Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

35 λεπτά πριν, markon είπε

Οπτική ίνα βάζεις οποτε θέλεις, αρκεί να υπάρχει έτοιμη εγκατάσταση στην πολυκατοικία. Δεν έχει σημασια ποιος παροχος εκανε την εγκατασταση, πχ μπορει την  εγκατασταση να την εκανε ο οτε και εσυ να θελεις να βαλεις  nova. o παροχος που θα επιλέξεις θα αναλάβει από το floor box και μέσα ( από το κουτί που είναι στον όροφο)

Ναι, το γνωρίζω αυτό, σε ευχαριστώ. Αυτό που θέλω να μάθω αν μπορώ να συνεννοηθώ πριν τις εργασίες από το floorbox στο διαμέρισμα για το από πού και πώς θα φτάσουν στην οπτική πρίζα και να γίνουν τα έργα αυτά σε δεύτερο ραντεβού. Εκτός αν γίνονται υποχρεωτικά μια κι έξω όταν έρθουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

33 λεπτά πριν, Phobetor είπε

Ναι, το γνωρίζω αυτό, σε ευχαριστώ. Αυτό που θέλω να μάθω αν μπορώ να συνεννοηθώ πριν τις εργασίες από το floorbox στο διαμέρισμα για το από πού και πώς θα φτάσουν στην οπτική πρίζα και να γίνουν τα έργα αυτά σε δεύτερο ραντεβού. Εκτός αν γίνονται υποχρεωτικά μια κι έξω όταν έρθουν.

Στη δική μου περίπτωση πριν 1 μήνα ήταν:

α) Πρώτο ραντεβού: Χωματουργικά - είσοδος στην πολυκατοικία - εγκατάσταση floor boxes

β) Δεύτερο ραντεβού: Σύνδεση των διαμερισμάτων με τα floor boxes και ενεργοποίηση. ΠΡΟΣΟΧΗ: μη φανταστείς πως είναι μισή/μία ώρα δουλειά. Ήρθαν 9 το πρωί και για να συνδέσουν και τα 3 διαμερίσματα που είχαμε κάνει αίτηση τελείωσαν στις 14:30μμ.

42 λεπτά πριν, Phobetor είπε

Προφανώς ο παροχος που θα επιλέξεις,πριν προχωρήσει στην εγκατάσταση, για να φέρει την ινα μέσα στο διαμέρισμα, θα στηλει κάποιο άτομο να δει το διαμέρισμα.να κάνει μελέτη για το που θα τερματίσει η ινα .Εκεί μπορεί να ζητήσεις να τερματίσει εκεί που θέλεις εσύ.Αλλα και το συνεργείο να έρθει, για την εγκατάσταση.  Χωρίς να έχει προηγηθεί αυτοψία του χώρου,δεν νομίζω να αρνηθούν να την τερματίσουν εκεί που θέλεις εσυ

Χαίρεται. Βρίσκομαι στη Nova αυτή τη στιγμή με FTTH 200 στα 33 ευρώ. Πήρα ενημερωτικά την Inalan επειδή τελείωσαν τις εργασίες στην περιοχή μου πριν μερικές μέρες και έχω προσφορά 1gbps στα 24 ευρώ από 48 γιατί ήμουν ο πρώτος που κάλεσε. Νομίζω είναι πολύ καλή προσφορά για να αρνηθείς έτσι? Έχει κανείς απο εσάς Inalan? Είναι αξιόπιστη?

6 λεπτά πριν, akispap1987 είπε

Χαίρεται. Βρίσκομαι στη Nova αυτή τη στιγμή με FTTH 200 στα 33 ευρώ. Πήρα ενημερωτικά την Inalan επειδή τελείωσαν τις εργασίες στην περιοχή μου πριν μερικές μέρες και έχω προσφορά 1gbps στα 24 ευρώ από 48 γιατί ήμουν ο πρώτος που κάλεσε. Νομίζω είναι πολύ καλή προσφορά για να αρνηθείς έτσι? Έχει κανείς απο εσάς Inalan? Είναι αξιόπιστη?

εγώ πάντως δεν έχω ακούσει άσχημα γιαυτή την εταιρεία από φίλους που έχουν βάλει συν ότι είναι από τους πρώτους με δικό της δίκτυο που είχα βάλει σε περιοχές οπτικές ίνες 

• Thanks 1

23 λεπτά πριν, akispap1987 είπε

Άκουσε, αγαπητέ φίλε: Αφού ξεκαθαρίσουμε πως ΔΕΝ έχω ούτε Inalan  ούτε NOVA, άρα... κανένα συμφέρον ή κόλλημα, θα σε ρωτήσω το εξής: Είσαι ευχαριστημένος με τη NOVA; Αν ναι, τότε μην αλλάξεις. Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζουμε. Η Inalan είναι α) εταιρεία συνώνυμη με την προχειροδουλειά που κυνηγάει το εφήμερο κέρδος και β) έχει πολύ συχνότερες διακοπές σε σχέση με τους 3 μεγάλους. Για να σου δώσω να καταλάβεις, μένω στο άνω Γαλάτσι, σχεδόν σύνορα με Ψυχικό. Από τον Γενάρη/Φλεβάρη (δεν θυμάμαι καλά) ξεκίνησε να σκάβει η Cosmote στην ευρύτερη περιοχή μου. Έβαλε ΠΑΝΤΟΥ την οπτική ίνα, ήρθαν μηχανήματα του Δήμου, ασφαλτόστρωσαν εκ νέου τις ταλαιπωρημένες οδούς και... όλα καλά. Μέχρι που έσκασε μύτη η Inalan. Έσκαψε μόνο σε 5-10 οδούς κοντά στο σπίτι μου (προφανώς εκεί που είχαν αρκετές αιτήσεις) και... μην τους είδατε! Συνέχισαν στην απέναντι πλευρά της Πρωτοπαπαδάκη.

Και το πιο ωραίο; Χθες ανέβαινα με τα πόδια μια από τις οδούς γύρω στα 100m από το σπίτι μου. Εκεί, όχι μόνο φαινόταν ΚΑΘΑΡΑ το αυλάκι της Inalan, αλλά ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΙΝΑΣ που ΠΡΟΕΞΕΙΧΑΝ από το πεζοδρόμιο!

Από την άλλη, έχω δύο πολύ καλούς φίλους στην Άνω Κυψέλη, στους οποίους η Inalan λειτουργεί χωρίς ιδιαίτερα θέματα.

Τα δεδομένα τα έχεις, μια γνώμη πήρες, σκέψου και αποφάσισε.

Στις 8/10/2023 στις 2:06 ΜΜ, markon είπε

Προφανώς ο παροχος που θα επιλέξεις,πριν προχωρήσει στην εγκατάσταση, για να φέρει την ινα μέσα στο διαμέρισμα, θα στηλει κάποιο άτομο να δει το διαμέρισμα.να κάνει μελέτη για το που θα τερματίσει η ινα .Εκεί μπορεί να ζητήσεις να τερματίσει εκεί που θέλεις εσύ.Αλλα και το συνεργείο να έρθει, για την εγκατάσταση.  Χωρίς να έχει προηγηθεί αυτοψία του χώρου,δεν νομίζω να αρνηθούν να την τερματίσουν εκεί που θέλεις εσυ

Αυτό ήθελα να ξέρω, ευχαριστώ. Γιατί μπορεί να ζητήσω κανάλι και αν δεν δεχτούν (επειδή διαβάζω ότι τώρα η Cosmote βάζει ίνα με κόλλα), να το βάλω εγώ πριν έρθουν για την εγκατάσταση.

2 ώρες πριν, Phobetor είπε

Αυτό ήθελα να ξέρω, ευχαριστώ. Γιατί μπορεί να ζητήσω κανάλι και αν δεν δεχτούν (επειδή διαβάζω ότι τώρα η Cosmote βάζει ίνα με κόλλα), να το βάλω εγώ πριν έρθουν για την εγκατάσταση.

Η Cosmote δεν βάζει υποχρεωτικά διάφανη οπτική ίνα. Βάζει Ο,ΤΙ ΖΗΤΗΣΕΙΣ, είτε διάφανη ίνα είτε με κανάλι.

14 hours ago, Phobetor said:

Γιατί δεν κοιτάς μήπως την περάσεις μέσα από την υφιστάμενη τηλεφωνική εγκατάσταση; Αφού ο χαλκός δεν θα χρησιμοποιείται πλέον, τον τραβάνε έξω και ταυτόχρονα περνάνε την ίνα. Αν δεν πηγαίνει εκεί που θέλεις, ας την βγάλουν από ένα πριζάκι κοντά στο σημείο που θες να καταλήξει.

• Super Moderators

Υπάρχει πιθανότητα τα κανάλια του χαλκού να τσακίζουν αρκετά την οπτική.

Επίσης δεν ξέρω αν θα αντέξει τακτική "ατσαλίνας" η οπτική.

Καλησπέρα σας.
Θέλω να ρωτήσω κατι που με παιδεύει ...
Θέλω να δω σε τι ταχύτητα συγχρονίζει το ρουτερ μου, διότι έβαλα οπτική ινα 500Mbps αλλα το Wifi δίπλα στο ρουτερ βγάζει 210 Mbps......
Προσπάθησα να την βρω την ταχύτητα μέσα στο ρουτερ αλλα δεν την βρήκα πουθενά, ενω στην παλιά σύνδεση με το παλιό ρουτερ φαινόταν κανονικά ...

Εχω το Ρουτερ Huawei HG8145V5

32 minutes ago, Thresh said:

Υπάρχει πιθανότητα τα κανάλια του χαλκού να τσακίζουν αρκετά την οπτική.

Επίσης δεν ξέρω αν θα αντέξει τακτική "ατσαλίνας" η οπτική.

Το είπα επειδή εμένα έτσι μου την πέρασαν (έχω 1gbps, πιάνω 1gbps (duh, θα μου πεις)). Είχα τους ίδιους ενδιασμούς τους οποίους εξέφρασα στο συνεργείο ("σιγά παιδιά, την ίνα, μην σπάσει και τρέχουμε") και όταν μου έδωσαν ένα κομμάτι, λύγισε σε σημείο που παίζει και utp να τσάκιζε, αλλά ίσιωσε κανονικά (δεν ξέρω αν θα συνέχιζε να λειτουργεί 100%, μικρό κομμάτι γαρ :P). Έτσι, αντί να τρέχουν κανάλια σε όλο το σπίτι, βγήκαν σε μία πρίζα κοντά στην τηλεοράση και όλα gg.

• Super Moderators

2 minutes ago, csontheline said:

Το είπα επειδή εμένα έτσι μου την πέρασαν

Δεν λέω ότι δεν μπορεί να γίνει, απλά ότι είναι ανάλογα το κτίριο.

15 λεπτά πριν, Montezuma είπε

Καλησπέρα σας.
Θέλω να ρωτήσω κατι που με παιδεύει ...
Θέλω να δω σε τι ταχύτητα συγχρονίζει το ρουτερ μου, διότι έβαλα οπτική ινα 500Mbps αλλα το Wifi δίπλα στο ρουτερ βγάζει 210 Mbps......
Προσπάθησα να την βρω την ταχύτητα μέσα στο ρουτερ αλλα δεν την βρήκα πουθενά, ενω στην παλιά σύνδεση με το παλιό ρουτερ φαινόταν κανονικά ...

Εχω το Ρουτερ Huawei HG8145V5

Δεν υπάρχει συγχρονισμός στις ftth. Το μόνο που μπορείς να δεις είναι τα στατιστικά της ίνας (αν υπάρχουν μεγάλες απώλειες κλπ)

υγ. Τα τεστ τα κάνουμε πάντα με καλώδιο 

5 λεπτά πριν, ksessalonikios είπε

Δεν υπάρχει συγχρονισμός στις ftth. Το μόνο που μπορείς να δεις είναι τα στατιστικά της ίνας (αν υπάρχουν μεγάλες απώλειες κλπ)

υγ. Τα τεστ τα κάνουμε πάντα με καλώδιο 

Δηλαδη δεν υπαρχει κανενας τροπος να δω ποια ειναι η πραγματικη ταχυτητα ::
Ρωτάω διοτι πριν , ενω το ρουτερ συγχρόνιζε στα 13Mbps εγω με καλωδιο σε σταθερο Pc meso Speedtestnet επιανα 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...