Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 20/11/2023 στις 7:13 ΜΜ, gousias είπε

Ναι σε Nova αναφέρομαι κι εγώ. Δυστυχώς δεν βλεπω να υπάρχει λύση και με εκνευρίζουν οι λοιποί γειτόνοι σε σημείο που σκέφτομαι ότι στο τέλος θα με βγάλουν και κακό και λάθος της υπόθεσης ό,τι κι αν τους πω, ανάθεμα κι αν καταλάβουν και τα προβλήματα που προέκυψαν ακόμη κι αν τους εξηγήσω και φυσικά, άσχετα αν οι ίδιοι προκαλούν καθημερινά ποικιλοτρόπως και με φθορές και φασαρία και γενικά περιπτώσεις όπως αυτές της συγκεκριμένης εργασίας! Αλητεία και θράσος απλά!

σου ειναι κοπος να στειλεις 2-3 φωτο εστω και σε προσωπικο μηνυμα να καταλαβω πως το κανουν; για περιοχη μιλας;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 21/11/2023 at 05:51, georgeole said:

Στη συγκεκριμένη πολυκατοικία, με την καλωδίωση της Cosmote θα έχεις ίντερνετ, όποιος κι αν είναι ο πάροχος (εκτός αν σκάσει μύτη η Inalan).

Αυτό ισχύει πάντα; έχουν βάλει στην πολυκατοικία πρόσφατα ftth cosmote. Αν βάλω Vodafone, θα περάσει από το κουτί που έχει βάλει η cosmote;

• Super Moderators
Just now, Μακιαβέλλι said:

Αυτό ισχύει πάντα; έχουν βάλει στην πολυκατοικία πρόσφατα ftth cosmote. Αν βάλω Vodafone, θα περάσει από το κουτί που έχει βάλει η cosmote;

Μέχρι τον όροφό σου θα παίζει με της Cosmote και μετά από το κουτί του ορόφου μέχρι το διαμέρισμά σου θα βάλει αυτή αν δεν κάνω λάθος.

• Thanks 1

48 λεπτά πριν, Thresh είπε

Μέχρι τον όροφό σου θα παίζει με της Cosmote και μετά από το κουτί του ορόφου μέχρι το διαμέρισμά σου θα βάλει αυτή αν δεν κάνω λάθος.

Έτσι ακριβώς είναι.

Εμενα λογω λαθους τοποθετησης του floor box εδω και ενα μηνα μου στελνουν συνέχεια τεχνικους της φασης γ (δλδ την τελικη συνδεση στο σπιτι). Δυστυχως η επικοινωνια της νοβα με τους εργολαβους ειναι τραγικη. Στο τσακ ειμαι να τα παρατησω και να μεινω με την vdsl

1 ώρα πριν, spocky είπε

Εμενα λογω λαθους τοποθετησης του floor box εδω και ενα μηνα μου στελνουν συνέχεια τεχνικους της φασης γ (δλδ την τελικη συνδεση στο σπιτι). Δυστυχως η επικοινωνια της νοβα με τους εργολαβους ειναι τραγικη. Στο τσακ ειμαι να τα παρατησω και να μεινω με την vdsl

Αγαπητέ φίλε, αν η καμπίνα είναι του ΟΤΕ, τότε έχεις και τη λύση να τους ακυρώσεις και να πας εκεί. Αν τώρα η γραμμή είναι της NOVA, τότε... υπομονή! Αυτό κάνουμε όλοι μας άλλωστε και όχι μόνο με τους πάροχους του ίντερνετ.

3 hours ago, georgeole said:

Αγαπητέ φίλε, αν η καμπίνα είναι του ΟΤΕ, τότε έχεις και τη λύση να τους ακυρώσεις και να πας εκεί. Αν τώρα η γραμμή είναι της NOVA, τότε... υπομονή! Αυτό κάνουμε όλοι μας άλλωστε και όχι μόνο με τους πάροχους του ίντερνετ.

Η καμπινα ειναι nova δυστυχως.Επισης ο οτε εχει αρκετα ακριβοτερη την 500αρα

18 λεπτά πριν, spocky είπε

Η καμπινα ειναι nova δυστυχως.Επισης ο οτε εχει αρκετα ακριβοτερη την 500αρα

Καλώς. Οπότε λοιπόν τίθεται το πανάρχαιο ζήτημα της επιλογής. Ή μένεις στη NOVA με τα όποια, πολλά ή λίγα, προβλήματά της ώστε να είναι ίδιος ο πάροχος και ο ιδιοκτήτης της γραμμής και να ξέρεις πού να στραφείς σε περίπτωση στραβής ή πας στην Cosmote πληρώνοντας παραπάνω και ελπίζοντας ότι μπαίνοντας στη μέση ο ΟΤΕ τα προβλήματα θα λιγοστέψουν.

ΥΓ Μη με ρωτήσεις τι θα διάλεγα. Ειλικρινά, δεν ξέρω. Έχω την "τύχη" να είναι η Cosmote και ο ιδιοκτήτης και ο πάροχος στην περιοχή μου και λειτουργεί απροβλημάτιστα, με το γνωστό καπέλο βέβαια στην τιμή...

κολλησαμε λοιπον στο θεμα της εγκαταστασης μεσα στην πολυκατοικια...δεν θελουν απο τα καγκελα δεν θελουν με πλαστικο ευκαμπτο με ροκα απο τις σκαλες και θελουν μονο με καναλια.....ο εργολαβος της ΝΟΒΑ δεν συνεργαζεται και ετσι κολλησαμε.....εχετε καμμια προταση τι να κανω για να ξεκολλησει;αν κανω αιτηση σε άλλο παροχο λετε να φερει άλλο εργολαβο και να βρουμε λυση με τα καναλια;

Ο εργολάβος επιλέγεται από τον πάροχο που έχει σκάψει για τις οπτικές ίνες.
Περίεργο που κολλάει στο να βάλει κανάλια...

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher και να κάνετε μόνοι σας την υποδομή! 😀
Η αλήθεια είναι ότι δε γνωρίζω αν έχει ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα

44 λεπτά πριν, trelomam είπε

κολλησαμε λοιπον στο θεμα της εγκαταστασης μεσα στην πολυκατοικια...δεν θελουν απο τα καγκελα δεν θελουν με πλαστικο ευκαμπτο με ροκα απο τις σκαλες και θελουν μονο με καναλια.....ο εργολαβος της ΝΟΒΑ δεν συνεργαζεται και ετσι κολλησαμε.....εχετε καμμια προταση τι να κανω για να ξεκολλησει;αν κανω αιτηση σε άλλο παροχο λετε να φερει άλλο εργολαβο και να βρουμε λυση με τα καναλια;

Κοίτα, και να απευθυνθείς σε άλλο πάροχο δεν αλλάζει κάτι. Αν η Nova έχει σκάψει στην περιοχή σου, πάλι με αυτούς έχεις να κάνεις για την εγκατάσταση στην πολυκατοικία. Ο όποιος πάροχος επιλεγεί, αν είναι διαφορετικός από τη Nova, απλά θα συνδέσει το floor box με το διαμέρισμα που τον επέλεξε. Όπως τα περιγράφεις πάντως, το δίκιο το έχουν οι ένοικοι της πολυκατοικίας. Να επιμείνετε στην ΚΑΛΗ και ΕΠΙΜΕΛΗΜΕΝΗ δουλειά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, georgeole είπε

Κοίτα, και να απευθυνθείς σε άλλο πάροχο δεν αλλάζει κάτι. Αν η Nova έχει σκάψει στην περιοχή σου, πάλι με αυτούς έχεις να κάνεις για την εγκατάσταση στην πολυκατοικία. Ο όποιος πάροχος επιλεγεί, αν είναι διαφορετικός από τη Nova, απλά θα συνδέσει το floor box με το διαμέρισμα που τον επέλεξε. Όπως τα περιγράφεις πάντως, το δίκιο το έχουν οι ένοικοι της πολυκατοικίας. Να επιμείνετε στην ΚΑΛΗ και ΕΠΙΜΕΛΗΜΕΝΗ δουλειά.

δεν διαφωνω ουτε εγω με τη σωστη δουλεια και ποιοτικη το προβλημα ειναι οτι δεν το εχει ο εργολαβος αρα τι πρεπει να κανω για να αλλαξω εργολαβο και να μπορεσω να βρω την ποιοτητα? αυτη ειναι η ερωτηση μου...ψαχνω τροπο να βρω προσβαση σε άλλο παροχο....πιο συννενοησημο 

Επεξ/σία από trelomam

10 λεπτά πριν, trelomam είπε

δεν διαφωνω ουτε εγω με τη σωστη δουλεια και ποιοτικη το προβλημα ειναι οτι δεν το εχει ο εργολαβος αρα τι πρεπει να κανω για να αλλαξω εργολαβο και να μπορεσω να βρω την ποιοτητα? αυτη ειναι η ερωτηση μου...ψαχνω τροπο να βρω προσβαση σε άλλο παροχο....πιο συννενοησιμο 

Πάροχο μπορείς να διαλέξεις όποιον θες, εγκαταστάτη όμως ΟΧΙ. Οι επιλογές σου είναι ΑΥΣΤΗΡΑ οι εξής δύο: α) ή συνεννοείσαι με τη Nova αν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής εργολάβου/συνεργείου ή β) διαλέγετε ΜΟΝΟΙ σας το συνεργείο εγκατάστασης επωμιζόμενοι το οικονομικό κόστος, είτε με voucher είτε χωρίς. 

Αν και όταν πάντως ξεκινήσει αυτό το voucher, στη δική μας πολυκατοικία/περιοχή ανέλαβε για λογαριασμό της Cosmote τις εγκαταστάσεις η εταιρεία "HUMAN NETWORKS". Οι άνθρωποι είναι ΑΨΟΓΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, από τα χωματουργικά έξω από το κτήριο, μέχρι τη σύνδεση στο διαμέρισμα. Το γράφω κι αυτό για κάθε ενδεχόμενο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...