Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, Engimek είπε

Η διαθεσιμότητα της οπτικής μέχρι το σπίτι (ftth) δίνεται συνήθως κάποιους μήνες αφού έχει γίνει το σκάψιμο.  Δηλαδή εαν τα έργα έγιναν τώρα προφανώς και δεν θα σου δίνουν αμέσως ftth πρόγραμμα, και το μόνο που θα σου προσφέρουν προς το παρόν είναι fttc όπως είπες και εσύ.

Μίλα πάντως ξανά και με άλλο εκπρόσωπο να τα σιγουρέψεις αυτά που λέω.

Θα μιλήσω αύριο μαζί τους. Λες να περιμένω να γίνει διαθέσιμη η 500αρα ή πάω τώρα 100αρα. Τώρα είμαι 24αρα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αφού σου δώσανε προσφορά με 21 ευρώ  εγώ θα πήγαινα στην 100άρα και ας ήταν fttc. Και όταν έρθει η ώρα αναβαθμίζεις με 500άρα ftth στα 26 ευρώ που είναι επίσης πάρα πολύ καλή τιμή.

Από την 24άρα (που στην πραγματικότητα είναι 12 mbps ή λιγότερο στις περισσότερες περιπτωσεις) σε 100άρα θα δεις μεγάλη διαφορά.

• Thanks 1

Στις 9/10/2023 στις 3:58 ΜΜ, georgeole είπε

Άκουσε, αγαπητέ φίλε: Αφού ξεκαθαρίσουμε πως ΔΕΝ έχω ούτε Inalan  ούτε NOVA, άρα... κανένα συμφέρον ή κόλλημα, θα σε ρωτήσω το εξής: Είσαι ευχαριστημένος με τη NOVA; Αν ναι, τότε μην αλλάξεις. Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζουμε. Η Inalan είναι α) εταιρεία συνώνυμη με την προχειροδουλειά που κυνηγάει το εφήμερο κέρδος και β) έχει πολύ συχνότερες διακοπές σε σχέση με τους 3 μεγάλους. Για να σου δώσω να καταλάβεις, μένω στο άνω Γαλάτσι, σχεδόν σύνορα με Ψυχικό. Από τον Γενάρη/Φλεβάρη (δεν θυμάμαι καλά) ξεκίνησε να σκάβει η Cosmote στην ευρύτερη περιοχή μου. Έβαλε ΠΑΝΤΟΥ την οπτική ίνα, ήρθαν μηχανήματα του Δήμου, ασφαλτόστρωσαν εκ νέου τις ταλαιπωρημένες οδούς και... όλα καλά. Μέχρι που έσκασε μύτη η Inalan. Έσκαψε μόνο σε 5-10 οδούς κοντά στο σπίτι μου (προφανώς εκεί που είχαν αρκετές αιτήσεις) και... μην τους είδατε! Συνέχισαν στην απέναντι πλευρά της Πρωτοπαπαδάκη.

Και το πιο ωραίο; Χθες ανέβαινα με τα πόδια μια από τις οδούς γύρω στα 100m από το σπίτι μου. Εκεί, όχι μόνο φαινόταν ΚΑΘΑΡΑ το αυλάκι της Inalan, αλλά ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΙΝΑΣ που ΠΡΟΕΞΕΙΧΑΝ από το πεζοδρόμιο!

Από την άλλη, έχω δύο πολύ καλούς φίλους στην Άνω Κυψέλη, στους οποίους η Inalan λειτουργεί χωρίς ιδιαίτερα θέματα.

Τα δεδομένα τα έχεις, μια γνώμη πήρες, σκέψου και αποφάσισε.

Λίγο αργοπορημένη η απάντησή μου γιατί τωρα το είδα.

Δεν έχω κανένα θέμα από τη Nova, η ταχύτητα είναι σταθερή χωρίς καμία αποσύνδεση, αλλά μπαίνεις στο τριπάκι καταλαβαίνεις, είμαι της τεχνολογίας, ασχολούμαι με gaming και θέλω το καλύτερο δυνατό internet. Και σκέφτομαι, μου δίνουν 1000 mbps με 24 ευρώ ΧΩΡΙΣ δέσμευση συμβολαίου ενώ τώρα πληρώνω 33 ευρώ για 200mbps.

Οι γραμμές τους είναι έξω από το σπίτι μου και σκέφτομαι τι μπορεί να πάει λάθος ξέρω γω. Όσον αφορά την κατασκευή επειδή τους έβλεπα κάθε μέρα μου φαίνεται ότι έχουν κάνει καλή δουλειά, επίσης έστρωσαν καλά και το οδόστρωμα. Φαντάζομαι οι τεχνίτες δεν είναι όλοι ίδιοι παντού, υπάρχουν και σάπια μήλα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, akispap1987 είπε

Λίγο αργοπορημένη η απάντησή μου γιατί τωρα το είδα.

Δεν έχω κανένα θέμα από τη Nova, η ταχύτητα είναι σταθερή χωρίς καμία αποσύνδεση, αλλά μπαίνεις στο τριπάκι καταλαβαίνεις, είμαι της τεχνολογίας, ασχολούμαι με gaming και θέλω το καλύτερο δυνατό internet. Και σκέφτομαι, μου δίνουν 1000 mbps με 24 ευρώ ΧΩΡΙΣ δέσμευση συμβολαίου ενώ τώρα πληρώνω 33 ευρώ για 200mbps.

Οι γραμμές τους είναι έξω από το σπίτι μου και σκέφτομαι τι μπορεί να πάει λάθος ξέρω γω. Όσον αφορά την κατασκευή επειδή τους έβλεπα κάθε μέρα μου φαίνεται ότι έχουν κάνει καλή δουλειά, επίσης έστρωσαν καλά και το οδόστρωμα. Φαντάζομαι οι τεχνίτες δεν είναι όλοι ίδιοι παντού, υπάρχουν και σάπια μήλα. 

Ούτε εγώ έχω την απάντηση, φίλε μου. Άλλωστε, αν την είχαμε ή εσύ ή εγώ, ποιος ο λόγος να συζητάμε; Αφού όμως ψήνεσαι τόσο πολύ για Inalan, πώς σου φαίνεται το εξής: Μια και δεν σε δεσμεύουν με συμβόλαιο, βάζεις την οπτική ίνα διατηρώντας ΚΑΙ τη Nova, βλέπεις για 1-2 μήνες πώς θα πάει η Inalan και, αν όλα πάνε καλά, κόβεις τη Nova και... ζούμε εμείς καλά κι εσύ καλύτερα!!!😀

ΥΓ Ξέρω, σε βάζω στα έξοδα, δεν μπορώ όμως να σκεφτώ άλλον πιο ασφαλή τρόπο...

Επεξ/σία από georgeole

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας. Μηπως ξερει καποιος απο εσας τι ακριβως κανει ο "εργολαβος" του ΟΤΕ οταν ερχονται στη πολυκατοικια για να τσεκαρουν αν ολα ειναι καλα? Μπαινουν μεχρι και το σπιτι? Ας δωσω μερικα ακομα ινφος... εγκατασταση υπηρχε απο την ανεγερση της πολυκατοικιας (νεοδμητη), εμεις ειμαστε ενοικοι και δεν γνωριζαμε οτι υπαρχει ετοιμη η οπτικη ινα σε σημειο του σπιτιου που θα κουμπωσει ο μετατροπεας οπτικης ινας.. με αποτελεσμα οταν καλεσαμε να ερθει καποιος εκεινοι ΔΕΝ γνωριζαν και μας εβαλαν τον μετατροπεα και το ρουτερ σε τετοιο σημειο που δεν εχει καλη εμβελεια στα παραπερα δωματια... αναρωτιεμαι αν καποιος απο τον ΟΤΕ/cosmote θα επρεπε να εχει την πληροφορια οτι το σπιτι εχει ηδη μεσα οπτικη ινα ετοιμη. Αν "επρεπε" να το γνωριζουν μπορουμε να πιεσουμε καπως (γιατι Εννοειται παρακαλαμε να μας καλεσουν ή να επικοινωνησουμε με καποιο τροπο μαζι τους). Αν δεν επρεπε παλι θα πιεσουμε, αλλα με αλλον αερα

Επεξ/σία από sofiakar92

• Moderators
Στις 27/10/2023 στις 9:44 ΠΜ, sofiakar92 είπε

Καλησπερα σας. Μηπως ξερει καποιος απο εσας τι ακριβως κανει ο "εργολαβος" του ΟΤΕ οταν ερχονται στη πολυκατοικια για να τσεκαρουν αν ολα ειναι καλα? Μπαινουν μεχρι και το σπιτι? Ας δωσω μερικα ακομα ινφος... εγκατασταση υπηρχε απο την ανεγερση της πολυκατοικιας (νεοδμητη), εμεις ειμαστε ενοικοι και δεν γνωριζαμε οτι υπαρχει ετοιμη η οπτικη ινα σε σημειο του σπιτιου που θα κουμπωσει ο μετατροπεας οπτικης ινας.. με αποτελεσμα οταν καλεσαμε να ερθει καποιος εκεινοι ΔΕΝ γνωριζαν και μας εβαλαν τον μετατροπεα και το ρουτερ σε τετοιο σημειο που δεν εχει καλη εμβελεια στα παραπερα δωματια... αναρωτιεμαι αν καποιος απο τον ΟΤΕ/cosmote θα επρεπε να εχει την πληροφορια οτι το σπιτι εχει ηδη μεσα οπτικη ινα ετοιμη. Αν "επρεπε" να το γνωριζουν μπορουμε να πιεσουμε καπως (γιατι Εννοειται παρακαλαμε να μας καλεσουν ή να επικοινωνησουμε με καποιο τροπο μαζι τους). Αν δεν επρεπε παλι θα πιεσουμε, αλλα με αλλον αερα

Ο ΟΤΕ η κάθε παροχος δεν μπορεί να γνωρίζει τις υποδομές της κάθε οικοδομής, αυτό έπρεπε να το γνωρίζετε εσείς και να τους ενημερώσετε

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Παιδια η νοβα βαζει καναλια πλαστικα που τρεχουν μεσα οι 2 σωληνες με τις ινες; Ή μονο τις βλακίες ευκαμπτο κουβιδι πανω στα καγκελα ή στο ταβανι του κλιμαστασοου; Ειναι αποφαση του εργολαβου ή της εταιριας παροχου; Αν μπει απο τα μπαλκονια το βαζουν απο κατω μεχρι το μπαλκονι με χαλυβδινο σωλήνα ή και αυτο με  πλαστικο κουβιδι γινεται; Γενικα πολυ προχειροδουλειες… και δεν ειναι και συννενοήσιμοι….για πειτε βρε παιδια ιδεες.

7 ώρες πριν, trelomam είπε

Παιδια η νοβα βαζει καναλια πλαστικα που τρεχουν μεσα οι 2 σωληνες με τις ινες; Ή μονο τις βλακίες ευκαμπτο κουβιδι πανω στα καγκελα ή στο ταβανι του κλιμαστασοου; Ειναι αποφαση του εργολαβου ή της εταιριας παροχου; Αν μπει απο τα μπαλκονια το βαζουν απο κατω μεχρι το μπαλκονι με χαλυβδινο σωλήνα ή και αυτο με  πλαστικο κουβιδι γινεται; Γενικα πολυ προχειροδουλειες… και δεν ειναι και συννενοήσιμοι….για πειτε βρε παιδια ιδεες.

Ειλικρινά, τέτοιες απορίες έχω κι εγώ, εκτός από αυτά που είδα στην πολυκατοικία κι εκνευρίστηκα γιατί ο καθένας εκεί κάνει του κεφαλιού του και δεν υπήρξε συνεννόηση ότι θα γινόταν τέτοια εργασία, όταν επέστρεψα απόγευμα είδα τα χάλια, οπότε αυτό που έχω να σου πω είναι ότι σε εμάς έχουν περάσει αηδίες εύκαμπτο πλαστικό σωλήνα πάνω στα σίδερα-κάγκελα του κλιμακοστασίου και στους τοίχους. Πραγματικά ό,τι να 'ναι! Έχω ξαναγράψει τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν και το αντιαισθητικό έως και το μη πρακτικό κομμάτι αφού θα πρέπει να μπει στο διαμέρισμα από άλλο σημείο από αυτό που υπάρχει μέχρι τώρα ο χαλκός κι έχουν γίνει ολόκληρες εγκαταστάσεις σε δίκτυο εσωτερικό και συναγερμό.

19 ώρες πριν, gousias είπε

Ειλικρινά, τέτοιες απορίες έχω κι εγώ, εκτός από αυτά που είδα στην πολυκατοικία κι εκνευρίστηκα γιατί ο καθένας εκεί κάνει του κεφαλιού του και δεν υπήρξε συνεννόηση ότι θα γινόταν τέτοια εργασία, όταν επέστρεψα απόγευμα είδα τα χάλια, οπότε αυτό που έχω να σου πω είναι ότι σε εμάς έχουν περάσει αηδίες εύκαμπτο πλαστικό σωλήνα πάνω στα σίδερα-κάγκελα του κλιμακοστασίου και στους τοίχους. Πραγματικά ό,τι να 'ναι! Έχω ξαναγράψει τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν και το αντιαισθητικό έως και το μη πρακτικό κομμάτι αφού θα πρέπει να μπει στο διαμέρισμα από άλλο σημείο από αυτό που υπάρχει μέχρι τώρα ο χαλκός κι έχουν γίνει ολόκληρες εγκαταστάσεις σε δίκτυο εσωτερικό και συναγερμό.

αρα φανταζομαι αναφερεσαι σε συνεργειο την ΝΟΒΑ και εσυ ε;ή τα κάνουν όλοι; και τι κανουμε; ή ξεφτιλα προχειροδουλεια και οπτικη ινα ή έχουμε εναλλακτικές τυπου συζητηση με άλλο πάροχο ή αλλο εργολάβο; υπάρχει κανεις που γνωρίζει υπευθυνα να μας ενημερώσει; αλλιως ειμαστε στο ελεος του αρπα κολλα!

6 ώρες πριν, trelomam είπε

αρα φανταζομαι αναφερεσαι σε συνεργειο την ΝΟΒΑ και εσυ ε;ή τα κάνουν όλοι; και τι κανουμε; ή ξεφτιλα προχειροδουλεια και οπτικη ινα ή έχουμε εναλλακτικές τυπου συζητηση με άλλο πάροχο ή αλλο εργολάβο; υπάρχει κανεις που γνωρίζει υπευθυνα να μας ενημερώσει; αλλιως ειμαστε στο ελεος του αρπα κολλα!

Ναι σε Nova αναφέρομαι κι εγώ. Δυστυχώς δεν βλεπω να υπάρχει λύση και με εκνευρίζουν οι λοιποί γειτόνοι σε σημείο που σκέφτομαι ότι στο τέλος θα με βγάλουν και κακό και λάθος της υπόθεσης ό,τι κι αν τους πω, ανάθεμα κι αν καταλάβουν και τα προβλήματα που προέκυψαν ακόμη κι αν τους εξηγήσω και φυσικά, άσχετα αν οι ίδιοι προκαλούν καθημερινά ποικιλοτρόπως και με φθορές και φασαρία και γενικά περιπτώσεις όπως αυτές της συγκεκριμένης εργασίας! Αλητεία και θράσος απλά!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Μετακομίζω και θέλω να κάνω μεταφορά της υπάρχουσας γραμμής στο νέο σπίτι. 

Από ότι είδα στην νέα πολυκατοικία έχουν περάσει καλωδιωση (οπτική ίνα από ότι καταλαβαίνω) μέσω της Cosmote (είδα το κουτί στης είσοδο της πολυκατοικίας αλλά και στο διαμέρισμα μέσα).

Έχω Wind (Nova πλέον) και είμαι αρκετά ικανοποιημένος και δεν θέλω να αλλάξω, θέλω απλά να κάνω μια μεταφορά.

Όταν γίνει η μεταφορά ή Nova μπορεί να χρησιμοποιεί την καλωδίωση της Cosmote ή πρέπει να κάνει δικιά της εγκατάσταση; 

Επεξ/σία από Rizas

5 ώρες πριν, Rizas είπε

Καλησπέρα

Μετακομίζω και θέλω να κάνω μεταφορά της υπάρχουσας γραμμής στο νέο σπίτι. 

Από ότι είδα στην νέα πολυκατοικία έχουν περάσει καλωδιωση (οπτική ίνα από ότι καταλαβαίνω) μέσω της Cosmote (είδα το κουτί στης είσοδο της πολυκατοικίας αλλά και στο διαμέρισμα μέσα).

Έχω Wind (Nova πλέον) και είμαι αρκετά ικανοποιημένος και δεν θέλω να αλλάξω, θέλω απλά να κάνω μια μεταφορά.

Όταν γίνει η μεταφορά ή Nova μπορεί να χρησιμοποιεί την καλωδίωση της Cosmote ή πρέπει να κάνει δικιά της εγκατάσταση; 

Στη συγκεκριμένη πολυκατοικία, με την καλωδίωση της Cosmote θα έχεις ίντερνετ, όποιος κι αν είναι ο πάροχος (εκτός αν σκάσει μύτη η Inalan).

• Like 1

50 λεπτά πριν, georgeole είπε

Στη συγκεκριμένη πολυκατοικία, με την καλωδίωση της Cosmote θα έχεις ίντερνετ, όποιος κι αν είναι ο πάροχος (εκτός αν σκάσει μύτη η Inalan).

Οκ τέλεια σε ευχαριστώ πολύ. 

Έκανα αίτηση από νόβα για κοσμοτε με fiber 300. Το δίκτυο στην πόλη μου είναι της κοσμοτε και στην πολυκατοικία ήδη το επάνω διαμέρισμα έχει fiber cosmote περίπου εδώ και 4 μήνες. Από το τηλεφωνικό κέντρο της κοσμοτε αφού υπέγραψα εχθές μου είπε ότι θα πάρει 20 ημέρες η όλη διαδικασία. Όντως κάνει τόσο ή υπάρχει περίπτωση να δω καλύτερους χρόνους αναμονης από το 20ημερο που μου είπαν; Μήπως το 20ημερο είναι το μάξιμουμ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...