Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Silverage είπε

Από την αρχή που μου βάλανε ftth πιάνω 935 Mbps.

Αξίζει να τους πάρω κάνα τηλέφωνο μήπως κάνουν κάτι και πιάσω 1000 ή δεν παίζει;

Η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα που μπορούμε να πιάσουμε σε ένα Gigabit δίκτυο είναι ~948Mbps, οπότε αυτά που πιάνεις είναι άριστα.

Για να πιάσουμε ακριβώς τα 1000Mbps απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο εξοπλισμός μας να υποστηρίζει θύρες δικτύου τουλάχιστον 2,5Gbps.

Τα ΟΝΤ που δίνουν, όπως και τα Router αλλά και η πλειοψηφία των συσκευών του εμπορίου. καθώς και οι κάρτες δικτύου των διαφόρων συσκευών, υποστηρίζουν απλό Gigabit. Οι δικές σου τι δυνατότητες έχουν;

• Like 1
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/4/2024 στις 3:01 ΜΜ, nkarama είπε

Εν τω μεταξύ, εγώ το είχα πάρει δωρεάν, λόγω του οτι έχω συναγερμό με σύνδεση σε κέντρο λήψεως σημάτων και όταν άλλαξαν σε VoIP τους είχα εκφράσει την ανησυχία μου για το πως θα γίνετ εη επικοινωνία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος...

E, καλά, τα παιδιά είχαν πλυμένα τα νύχια τους και δεν μυριζαν, γιαυτό δεν κατάλαβαν τι κατανάλωση έχει το router σου... Δεν θα επαναληφθεί 🤪

Δεν νομίζω κανένα απο αυτά να πιάσει τα νούμερα που λες, πάντως...

λαμβανω το σχόλιο σου σαν χιουμορ και όχι ειρωνία, πολλοι αναφερουν οτι εχουν επαννεκινησεις του ρουτερ λογω της τροφοδοσιας. ναι το ρουτε απο κατω γραφει 2Α επίσης να πω οτι πανω του έχει 2 τηλ. συσκευες και το wifi ενεργοποιημενο, και 5 συκευες με καλωδιο, αν δεν βγαλω ακρη με ups τοτε ειναι μονοδρομος , ειχα στο παλιο ρουτερο το conceptum αλλα ειναι 1,5 Α και δεν μπορω να το χρησιμοποιήσω,,, θα δουμε οκ.ευχαριστώ για την βοήθεια ολους σας ---Πλεον η ΚΟΣΜΟΤΕ το χρεωνει 40€...δεν ειναι στανταρ εξοπλισμος

Επεξ/σία από trelomam
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, trelomam είπε

πολλοι αναφερουν οτι εχουν επαννεκινησεις του ρουτερ λογω της τροφοδοσιας

Μάλλον αναφέρονται στο μικρότερο (και φτηνότερο) των 15w...

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Μάλλον αναφέρονται στο μικρότερο (και φτηνότερο) των 15w...

σωστα αλλα αν το 30w δινει 2Α και εγω χρειαζομαι 2+ μαλλον καταλαβαινω οτι θα εχω τα ιδια προβληματα...αυτο λεω 

https://lamtech.gr/product/lamtech-mini-dc-ups-30w-2-0a-9v-12v-output/

image.png.036cd2378cb5af3ca02a7dab2d9a2b77.png

Δημοσ.
55 minutes ago, trelomam said:

λαμβανω το σχόλιο σου σαν χιουμορ και όχι ειρωνία, πολλοι αναφερουν οτι εχουν επαννεκινησεις του ρουτερ λογω της τροφοδοσιας. ναι το ρουτε απο κατω γραφει 2Α επίσης να πω οτι πανω του έχει 2 τηλ. συσκευες και το wifi ενεργοποιημενο, και 5 συκευες με καλωδιο, αν δεν βγαλω ακρη με ups τοτε ειναι μονοδρομος , ειχα στο παλιο ρουτερο το conceptum αλλα ειναι 1,5 Α και δεν μπορω να το χρησιμοποιήσω,,, θα δουμε οκ.ευχαριστώ για την βοήθεια ολους σας ---Πλεον η ΚΟΣΜΟΤΕ το χρεωνει 40€...δεν ειναι στανταρ εξοπλισμος

Ηταν κάτι  στο ενδιάμεσο. Οταν ζητάμε να μας προτείνουν κατι, πρέπει να δίνουμε πληροφορία. Που να ξέρουμε εμείς τι έχεις και τι χρησιμοποιείς... Είναι σαν να λεω, θέλω ένα UPS για το PC μου... χωρίς να δίνω πληροφορίες ούτε τι PC έχω, ούτε τίποτα....

Πάντως εχω ακριβώς το ίδιο setup με εσένα, Speedport 2 plus και Nokia ONT με το lamtech και είμαι μια χαρά...  

Δημοσ.

Δεν το έχω διαβάσει κάπου εδώ μέσα.

Σήμερα ήρθε μια υπάλληλος (δεν έχει κάνει κανείς αίτηση για οπτική από την οικοδομή) για να κάνει αυτοψία του χώρου και ένα προσχέδιο ώστε το συνεργείο που θα έρθει για τις εργασίες εντός της οικοδομής να ξέρει πάνω κάτω τι θα πρέπει να κάνει. Πάσα διαμερίσματα υπάρχουν, από που θα περάσει η οπτική μέσα στην οικοδομή, πως θα ανέβει στα διαμερίσματα κτλ. 

Όταν την ρώτησα αν είναι από την NOVA-HELLENIC OPENFIBER (αυτοί έχουν βάλει οπτικές στην περιοχή μου) μου είπε όχι. Εκπροσωπεί είπε και τους τρεις παρόχους, που συνεργάζονται με τεχνικές εταιρείες (σαν τη δικιά της) που κάνουν την κάθετη καλωδίωση εντός των κτιρίων. Θα με ειδοποιήσουν για να κλειστεί ραντεβού για τις εργασίες.

Όλα αυτά επαναλαμβάνω δίχως να έχει γίνει αίτηση από κανέναν για οπτικές.  Νέες μέθοδοι;

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση που μπορεί να είναι λίγο άκυρη. Το πως σκάβουν στους δρόμους πάει με βάση κάποιο σχέδιο;

Γιατί μου φαίνεται πολύ περίεργο να έχουν σκάψει πχ μια ολόκληρη οδό, εκτός από ένα συγκεκριμένο μικρό κομμάτι της και μετά να φεύγει εντελώς το συνεργείο και να πάει σε άλλο τετράγωνο.

Τα σχέδια και το πως θα σκάψουν το βγάζουν οι εργολάβοι, η Cosmote;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, jkoukos είπε

Η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα που μπορούμε να πιάσουμε σε ένα Gigabit δίκτυο είναι ~948Mbps, οπότε αυτά που πιάνεις είναι άριστα.

Για να πιάσουμε ακριβώς τα 1000Mbps απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο εξοπλισμός μας να υποστηρίζει θύρες δικτύου τουλάχιστον 2,5Gbps.

Τα ΟΝΤ που δίνουν, όπως και τα Router αλλά και η πλειοψηφία των συσκευών του εμπορίου. καθώς και οι κάρτες δικτύου των διαφόρων συσκευών, υποστηρίζουν απλό Gigabit. Οι δικές σου τι δυνατότητες έχουν;

Μάλλον το router με κόβει τότε. Η motherboard έχει 10Gbit και το router Huawei HG8145v5 1Gbit.

11 λεπτά πριν, divnt είπε

Να κάνω μια ερώτηση που μπορεί να είναι λίγο άκυρη. Το πως σκάβουν στους δρόμους πάει με βάση κάποιο σχέδιο;

Γιατί μου φαίνεται πολύ περίεργο να έχουν σκάψει πχ μια ολόκληρη οδό, εκτός από ένα συγκεκριμένο μικρό κομμάτι της και μετά να φεύγει εντελώς το συνεργείο και να πάει σε άλλο τετράγωνο.

Τα σχέδια και το πως θα σκάψουν το βγάζουν οι εργολάβοι, η Cosmote;

Και σε εμάς είχαν σκάψει όλα τα στενά τριγύρω εκτός απο το δικό μας και μετά απο μερικούς μήνες ήρθανε και σε εμάς.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Silverage είπε

Μάλλον το router με κόβει τότε. Η motherboard έχει 10Gbit και το router Huawei HG8145v5 1Gbit.

Όχι μάλλον, αλλά 1000%. Όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας πρέπει να έχουν αντίστοιχη δυνατότητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω χθες βλεπω στην εφαρμογη της cosmote οτι το πρωι εχω ραντεβου με τεχνικο σημερα και δεν με ειχε παρει κανεις τηλ! Πηρα δεκα φορες για επιβεβαιωση του ραντεβου και σημερα το πρωι με πηρε οντως ο τεχνικος αν θα ειμαι στον χωρο και λεω ναι θα κανετε και την εγκατασταση των ινων στο διαμερισμα μου? Και λεει αα δεν εχει γινει η εγκατασταση? Εγω θα ερχομουν για να συνδεσω τον εξοπλισμο μονο.. Συνεννοηση μηδεν στα τμηματα.. Δεν επρεπε καν να ερθει ο τεχνικος εδω γιατι περασανε εικονικα οτι ολοκληρωθηκε η εγκατασταση των ινων για να προχωρησει για ακυρωση και εγω χαρηκα τσαμπα σημερα... Απο εκεινη την ωρα μονο βριζω.. Αναμενω επικοινωνια σημερα απο υπευθυνο τους αλλιως εφυγα οριστικα σε vodafone παλι γιατι πολυ εκατσα και ασχοληθηκα μαζι τους ενω μαλλον δεν θα επρεπε..

Δειτε σχετικα εδω 

Επεξ/σία από s_mduck
Δημοσ.
Στις 14/4/2024 στις 6:36 ΜΜ, Angeldust είπε

Προφανώς και το εσωτερικό δίκτυο της πολυκατοικίας είναι ιδιοκτησίας του παρόχου που το έφτιαξε. Αυτό με το πάγιο δεν ισχύει. Ο πάροχος σου πληρώνει χονδρική στον πάροχο που έφτιαξε το δίκτυο. Εσένα ως τελικό πελάτη δεν σε επηρεάζει κάπου αυτό.

Στην  περιοχη μου εχει τις οπτικες ινες ο ΟΤΕ. Αν κανει την εγκατασταση μεσα στο σπιτι θα ειναι ιδιοκτησια του. Σε λιγους μηνες θα ερθει η ΔΕΗ. Αν βαλω vodafone μεσω ΔΕΗ , η vodafone δεν θα πληρωνει χονδρικη στον ΟΤΕ αλλα στην ΔΕΗ. Για το εσωτερικό δίκτυο θα πληρώνει;

Εαν εχει γίνει με smart readiness θα ειναι λογικα ιδιοκτησια δικη μου. Τι γίνεται τότε;

Να σημειωσω και να τονισω οτι δεν κάνω τον εξυπνο. Ρωτάω και γραφω με κριτηριο το τι μου φαίνεται εμενα λογικο, με βαση παντα τις οποιες πληροφορίες έχω.

1 ώρα πριν, s_mduck είπε

Εγω χθες βλεπω στην εφαρμογη της cosmote οτι το πρωι εχω ραντεβου με τεχνικο σημερα και δεν με ειχε παρει κανεις τηλ!

Μου εχει κλεισει δυο φορες πλασματικο ραντεβου ο εργολάβος και δυο φορες ο cosmote. Ο εργολάβος τελος Νοεμβρη, το εμαθα τον Δεκεμριο οταν πηγα στο καταστημα να κανω παράπονα, και ενα για τελη Δεκέμβρη που το ακύρωσε την προηγούμενη ημέρα το μεσημέρι. Ο cosmote, για ενεργοποιηση, με sms για τα μέσα Γενάρη, παρολο που στην υπαλληλο που το εκλεισε δεκα λεπτα πριν της εξηγουσα οτι δεν υπαρχει εγκαταστημένη οπτικη ινα και οτι εγω θα πρεπει να παρω μια ημερα κανονικής αδειας απο την δουλεια μου, και ενα sms στα μεσα Μαρτη που ελεγε στις επομενες ώρες θα με επισκεφτει τεχνικός για ενεργοποιηση. Το κάνουν μονο και μονο για να ξεγελάσουν το συστημα και να φαίνεται στην ιεραρχεια οτι αυτοι κανουν σωστα την δουλεια τους .......

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, dpz4 είπε

Στην  περιοχη μου εχει τις οπτικες ινες ο ΟΤΕ. Αν κανει την εγκατασταση μεσα στο σπιτι θα ειναι ιδιοκτησια του.

Σωστά!

14 λεπτά πριν, dpz4 είπε

Σε λιγους μηνες θα ερθει η ΔΕΗ. Αν βαλω vodafone μεσω ΔΕΗ , η vodafone δεν θα πληρωνει χονδρικη στον ΟΤΕ αλλα στην ΔΕΗ. Για το εσωτερικό δίκτυο θα πληρώνει;

Εξαρτάται την μεταξύ τους συνεννόηση. Το πιθανότερο ναι. Ο κανονισμός προβλέπει (αλλά δεν υποχρεώνει) να κάνουν συνεκμετάλλευση της εγκατάστασης. Οπότε θα πληρώνει και τους 2, απλό μικρότερο ποσό στον ΟΤΕ.

17 λεπτά πριν, dpz4 είπε

Εαν εχει γίνει με smart readiness θα ειναι λογικα ιδιοκτησια δικη μου. Τι γίνεται τότε;

Ότι γίνεται και με τις υποδομές των υπόλοιπων δικτύων (φως, νερό, τηλέφωνο). Θα ελέγχουν την ίνα μέχρι την είσοδο στον κεντρικό κατανεμητή της οικοδομής και αν το θέμα είναι μετά από αυτόν, η ευθύνη είναι δική μας.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, dpz4 είπε

Μου εχει κλεισει δυο φορες πλασματικο ραντεβου ο εργολάβος και δυο φορες ο cosmote. Ο εργολάβος τελος Νοεμβρη, το εμαθα τον Δεκεμριο οταν πηγα στο καταστημα να κανω παράπονα, και ενα για τελη Δεκέμβρη που το ακύρωσε την προηγούμενη ημέρα το μεσημέρι. Ο cosmote, για ενεργοποιηση, με sms για τα μέσα Γενάρη, παρολο που στην υπαλληλο που το εκλεισε δεκα λεπτα πριν της εξηγουσα οτι δεν υπαρχει εγκαταστημένη οπτικη ινα και οτι εγω θα πρεπει να παρω μια ημερα κανονικής αδειας απο την δουλεια μου, και ενα sms στα μεσα Μαρτη που ελεγε στις επομενες ώρες θα με επισκεφτει τεχνικός για ενεργοποιηση. Το κάνουν μονο και μονο για να ξεγελάσουν το συστημα και να φαίνεται στην ιεραρχεια οτι αυτοι κανουν σωστα την δουλεια τους .......

Τραγικοι απλα.. και δεν καταλαβαίνω τον λογο ολης αυτης της ταλαιπωρίας.. δεν τους την χαριζω μετα το περας της ημερας αν δεν με παρουν..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, s_mduck είπε

δεν τους την χαριζω

προσωπικα τελειωσα με το cosmote. Δεν τους δεχομαι πια. Θα περιμένω να ερθει η ΔΕΗ. Εχουν προετοιμασει ουτως ή αλλως τις κολωνες να δεχθουν οπτικες ινες εδω και πολυ καιρό. Δεν θα αποσυρω όμως το αιτημα, θα το κρατησω ενεργο για οσο μπορεσω περισοτερο. Μεχρι να τελειώσει, αν ειναι δυνατον, ο μεγαλος ογκος και να με παρουν τηλεφωνο ψαχνοντας πελατες. Να μπορέσω να τους πω ένα μεγαλο ΑΝΤΕ Γ####### (ετσι θελω να το φαντάζομαι).

εν το μεταξύ λεω να βάλω ειτε starlink ( δεν ειμαι πολυ ζεστος) ειτε απεριόριστα δεδομένα. Το ερωτημα ειναι, κατα ποσο τα απεριοριστα ειναι απεριοριστα. Στο σπιτι μου, σε δοκιμες με 5G τηλεφωνο κατεβαζει με 100mps αλλα οταν δοκιμάζω  να κατεβάσω ταινία (torrent) πεφτει στο 0,5mps. Ξερει κάποιος, 5G απεριοριστο αλλά .... ;

Επεξ/σία από dpz4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά δύο ερωτήσεις.

Είμαι σε μονοκατοικία .δικό μου σπίτι. Περιμένω σύντομα να μου βάλουν οπτική . Όταν έρθει από έξω η οπτική ,το ρουτερ μου είναι στην άλλη πλευρά του σπιτιού. Πρέπει δηλαδή να διασχίσουν 3 δωμάτια για να φτάσουν . Θα το κάνει αυτό το συνεργείο ή πρέπει να κάνω μόνος μου κάποια δουλειά;

Επίσης δεύτερη ερώτηση.το σπίτι έχει παντού πρίζες δίκτυου cat6.  Μπορεί να φέρουν την ίνα ισανισανστο σπίτι κ μέσω πριζων δικτύου που έχω να επικοινωνήσει με το ρούτερ που είναι στην άλλη άκρη; Η πρέπει οπωσδήποτε να πάει ως εκεί απευθείας η ίνα; Όποτε κ μετά πάμε στην πρώτη ερώτηση. μεντην αντίθετη σειρα έπρεπε να τις γράψω.

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από Hamurabi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...