Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 ώρες πριν, trelomam είπε

Νομίζω ότι γίνεται αυτόματα , αν γίνει αίτηση για οπτική ίνα , εφόσον είναι επιλεγμένη περιοχη

Στην περιοχή μου το καλοκαίρι έγιναν τα απαραίτητα έργα για οπτικές ίνες. Στα τέλη Οκτωβρίου μετά από συζητήσεις με γειτόνους και αφού ανακοινώθηκε το voucher για εγκατάσταση καλωδίωσης οπτικών ινών εντος κτηρίου αποφασίσαμε να κάνουμε αίτησης για οπτικές ίνες FTTH. (Δεν υπάρχουν Fttc.δηλαδη μάξ ταχύτητα 24mbps adsl) Σε χρόνο ρεκόρ έγινε η εγκατάσταση (Vodafone όπως σε όλη την πολη) δηλαδή  η καλωδίωση και στους 6 ορόφους του κτηρίου. Μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου οι γείτονες με cosmote θα έχουν τις 300σαρες τους κτλπ. Εγώ ο κακομοίρης Που είμαι στην ΝοΒα και μου λένε ότι δεν υπάρχει δίκτυο στην περιοχή σας τι να κάνω; Τους έχω στείλει και φωτό τις εγκαταστάσεις και αυτοί επιμένουν ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα. Μήπως ξέρετε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, iorant είπε

Στην περιοχή μου το καλοκαίρι έγιναν τα απαραίτητα έργα για οπτικές ίνες. Στα τέλη Οκτωβρίου μετά από συζητήσεις με γειτόνους και αφού ανακοινώθηκε το voucher για εγκατάσταση καλωδίωσης οπτικών ινών εντος κτηρίου αποφασίσαμε να κάνουμε αίτησης για οπτικές ίνες FTTH. (Δεν υπάρχουν Fttc.δηλαδη μάξ ταχύτητα 24mbps adsl) Σε χρόνο ρεκόρ έγινε η εγκατάσταση (Vodafone όπως σε όλη την πολη) δηλαδή  η καλωδίωση και στους 6 ορόφους του κτηρίου. Μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου οι γείτονες με cosmote θα έχουν τις 300σαρες τους κτλπ. Εγώ ο κακομοίρης Που είμαι στην ΝοΒα και μου λένε ότι δεν υπάρχει δίκτυο στην περιοχή σας τι να κάνω; Τους έχω στείλει και φωτό τις εγκαταστάσεις και αυτοί επιμένουν ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα. Μήπως ξέρετε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;

Είναι κάμποσοι οι λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτή η αναποδιά, το σημαντικότερο όμως είναι ότι κανένας τους δεν ελέγχεται από τον καταναλωτή. Να κάνω μια χαζή ερώτηση; Πόσο είναι το πρόστιμο, αν την κοπανήσεις από τη Nova; Το πρώτο που θα έκανα, αν ήμουν ευχαριστημένος από τη Nova, θα ήταν να τους πω: "Καλώς! Ή βρίσκετε τρόπο να με συνδέσετε με την οπτική ίνα ή φεύγω χθες!". Αν δεις πως δεν πιάνει, τότε... ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν θα το συζητούσα. Η διαφορά από το adsl στην οπτική ίνα είναι το μίνιμουμ ΧΑΩΔΗΣ. Θα έκανα αίτηση φορητότητας ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ στη VODAFONE. Ο λόγος φυσικά είναι απλός: Όταν είναι ίδιος ο ιδιοκτήτης και ο πάροχος της γραμμής, ξέρουμε πού να στραφούμε σε περίπτωση που κάτσει η στραβή.

Δημοσ.
Στις 24/11/2023 στις 3:29 ΜΜ, trelomam είπε

κολλησαμε λοιπον στο θεμα της εγκαταστασης μεσα στην πολυκατοικια...δεν θελουν απο τα καγκελα δεν θελουν με πλαστικο ευκαμπτο με ροκα απο τις σκαλες και θελουν μονο με καναλια.....ο εργολαβος της ΝΟΒΑ δεν συνεργαζεται και ετσι κολλησαμε.....εχετε καμμια προταση τι να κανω για να ξεκολλησει;αν κανω αιτηση σε άλλο παροχο λετε να φερει άλλο εργολαβο και να βρουμε λυση με τα καναλια;

O εργολάβος λειτουργεί αυστηρά βάσει οδηγιών του παρόχου που έχει την περιοχή. Απο αυτόν πληρώνεται. Αν δεν πάει βάσει των προδιαγραφών που έχει ορίσει ο πάροχος, δεν θα πληρωθεί.

Μεγαλύτερη πιθανότητα έχεις να βγάλεις άκρη με τη Nova, παρά με τον εργολάβο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, iorant είπε

ήμουν ακριβώς στην ιδια περίπτωση με σένα, έργα βονταφον και συμβόλαιο στη νόβα που έτρεχε και πράγματι τα έργα υποδομής στον δρομο είχαν ολοκληρωθεί, οι κοσμοτε και βονταφον είχαν βγάλει διαθεσιμότητα στην περιοχή μου για ftth και η νόβα τίποτα. Άλλος ένοικος της πολυκατοικίας έκανε αίτηση αμέσως για την εγκατάσταση στη βονταφον και μετά από λίγες μέρες αρχισαν τα έργα. Για να μην στα πολυλογώ μόλις ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση στην πολυκατοικία άνοιξε και η διαθεσιμότητα στη νόβα και η τελική εγκατάσταση εντός των σπιτιων έγινε σχεδόν ταυτόχρονα και σε μένα και στον πρώτο. Πιστεύω σύντομα θα φανεί και σε σένα η διαθεσιμότητα 

Επεξ/σία από ksessalonikios
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ksessalonikios είπε

ήμουν ακριβώς στην ιδια περίπτωση με σένα, έργα βονταφον και συμβόλαιο στη νόβα που έτρεχε και πράγματι τα έργα υποδομής στον δρομο είχαν ολοκληρωθεί, οι κοσμοτε και βονταφον είχαν βγάλει διαθεσιμότητα στην περιοχή μου για ftth και η νόβα τίποτα. Άλλος ένοικος της πολυκατοικίας έκανε αίτηση αμέσως για την εγκατάσταση στη βονταφον και μετά από λίγες μέρες αρχισαν τα έργα. Για να μην στα πολυλογώ μόλις ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση στην πολυκατοικία άνοιξε και η διαθεσιμότητα στη νόβα και η τελική εγκατάσταση εντός των σπιτιων έγινε σχεδόν ταυτόχρονα και σε μένα και στον πρώτο. Πιστεύω σύντομα θα φανεί και σε σένα η διαθεσιμότητα 

Αν κατάλαβα καλά, υπάρχει μια βασική διαφορά: Σε εσένα, μόλις έγινε η κάθετη εγκατάσταση, δόθηκε διαθεσιμότητα. Στον φίλο μας όμως τον iorant έχει περατωθεί η εγκατάσταση στο κτήριο και φως στον ορίζοντα δεν βλέπει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, georgeole είπε

Αν κατάλαβα καλά, υπάρχει μια βασική διαφορά: Σε εσένα, μόλις έγινε η κάθετη εγκατάσταση, δόθηκε διαθεσιμότητα. Στον φίλο μας όμως τον iorant έχει περατωθεί η εγκατάσταση στο κτήριο και φως στον ορίζοντα δεν βλέπει...

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ναι. Εμενα έκανε ένα μηνα από την πρωτη μερα που φάνηκε στο σύστημα των άλλων μέχρι να φανεί και στη νόβα  Εγώ πιστεύω ότι σύντομα θα φανεί, τώρα τι να πω... 

Επεξ/σία από ksessalonikios
Δημοσ.

Αν δεχόταν μόνο η Vodafone αίτησης θα το καταλάβαινα διότι γνωρίζει καλά τι συμβαίνει ,είναι δικό της έργο, αλλά δέχεται και η cosmote. Σήμερα 27/11 πέτυχα 4ο γείτονα ο οποίος μόλις έκανε αίτηση στην cosmote. Το αργότερο έως τις 7/12 θα έχει την 500αρα του. Ελπίζω να ξυπνήσει σύντομα η nova .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας. Ειμαι ενοικος σε ενα διαμερισμα πολυκατοικιας (που σημαινει οτι δεν ειχα ιδεα για εργολαβους, ποιος εχει αναλαβει την περιοχη, τι ειναι το κουτι , που βγαινει η οπτικη ινα στο διαμερισμα μου και ΟΛΑ αυτα τα ομορφα). Οταν ηρθε το συνεργειο να ενεργοποιησει την συνδεση με ρωτησαν που να βαλουν τον μετατροπεα οπτικης ινας - συνεχιζα να απορω και αφου βλεπανε οτι δεν το κατειχα- μου προτειναν να το βαλουν πολυ κοντα στη πορτα. Εφεραν λοιπον την ινα απο το κουτι της Cosmote μεχρι το σπιτι μας, καρφωσαν τον μετατροπεα ο οποιος συνδεθηκε με το ρουτερ. Για διαφορους λογους (ο ενας ειναι η καλυψη που ΔΕΝ υπαρχει σε ολο το σπιτι, ξερω για τη λυση του extender) θελουμε να αλλαξουμε το μερος στο οποιο ειναι ο μετατροπεας - υπηρχε ΗΔΗ οπτικη ινα μεσα στο σπιτι σε σημειο που εμεις δεν ξεραμε.. φυσικα εχω τηλεφωνησει παρα πολλες φορες στην cosmote , ολοι μου λενε οτι προωθουν το αιτημα στην αρμοδια ομαδα - δεν μου εχει τηλεφωνησει κανεις ακομα..... προσπαθησα να παρω και ηλεκτρολογο δικο μας αλλα μου αναφερε οτι πρεπει να εχει προσβαση στο κουτι της cosmote για να το ανοιξει... οι αποριες μου ειναι οι εξης , οταν ηρθε ο εργολαβος της cosmote δεν θα επρεπε να ξερει οτι η οπτικη ινα εχει ερθει μεχρι μεσα στο σπιτι, να το ξερει αυτη η ομαδα και να κανει τη δουλεια της χωρις να ρωταει τον καθε ασχετο? Τι μπορω να κανω περα απο το να παρακαλαω να μου τηλεφωνησει η αρμοδια ομαδα κατα τη δικη σας αποψη? οποιαδηποτε σκεψη, ιδεα εχετε ειναι πραγματικα ευπροσδεκτη!

Επεξ/σία από sofiakar92
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για εντός του σπιτιού δεν θα σας εξυπηρετήσουν. Θα χρειαστείτε δικό σας συνεργείο. Αλλά να γνωρίζετε ότι κλειδιά από τα κουτιά έχουν μόνο οι ιδιοκτήτες του δυκτιου. (Έχει σήμα πάνω στο κουτί διανομής ). Αν υπήρχε οπτική ίνα , εγκατάσταση από προηγούμενη εταιρία θα το έβλεπε στο κουτί η cosmote.(όλα είναι χαρτογραφημενα )  Εύκολος τρόπος είναι να το μεταφέρετε μέσα από το σπίτι με προέκταση ethernet 

Επεξ/σία από iorant
Δημοσ.

Σε ευχαριστω για την απαντηση. Η πολυκατοικια ηταν νεοδμητη και υπηρχε οπτικη ινα η οποια ειχε μπει κατα την ανεγερση της. Οποτε οχι, δεν υπηρχε εγκατασταση απο προηγουμενη εταιρεια αλλα ναι οπτικη ινα εβγαινε μεχρι το σπιτι μας. Αν αυτο ηταν χαρτογραφημενο τοτε απλα μπορουμε να πουμε οτι η υπαιτιοτητα ειναι δικη τους για την κακη εγκατασταση που μας εκαναν και τουλαχιστον να πιεσουμε καπως ετσι (με το να σταματησουμε να πληρωνουμε ή να πουμε οτι παμε σε αλλο παροχο..?) - γενικα κριμα που ψαχνω να βρω μορφες πιεσης, αλλα εδω φτασαμε να σκεφτομαστε τι να πουμε για να μας εξυπηρετησει καποιος (που εν τω μεταξυ η εργασια αυτη ειναι επι πληρωμη 😅 )

Δημοσ.

Η cosmote και η κάθε cosmote δεν μπορεί να ξέρει αν εσείς έχετε ήδη προεγκατεστημένη οπτική ίνα για αυτό λοιπόν όπως λες και εσύ: "Εφεραν λοιπον την ινα απο το κουτι της Cosmote μεχρι το σπιτι μας, καρφωσαν τον μετατροπεα ο οποιος συνδεθηκε με το ρουτερ".

Όπως επίσης λες : " Οταν ηρθε το συνεργειο να ενεργοποιησει την συνδεση με ρωτησαν που να βαλουν τον μετατροπεα οπτικης ινας". Από την στιγμή που δεν ήξερες να τους πεις  " σου προτειναν να το βαλουν πολυ κοντα στη πορτα" όπως είναι η συνήθης πρακτική που χρησιμοποιούν οι πάροχοι.

Οπότε ο εργολάβος και η cosmote έκαναν αυτό ακριβώς που έπρεπε να κάνουν και λογικά δεν πρόκειται να ασχοληθούν άλλο.

Η εύκολη λύση είναι αυτό που σου πρότεινε ο iorant μεταφορά του router με προέκταση ethernet.

Δημοσ.

Ενταξει παιδια σας ευχαριστω πολυ. Δεν μου φαινεται καθολου λογικο ουτε να γνωριζει ο καθε πικραμενος τι πρεπει να γινει με μια εγκατασταση οπτικης ινας στο σπιτι του και να πρεπει να αποφασισει και την πιο σωστη λυση απο ολες τις λυσεις που υπαρχουν - ενω εχεις απο πανω σου 4 ματια να σε κοιτανε με υφος "αντε παιδια τελειωνετε εχουμε και δουλειες" ουτε μου φαινεται λογικο υπηρεσια την οποια στη ΧΡΕΩΝΟΥΝ να μην δεχονται να σε εξυπηρετησουν καν. Δηλαδη αυτο το "σας παρακαλω παρτε με τηλεφωνο να με χρεωσετε μια υπηρεσια σας" με εκνευριζει αφορητα... εν πασει περιπτωση εξαλλου ειμαστε Ελλαδα με απειρους φωτεινους παντογνωστες -εργολαβους , συνεργεια, cosmote- μονο στα διαφημιστικα σποτς  ❤️ Καλη συνεχεια

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sofiakar92 είπε

Ενταξει παιδια σας ευχαριστω πολυ. Δεν μου φαινεται καθολου λογικο ουτε να γνωριζει ο καθε πικραμενος τι πρεπει να γινει με μια εγκατασταση οπτικης ινας στο σπιτι του και να πρεπει να αποφασισει και την πιο σωστη λυση απο ολες τις λυσεις που υπαρχουν - ενω εχεις απο πανω σου 4 ματια να σε κοιτανε με υφος "αντε παιδια τελειωνετε εχουμε και δουλειες" ουτε μου φαινεται λογικο υπηρεσια την οποια στη ΧΡΕΩΝΟΥΝ να μην δεχονται να σε εξυπηρετησουν καν. Δηλαδη αυτο το "σας παρακαλω παρτε με τηλεφωνο να με χρεωσετε μια υπηρεσια σας" με εκνευριζει αφορητα... εν πασει περιπτωση εξαλλου ειμαστε Ελλαδα με απειρους φωτεινους παντογνωστες -εργολαβους , συνεργεια, cosmote- μονο στα διαφημιστικα σποτς  ❤️ Καλη συνεχεια

Πάντως η πιο φθηνή, ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ και ενδεδειγμένη λύση είναι αυτή που σου πρότειναν παραπάνω: Καλώδιο ethernet cat6a, μεταφέρεις το ρούτερ με καναλάκια όμορφα και επιμελημένα όπου θέλεις και καθάρισες. Όλα αυτά βέβαια, αν σου επιτρέψει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 28/11/2023 στις 2:47 ΜΜ, iorant είπε

Για εντός του σπιτιού δεν θα σας εξυπηρετήσουν. Θα χρειαστείτε δικό σας συνεργείο. Αλλά να γνωρίζετε ότι κλειδιά από τα κουτιά έχουν μόνο οι ιδιοκτήτες του δυκτιου. (Έχει σήμα πάνω στο κουτί διανομής ). Αν υπήρχε οπτική ίνα , εγκατάσταση από προηγούμενη εταιρία θα το έβλεπε στο κουτί η cosmote.(όλα είναι χαρτογραφημενα )  Εύκολος τρόπος είναι να το μεταφέρετε μέσα από το σπίτι με προέκταση ethernet 

Με την πλήρη αποδοχή ότι θα δημιουργηθεί ένα απίστευτο μπάχαλο, τόσο αισθητικά, όσο και για ασφάλεια, όσο καλά και να τοποθετηθεί σε κανάλι, αφού πλέον θα είναι εξωτερικά των τοίχων!

Και ρωτώ κι εγώ, φαντάζομαι κάτι που βιώνουν πολλοί δυστυχώς, όταν οι φωστήρες εργολάβοι-εργατοπατέρες έχουν πετάξει τα κουτιά κυριολεκτικά όπου τους βολεύει κι όχι τον πελάτη, στην συνηθέστερη περίπτωση, εξωτερικά της πόρτας διαμερίσματος, τότε για να μπει μέσα αυτοί θα τρυπήσουν τον τοίχο και θα το καρφώσουν πάλι όπου τους βολεύει, αφού αν υποθέσουμε ότι στο σημείο αυτό δεν υπάρχει κοντά ούτε τροφοδότηση με ρεύμα για τυχόν που θα απαιτείται, ούτε και λοιπές συνδέσεις που υπάρχουν ήδη στο διαμέρισμα ήτοι patch panel, δίκτυο με συναγερμό, λοιπές συσκευές κλπ. Η λύση για την οποία όλοι αναφέρεστε, είναι καλώδια ethernet μέχρι εκεί που έχουμε την ανάγκη εντός διαμερίσματος; Δεν είναι απόλυτα εφικτό, πρακτικό, ακόμη κι αισθητικό για όποιον λαμβάνει υπόψη και το τελευταίο. Και ζήσαμε εμείς χειρότερα για να πληρώνουμε κι αυτοί καλύτερα για να τρώνε... εργολάβοι και πάροχοι!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...