Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά μάλλον δεν το διευκρίνισα σωστά. Από τον εξωτερικό τοίχο θα περάσουν το καλώδιο, στον δρόμο. Είναι εντελώς ανεξάρτητες οι ιδιοκτησίες μεταξύ τους. 

Η αναμονή είναι μεταξύ του σπιτιού μου και του διπλανού σπιτιού (πχ. μεταξύ του αριθμού 10 και 12) και η επόμενη αναμονή είναι στον αριθμό 14 δίπλα στην πόρτα του άλλου σπιτιού στον αριθμό 12.

Οι ζημιές στον τοίχο μου, παραμένουν βέβαια.

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ελπίζω να βοηθάει αυτή η φωτογραφία. 

Το <εδώ που θα μπει η ίνα> είναι η διπλανή οικία και ο κίτρινος τοίχος είναι ο δικός μου που θα γίνει σουρωτήρι.ina.jpg.cba2ed100134ff7c6be36f76dbfd0448.jpg

Δημοσ.

6. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμη υποδομή εντός κτιρίου προσαρμοσμένη σε υψηλές ταχύτητες, οι πάροχοι δημόσιων δικτύων επικοινωνιών έχουν δικαίωμα:

α) τερματισμού του δικτύου τους στο χώρο του συνδρομητή, εφόσον συμφωνεί ο συνδρομητής ή και

β) τερματισμού του δικτύου τους σε νέο σημείο πρόσβασης σε κοινόχρηστο ή κοινόκτητο χώρο του κτιρίου όπου θα εγκαθίσταται νέος κεντρικός κατανεμητής, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της 41020/819/2012 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Β΄ 2776). Στην περίπτωση β΄ οι πάροχοι μπορούν να εγκαθιστούν ενεργό εξοπλισμό και κάθετο κατανεμητή κάθετη καλωδίωση, όπου αυτό απαιτείται για την ολοκλήρωση του τερματισμού της εσωτερικής καλωδίωσης στο χώρο των συνδρομητών ή και τελικών χρηστών. Για την υλοποίηση των ανωτέρω εργασιών, η πρόσβαση σε κοινόχρηστους ή κοινόκτητους χώρους του κτιρίου επιτρέπεται κατόπιν κοινοποίησης στον διαχειριστή ή εκπρόσωπο της Γενικής Συνέλευσης συνιδιοκτητών και εφόσον, εντός μηνός από την ανωτέρω κοινοποίηση, δεν γνωστοποιηθεί στον ενδιαφερόμενο ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των συνιδιοκτητών περί άρνησης ως προς την υλοποίηση των ανωτέρων εργασιών. Αν για τις ανωτέρω εργασίες δεν αρκεί η πρόσβαση σε κοινόχρηστους ή κοινόκτητους χώρους του κτιρίου αλλά απαιτείται πρόσβαση σε ιδιωτική ιδιοκτησία, οι εργασίες υλοποιούνται μετά τη συναίνεση του ιδιοκτήτη ο οποίος μπορεί να ζητήσει από τον ενδιαφερόμενο πάροχο δημόσιου δικτύου επικοινωνιών μελέτη επιπτώσεων και αποκατάστασης και υπογραφή σχετικού συμφωνητικού. Σε κάθε περίπτωση, οι πάροχοι δημόσιων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών που εγκαθιστούν υποδομή εντός κτιρίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, οφείλουν να ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις στην κοινόχρηστη ή κοινόκτητη ή ιδιωτική ιδιοκτησία χρησιμοποιώντας την υφιστάμενη φυσική υποδομή, η οποία είναι διαθέσιμη στο κτίριο, να αποκαθιστούν πλήρως τα στοιχεία των ιδιωτικών ή κοινόχρηστων ή κοινόκτητων ιδιοκτησιών που επηρεάζονται κατά τις εργασίες εγκατάστασης της υποδομής και πριν από την πραγματοποίηση των εργασιών να ενημερώνουν το νόμιμο εκπρόσωπο των ιδιοκτητών για το είδος των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν και τον τρόπο αποκατάστασης των χώρων.

Δεν ξέρω αν βάση αυτου μπορείς να ζητήσεις από τον εργολάβο που έχει αναλάβει την εγκατάσταση να σου υπογράψει κάποιο χαρτί που θα εγγυάται πως θα αποκατασταθούν ότι ζημίες γίνουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, sofikoukouvagia είπε

Ελπίζω να βοηθάει αυτή η φωτογραφία. 

Το <εδώ που θα μπει η ίνα> είναι η διπλανή οικία και ο κίτρινος τοίχος είναι ο δικός μου που θα γίνει σουρωτήρι.ina.jpg.cba2ed100134ff7c6be36f76dbfd0448.jpg

Απο εκει δεν περναει τιποτα παρα μονο οτι αφορα το δικο σου σπιτι και καλεις και τους υπολοίπους φορεύς που εχουν περάσει το μασουρι με τα  καλωδεια απο πανω να τα κανουν υπογεια.Τωρα ευκολο δεν ειναι αλλα ετσι ειναι το σωστο

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.

Καλησπερα, σημερα περασαν οπτικη ινα στο σπιτι και εξωτερικα του σπιτιου στο διαδρομο του οροφου χρησιμοποιησαν ενα μηχανηματακι που την κολλαει στον τοιχο αλλα μου φαινεται οτι στα γωνιακα σημεια(που ειναι αρκετα) την εχει πιεση πολυ. Γνωριζει καποιος τι μηχανημα ειναι αυτο; Υπαρχει περιπτωση να εχει οντως πιεστει πιο πολυ απο οτι πρεπει και να χαλαει με καποιο τροπο τη συνδεση;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Jason321 είπε

Καλησπερα, σημερα περασαν οπτικη ινα στο σπιτι και εξωτερικα του σπιτιου στο διαδρομο του οροφου χρησιμοποιησαν ενα μηχανηματακι που την κολλαει στον τοιχο αλλα μου φαινεται οτι στα γωνιακα σημεια(που ειναι αρκετα) την εχει πιεση πολυ. Γνωριζει καποιος τι μηχανημα ειναι αυτο; Υπαρχει περιπτωση να εχει οντως πιεστει πιο πολυ απο οτι πρεπει και να χαλαει με καποιο τροπο τη συνδεση;

Η διάφανη οπτική ίνα που σου έβαλε το συνεργείο, δεν αντιμετωπίζει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΘΕΜΑ, ΑΝ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ. Δεν μπορώ να ξέρω βέβαια ακριβώς τι δουλειά έκαναν, πάντως στη δική μας πολυκατοικία έβαλαν διάφανη οπτική ίνα σε δύο διαμερίσματα που το ζήτησαν (τα άλλα δύο είχαμε το ρούτερ δίπλα στην εξώπορτα και βάλαμε καναλάκι) και δεν αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δημοσ.

Ηρθε σημερα ανθρωπος απο νοβα να βαλει την οπτικη στο σπιτι..Τον ρωτησα αν βαζει την διαφανη ινα και μου ειπε οτι μονο ο οτε την βαζει και οτι εμεις βαζουμε μονο με καναλι..Δεν το προχωρησα. Εχει βαλει σε κανεναν σας η νοβα διαφανη ινα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, spocky είπε

Ηρθε σημερα ανθρωπος απο νοβα να βαλει την οπτικη στο σπιτι..Τον ρωτησα αν βαζει την διαφανη ινα και μου ειπε οτι μονο ο οτε την βαζει και οτι εμεις βαζουμε μονο με καναλι..Δεν το προχωρησα. Εχει βαλει σε κανεναν σας η νοβα διαφανη ινα;

Δεν σου είπε ψέματα, ούτε εγώ έχω ακούσει για διάφανη οπτική ίνα στη Nova.

Δημοσ.
1 hour ago, georgeole said:

Δεν σου είπε ψέματα, ούτε εγώ έχω ακούσει για διάφανη οπτική ίνα στη Nova.

Ηθελε να καρφωσει πανω στη μονωση τα καναλακια με μικρες βιδες.Φυσικα δεν θα επιαναν και θα εκανε μια τρυπα στο νερο...Μ αρεσει που πρωτα ερχονται για αυτοψια στο χωρο και μετα κανουν εγκατασταση. Τωρα πηρα ειδικα ουπα για μονωση και θα πρεπει να τους ξαναφωναξω.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, spocky είπε

Ηθελε να καρφωσει πανω στη μονωση τα καναλακια με μικρες βιδες.Φυσικα δεν θα επιαναν και θα εκανε μια τρυπα στο νερο...Μ αρεσει που πρωτα ερχονται για αυτοψια στο χωρο και μετα κανουν εγκατασταση. Τωρα πηρα ειδικα ουπα για μονωση και θα πρεπει να τους ξαναφωναξω.

Τουλάχιστον έκανες το καθήκον σου: ήσουν παρών επιβλέποντας με αποτέλεσμα, παρά τα εμπόδια, να γίνεται σωστή δουλειά.

Δημοσ.

Καλησπερα σας, προσφατα εσκαψε η νοβα μπροστα στο σπιτι μου. Μου εκαναν προσφορα στα 100Mbps προγραμμα fiber. Δε γινεται να το κανουν 500Mbps, αφου βλεπω οτι στη ιστοσελιδα τους και τα 2 ανηκουν στο ιδιο προγραμμα. Το ενα (100) ειναι FTTC και το αλλο (500) FTTH αν καταλαβα σωστα; 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Nikoleo είπε

Καλησπερα σας, προσφατα εσκαψε η νοβα μπροστα στο σπιτι μου. Μου εκαναν προσφορα στα 100Mbps προγραμμα fiber. Δε γινεται να το κανουν 500Mbps, αφου βλεπω οτι στη ιστοσελιδα τους και τα 2 ανηκουν στο ιδιο προγραμμα. Το ενα (100) ειναι FTTC και το αλλο (500) FTTH αν καταλαβα σωστα; 

Αφου ειναι η νοβα εχει την καλυψη στην περιοχη σου μπορεις να εχεις 500 στα 26 και 1000 στα 33! τι προσφορα ειναι αυτη που σου εκανα στα 100....

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Klaudio_97 είπε

Αφου ειναι η νοβα εχει την καλυψη στην περιοχη σου μπορεις να εχεις 500 στα 26 και 1000 στα 33! τι προσφορα ειναι αυτη που σου εκανα στα 100....

Μου προτείνουν με 21€ 100αρα γραμμή (πρόγραμμα fiber) και απεριόριστες κλήσεις. Τότε δε καταλαβαίνω το λόγο να μη μου δώσουν τη 500αρα αφού είναι στο ίδιο πρόγραμμα 

Δημοσ.

Η διαθεσιμότητα της οπτικής μέχρι το σπίτι (ftth) δίνεται συνήθως κάποιους μήνες αφού έχει γίνει το σκάψιμο.  Δηλαδή εαν τα έργα έγιναν τώρα προφανώς και δεν θα σου δίνουν αμέσως ftth πρόγραμμα, και το μόνο που θα σου προσφέρουν προς το παρόν είναι fttc όπως είπες και εσύ.

Μίλα πάντως ξανά και με άλλο εκπρόσωπο να τα σιγουρέψεις αυτά που λέω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...