Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει πέσει πολύ η ποιότητα της δουλειάς όντως, από ότι βλέπω. Έχω βάλει σε δυο σπίτια πιο παλιά, ένα με Vodafone πρώτη σύνδεσει καμια 5-6ετία πριν και πριν 3 χρόνια με Cosmote. Και στα δύο άψογη δουλειά, με πολύ προσεγμένα κανάλια στο χρώμα του τοίχου με βίδες έξω και χωρίς ζημιές, και μέσα πάλι με κανάλια στο χρώμα που ήθελα εγώ και να τα κολλάνε και με έξτρα κόλλα και με βίδες 1-2 μεγάλα κανάλια. Στην οριζόντια ειδικά μέχρι και σκούπα μας ζήτησε ο άνθρωπος για να μας τα καθαρίσει μετά.

Τώρα σε κάτι γνωστούς που έκαναν οριζόντια πήγα και είδα πως το έκαναν με τη σιλικόνη σκέτη την οπτική και μου φάνηκε χάλια. Ούτε από διακριτικά σημεία να την περάσουν, ούτε γωνίες, τίποτα... μιλάμε απλά πήραν τον πιο γρήγορο δρόμο για να χαλάσουν όσο το δυνατό λιγότερη ίνα.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 19/12/2023 στις 1:11 ΜΜ, nick_souvlaki είπε

Έχει πέσει πολύ η ποιότητα της δουλειάς όντως, από ότι βλέπω. Έχω βάλει σε δυο σπίτια πιο παλιά, ένα με Vodafone πρώτη σύνδεσει καμια 5-6ετία πριν και πριν 3 χρόνια με Cosmote. Και στα δύο άψογη δουλειά, με πολύ προσεγμένα κανάλια στο χρώμα του τοίχου με βίδες έξω και χωρίς ζημιές, και μέσα πάλι με κανάλια στο χρώμα που ήθελα εγώ και να τα κολλάνε και με έξτρα κόλλα και με βίδες 1-2 μεγάλα κανάλια. Στην οριζόντια ειδικά μέχρι και σκούπα μας ζήτησε ο άνθρωπος για να μας τα καθαρίσει μετά.

Τώρα σε κάτι γνωστούς που έκαναν οριζόντια πήγα και είδα πως το έκαναν με τη σιλικόνη σκέτη την οπτική και μου φάνηκε χάλια. Ούτε από διακριτικά σημεία να την περάσουν, ούτε γωνίες, τίποτα... μιλάμε απλά πήραν τον πιο γρήγορο δρόμο για να χαλάσουν όσο το δυνατό λιγότερη ίνα.

Δηλαδή προτιμάς τα κανάλια από την διάφανη οπτική; Χίλιες φορές η δεύτερη παρά κανάλια για μένα. Είναι πολύ πιο διακριτική.

• Like 1

3 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

Δηλαδή προτιμάς τα κανάλια από την διάφανη οπτική; Χίλιες φορές η δεύτερη παρά κανάλια για μένα. Είναι πολύ πιο διακριτική.

Όχι μόνο αυτό, είναι και αντοχής, αν στηθεί σωστά. Ωστόσο είναι θέμα επιλογής. Στο δικό μου σπίτι πχ, όπου το ρούτερ είναι δίπλα στην εξώπορτα, δεν το σκεφτήκαμε δεύτερη φορά: καναλάκι και πριζάκι χαμηλά και όλα καλά.

6 hours ago, Bourdoulas said:

Έτσι όπως είδα να την έχουν βάλει με λίγο σιλικόνη εδώ , λίγο παραπέρα να κρέμεται σκέτη η οπτική, χίλιες φορές κανάλι. Το κανάλι ναι φαίνεται περισσότερο αλλά τουλάχιστον μοιάζει με δουλειά. Φαίνεται ένα κανάλι προσεγμένο να περνάει από κάποια σημεία. Η οπτικη με σιλικόνη φαίνεται όντως λιγότερο από πιο μακριά, αλλά μου βγάζει πολύ πρόχειροδουλειά. Σαν να πετάξαμε ένα καλώδιο χύμα. 

Αλλά όλα αυτά είναι προσωπική άποψη, σχετικά με την εμφάνιση. Αλλά από άποψη σωστής δουλειάς σε εμένα το κανάλι φαίνεται πολύ καλύτερο από την χύμα οπτική που είδα στο σπίτι γνωστού.

4 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε

Έτσι όπως είδα να την έχουν βάλει με λίγο σιλικόνη εδώ , λίγο παραπέρα να κρέμεται σκέτη η οπτική, χίλιες φορές κανάλι. Το κανάλι ναι φαίνεται περισσότερο αλλά τουλάχιστον μοιάζει με δουλειά. Φαίνεται ένα κανάλι προσεγμένο να περνάει από κάποια σημεία. Η οπτικη με σιλικόνη φαίνεται όντως λιγότερο από πιο μακριά, αλλά μου βγάζει πολύ πρόχειροδουλειά. Σαν να πετάξαμε ένα καλώδιο χύμα. 

Αλλά όλα αυτά είναι προσωπική άποψη, σχετικά με την εμφάνιση. Αλλά από άποψη σωστής δουλειάς σε εμένα το κανάλι φαίνεται πολύ καλύτερο από την χύμα οπτική που είδα στο σπίτι γνωστού.

Ακριβώς όπως το είπες, αγαπητέ φίλε. Όλα είναι ζήτημα καλής και προσεγμένης δουλειάς. Στο δικό μας κτήριο έβαλαν σε δύο διαμερίσματα διάφανη οπτική ίνα και, όχι μόνο δεν φαίνεται απολύτως τίποτα, αλλά και για να ξεκολλήσει πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω!

8 λεπτά πριν, georgeole είπε

Ακριβώς όπως το είπες, αγαπητέ φίλε. Όλα είναι ζήτημα καλής και προσεγμένης δουλειάς. Στο δικό μας κτήριο έβαλαν σε δύο διαμερίσματα διάφανη οπτική ίνα και, όχι μόνο δεν φαίνεται απολύτως τίποτα, αλλά και για να ξεκολλήσει πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω!

Με 2 βαθμους μυωπια και 1 περιπου πρεσβυωπια, αδυνατώ να δω την "αορατη" απο οποιαδηποτε αποσταση. Περνας μεσα στο σπιτι , χωρις καν να τρυπησεις. Απο το χειλακι της πορτας ασφαλειας.

Εδω καναμε κρα να ερθει συνεργειο με αορατη ινα, και ο φιλος παραπανω προτιμαει κανάλια! αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου ! :)

16 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Με 2 βαθμους μυωπια και 1 περιπου πρεσβυωπια, αδυνατώ να δω την "αορατη" απο οποιαδηποτε αποσταση. Περνας μεσα στο σπιτι , χωρις καν να τρυπησεις. Απο το χειλακι της πορτας ασφαλειας.

Μη νομίζεις ότι κι εγώ βλέπω πολύ καλύτερα... Το λέω με σιγουριά γιατί στο ένα διαμέρισμα ήρθε ο 18χρονος εγγονός του ιδιοκτήτη, όταν πλέον είχε τελειώσει η εγκατάσταση, κοίταζε παντού τη σαλονοτραπεζαρία και ρωτούσε με απορία: "Πού είναι τα καλώδια;;;"

• Like 1

υπάρχει φημολογία ότι στα τέλη Ιανουάριου θα υπάρξει μείωση των τιμών στα FFTH πακέτα (ή αύξηση της ταχύτητας στην ιδια τιμή) και επιδότηση σε οσους είναι ακόμα στα adsl (μηναία με κουπόνι προς τον παροχο ) για να πανε σε fiber  οπου ειναι εφικτο ή vdsl.  Το κουπονι θα καλυπτει 6-8 € το μήνά για 2 χρονιά.

24 λεπτά πριν, iorant είπε

υπάρχει φημολογία ότι στα τέλη Ιανουάριου θα υπάρξει μείωση των τιμών στα FFTH πακέτα (ή αύξηση της ταχύτητας στην ιδια τιμή) και επιδότηση σε οσους είναι ακόμα στα adsl (μηναία με κουπόνι προς τον παροχο ) για να πανε σε fiber  οπου ειναι εφικτο ή vdsl.  Το κουπονι θα καλυπτει 6-8 € το μήνά για 2 χρονιά.

Το είπες και μόνος σου, αγαπητέ φίλε: ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ! Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν...

• Super Moderators

Για το κουπόνι σχεδόν κόβω το χέρι μου ότι δεν θα το δούμε το 1ο τρίμηνο του 2024, μην πω το 1ο εξάμηνο...

Οι τιμές θα πέσουν σίγουρα όμως το 2024, δεν τους παίρνει άλλο τόσο χαμηλή "απορρόφηση"...

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπερα παιδια , μεχρι πριν ενα μηνα ειχαμε εως 24mbit …. Δηλαδη 4,5 μεσο ορο . Πλεον εγινε το εργο για fiber to the home , και εφεραν κανονικα κουτακι με αναμονες σε καθε οροφο , οποτε πηρα τηλεφωνο στη cosmote . Η ερωτηση που θελω να κανω ειναι γιατι μου ζητανε τελος ενεργοποιησης για επιθεωρηση κτιριου , παραδοση και επιθεωρηση υπηρεσιας 50€ ;! Δεν υποτιθεται οτι ηταν δωρεαν και επιδοτουμενα . Βεβαια για την εγκατασταση των αναμονων εντος της πολυκατοικιας οντως δεν πληρωσα κατι καθως ειπαν οτι ειναι επιδοτουμενα απο αυτον που ανελαβε το εργο (wind) . Αρα η κοσμοτε τι ζηταει ακριβως ;!

2 ώρες πριν, kirileman είπε

Διαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες εκτιμώ ότι πρέπει να έχει πέσει κατακόρυφα η ποιότητα της δουλειάς των εργολάβων.

OXI, αγαπητέ φίλε. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι αναφέρονται σχεδόν αποκλειστικά οι κακοτεχνίες. Οι καλές και επιμελημένες δουλειές ΠΟΛΥ πιο σπάνια καταγράφονται.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλη χρονια, δεν βλεπω κτηριο στη περιοχη μου και αλλου που ακομα και στην εξωτερικη εγκατασταση υπαρχουν κακοτεχνιες και ασχήμιες....γενικα ο τροπος που το κανουν ή τους επιβαλουν να το κανουν ειδικα η ΝΟVA ειναι ντροπή...στραβα κουτια, στραβιες σωληνες, τρυπες στον τοιχο που δεν καλυψαν απο λαθος τρυπηματα...τις μισες ινες τις ξαναπερνουν απο το καφαο μεχρι μεσα στα κτηρια... είτε τις σπανε είτε το κανουν επιτηδες για να κανει τη δουλεια αλλο συνεργειο και να γλιτωσουν κοπο αυτοί που κανουν την εσωτερικη εγκατασταση.....γενικα ο ενας τα φορτωνει στον άλλο και τα κτηρια οταν φευγουν ειναι σαν βομβαρδισμενα....οχι ενα οχι δυο...τουλαχιστον 10-20 περιπτωσεις γυρω γυρω ειναι ετσι....κατασταση ειναι αφορητη ελεος.! και δεν μπορουμε να προστατευτουμε κιολας...οτι γουσταρουν και οποτε και αμα!

Επεξ/σία από trelomam

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...