Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οχι, δεν το ειδα με τα μάτια μου. Μου φάνηκε ομως πολυ παράξενο και γι' αυτο ρωτησα. Ισως κατι κατάλαβα λάθος, που δεν το νομίζω, ή για καποιο τεχνικό λόγο εγινε αυτό. Μιάς και ουτε ασχετος με την τεχνολογια ουτε ψευτης ειναι ο ανθρωπος. Τελος πάντων, οταν ελεησει ο ΟΤΕ θα δω και εγω τι θα γινει σπίτι μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/1/2024 στις 10:23 ΠΜ, dpz4 είπε

Προσωπικα οσο το σκέφτομαι ολο και περισσοτερο  αποφασιζω οτι στο σημείο εισόδου της ινας στο σπίτι θα μπει και το τερματικό πριζάκι. Να μην "τρέξει" καθόλου μέσα στο σπίτι, ακριβως για να αποφύγω κοστοβόρα ατυχήματα.  Αυτο που με ανησυχει, ειναι τα δύο μέτρα που θα "τρέξει" στο μπαλκόνι και θα ειναι σχετικά εκτεθειμένο. Παντα μεσα σε καναλι ή σπιράλ.

Αν ο ΟΤΕ αποφασίσει ποτέ να βαλει αυτην την οπτικη ινα. Θα επιμένω να το λέω. Οι υπαλληλοι του ΟΤΕ λενε οτι σε δύο μήνες ερπεπε να ειναι ενεργοποιημενη και εγω μετα απο πανω απο τρεις μήνες μιλαω ακομα για την εγκατάσταση.

Μια ερωτηση. Ο γνωστός που αναφερα παραπάνω μου ειπε πως εβαλαν ενα πριζακι στην εισοδο της ινας στο σπίτι και με σπιραλ το συνέχισαν σε ενα αλλο τερματικό πριζακι οπου συνδεθηκε το modem-router. Σε εμένα με την υπογραφή του συμβολαίου μου εδωσαν ενα modem-router και ενα πριζακι. Ποιό ειναι το σωστο, ένα ή δύο;

Οσον αφορά το smart readiness και την καταργηση της δωρεαν εγκαταστασης, με βαση τον τροπο που αντιλαμβάνομαι εγω την ελληνική πραγματικότητα, ειμαι σιγουρος οτι θα συμβεί. Ο χρονος που θα συμβει μου ειναι αγνωστος.

Τι ακριβώς εννοείτε; Πρώτον, σε εξωτερικό χώρο, η ίνα μπαίνει σε σπιράλ. Εννοώ σε εξωτερικό χώρο, πχ στον δρόμο, ή στο μπαλκόνι. Όπου δηλαδή είναι εκτεθιμένη σε βροχή ας πούμε. 
Μέσα στον διάδρομο της πολυκατοικίας, μπορεί να μπεί με κανάλια ή με "αόρατη" οπτική ίνα της Hua. 

Αν δεν τρέξει καθόλου μέσα στο σπίτι, ακόμα καλύτερα! Μικρότερη εγκατάσταση, λιγότερα μερεμέτια και θα γίνει πιο γρήγορα η εγκατάσταση. 

Το floorbox στον διάδρομο σας είναι της Cosmote ή της Nova;

Επεξ/σία από daveathens

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, daveathens είπε

Τι ακριβώς εννοείτε;

μένω σε μονοκατοικια. Αυτο σημαίνει οτι πρέπει να γίνει απο την αρχή ολη η διαδικασία. Να βγει από την γη, να τρέξει μεχρι το σημέιο εισόδου στο σπίτι, απο οπου θα πρεπει κανονικά να τρεξει τρια περιπου μέτρα μεσα στο σπιτι για να φτασει σε ενα κεντρικο σημείο οπου ειναι το ρουτερ. Τα μέτρα οπου ειναι εκτεθειμένη σε ατυχήματα (χτυπημα απο μια καρέκλα ας πούμε ή κατι άλλο) ή κακοτεχνίες (οπως λεγαμε παραπάνω), οσο ποιο λίγα είναι τοσο καλύτερα. Οσο τμήμα βρίσκεται ψηλα στον τοιχο δεν με ανησυχει. Το κομματι των δύο μέτρων χαμηλα στο μπαλκονι, ναι με φοβίζει. Μπαινοντας στο εσωτερικό, απ' ευθείας πριζάκι και απο εκεί καλωδιο δικτύου μεχρι το ρουτερ. Το καναλάκι-μερεμετι δεν το κερδίζω. Κερδίζω την ευκολη και με ελάχιστο κόστος επισκευή στο καλώδιο, αν αυτο χρειαστεί.

Παρεμπιπτόντως. Οσες φορες και αν προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον ΟΤΕ  (τρεις επισκέψεις σε καταστημα και δυο με τρεις επικοινωνίες με το 13888 και τις αντιστοιχες καταγραφές στο σύστημα) πήγαν τσαμπα. Ο ΟΤΕ εχει γραμμενο κανονικα τον πελατη. Αδιαφορει επιδεικτικά και δεν μπορεις κανείς τίποτα. Ολιγοπώλειο ειναι, οτι γουσταρουν κανουν. Τελικα μονο μέσα απο την φορμα επικοινωνίας καταφερα να εχω μια απάντηση, αοριστίες, γενικοτητες και θα ...  , και αυτο μετα απο ενα μήνα. Οποιος θέλει μια απάντηση ας το εχει υπ' οψη του.

Επεξ/σία από dpz4

Άρα ουσιαστικά έχουν σκάψει τον δρόμο και έχουν περάσει οπτική ίνα στο δρόμο αλλά δεν έχει έρθει κάποιο συνεργείο ούτως ώστε να "τραβήξει" την ίνα από τον δρόμο μέχρι και μέσα στο σπίτι σας σωστά;

1 ώρα πριν, dpz4 είπε

μένω σε μονοκατοικια. Αυτο σημαίνει οτι πρέπει να γίνει απο την αρχή ολη η διαδικασία. Να βγει από την γη, να τρέξει μεχρι το σημέιο εισόδου στο σπίτι, απο οπου θα πρεπει κανονικά να τρεξει τρια περιπου μέτρα μεσα στο σπιτι για να φτασει σε ενα κεντρικο σημείο οπου ειναι το ρουτερ. Τα μέτρα οπου ειναι εκτεθειμένη σε ατυχήματα (χτυπημα απο μια καρέκλα ας πούμε ή κατι άλλο) ή κακοτεχνίες (οπως λεγαμε παραπάνω), οσο ποιο λίγα είναι τοσο καλύτερα. Οσο τμήμα βρίσκεται ψηλα στον τοιχο δεν με ανησυχει. Το κομματι των δύο μέτρων χαμηλα στο μπαλκονι, ναι με φοβίζει. Μπαινοντας στο εσωτερικό, απ' ευθείας πριζάκι και απο εκεί καλωδιο δικτύου μεχρι το ρουτερ. Το καναλάκι-μερεμετι δεν το κερδίζω. Κερδίζω την ευκολη και με ελάχιστο κόστος επισκευή στο καλώδιο, αν αυτο χρειαστεί.

Παρεμπιπτόντως. Οσες φορες και αν προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον ΟΤΕ  (τρεις επισκέψεις σε καταστημα και δυο με τρεις επικοινωνίες με το 13888 και τις αντιστοιχες καταγραφές στο σύστημα) πήγαν τσαμπα. Ο ΟΤΕ εχει γραμμενο κανονικα τον πελατη. Αδιαφορει επιδεικτικά και δεν μπορεις κανείς τίποτα. Ολιγοπώλειο ειναι, οτι γουσταρουν κανουν. Τελικα μονο μέσα απο την φορμα επικοινωνίας καταφερα να εχω μια απάντηση, αοριστίες, γενικοτητες και θα ...  , και αυτο μετα απο ενα μήνα. Οποιος θέλει μια απάντηση ας το εχει υπ' οψη του.

αν εχεις κανει αιτηση στην Cosmote για αναβαθμιση της γραμμης σε οπτικη, εχει συγκεκριμενο χρονο υλοποιησης και απο αυτους και απο τον παροχου του δικτυου αν δεν εχει η ιδια την περιοχη.Δεν ειναι τοσο απλο οτι και καλα κανουν οτι γουσταρουν..μια δοκιμη ισως θα ηταν να καλεσεις την kosmote και να ζητησεις ακυρωση της αιτησης για αναβαθμιση...ή να κανεις αιτημα για αναβαθμιση σε αλλο παροχο ....και μετα θα τρεχει η cosmote να σε κρατησει....αυτα αιναι μεσα πιεσης..αλλιως θα τους καλεις και θα σου λενε τα ασχεα που βλεπουν περασμενα στο συστημα απο τις προηγουμενες φορες που καλεσες!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, daveathens είπε

Άρα ουσιαστικά έχουν σκάψει τον δρόμο και έχουν περάσει οπτική ίνα στο δρόμο αλλά δεν έχει έρθει κάποιο συνεργείο ούτως ώστε να "τραβήξει" την ίνα από τον δρόμο μέχρι και μέσα στο σπίτι σας σωστά;

Ναι,  σωστά

16 ώρες πριν, trelomam είπε

αν εχεις κανει αιτηση στην Cosmote για αναβαθμιση της γραμμης σε οπτικη, εχει συγκεκριμενο χρονο υλοποιησης και απο αυτους και απο τον παροχου του δικτυου

Ποιος ειναι ο συγκεκριμένος χρόνος υλοποιησης. Εδώ μιλάμε για τρεις μήνες και παραπάνω. Ο ΟΤΕ ειναι ιδιοκτήτης της οπτικης στην περιοχή και οταν πήγα σε αλλον πάροχο ( θα διεκοπτα και την VDSL ευθύνη ΟΤΕ) μου ειπε οτι πρεπει πρωτα να περάσει ο ΟΤΕ να κάνει την εγκατασταση και μετα αυτοι την ενεργοποιηση. Αν ακυρωσω τη αιτηση θα μεινω με την VDSL. Γιατι να στενοχωρηθουν;

Τρεις εταιρείες ειναι, δηλαδή ολιγοπωλειο. Τα βρίσκουν μεταξυ τους και κάνουν οτι γουστάρουν. Ετσι λογω του πολυ υψηλου ανταγωνισμού 😛(που ισχυριζονται οτι εχουν μεταξύ τους), εμεις πληρώνουμε απο τις υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη.

Επεξ/σία από dpz4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια στο φορουμ, εμένα μου πέρασαν την οπτική ίνα στο χώρο μου όμως ο μάστορας δεν μου έκανε καλή δουλειά. Η οπτική ίνα που πηγαίνει στο μπριζάκι είναι κολλημένη στραβά και δεν μπορώ να την καλύψω με κάτι. Σκέφτομαι μήπως την ξεκολλήσω σιγά σιγά με κάποιο πιστολάκι για τα μαλλιά για να ζεσταθεί η σιλικόνη και να βγει εύκολα. Το έχει επιχειρήσει μήπως κανείς αυτό και μπορεί να βοηθήσει?

Επεξ/σία από babis9007

5 ώρες πριν, dpz4 είπε

Ναι,  σωστά

Ποιος ειναι ο συγκεκριμένος χρόνος υλοποιησης. Εδώ μιλάμε για τρεις μήνες και παραπάνω. Ο ΟΤΕ ειναι ιδιοκτήτης της οπτικης στην περιοχή και οταν πήγα σε αλλον πάροχο ( θα διεκοπτα και την VDSL ευθύνη ΟΤΕ) μου ειπε οτι πρεπει πρωτα να περάσει ο ΟΤΕ να κάνει την εγκατασταση και μετα αυτοι την ενεργοποιηση. Αν ακυρωσω τη αιτηση θα μεινω με την VDSL. Γιατι να στενοχωρηθουν;

Τρεις εταιρείες ειναι, δηλαδή ολιγοπωλειο. Τα βρίσκουν μεταξυ τους και κάνουν οτι γουστάρουν. Ετσι λογω του πολυ υψηλου ανταγωνισμού 😛(που ισχυριζονται οτι εχουν μεταξύ τους), εμεις πληρώνουμε απο τις υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη.

Αγαπητέ φίλε, καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ την αγανάκτησή σου με τον ΟΤΕ και τη συμπεριφορά του σε σένα. Ευτυχώς δεν φέρεται σε όλους έτσι, αλλιώς θα είχε κλείσει. Έχω ωστόσο κάποιες παρατηρήσεις, αν μου επιτρέπεις φυσικά. Έχεις δύο επιλογές ουσιαστικά, με τα υπέρ και τα κατά η καθεμιά. Πάμε να τις δούμε:

Η πρώτη είναι φυσικά να αλλάξεις πάροχο, ελπίζοντας σε καλύτερη αντιμετώπιση. Αν η αντιμετώπιση των άλλων είναι ίδια ή/και χειρότερη (τίποτα δυστυχώς δεν αποκλείεται), τότε... Αν πάλι είναι η ενδεδειγμένη και λειτουργήσουν όλα άψογα, τότε όλα καλά, εκτός από μια "λεπτομέρεια": Ιδιοκτήτης της ίνας παραμένει ο ΟΤΕ και σε κάθε περίπτωση θα εμπλέκεται, είτε σε περίπτωση βλάβης είτε σε αναβαθμίσεις είτε... είτε... Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να σου λέει ο πάροχος: "Για να αποκατασταθεί η βλάβη, πρέπει να έρθουν ταυτόχρονα και ο τεχνικός ο δικός μας και ο τεχνικός του ιδιοκτήτη της γραμμής". Χώρια που μπορεί ο ένας να πετάει το μπαλάκι στον άλλον για την απόδοση ευθυνών.

Η δεύτερη είναι να επιμείνεις στον ΟΤΕ, ψάχνοντας (ΚΑΙ σε τηλέφωνο ΚΑΙ σε κατάστημα) τον κατάλληλο άνθρωπο, ο οποίος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα σε εξυπηρετήσει. Εδώ ιδιοκτήτης και πάροχος ταυτίζονται, γλιτώνεις τα προηγούμενα προβλήματα, αλλά α) έχεις ήδη μπαϊλντίσει με την αντιμετώπισή τους και β) φοβάσαι μήπως στο μέλλον σου φερθούν με τον ίδιο ή αντίστοιχο τρόπο.

Μη με ρωτήσεις τι θα έκανα προσωπικά. Ζύγισέ τα, βάλε στη ζυγαριά και τα προσωπικά σου δεδομένα (τα οποία μόνο εσύ γνωρίζεις), κάνε την επιλογή σου και... ο Θεός βοηθός.

4 ώρες πριν, babis9007 είπε

Γεια στο φορουμ, εμένα μου πέρασαν την οπτική ίνα στο χώρο μου όμως ο μάστορας δεν μου έκανε καλή δουλειά. Η οπτική ίνα που πηγαίνει στο μπριζάκι είναι κολλημένη στραβά και δεν μπορώ να την καλύψω με κάτι. Σκέφτομαι μήπως την ξεκολλήσω σιγά σιγά με κάποιο πιστολάκι για τα μαλλιά για να ζεσταθεί η σιλικόνη και να βγει εύκολα. Το έχει επιχειρήσει μήπως κανείς αυτό και μπορεί να βοηθήσει?

Αν την ξεκολλήσεις υπάρχει περίπτωση να σπάσει. Επίσης υπάρχει περίπτωση να φύγει και λίγο κομμάτι από σοβά όσο θα την ξεκολλάς. Δεν μπαίνει κάτι μπροστά για να καλυφτεί το σημείο στο οποίο ειναι στραβό; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, daveathens είπε

Αν την ξεκολλήσεις υπάρχει περίπτωση να σπάσει. Επίσης υπάρχει περίπτωση να φύγει και λίγο κομμάτι από σοβά όσο θα την ξεκολλάς. Δεν μπαίνει κάτι μπροστά για να καλυφτεί το σημείο στο οποίο ειναι στραβό; 

Δεν μπορεί να μπει κάτι μπροστά δυστυχώς. 'Οτι μπορεί να σπάσει μου το είπε και αυτός που την πέρασε στην περίπτωση όμως που πας να την τραβήξεις έτσι όπως είναι. Η ίνα είναι κολλημένη με σιλικόνη που έχει ζεσταθεί, πόσο δύσκολο θα είναι να ξεκολήσει αν πρώτα την ζεστάνω αναρωτιέμαι..

Επεξ/σία από babis9007

16 λεπτά πριν, babis9007 είπε

πόσο δύσκολο θα είναι να ξεκολήσει αν πρώτα την ζεστάνω αναρωτιέμαι..

ΠΟΛΥ. Αυτό μας το είχε πει το συνεργείο που είχε κάνει την εγκατάσταση στο κτήριό μας. Μόνο αν σου λείπουν μπλεξίματα, βάζεις εκεί χέρι. Και να ξέρεις, αν κάνεις την οποιαδήποτε ζημιά και χρειαστεί να έρθουν να την αποκαταστήσουν, η χρέωση βαρύνει αποκλειστικά (και δίκαια) εσένα.

Σημερα ηρθε το συνεργειο του ΟΤΕ (εξωτ. εργολαβος απο ο,τι καταλαβα) , να κανει την εγκατασταση εντος του κτιριου. Τεσσερα διαμερισματα , ενας ζητησε οπτικη. Θεωρω εγινε καλη δουλεια (βαζω εικονες παρακατω). Βαλανε αναμονη εξω απο το κτιριο (εικονα 1) , σπιραλ μεχρι την εισοδο , μικρη τρυπα για να μπει μεσα και στον εσωτερικο χωρο καναλακι στο χρωμα του τοιχου , ισα που φαινεται. Βαλανε το "κεντρικο μηχανημα" στο ισογειο απεξω απο το διαμερισμα μου :) (εικονα 2) , και με καναλακι μεχρι τον 1ο οπου μπηκε το 2ο μηχανημα (εικονα 3) και απο κει καναλακι μικρη τρυπα και μεσα στο διαμερισμα του ενοικου.

Στα υπολοιπα τρια διαμερισματα δεν μπηκε κατι. Δηλαδη ενα το κεντρικο και ενα στο διαμερισμα του ενοικου που ζητησε την οπτικη. Ο υπευθυνος ειπε οτι αν καποιος απο τους αλλους τρεις αιτηθει στον παροχο του οπτικη , θα κανει ο παροχος του την υπολοιπη δουλεια (σε συνεργασια με συνεργειο του ΟΤΕ ισως ? Δεν ξερω).

Spoiler

spacer.png

spacer.png

spacer.png

18 ώρες πριν, georgeole είπε

και... ο Θεός βοηθός

καλημέρα,

Σε ευχαριστώ για την απαντηση. Οπως ειπες και εσυ εαν παω σε αλλο πάροχο δεν γλυτωνω τον ΟΤΕ αλλα μάλλον περιπλέκω τα πραγματα. Οσο για τον καταλληλο ανθρωπο, στον ΟΤΕ,  δεν υπάρχει τετοιο πραγμα. Υπαρχει μονο ενα τηλέφωνο, το 13888, και τα καταστηματα. Και στις δύο περιπτωσεις μπορεις μονο να ξεσπάσεις τον εκνευρισμό σου επάνω στα παιδιά που εχεις απεναντι σου. Οπου αυτη ειναι και η πραγματικη δουλεια τους. Αυτη του κυματοθραυστη. Να ανεχονται για ενα ελληνικο βασικο μισθο να ξεσπάει επάνω τους ο καθε αγανακτισμένος πολίτης. Οπως εγραψα και παραπάνω, το τι θα σημειωσουν αυτα τα παιδιά στο συστημα, δεν  εχει καμια απολυτος αξια για τον  ΟΤΕ.

Το μονο που μπορω να κάνω ειναι αυτο που καθε πολιτης μπορει να κάνει στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα, δηλαδή και .... ο Θεός βοηθός. 

Καλησπέρα και απο μένα

Εχω Nova 24ara και ψήνομαι να πάω σε Fiber 300. Εχω κουτάκι έξω από διαμέρισμα και έχω διαθεσιμότητα συμφωνα με την Νova. Η ερώτησή μου έχει να κάνει πιο πολυ με την καλωδίωση. Λόγω του ότι ρεύμα έχω σε μακρινή απόσταση θα χρειαστεί το καλώδιο να περάσει όλο το σπίτι, κολώνες, πράγμα το οποίο δεν θέλω.

Θα μπορούσαν, εναλλακτικά, να μου τραβήξουν οπτική από την καμπίνα που έχουν στην πυλωτή; Λίγο πιο δίπλα είναι το δωμάτιο από πίσω στον ακάλυπτο και εκεί βολεύει περισσότερο να μπει η γραμμή/router.

Ισως να έχει απαντηθεί αλλά αν γνωρίζει κάποιος αν μπορεί ας κάνει τον κόπο να απαντήσει

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...