Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, trelomam είπε

Τυχη απλα…ο εργολαβος ειναι ζαριά!

Στον ΟΤΕ ο κανόνας, από όσα γνωρίζω εγώ τουλάχιστον, είναι να συνεργάζεται συνήθως με καλούς εργολάβους που κάνουν σωστή δουλειά.

ΥΓ Τύ(οί)χη(οι) είναι μόνο τα ντουβάρια!😄

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για εμένα το περιεργο ειναι η συμπεριφορά του ΟΤΕ. Φαίνεται να μην παρακολουθει την εξελιξη της διαδικασίας καθόλου.   Και οταν κάνεις παραπονα ενδειαφερεται αμμεσα μεν για μια φορα δε. Μετα σε ξεχναει παλι. Εγω ως "κακοπροαίρετος" μετα την εμπειρεια αυτή θα πω οτι το συμβόλαιο το υπογραψες, ακολουθει το ... "after sale service".

Επισεις δεν μπορώ να καταλάβω γιατι δεν αλλαζει εργολάβο.  Και δεν εχω καν αρνητική απάντηση. Γενικώς οπως γράφω και παραπάνω δεν μπορω να εχω την οποιαδήποτε απάντηση, μονο να κανω παραπονα και αυτα να προωθηθουν στο καταλληλο τμήμα.

Να θεωρεις τον εαυτό σου τυχερό που χάλασε το θερμοπίστολο. Για εμένα η σωστή διαδικασία ειναι με τα καναλια, ομως ο τεχνικος, και ο εργολάβος που δουλευει, προσπαθουν να τελειώσουν οσο ποιο γρήγορα και οσους περισσοτερους μπορουν μεσα στην ημέρα. Για αυτο "το ζητησες εσυ". Οποιος αντιδράσει στην προχειροδουλειά κερδίζει, οποιος οχι την πατάει. Σε γνωστό μου, που δεν ανέδρασε, το κρέμασαν σε σωλήνα σπιραλ μεσα στο σαλόνι. Και του είπαν και απο πάνω να προσεχει να μην σπάσει. Τα επόμενα χρόνια θα γινει χαμος απο ζημιες εξαιτίας των κακοτεχνιών των εργολάβων. Εν τω μεταξύ οτι εχω κολλήσει με θερμοκολλα σε τοιχο, αργα ή γρήγορα ξεκόλλησε.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, dpz4 είπε

Για εμένα το περιεργο ειναι η συμπεριφορά του ΟΤΕ. Φαίνεται να μην παρακολουθει την εξελιξη της διαδικασίας καθόλου.   Και οταν κάνεις παραπονα ενδειαφερεται αμμεσα μεν για μια φορα δε. Μετα σε ξεχναει παλι. Εγω ως "κακοπροαίρετος" μετα την εμπειρεια αυτή θα πω οτι το συμβόλαιο το υπογραψες, ακολουθει το ... "after sale service".

Επισεις δεν μπορώ να καταλάβω γιατι δεν αλλαζει εργολάβο.  Και δεν εχω καν αρνητική απάντηση. Γενικώς οπως γράφω και παραπάνω δεν μπορω να εχω την οποιαδήποτε απάντηση, μονο να κανω παραπονα και αυτα να προωθηθουν στο καταλληλο τμήμα.

Να θεωρεις τον εαυτό σου τυχερό που χάλασε το θερμοπίστολο. Για εμένα η σωστή διαδικασία ειναι με τα καναλια, ομως ο τεχνικος, και ο εργολάβος που δουλευει, προσπαθουν να τελειώσουν οσο ποιο γρήγορα και οσους περισσοτερους μπορουν μεσα στην ημέρα. Για αυτο "το ζητησες εσυ". Οποιος αντιδράσει στην προχειροδουλειά κερδίζει, οποιος οχι την πατάει. Σε γνωστό μου, που δεν ανέδρασε, το κρέμασαν σε σωλήνα σπιραλ μεσα στο σαλόνι. Και του είπαν και απο πάνω να προσεχει να μην σπάσει. Τα επόμενα χρόνια θα γινει χαμος απο ζημιες εξαιτίας των κακοτεχνιών των εργολάβων. Εν τω μεταξύ οτι εχω κολλήσει με θερμοκολλα σε τοιχο, αργα ή γρήγορα ξεκόλλησε.

Κοίτα, αν ο ΟΤΕ είναι ΚΑΙ ιδιοκτήτης της γραμμής εκτός από πάροχος, είμαι της άποψης να κάνεις λίγη ακόμα υπομονή πιέζοντας περισσότερο ΚΑΙ από κατάστημα ΚΑΙ τηλεφωνικά. Αν τώρα είναι άλλος ο ιδιοκτήτης της γραμμής, τότε μπορείς να σκεφτείς το ενδεχόμενο καταγγελίας στην ΕΕΤΤ και... πάμε αλλού. Όχι ότι δεν μπορείς και τώρα αν θες να απευθυνθείς στην ΕΕΤΤ.

Τέλος, όσο για τη διάφανη οπτική ίνα, ΔΕΝ είναι για πέταμα. Μιλώντας για το δικό μας κτήριο, η εγκατάστασή της στα δύο διαμερίσματα που τη ζήτησαν είναι πραγματικό κομψοτέχνημα. Το συνεργείο που ανέλαβε την ΟΛΗ εγκατάσταση, από το πεζοδρόμιο μέχρι το ρούτερ, ήταν ΑΨΟΓΟ. Κατ' αρχήν δεν είχαν κανένα απολύτως θέμα για τον τρόπο εγκατάστασης, είτε με καναλάκι είτε με διάφανη ίνα. Μας ρώτησαν οι άνθρωποι και έβαλαν ό,τι ζητήσαμε. Δεν έχω λοιπόν κανένα απολύτως λόγο να μην πιστέψω τα λόγια τους στις αντιρρήσεις μας για την ανθεκτικότητα της διάφανης οπτικής ίνας: "Και εμείς οι τεχνικοί τα ίδια λέγαμε όταν μας την παρουσίασαν για πρώτη φορά, αλλά κάναμε λάθος. Σε ένα από τα προηγούμενα σπίτια που εγκαταστήσαμε, ο ιδιοκτήτης ζήτησε να την βγάλουμε και να βάλουμε καναλάκι (μας είπε το γιατί, αλλά δεν το θυμάμαι πια). Παιδευτήκαμε ΠΟΛΥ μέχρι να καταφέρουμε. Ξεκόλλησαν μαζί και κομματάκια από τους σοβάδες!"

Δημοσ.

Ο ΟΤΕ ειναι και ιδιοκτήτης της γραμμης. Και σε αλλον πάροχο να παω, παλι ο ΟΤΕ πρέπει να κάνει την εγκατασταση. Πιεζω πανω απο εναν μήνα τωρα. Κουράστηκα. Για την ΕΕΤΤ στην σελιδα τους λενε οτι πρωτα πρεπει να απευθυνθω εγγραφως στον ΟΤΕ να μου δωσει εναν μοναδικο αριθμο και μετα απο εικοσι ημερες μπορω να στειλω καταγγελία. Στην σελίδα του ΟΤΕ δεν βρήκα πουθενα κατι τέτοιο. Και η φόρμα επικοινωνίας στον δικο μου υπολογιστή παρουσιαζεται κενή. Οταν βρώ το κουραγιο να ασχοληθω ξανα, θα δω τι θα κάνω.

Για την αντοχή της οπτικης ινας, δεν ειμαι τεχνίτης. Ερασιτέχνης μάστορας, ναι. Ελπιζω να εχεις δίκιο. 

Για τους τεχνικούς-μαστόρους, εχω συναντήσει πολλων ειδών. Δεν πιστευω οτι προτεραιότητα των περισσοτέρων ειναι να κάνουν καλή δουλειά. Το γράφω ως  προσωπική μου άποψη, οχι ως δίκιο. 

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, dpz4 είπε

Για τους τεχνικούς-μαστόρους, εχω συναντήσει πολλων ειδών. Δεν πιστευω οτι προτεραιότητα των περισσοτέρων ειναι να κάνουν καλή δουλειά. Το γράφω ως  προσωπική μου άποψη, οχι ως δίκιο. 

Δίκαιο. Όλοι μας έχουμε καεί από μάστορες. Όπως επίσης έχουμε σωθεί από μάστορες.

Δημοσ.

Ρε παιδια , σε διπλανη πολυκατοικια , ενας εβαλε οπτικη. Εχει περαστει στον δρομο μας , οποτε ειπε να βαλει. Το συνεργειο του ειπε οτι αυτη την στιγμη η εγκατασταση ειναι δωρεαν (απο τον δρομο μεχρι μεσα στους οροφους) και οτι σε ενα χρονο θα κοστιζει 700 ευρω !! Ισχυει τετοιο νουμερο ?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mphxths είπε

Ρε παιδια , σε διπλανη πολυκατοικια , ενας εβαλε οπτικη. Εχει περαστει στον δρομο μας , οποτε ειπε να βαλει. Το συνεργειο του ειπε οτι αυτη την στιγμη η εγκατασταση ειναι δωρεαν (απο τον δρομο μεχρι μεσα στους οροφους) και οτι σε ενα χρονο θα κοστιζει 700 ευρω !! Ισχυει τετοιο νουμερο ?

Εγω σήμερα πήγα να ζητήσω σύνδεση fiber από την Cosmote για διαμέρισμα πολυκατοικίας έξω από το κέντρο της Λάρισας. Υπάρχει η υποδομη απ έξω αλλά κανένας δεν έχει βάλει στην οικοδομή μας

Ή ενημέρωση για την εγκατάσταση της οπτικής είναι ότι συνήθως κάνει στην δική μας περιοχή 1-2 μήνες να ολοκληρώσει το συνεργείο να την τοποθέτησει.

Ή τοποθέτηση είναι δωρεάν (δεν μου είπε κάτι ότι θα λήξει αυτό αλλά δεν ρώτησα κι ολας).

Ή εγκατάσταση γίνεται σαν σύνολο σε όλη την οικοδομή και σε όλα τα διαμέρισματα άσχετα εάν ένας μόνο ζήτησε σύνδεση. Και πάλι πλήρως δωρεάν για όλους

Θέλει συναίνεση αλλά δεν μου ζήτησε έγγραφα παρότι μπορώ να το κανονίσω. Πιθανά να θέλει απόφαση γενικής συνέλευσης. Εμείς δεν έχουμε θέμα λίγοι είμαστε τα βρίσκουμε. Αλλά δεν βλέπω τον λόγο και σε μεγαλύτερες οικοδομές κάποιος να αρνείται την δωρεάν εγκατάσταση που θα βελτιώσει και θα αυξήσει ακόμη και την αξία του διαμερίσματος (πχ σε ενοικίαση) για κάτι που δεν θα τον απασχολεί στο παραμικρό με οποιονδήποτε τρόπο.

Επίσης μου είπε ότι εάν γίνουν παραπάνω από μια αιτησεις σύνδεσης για νέα οικοδομή αρχίζει και παίρνει μεγαλύτερη πρωτεραιωτητα στην ολοκλήρωση της. Όσο πιο πόλλοι τόσο πιο γρήγορα περίπου (λογικό ακούγεται)

Όλα τα δωρεάν έχουν κάποια λήξη. Πότε δεν ξέρεις γιατί αυτά έχουν σχέση με επίτευξη στόχου συνδέσεων για την ανάπτυξη του δικτύου ώστε να γίνει απόσβεση και να να αρχίζει να έχει κέρδος. Πολιτικες οι οποίες είναι πολύ ρευστες καθ αναθεωρούνται συνεχώς σπο την κεντρική διοίκηση.

Οποτε μιας και είναι δωρεάν και αφορά όλους τους ενοίκους προτείνω να την βάλετε όσο είναι δωρεάν.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, mphxths είπε

Από τον Σεπτέμβριο που εγκατέστησαν στο κτήριό μας την οπτική ίνα, τα παιδιά του ΑΨΟΓΟΥ συνεργείου μας το είχαν πει: "Δεν θα είναι για πάντα δωρεάν. Θα το κάνουν να δίνει ένα ποσοστό η εταιρεία και το υπόλοιπο ο πελάτης, ο οποίος (εδώ είναι το καλό) θα διαλέγει ο ίδιος το συνεργείο που θα κάνει την εγκατάσταση". Το ίδιο μου είχε πει τον Αύγουστο και η κοπέλα που πρωτομίλησα στον ΟΤΕ: "Προς το παρόν είναι δωρεάν η εγκατάσταση".

Συμπέρασμα: Δεν έχεις σοβαρό λόγο να το καθυστερείς. Αν η υποδομή έξω από το κτήριο είναι έτοιμη, πάρε την εταιρεία που έχει το δίκτυο (προτιμάμε να είναι ίδιος ο ιδιοκτήτης του δικτύου με τον πάροχο) και ζήτα να συνδεθείς πριν αρχίσουν να χρεώνουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μπητε στο https://smartreadiness.gov.gr/       

και θα ενημερωθήτε. Η Δωρεάν εγκατασταση θα σταματήσει, απο οσο ξερω, και θα ξεκινήσει επιδότηση απο το κράτος που θα ονομάζεται smart readiness. Εχει ξεκινήσει διαφήμηση στην τηλεοραση που ζητάει εγκαταστάτες. Θα καλύπτει συγκεκριμένα ποσά για συγκεκριμένες εργασίες. Διαβάστε στο συνδεσμο που εδωσα για να εχετε ακριβως γνωση. Εγω, και ο καθενας, μπορει να εχω καταλάβει κάτι στραβά. Δεν γνωρίζω το κοστος της εγκατάστασης ουτε το ποσοστο καλυψης απο την επιδότηση.

45 λεπτά πριν, georgeole είπε

ο πελάτης, ο οποίος (εδώ είναι το καλό) θα διαλέγει ο ίδιος το συνεργείο που θα κάνει την εγκατάσταση

και τωρα μπορεις να διαλέξεις απο τα συνεργαζομενα, τουλαχιστον στον ΟΤΕ. Γι' αυτό μπορει να σε βεβαιώσει το 13888 αλλα και στα καταστηματα οι πωλητές. Στην δική μου περίπτωση φαινεται το αρμοδιο τμήμα να εχει καποιο, αγνωστο σε εμένα,  θέμα. 

Τωρα που το θυμηθηκα. Δεν ξερω αν εχει συζητηθει, αλλα μην "ψαρώσει" κανεις με το "οπτικη ινα μεχρι το καφαο" της vodafone. Μεγαλο παραμύθι.

Επεξ/σία από dpz4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dpz4 είπε

και τωρα μπορεις να διαλέξεις απο τα συνεργαζομενα, τουλαχιστον στον ΟΤΕ. Γι' αυτό μπορει να σε βεβαιώσει το 13888 αλλα και στα καταστηματα οι πωλητές. 

Να πω την αλήθεια, αυτό δεν το ήξερα. Αλλά και να το γνωρίζει κάποιος, πού να ξέρει ποιο συνεργείο κάνει καλή δουλειά και ποιο όχι. Πρέπει να αρχίσει το "ρωτώντας πάνε στην πόλη" από γείτονες που έχουν ήδη οπτική, από φόρουμ, από... από... Το "Human Networks" πάντως που έκανε τη δουλειά στην περιοχή μου για λογαριασμό της Cosmote, το προτείνω ανεπιφύλακτα.

• Super Moderators
Δημοσ.

On 19/01/2024 at 13:34, dpz4 said:

για να προλάβω την δωρεαν εγκατάσταση (θα σταματήσει και θα ακολουθήσει επιδοτηση "smart reediness"  που δεν ξέρω ποσο ποσοστο της εγκταστασης θα καλύπτει, ισως και ολο) εκανα αιτηση μετατροπής της vdsl σες οπτική ινα στις 18/10/23

Το Smart Readiness έχει αρχίσει απο τις 2 Οκτωβρίου και δεν έχει σταματήσει ακόμα η δωρεάν εγκατάσταση, ούτε πιστεύω ότι θα σταματήσει πριν αποκτήσουν καλό ποσοστό οι FTTH στην αγορά.

12 hours ago, mphxths said:

Το νούμερο δεν είναι παράλογο, αλλά σε 1 χρόνο αποκλείεται να σταματήσει με τέτοια ποσοστά υιοθέτησης που έχει το FTTH. Κοινώς ήταν παπάτζες των συνεργείων για να σπρώξουν κόσμο μια ώρα αρχίτερα στις FTTH.

Για την δικιά μου εγκατάσταση (μονοκατοικία), αφού ολοκληρώθηκε (δωρεάν) πέρσι τον Οκτώβριο, ρώτησα τον ηλεκτρολόγο μου που είχε περάσει μια βόλτα από το σπίτι και μου είπε ότι θα μου ζητούσε άνετα ένα 400αρι με ΦΠΑ/αποδείξεις κτλπ μέσα.

Δημοσ.
6 hours ago, SeNNinhA said:

Οποτε μιας και είναι δωρεάν και αφορά όλους τους ενοίκους προτείνω να την βάλετε όσο είναι δωρεάν.

3 hours ago, georgeole said:

Συμπέρασμα: Δεν έχεις σοβαρό λόγο να το καθυστερείς. Αν η υποδομή έξω από το κτήριο είναι έτοιμη, πάρε την εταιρεία που έχει το δίκτυο (προτιμάμε να είναι ίδιος ο ιδιοκτήτης του δικτύου με τον πάροχο) και ζήτα να συνδεθείς πριν αρχίσουν να χρεώνουν.

Κοιταχτε να δειτε τι παιζει. Στην δικη μας πολυκατοικια (ισογειο/1ος/4 διαμερισματα/2 ανα οροφο) ειμαι εγω , οι γονεις μου και δυο ενοικιαστες. Οι γονεις μου μιας αλλης γενιας και ηλικιας , δεν καταλαβαινουν απο αυτα τα πραγματα , δεν τους ενδιαφερουν οι οπτικες , δεν τους ενδιαφερει η "παραπανω εγγυημενη ταχυτητα". Με την χρηση του ιντερνετ που κανουν , δεν εχουν αναγκη το κατι παραπανω. Οταν ομως ο πατερας μου ακουσε για αυτο το 700αρι , καπως ψιλοζεσταθηκε για το θεμα :) Νομιζε ομως οτι απλως θα καλεσουμε το συνεργειο να τις περασει και δεν καταλαβαινε οτι πρεπει να γινει ανανεωση ή αναβαθμιση του συμβολαιου που εχουν , ωστε να ερθει το συνεργειο να περασει τις οπτικες.

Τους ενοικιαστες προφανως δεν μπορουμε να τους πιεσουμε για να αναβαθμισουν την συνδεση τους για να πανε σε οπτικες και να επωφεληθει ολο το κτιριο. Αρα μενω εγω. Εγω που εχω συνδεση nova και οι οπτικες ειναι του ΟΤΕ :) Που το συμβολαιο ληγει το 2025 και δινει εως 200mbps σε οπτικη αλλου παροχου. Αρα πρεπει να παω στα 200 , να ανανεωθει το συμβολαιο για αλλα 2 χρονια και να παω μεχρι τα 200 απο τα 100 που εχω τωρα... Λιγο μαλακια μου ακουγεται η φαση.

Τεσπα , θα πω του πατερα μου οτι το 700αρι που ακουσε , παιζει και να ισχυει , οταν αρχιζει να χρεωνεται η εγκατασταση των οπτικων , να δουμε τι θα γινει ... Οι δικοι μου εχουν 50αρα vdsl , και η οπτικη του ΟΤΕ ξεκιναει απο 100αρα με λογικη τιμη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/1/2024 στις 4:56 ΜΜ, dpz4 είπε

Τα επόμενα χρόνια θα γινει χαμος απο ζημιες εξαιτίας των κακοτεχνιών των εργολάβων

αυτο ακριβως ελεγα στον μαστορα την Παρασκευη..οτι τα προβληματα θα ειναι απειρα μετα απο βαψιματα..σεισμους...γενικα μερεμετια...θα σπανε οι πτικες και δεν ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι δωρεαν η επισκευη τους...φυσικα...οι κακοτεχνιες του σημερα και της εγκαταστασης..θα τις πληρωσουμε χρυσαφι....φαντασου να γινει ζημια στo multi της ινας στην πολυκατοικια...χαχαχαχαχα δε θα απαοκατασταθει λογω κοστους ΠΟΤΕ!

αλλη πληγη αυτη με τους σοβαδες...βαζουν ξυλοβιδες 2,5μμ και φυσικα πεταει σοβαδες...οπου εχω δει καναλια ειναι πυροβολημενος ο τοιχος και θελει τουλαχιστον μπογιατζη...και μετα απο ενα καλοκαιρι και ενα χειμωνα χωρις βιδες...τα περνουμε τα καναλια στο χερι...πολυ ομορφα! 

Επεξ/σία από trelomam
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικα οσο το σκέφτομαι ολο και περισσοτερο  αποφασιζω οτι στο σημείο εισόδου της ινας στο σπίτι θα μπει και το τερματικό πριζάκι. Να μην "τρέξει" καθόλου μέσα στο σπίτι, ακριβως για να αποφύγω κοστοβόρα ατυχήματα.  Αυτο που με ανησυχει, ειναι τα δύο μέτρα που θα "τρέξει" στο μπαλκόνι και θα ειναι σχετικά εκτεθειμένο. Παντα μεσα σε καναλι ή σπιράλ.

Αν ο ΟΤΕ αποφασίσει ποτέ να βαλει αυτην την οπτικη ινα. Θα επιμένω να το λέω. Οι υπαλληλοι του ΟΤΕ λενε οτι σε δύο μήνες ερπεπε να ειναι ενεργοποιημενη και εγω μετα απο πανω απο τρεις μήνες μιλαω ακομα για την εγκατάσταση.

Μια ερωτηση. Ο γνωστός που αναφερα παραπάνω μου ειπε πως εβαλαν ενα πριζακι στην εισοδο της ινας στο σπίτι και με σπιραλ το συνέχισαν σε ενα αλλο τερματικό πριζακι οπου συνδεθηκε το modem-router. Σε εμένα με την υπογραφή του συμβολαίου μου εδωσαν ενα modem-router και ενα πριζακι. Ποιό ειναι το σωστο, ένα ή δύο;

Οσον αφορά το smart readiness και την καταργηση της δωρεαν εγκαταστασης, με βαση τον τροπο που αντιλαμβάνομαι εγω την ελληνική πραγματικότητα, ειμαι σιγουρος οτι θα συμβεί. Ο χρονος που θα συμβει μου ειναι αγνωστος.

Επεξ/σία από dpz4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, dpz4 είπε

Μια ερωτηση. Ο γνωστός που αναφερα παραπάνω μου ειπε πως εβαλαν ενα πριζακι στην εισοδο της ινας στο σπίτι και με σπιραλ το συνέχισαν σε ενα αλλο τερματικό πριζακι οπου συνδεθηκε το modem-router. Σε εμένα με την υπογραφή του συμβολαίου μου εδωσαν ενα modem-router και ενα πριζακι. Ποιό ειναι το σωστο, ένα ή δύο;

Το είδες με τα μάτια σου αυτό που είπε ο γνωστός σου; Η παροιμία λέει: "Απ' όσα βλέπεις (να πιστεύεις) τα μισά κι απ' όσα ακούς καθόλου". Η δική μου προσωπική εμπειρία και από όσα έχω ακούσει από άλλους, αυτό δεν το έχω ξανακούσει. Όπου τους λες στους τεχνικούς της Cosmote, εκεί βάζουν το πριζάκι. Στο δικό μου πχ το διαμέρισμα, το ρούτερ είναι δίπλα στην εξώπορτα. Ζήτησα α) να τρυπήσουν χαμηλά για να κρύβεται από το γραφείο, β) να προχωρήσουν με καναλάκι 20-30cm και γ) να βάλουν την πρίζα και... όλα καλά, όλα ανθηρά!😉 Οι άνθρωποι ήταν εντελώς δεκτικοί και συνεργάσιμοι.

Επεξ/σία από georgeole

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...