Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, trelomam είπε

αρα σου λειπει η οπτικη ινα που δινει ο ΟΤΕ , υπαρχει και στο eshop και σε ολα τα αντιστοιχα μαγαζια υπολογιστων νομιζω

Την έχω ήδη αγοράσει, αλλά για να την προμηθευτώ έπρεπε να γνωρίζω ακριβώς τον τύπο της, και εκεί ήταν το μπέρδεμα. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές.

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

NOVA εγκατασσταση οπτικης σε πολυκατοικια ΑΙΣΧΟΣ και δεν φταινε τα συνεργεια/εργολάβοι..οι οδηγιες της NOVA φταινε....που να το πιασω και που να το αφησω...προχειροδουλειες στο φουλ ολα για το κοστος και χαλια...οπτικες ινες απο το πεζοδρομιο μεχρι ολ την εγκατασταση με multi δηλαδη αν σπασει 1 ιαν και δεν εχει άλλες γιατι χρησιμοποιούνται .....κολαση! οδευση μεσα στην πολυκατοικια χαλια οπως να ειναι...σκαλες ανωτερη η δουλεια της cosmote οπου εχω δει....κριμα ....

Επεξ/σία από trelomam
Δημοσ.

Πριν 15 μέρες ολοκληρώθηκε το έργο εσωτερικής καλωδίωσης (vodafone) στην οικοδομή μου. Εχθές το απόγευμα είδα ότι κάποια πλαστικά κανάλια έπεσαν και κρέμονται με κίνδυνο να κοπούν (αν δεν έχουν τσακίσει) οι οπτικές ίνες που φεύγουν από τον κεντρικό κατενεμητη προς τους κατανεμητές ορόφων. Δυστηχως ο εργολάβος της Πλάκας , τα συγκεκριμένα κανάλια τα κόλλησε με την ταινία τους και δεν τα βιδωσε με βύσματα όπως θα έπρεπε. Να ξέρετε τι έχουμε να τραβήξουμε...

Δημοσ.
7 ώρες πριν, iorant είπε

Πριν 15 μέρες ολοκληρώθηκε το έργο εσωτερικής καλωδίωσης (vodafone) στην οικοδομή μου. Εχθές το απόγευμα είδα ότι κάποια πλαστικά κανάλια έπεσαν και κρέμονται με κίνδυνο να κοπούν (αν δεν έχουν τσακίσει) οι οπτικές ίνες που φεύγουν από τον κεντρικό κατενεμητη προς τους κατανεμητές ορόφων. Δυστηχως ο εργολάβος της Πλάκας , τα συγκεκριμένα κανάλια τα κόλλησε με την ταινία τους και δεν τα βιδωσε με βύσματα όπως θα έπρεπε. Να ξέρετε τι έχουμε να τραβήξουμε...

ε ναι...ο γυφτος ο δικος μας...μετραγε τις βιδες..και εκανε οτι βιδωνει με το βιδολογο για να με κοροιδευει...ακι δεν ειχε τιποτα απο υλικα....μαζι του και καλα και ολο γυφτιες τυπου δεν εχει αναγκη ετσι ειναι μια χαρα και δεν παθαινει τιποτα..και ολα καλα.... ο ενας εργολαβος δινει τη δουλεια σε αλλους μικροτερους κτλπ...γιαουτο κανουν ετσι για το κοστος...οσα λεφτα και να δωσει η Ε.Ε. χαμενα πανε στη χωρα μας....χαμενα! βουρκος μια ζωη και τελευταιοι......ο αλλος ηρθε με τσαμπουκα στη πολυκατοικια ΜΑΣ να μας πει να τρυπησουμε κολωνα για να μη βαλει 1,5 μετρο παραπανω σωληνα πλαστικο και πρεπει να τον κοψει....ΟΥΣΤττττττττ

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια γιατι δεχεστε να κανουν τετοιες συνδεσεις στο σπιτι σας? Απλα πειτε τους δεν θελω να προχωρησω ετσι, να στειλετε αλλον.

Το πολυ πολυ να τραβηξετε τα δικα μου :P

Επεξ/σία από spocky
Δημοσ.
1 ώρα πριν, spocky είπε

Ρε παιδια γιατι δεχεστε να κανουν τετοιες συνδεσεις στο σπιτι σας? Απλα πειτε τους δεν θελω να προχωρησω ετσι, να στειλετε αλλον.

Σε πολυόροφα κτήρια με 30 διαμέρισματα και μερικά καταστήματα δεν καταλαβαίνεις και πολλά , δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση, οι διαχειριστές είναι εταιρίες και γίνεται κακοτεχνία στο φουλ.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
6 hours ago, trelomam said:

οσα λεφτα και να δωσει η Ε.Ε. χαμενα πανε στη χωρα μας....χαμενα! βουρκος μια ζωη και τελευταιοι...

Μόνο τα ΣΔΙΤ RURAL και UFBB είναι επιδοτούμενα από ΕΕ.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Thresh είπε

Μόνο τα ΣΔΙΤ RURAL και UFBB είναι επιδοτούμενα από ΕΕ.

Γιατί στις πολυκατοικίες τόσο καιρό δεν ήταν SFBB?

• Super Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, coyote2 said:

Γιατί στις πολυκατοικίες τόσο καιρό δεν ήταν SFBB?

Αυτό επιδοτούσε τον πελάτη όμως, ενώ τα πιο πάνω ήταν άμεσα τον πάροχο.

Επίσης ήταν από τον κρατικό προϋπολογισμό, όχι από ΕΕ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Thresh είπε

Αυτό επιδοτούσε τον πελάτη όμως, ενώ τα πιο πάνω ήταν άμεσα τον πάροχο.

Επίσης ήταν από τον κρατικό προϋπολογισμό, όχι από ΕΕ.

Ναι τον πελάτη και εμμεσα τον πάροχο 

Επεξ/σία από coyote2
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 3/12/2023 στις 9:29 ΜΜ, georgeole είπε

Δεν λέει κανείς όχι, αγαπητέ φίλε. Είναι όμως ένα ρίσκο που ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ αναλαμβάνουμε όλοι εμείς που βάλαμε οπτική ίνα. Πώς αλλιώς άλλωστε θα μπορούσε να γίνει, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των υπαρχόντων κτηρίων ΔΕΝ έχει την κατάλληλη υποδομή για οπτική ίνα; Οι λύσεις που θα έπεφταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα ήταν από ασύμφορες έως ανέφικτες.

ΥΓ Αν κάποιος έχει λόγους επιπρόσθετης ασφάλειας, μπορεί να κινητοποιηθεί να την εγκαταστήσει...

Ένας που έκανε την σύνδεση στην πολυκατοικία - εκτός ότι έχει περαστεί σε όλο το κλιμακοστάσιο εκτεθειμένη η ίνα αλλά και για λόγους σωματικής ασφάλειας αφού βρίσκεται πάνω στα κάγκελα όλου του κλιμακοστάσιου με τα άθλια δεσίματα και τα κλιπσάκια, όσο κι αισθητικά - φάνηκε το κερασάκι στην τούρτα, αφού από ψηλά που βρίσκεται το κουτί έξωθεν διαμερίσματος (το ψηλά είναι σχετικά, αφού στα επόμενα 1-2 σκαλοπάτια το φθάνει κάποιος) τράβηξαν προς τα κάτω και λίγο δεξιότερα πάνω στα σκαλοπάτια καναλάκι και τρύπησαν μέσα στο διαμέρισμα! Επιτυχία! Τώρα όποιος θέλει ή κι ας είναι κι απρόσεκτος, μπορεί να χτυπήσει/ξεκολλήσει/καταστρέψει την καλωδίωση είτε με τα πόδια, είτε ακόμη και μεταφέροντας τσάντες με ψώνια!

Άρα να μην κατακρίνουμε τους "επαγγελματίες" ;;;

Στις 12/12/2023 στις 1:35 ΜΜ, trelomam είπε

NOVA εγκατασσταση οπτικης σε πολυκατοικια ΑΙΣΧΟΣ και δεν φταινε τα συνεργεια/εργολάβοι..οι οδηγιες της NOVA φταινε....που να το πιασω και που να το αφησω...προχειροδουλειες στο φουλ ολα για το κοστος και χαλια...οπτικες ινες απο το πεζοδρομιο μεχρι ολ την εγκατασταση με multi δηλαδη αν σπασει 1 ιαν και δεν εχει άλλες γιατι χρησιμοποιούνται .....κολαση! οδευση μεσα στην πολυκατοικια χαλια οπως να ειναι...σκαλες ανωτερη η δουλεια της cosmote οπου εχω δει....κριμα ....

Τα ίδια κι εδώ δυστυχώς! Εκνευρισμένος παρά πολύ και δεν ξέρω τι να κάνω πλέον, αφού ήταν που ήταν άθλια η υποτιθέμενη ονομαστική σύνδεση 24adsl με το ζόρι πραγματική 10, τελευταία κάνουν κι αποσυνδέσεις! Τους λόγους που με προβληματίζουν τους έχω προαναφέρει, αν και μοιάζουν με τους δικούς σου. Ξεφτίλες οι τύποι γιατί έχουν τσεπώσει χοντρά λεφτά από κρατικό προϋπολογισμό!

Στις 15/12/2023 στις 2:22 ΜΜ, spocky είπε

Όταν επιστρέφεις και βλέπεις ήδη έτοιμο ένα μπάχαλο, τι πιστεύεις ότι μπορείς να αποφασίσεις;

Διότι κάποιοι άλλοι προφανώς φρόντισαν να πάρουν αποφάσεις! Και από ότι αναφέρθηκε αρκεί ενός η άδεια για να μπουν στο κτίριο!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gousias είπε

Διότι κάποιοι άλλοι προφανώς φρόντισαν να πάρουν αποφάσεις! Και από ότι αναφέρθηκε αρκεί ενός η άδεια για να μπουν στο κτίριο!

Έτσι είναι, μόνο που πρέπει να υπάρχει/ουν κάποιος/οι να επιβλέπουν τις εργασίες. Στο δικό μας κτήριο τουλάχιστον, έτσι κάναμε. Έτυχε βέβαια να κάνουν επαγγελματική δουλειά. Σε διαφορετική περίπτωση, στην παραμικρή δηλαδή στραβή, θα κάναμε ευγενική σύσταση. Αν είχαν σκοπό να συμμορφωθούν, έχει καλώς. Αν όχι, θα τους είχαμε στείλει από εκεί που ήρθαν με συνοπτικές διαδικασίες και θα απαιτούσαμε διαφορετικό συνεργείο, αλλιώς... μακριά κι αγαπημένοι! Έτσι κι αλλιώς είχαμε vdsl 100άρι να κάνουμε τη δουλειά μας.

Δημοσ.

εχασα 3 μερες μεροκαματο και ημουν συνεχεια πανω απο το κεφαλι τους...αλλα πιστεψε με λαμογιες/κακοτεχνιες... εκαναν ακομα και μπροστα μου μεχρι που μου την είπαν και τους ειπαν αν θελετε να φυγετε....εδω κουμαντο κανω εγω σαν ιδιοκτητης...αν θελετε αλλιως γεια σας...εφτασαν σε ενα καλο σημειο που εμεινε μονο η κολληση των ινων και τους παρατησα....αλλα σιγουρα η πολυκατοικια θελει μπογιατζη για να μαζεψει τα σκατα τους...και μετα βαψιμο..και σιγουρα σε λιγους μηνες- καλοκαιρι θα φανει πού εβαζαν βιδες στα καναλια και που επαιζαν με τον βιδολόγο και εβλεπαν την οθονη του κινητου τους...αφου με τη ζέστη θα αρχισουν να ξεκολούν και μετα θα έχει κλαμμα και βρησιμο απο τους άλλους που δεν ηθελαν τις οπτικες κτλπ...πραγματικα σας μιλαω εγω ηθελα την εγκατασταση και την οπτικη αφου η adsl ηταν 24 και επαιζε στα 7-9 αλλα σιχαθηκα και το μετανοιωσα...πραγματικα συν το κοστος για βαψιμο κτλπ...συν το κραξιμο απο τους αλλους ενοικους για την δουλεια και τη βρωμα και την αναμπουμπουλα 4 μερες....

Δημοσ.
8 ώρες πριν, trelomam είπε

εχασα 3 μερες μεροκαματο και ημουν συνεχεια πανω απο το κεφαλι τους...αλλα πιστεψε με λαμογιες/κακοτεχνιες... εκαναν ακομα και μπροστα μου μεχρι που μου την είπαν και τους ειπαν αν θελετε να φυγετε....εδω κουμαντο κανω εγω σαν ιδιοκτητης...αν θελετε αλλιως γεια σας...εφτασαν σε ενα καλο σημειο που εμεινε μονο η κολληση των ινων και τους παρατησα....αλλα σιγουρα η πολυκατοικια θελει μπογιατζη για να μαζεψει τα σκατα τους...και μετα βαψιμο..και σιγουρα σε λιγους μηνες- καλοκαιρι θα φανει πού εβαζαν βιδες στα καναλια και που επαιζαν με τον βιδολόγο και εβλεπαν την οθονη του κινητου τους...αφου με τη ζέστη θα αρχισουν να ξεκολούν και μετα θα έχει κλαμμα και βρησιμο απο τους άλλους που δεν ηθελαν τις οπτικες κτλπ...πραγματικα σας μιλαω εγω ηθελα την εγκατασταση και την οπτικη αφου η adsl ηταν 24 και επαιζε στα 7-9 αλλα σιχαθηκα και το μετανοιωσα...πραγματικα συν το κοστος για βαψιμο κτλπ...συν το κραξιμο απο τους αλλους ενοικους για την δουλεια και τη βρωμα και την αναμπουμπουλα 4 μερες....

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, ίδιο χάλι αντιμετωπίζω με χαμηλή ταχύτητα adsl και με τις κακοτεχνίες που άφησαν δώρο! Απογοήτευση κι εκνευρισμός, όσο και προβληματισμός τι να κάνω πλέον!

Για να καταλάβω, έξω από διαμέρισμα έχει κατανεμητή πλέον. Από ότι είδα σε άλλον, τρύπησαν από εκεί μέσα στο διαμέρισμα. Άρα τοποθετείται μέσα στο διαμέρισμα νέο modem για οπτική ίνα; Λογικά απαιτεί τροφοδοσία με ρεύμα, σωστά;

Ένα ακόμη που σκέφτομαι είναι πόσο δύσκολο θα είναι αν τους ζητήσω να τρυπήσουν σε άλλο σημείο κι όχι εκεί στο σαλόνι, αλλά για να πάει σε δωμάτιο που υπάρχει ήδη εγκατάσταση δικτύου του διαμερίσματος. Όμως θα πρέπει διανύσει αντίθετη διαδρομή από αυτή που έκαναν σε άλλον όροφο.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, gousias είπε

Ένα ακόμη που σκέφτομαι είναι πόσο δύσκολο θα είναι αν τους ζητήσω να τρυπήσουν σε άλλο σημείο κι όχι εκεί στο σαλόνι, αλλά για να πάει σε δωμάτιο που υπάρχει ήδη εγκατάσταση δικτύου του διαμερίσματος. Όμως θα πρέπει διανύσει αντίθετη διαδρομή από αυτή που έκαναν σε άλλον όροφο.

Καθολου δυσκολο. Οπου τους πεις εσυ μεσα στο σπιτι θα στο πανε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...