το οντ σαν ξεχωριστη συσκευη...

14 ώρες πριν, s_mduck είπε

φτου και απο την αρχη η διαδικασία...

οπλισου με υπομονη και ευχομαι καλη επιτυχια στην νεα σου προσπαθεια

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/3/2024 στις 1:49 ΜΜ, infin1tyGR είπε

Νομίζω αναφέρεται στη σύνδεση router-υπολογιστή, που δεν προβλέπεται ούτε υπάρχει καμία ανάγκη να αλλάξει σε οπτική ίνα.

Πάντως ήδη πολλές τηλεοράσεις έχουν βύσμα για υποδοχή οπτικής ίνας για μεταφορά ήχου... Η δικιά μου μια φθηνή, έχει.

Επεξ/σία από Krusty

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, Krusty said:

Πάντως ήδη πολλές τηλεοράσεις έχουν βύσμα για υποδοχή οπτικής ίνας για μεταφορά ήχου... Η δικιά μου μια φθηνή, έχει.

Λογικά λες για το TOSLINK. Δεν είναι καν χρήσιμο πλέον, είναι υποδεέστερο του HDMI ARC. Ακόμα και τα αντίστοιχα καλώδια είναι πλαστικά και για μικρές αποστάσεις, καμία σχέση με τις πραγματικές οπτικές ίνες. Είναι απλώς μια φθηνή υλοποίηση, το βλέπεις ακόμα και σε φτηνές μητρικές, τηλεοράσεις όπως είπες κλπ.

Επεξ/σία από infin1tyGR

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...