Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα σχετικά με την εγκατάσταση από Cosmote.

1) Ζήτησα να τερματίσει το ONT σε συγκεκριμένο χώρο: Ο τεχνικός αρνήθηκε. Μάλιστα το τερμάτισε στην πρώτη πρίζα τηλεφώνου που βρήκε μπαίνοντας.

2) Δεν τερμάτισε μόνο το ONT της Nokia , η οπτική τερματίστηκε σε ένα Huawei και από εκεί βγήκε άλλη οπτική που μπήκε στο Nokia και μετά στο speedport.

Είναι προβλεπόμενα τα παραπάνω; Διότι είχα την εντύπωση από συζητήσεις φίλων, πως σου τερματίζουν όπου θες και επίσης πως μπαίνει μόνο ένα ONT + routeρ... το Huawei τι είναι;

Ευχαριστώ.

5 λεπτά πριν, Montezuma είπε

Δηλαδη δεν υπαρχει κανενας τροπος να δω ποια ειναι η πραγματικη ταχυτητα ::
Ρωτάω διοτι πριν , ενω το ρουτερ συγχρόνιζε στα 13Mbps εγω με καλωδιο σε σταθερο Pc meso Speedtestnet επιανα 8

Κανονικά δεν πρέπει να έχεις απώλεια με FTTH.

Αυτό που περιγράφεις συμβαίνει εξαιτίας πχ απόστασης μεγάλη από το καφάο, παλαιά καλωδίωση κτλ

Με λίγα λόγια, προβλήματα χαλκού Με την οπτική αν δεν έχει πάει κάτι τελείως στραβά, θα πρέπει να έχεις ότι αγόρασες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

17 λεπτά πριν, NOPSTRIM είπε

Κανονικά δεν πρέπει να έχεις απώλεια με FTTH.

Αυτό που περιγράφεις συμβαίνει εξαιτίας πχ απόστασης μεγάλη από το καφάο, παλαιά καλωδίωση κτλ

Με λίγα λόγια, προβλήματα χαλκού Με την οπτική αν δεν έχει πάει κάτι τελείως στραβά, θα πρέπει να έχεις ότι αγόρασες.

Και εγώ ετσι ξέρω, οτι η οπτική ινα προσφέρει αυτο ακριβός που υπόσχετε , αλλα το δοκιμασα ακριβος διπλα στο ρουτερ με wifi και εδειχνε 210 Mbps , δεν λεω πολυ καλη η ταχυτητα ,αλλα οχι αυτη που θα επρεπε να ειναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, NOPSTRIM είπε

Ναι διότι έχεις τα limitations του wifi. Αν θες να είσαι σίγουρος, πρέπει να κάνεις δοκιμή με καλώδιο και όχι ασύρματα.

Δηλαδή το wifi εχει κάποιο περιορισμό στην ταχύτητα :;;;
Εγω με το κινητό μου εχω μετρησει μέχρι και 360 Mbps μέσο WiFi ... σε αλλο σπιτι με 500 -αρα γραμμη 

Επεξ/σία από Montezuma

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δεν είναι υπερ σου όταν είσαι σε wifi.

Τι υποστηρίζει το router, τι κάρτα δικτύου ασύρματη έχει η εκάστοτε συσκευή, σε ποιο κανάλι είναι ρυθμισμένο το wifi, μπορεί να είναι στο ίδιο με του γείτονα και αρα να ρίχνει την ταχύτητα κτλ.

Για αυτό ο πιο σίγουρος τρόπος είναι καλώδιο.

Πχ ένα κινητό μπορεί να μην υποστηρίζει 5g, άρα πάλι είσαι περιορισμένος στο πόσο γρήγορες ταχύτητες λαμβάνεις, σε κόβει δηλαδή η συσκευή και όχι το ρούτερ.

• Like 1

38 λεπτά πριν, Montezuma είπε

πολυ καλη η ταχυτητα ,αλλα οχι αυτη που θα επρεπε να ειναι.

Αγαπητέ φίλε, η φράση: "αυτη που θα επρεπε να ειναι" ΔΕΝ ισχύει. Οι κατασκευαστές πχ του wifi 5 υπόσχονται ΜΕΧΡΙ 500Mbps. Αυτό πρακτικά μεταφράζεται ως εξής: "Μπορεί να πιάσω 500Mbps, μπορεί όμως να πιάσω και 1Mbps". Αν θέλουμε ή/και χρειαζόμαστε ασύρματη σύνδεση, παίρνουμε αυτό που μας δίνει και ψάχνουμε τρόπους (repeaters, extenders κλπ κλπ) να την αυξήσουμε, αν αυτό μας είναι απαραίτητο. Σε διαφορετική περίπτωση... καλώδιο. Όλα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε.

• Super Moderators
2 hours ago, Montezuma said:

Θέλω να δω σε τι ταχύτητα συγχρονίζει το ρουτερ μου, διότι έβαλα οπτική ινα 500Mbps αλλα το Wifi δίπλα στο ρουτερ βγάζει 210 Mbps......

Εχω το Ρουτερ Huawei HG8145V5

Μπες στα settings του router, στα WiFi options και βάλε το 5ghz channel width στα 40mhz. 

Επίσης τσέκαρε με analyzer app στο κινητό σε τι κανάλια WiFi παίζουν οι γείτονες ώστε να επιλέξεις κάποιο "αδειο" για το δικό σου router.

Λογικά με αυτά τα 2 θα βελτιωθεί η ταχύτητα του WiFi.

Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι θέμα απόδοσης της FTTH αλλά του εσωτερικού ασύρματου δικτύου από το router στη συσκευή.

• Like 1

1 ώρα πριν, Montezuma είπε

Δηλαδη δεν υπαρχει κανενας τροπος να δω ποια ειναι η πραγματικη ταχυτητα ::
Ρωτάω διοτι πριν , ενω το ρουτερ συγχρόνιζε στα 13Mbps εγω με καλωδιο σε σταθερο Pc meso Speedtestnet επιανα 8

κάνεις speedtest κλπ ΜΕ ΚΑΛΩΔΙΟ k έχεις μια εικονα , ο server να ναι κ ψιλοκοντά σου (χώρα)

το wifi πάντα έχει απώλειες, είναι 2,4? είναι 5? με τι πρωτόκολλο ?? και η wifi ΄κάρτα του λάπτοπ/τάμπλετ/κινητού κλπ τι δυνατότητες έχει κλπ κλπ

2 ώρες πριν, Montezuma είπε

Καλησπέρα σας.
Θέλω να ρωτήσω κατι που με παιδεύει ...
Θέλω να δω σε τι ταχύτητα συγχρονίζει το ρουτερ μου, διότι έβαλα οπτική ινα 500Mbps αλλα το Wifi δίπλα στο ρουτερ βγάζει 210 Mbps......
Προσπάθησα να την βρω την ταχύτητα μέσα στο ρουτερ αλλα δεν την βρήκα πουθενά, ενω στην παλιά σύνδεση με το παλιό ρουτερ φαινόταν κανονικά ...

Εχω το Ρουτερ Huawei HG8145V5

από speed test μπορείς να το δεις αλλά και αυτό όχι τόσο αξιόπιστα γιατί εκείνη την ώρα κάτι μπορεί να σου τρώει ταχύτητα. 

Στις 11/10/2023 στις 11:45 ΜΜ, Thresh είπε

Μπες στα settings του router, στα WiFi options και βάλε το 5ghz channel width στα 40mhz. 

Επίσης τσέκαρε με analyzer app στο κινητό σε τι κανάλια WiFi παίζουν οι γείτονες ώστε να επιλέξεις κάποιο "αδειο" για το δικό σου router.

Λογικά με αυτά τα 2 θα βελτιωθεί η ταχύτητα του WiFi.

Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι θέμα απόδοσης της FTTH αλλά του εσωτερικού ασύρματου δικτύου από το router στη συσκευή.

Δηλαδη υπαρχει η δυνατοτητα να επιλεξεις καναλι στο wifi σου ;;;
Με το App που λες, πως θα δω ποιο καναλι ειναι αδειο ;;;

• Super Moderators

Ναι ασφαλώς υπάρχει δυνατότητα.

Κάνει scan το κινητό με το app και σου δείχνει σε τι κανάλια παίζουν τα υπολοιπα.

Καλησπερα, θέλω να καταλαβω κατι γιατι με μπερδεψαν…εχει σκαψει η nova και εχει αφησει κουτι διπλα στη πολυκατοικια. Απο το κουτι αυτο στο πεζοδρομιο, πως θα μπει στη πολυκατοικια και στους οροφους; Θελει αιτηση απο εμας; Ή η νοβα θα το κανει και μετα κανουμε αιτηση στον πάροχο που θελουμε για να συνδεση απο το φλορ μποξ μεσα στο σπιτι την οπτικη;ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, trelomam είπε

Καλησπερα, θέλω να καταλαβω κατι γιατι με μπερδεψαν…εχει σκαψει η nova και εχει αφησει κουτι διπλα στη πολυκατοικια. Απο το κουτι αυτο στο πεζοδρομιο, πως θα μπει στη πολυκατοικια και στους οροφους; Θελει αιτηση απο εμας; Ή η νοβα θα το κανει και μετα κανουμε αιτηση στον πάροχο που θελουμε για να συνδεση απο το φλορ μποξ μεσα στο σπιτι την οπτικη;ευχαριστω

Καλημέρα, αγαπητέ φίλε. Ας τα πάρουμε με τη σειρά: Όταν μία εταιρεία σκάβει στην περιοχή μας για να βάλει οπτική ίνα, κατά κανόνα ΑΥΤΗΝ προτιμάμε να είναι ο πάροχός μας, αλλιώς... Ας πούμε ότι προτιμάς να σου παρέχει η Cosmote το ίντερνετ. Στην πρώτη στραβή μάντεψε τι θα γίνει:

- Δεν φταίμε εμείς, φταίει η Cosmote.

- Όχι, κάνετε λάθος, δεν φταίμε εμείς, η NOVA φταίει! Μπαλάκι του πινγκ πονγκ ο πελάτης και άντε να βγάλεις άκρη!😒

Αφού λοιπόν στην περιοχή σου έσκαψε η NOVA, καλύτερα να κάνεις εκεί αίτηση για οπτική ίνα. Από οικονομική άποψη μάλιστα είσαι τυχερός, γιατί χρεώνουν το 1Gbps μόνο 33€ το μήνα. Για τα υπόλοιπα... κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τίποτα για καμία εταιρεία. Πρώτα όμως είτε θα μπεις στο site τους είτε θα τους πάρεις τηλ να δεις αν υπάρχει διαθεσιμότητα. Αν ναι, τότε κάνεις την αίτηση και η εγκατάσταση/ενεργοποίηση γίνεται σε 3 στάδια:

α) Έρχεται ο μηχανικός στην πολυκατοικία, κάνει την αυτοψία και συνεννοείστε από πού θα μπει και θα περάσει η ίνα στην πολυκατοικία.

β) Στο δεύτερο ραντεβού γίνεται η κάθετη εγκατάσταση: Έρχονται 2 συνεργεία: Το ένα αναλαμβάνει το σκάψιμο και γενικά τα χωματουργικά έξω από την πολυκατοικία για να φέρει το καλώδιο στην είσοδο σχεδόν της πολυκατοικίας (αυτό από ό,τι λες έχει ήδη γίνει) και το άλλο τοποθετεί την ίνα και τα floor boxes σε όλους τους ορόφους.

γ) Στο τρίτο και τελευταίο ραντεβού έχουμε την οριζόντια εγκατάσταση και την ενεργοποίηση. Έρχεται το συνεργείο και φέρνει την ίνα από τα floor boxes στο/στα διαμέρισμα/τα που το έχουν ζητήσει και την ενεργοποιούν.

Δύο παρατηρήσεις: α) Επειδή πολλά βλέπουμε και ακούμε, όλες οι εργασίες είναι απαραίτητο να γίνονται υπό την προσωπική σας επίβλεψη και β) αν θέλεις οπωσδήποτε διαφορετική εταιρεία για πάροχο, τότε μπαίνεις το site εκείνης της εταιρείας ή παίρνεις τηλ, ελέγχεις τη διαθεσιμότητα, κάνεις αίτηση και ακολουθείται η ίδια διαδικασία, με τη μόνη διαφορά ότι το πρώτο και το δεύτερο στάδιο το υλοποιεί η εταιρεία που έσκαψε και το τρίτο ο πάροχος που επιλέγεις.

Επεξ/σία από georgeole

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, georgeole είπε

Καλημέρα, αγαπητέ φίλε. Ας τα πάρουμε με τη σειρά: Όταν μία εταιρεία σκάβει στην περιοχή μας για να βάλει οπτική ίνα, κατά κανόνα ΑΥΤΗΝ προτιμάμε να είναι ο πάροχός μας, αλλιώς... Ας πούμε ότι προτιμάς να σου παρέχει η Cosmote το ίντερνετ. Στην πρώτη στραβή μάντεψε τι θα γίνει:

- Δεν φταίμε εμείς, φταίει η Cosmote.

- Όχι, κάνετε λάθος, δεν φταίμε εμείς, η NOVA φταίει! Μπαλάκι του πινγκ πονγκ ο πελάτης και άντε να βγάλεις άκρη!😒

Αφού λοιπόν στην περιοχή σου έσκαψε η NOVA, καλύτερα να κάνεις εκεί αίτηση για οπτική ίνα. Από οικονομική άποψη μάλιστα είσαι τυχερός, γιατί χρεώνουν το 1Gbps μόνο 33€ το μήνα. Για τα υπόλοιπα... κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τίποτα για καμία εταιρεία. Πρώτα όμως είτε θα μπεις στο site τους είτε θα τους πάρεις τηλ να δεις αν υπάρχει διαθεσιμότητα. Αν ναι, τότε κάνεις την αίτηση και η εγκατάσταση/ενεργοποίηση γίνεται σε 3 στάδια:

α) Έρχεται ο μηχανικός στην πολυκατοικία, κάνει την αυτοψία και συνεννοείστε από πού θα μπει και θα περάσει η ίνα στην πολυκατοικία.

β) Στο δεύτερο ραντεβού γίνεται η κάθετη εγκατάσταση: Έρχονται 2 συνεργεία: Το ένα αναλαμβάνει το σκάψιμο και γενικά τα χωματουργικά έξω από την πολυκατοικία για να φέρει το καλώδιο στην είσοδο σχεδόν της πολυκατοικίας (αυτό από ό,τι λες έχει ήδη γίνει) και το άλλο τοποθετεί την ίνα και τα floor boxes σε όλους τους ορόφους.

γ) Στο τρίτο και τελευταίο ραντεβού έχουμε την οριζόντια εγκατάσταση και την ενεργοποίηση. Έρχεται το συνεργείο και φέρνει την ίνα από τα floor boxes στο/στα διαμέρισμα/τα που το έχουν ζητήσει και την ενεργοποιούν.

Δύο παρατηρήσεις: α) Επειδή πολλά βλέπουμε και ακούμε, όλες οι εργασίες είναι απαραίτητο να γίνονται υπό την προσωπική σας επίβλεψη και β) αν θέλεις οπωσδήποτε διαφορετική εταιρεία για πάροχο, τότε μπαίνεις το site εκείνης της εταιρείας ή παίρνεις τηλ, ελέγχεις τη διαθεσιμότητα, κάνεις αίτηση και ακολουθείται η ίδια διαδικασία, με τη μόνη διαφορά ότι το πρώτο και το δεύτερο στάδιο το υλοποιεί η εταιρεία που έσκαψε και το τρίτο ο πάροχος που επιλέγεις.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ——Αρα για να μπουν μεσα στη πολυκατοικια πρεπει να κανω αιτηση; Ή θα μπουν ετσι και αλλιως ; Να περιμενω; Ή να κανω αιτηση;

Επεξ/σία από trelomam

32 λεπτά πριν, trelomam είπε

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ——Αρα για να μπουν μεσα στη πολυκατοικια πρεπει να κανω αιτηση; Ή θα μπουν ετσι και αλλιως ; Να περιμενω; Ή να κανω αιτηση;

Στην πολυκατοικία έρχονται ΄μόλις πάρουν την ΠΡΩΤΗ αίτηση. Είπαμε ποια είναι η διαδικασία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...