Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το συμβολαιο που εχω με κοσμοτε ληγει σε 18 μηνες…οποτε δεν γινεται να πληρωσω  και να παω στη νοβα. Αρα ή περιμενω τη ληξη ή αναβαθμιζω στη κοσμοτε…ποσο χαλια να ειναι αφου πλεον ειναι οπτικη δεν ειναι χαλκος…

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, trelomam είπε

Το συμβολαιο που εχω με κοσμοτε ληγει σε 18 μηνες…οποτε δεν γινεται να πληρωσω  και να παω στη νοβα. Αρα ή περιμενω τη ληξη ή αναβαθμιζω στη κοσμοτε…ποσο χαλια να ειναι αφου πλεον ειναι οπτικη δεν ειναι χαλκος…

Άκου, και 1.000άρα γραμμή να βάλεις, να ξέρεις ότι στο 80 - 90% θα λειτουργεί ως 100άρα, γιατί πολύ απλά ελάχιστοι servers υποστηρίζουν αυτό το download (στο upload δεν υπάρχει θέμα, αφού οι 3 μεγάλοι πάροχοι το δίνουν με το σταγονόμετρο). Προσωπικά έχω 500άρα στην Cosmote και γίνεται ακριβώς όπως σου το είπα. Η γνώμη μου είναι η εξής: Αν έχεις 100άρα vdsl και δουλεύει χωρίς θέματα, προς το παρόν ΜΗΝ την αλλάξεις. Εξάλλου είναι βέβαιο πως κάποιος άλλος από την πολυκατοικία θα κάνει αίτηση για FTTH και η δωρεάν (προς το παρόν τουλάχιστον) εγκατάσταση θα γίνει και... όλα καλά, όλα ανθηρά! Επιπλέον θα έχεις και το κέρδος να δεις από τους υπόλοιπους στο κτήριο πώς θα δουλέψει η οπτική ίνα με τη NOVA ώστε σε 1,5 χρόνο που λήγει το συμβόλαιο να μπορείς να πάρεις μια ώριμη και τεκμηριωμένη απόφαση.

Επεξ/σία από georgeole

4 ώρες πριν, trelomam είπε

Καλησπερα, θέλω να καταλαβω κατι γιατι με μπερδεψαν…εχει σκαψει η nova και εχει αφησει κουτι διπλα στη πολυκατοικια. Απο το κουτι αυτο στο πεζοδρομιο, πως θα μπει στη πολυκατοικια και στους οροφους; Θελει αιτηση απο εμας; Ή η νοβα θα το κανει και μετα κανουμε αιτηση στον πάροχο που θελουμε για να συνδεση απο το φλορ μποξ μεσα στο σπιτι την οπτικη;ευχαριστω

Στην περίπτωση μου είχαν σκάψει από τον Οτε και είχαν ήδη φέρει και την ίνα μέσα στη πολυκατοικία προτού τους κάνω εγώ αίτηση δηλαδή όταν έκανα την αίτηση το μόνο που χρειάστηκε ήταν να την φέρουν στο διαμέρισμα . 

25 λεπτά πριν, chek2fire είπε

Στην περίπτωση μου είχαν σκάψει από τον Οτε και είχαν ήδη φέρει και την ίνα μέσα στη πολυκατοικία προτού τους κάνω εγώ αίτηση δηλαδή όταν έκανα την αίτηση το μόνο που χρειάστηκε ήταν να την φέρουν στο διαμέρισμα . 

Μα αυτο ειχα καταλαβει αρχικα οτι εσκαψαν δρομο και μετα θα ερθουν και για τη συνδεση απο το πεζοδρομιο, απο την αναμονή για την πολυκατοικια ως εξω απο τα διαμερισματα…περασε κιολας καποιος απο τη εταιρια και πηρε τηλεφωνο και ονομα διαχειριστη για να κανονιστει ραντεβου. Και μετα καποιος μου ειπε οτι χωρις αιτηση δεν γινεται το επομενο βημα απο αναμονη πεζοδρομιου ως εξω απο το διαμερισμα. Αληθεια αν βαλει καποιος οπτικη, ο χαλκος τι γινεται;το τηλεφωνο πως θα δουλευει;θα ξηλωθουν τα καλωδια; Θα τα ξηλωσει ο οτε;

3 λεπτά πριν, trelomam είπε

Μα αυτο ειχα καταλαβει αρχικα οτι εσκαψαν δρομο και μετα θα ερθουν και για τη συνδεση απο το πεζοδρομιο, απο την αναμονή για την πολυκατοικια ως εξω απο τα διαμερισματα…περασε κιολας καποιος απο τη εταιρια και πηρε τηλεφωνο και ονομα διαχειριστη για να κανονιστει ραντεβου. Και μετα καποιος μου ειπε οτι χωρις αιτηση δεν γινεται το επομενο βημα απο αναμονη πεζοδρομιου ως εξω απο το διαμερισμα. Αληθεια αν βαλει καποιος οπτικη, ο χαλκος τι γινεται;το τηλεφωνο πως θα δουλευει;θα ξηλωθουν τα καλωδια; Θα τα ξηλωσει ο οτε;

Δεν ξηλώνουν απολύτως τίποτα. Απλά κουμπώνεις το τηλ πάνω στο ρούτερ και ο χαλκός παύει να χρησιμοποιείται στο διαμέρισμά σου.

• Like 1

• Super Moderators
9 hours ago, georgeole said:

Άκου, και 1.000άρα γραμμή να βάλεις, να ξέρεις ότι στο 80 - 90% θα λειτουργεί ως 100άρα, γιατί πολύ απλά ελάχιστοι servers υποστηρίζουν αυτό το download (στο upload δεν υπάρχει θέμα, αφού οι 3 μεγάλοι πάροχοι το δίνουν με το σταγονόμετρο). Προσωπικά έχω 500άρα στην Cosmote και γίνεται ακριβώς όπως σου το είπα.

Το θέμα είναι να κατεβάζεις μεγάλα αρχεία, να κατεβάζεις πάνω από 1 ταυτόχρονα ή και να έχεις πάνω από 1 χρήστη στο σπίτι.

Servers υπάρχουν παρα πολλοί που υποστηρίζουν μεγάλες ταχύτητες αυτό έλειπε, αλλιώς δεν θα βλέπαμε στο εξωτερικό συνδέσεις άνω των 100-200Mbps στα σπίτια.

H oυσία στις μεγάλες ταχύτητες είναι αυτή. Να μην σου κρεμάει το δίκτυο ακόμα και με heavy χρήση από πολλές συσκευές και όχι τόσο το να κατεβάζεις αρχεια με την ταχύτητα του δικτύου αν και σε αυτό πάλι θα δεις τεράστια διαφορά όσο μεγαλώνουν οι ταχύτητες 

Στις 7/10/2023 στις 8:43 ΜΜ, spokosjr είπε

Επικαλέσου ότι θέλεις τους κωδικούς της τηλεφωνίας για να βάλεις δικό σου router, επειδή δεν τους δίνουν και είναι παράνομο από 1/10/23 θα σου σπάσουν ατελώς το συμβόλαιο

https://www.insider.gr/tehnologia/266446/ti-dynatotita-na-hrisimopoiisoyn-router-tis-epilogis-toys-apoktoyn-oi-katanalotes

Σχετικά με αυτό τί παίζει;  Μπορούμε να διαλέξουμε άλλο router τωρα;

9 ώρες πριν, Thresh είπε

Το θέμα είναι να κατεβάζεις μεγάλα αρχεία, να κατεβάζεις πάνω από 1 ταυτόχρονα ή και να έχεις πάνω από 1 χρήστη στο σπίτι.

Servers υπάρχουν παρα πολλοί που υποστηρίζουν μεγάλες ταχύτητες αυτό έλειπε, αλλιώς δεν θα βλέπαμε στο εξωτερικό συνδέσεις άνω των 100-200Mbps στα σπίτια.

9 ώρες πριν, chek2fire είπε

H oυσία στις μεγάλες ταχύτητες είναι αυτή. Να μην σου κρεμάει το δίκτυο ακόμα και με heavy χρήση από πολλές συσκευές και όχι τόσο το να κατεβάζεις αρχεια με την ταχύτητα του δικτύου αν και σε αυτό πάλι θα δεις τεράστια διαφορά όσο μεγαλώνουν οι ταχύτητες 

Ποιος λέει όχι; Πολύ σωστά ΟΛΑ αυτά που λέτε. Η μόνη μου ένσταση είναι ότι από εκεί που δουλεύω/κατεβάζω (με εξαιρέσεις όπως το terabytez) στην πλειοψηφία τους ΔΕΝ υποστηρίζουν την 500άρα. Και δεν αναφέρομαι σε σελίδες/πλατφόρμες κλπ κλπ που χρησιμοποιούν 2-3 άνθρωποι παγκοσμίως, στη λίστα είναι πχ ΚΑΙ το Youtube.

• Super Moderators
1 hour ago, georgeole said:

Η μόνη μου ένσταση είναι ότι από εκεί που δουλεύω/κατεβάζω (με εξαιρέσεις όπως το terabytez) στην πλειοψηφία τους ΔΕΝ υποστηρίζουν την 500άρα.

Αυτό όμως διαφέρει από αυτό. 😛

20 hours ago, georgeole said:

γιατί πολύ απλά ελάχιστοι servers υποστηρίζουν αυτό το download

2 ώρες πριν, Thresh είπε

Αυτό όμως διαφέρει από αυτό. 😛

Καλώς. Αν κάποιος πέσει σε servers που στην πλειοψηφία τους υποστηρίζουν την οπτική ίνα, μπράβο του.

Καλησπέρα και πάλι!

Το συνεργείο, για λογαριασμό της NOVA που έβαλε ίνες στο δρόμο μέχρι και το κομμάτι της αναμονής στα κτήρια, έκανε πολλές ζημιές στον εξωτερικό τοίχο της μονοκατοικίας μου. Σε αυτό το σπίτι πλέον δεν μένει κανείς, οπότε το κατάλαβα όταν είχαν τελειώσει οι εργασίες. Το σπίτι βρίσκεται σε ένα οικόπεδο που υπάρχουν δυο εντελώς ανεξάρτητες μονοκατοικίες (μέχρι και διαφορετικό χρώμα στην πρόσοψη έχουμε). Μέσα στην εβδομάδα θα έρθει πάλι εργολάβος την εταιρείας για να κάνει σύνδεση στην διπλανή μονοκατοικία. Το πρόβλημα είναι ότι η γραμμή θα περάσει όλο τον τοίχο μου για να μπει στο σπίτι του και οι ζημιές δεν το κόβω να αποκατασταθούν.

Τι να κάνω; Να καλέσω την αστυνομία επιτόπου;

Η Nova δεν μου απαντάει γιατί δεν είμαι πελάτης τους. Έχω απελπιστεί!

42 λεπτά πριν, sofikoukouvagia είπε

Καλησπέρα και πάλι!

Το συνεργείο, για λογαριασμό της NOVA που έβαλε ίνες στο δρόμο μέχρι και το κομμάτι της αναμονής στα κτήρια, έκανε πολλές ζημιές στον εξωτερικό τοίχο της μονοκατοικίας μου. Σε αυτό το σπίτι πλέον δεν μένει κανείς, οπότε το κατάλαβα όταν είχαν τελειώσει οι εργασίες. Το σπίτι βρίσκεται σε ένα οικόπεδο που υπάρχουν δυο εντελώς ανεξάρτητες μονοκατοικίες (μέχρι και διαφορετικό χρώμα στην πρόσοψη έχουμε). Μέσα στην εβδομάδα θα έρθει πάλι εργολάβος την εταιρείας για να κάνει σύνδεση στην διπλανή μονοκατοικία. Το πρόβλημα είναι ότι η γραμμή θα περάσει όλο τον τοίχο μου για να μπει στο σπίτι του και οι ζημιές δεν το κόβω να αποκατασταθούν.

Τι να κάνω; Να καλέσω την αστυνομία επιτόπου;

Η Nova δεν μου απαντάει γιατί δεν είμαι πελάτης τους. Έχω απελπιστεί!

Έλα ντε. Δύσκολη ερώτηση που φυσικά δεν έχει εύκολη απάντηση. Μια καλή ιδέα είναι να ρωτήσεις έναν δικηγόρο που να τον εμπιστεύεσαι και που ο σκοπός του δεν θα είναι να σε σπρώξει με τη μια σε ατέρμονες δικαστικές αντιδικίες. Αυτός θα σου δώσει τη γνώμη του, όπως γνώμη μπορείς να πάρεις και από ένα αξιωματικό υπηρεσίας σε αστυνομικό τμήμα.

Όλα αυτά βέβαια δεν τα είπα για να σε μπλέξω, προς Θεού, αλλά ΜΟΝΟ για να πάρεις γνώμη από ειδικούς και στη συνέχεια παίρνεις με ψυχραιμία τις αποφάσεις σου.

• Like 1

1 ώρα πριν, sofikoukouvagia είπε

Το πρόβλημα είναι ότι η γραμμή θα περάσει όλο τον τοίχο μου για να μπει στο σπίτι του

να είσαι παρόν κ να απαγορεύσεις να περάσει από τη δική σου ιδιοκτησία

να πάει από έξω από το οικόπεδο άλλα 20-30 μέτρα κ να μπει απευθείας στη δική του ιδιοκτησία

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...