Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και σε εμένα προσωπικά ήταν υποδειγματικοί. Εξαιρετική μελέτη, εγκατάσταση, εργασίες... και με το παραπάνω. Είναι που θα πέσεις κοινώς.

• Like 1
  • Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΔΥΣΤΥΧΩΣ και πολύ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, φρόντισαν και πρόλαβαν κάποιοι ή κάποιος από την πολυκατοικία υποθέτω κι έκαναν αίτηση για γραμμή ftth, διότι πως αλλιώς εξηγείται να έρθουν εντός κλιμακοστασίου και να κάνουν όλα αυτά τα αίσχη με καλώδια και κανάλια χύμα κι όπου να ΄ναι!!! Από Nova!

Εκτός της ασφάλειας τόσο του υλικού που είναι εύκολο σε είτε εξ αμέλειας, είτε εκ προθέσεως φθορές, προκύπτει κατόπιν και μίας τέτοιας περίπτωσης κίνδυνος τόσο σωματικής βλάβης, όσο και αποκλεισμού από υπηρεσίες, ιδίως σε στιγμές απόλυτης ή και επείγουσας ανάγκης (πχ συναγερμός, σπουδές, εργασία).

Το κύριο ζητούμενο βέβαια, αφορά το γεγονός ότι ενώ ο κατασκευαστής (ναι, αυτός ο άθλιος χασαποταβερνιάρης που ήθελε να αποκαλείται κατασκευαστής) είχε περάσει χαλκό-γραμμή στην πίσω πλευρά διαμερίσματος κι άρα εκεί έχει γίνει μία πλήρης τοποθέτηση όλων των καλωδιώσεων και συνάμα όλων και αυτών που με κόπο και πολύ χρήμα φρόντισα μετέπειτα να εμπλουτίσω κι εγώ, με patch panel και παντού Ethernet, έρχονται οι σαλτιμπάγκοι πιτσιρικάδες (ο Θεός να τους κάνει τεχνικούς) και περνάνε οπτική με το χάλι που το κάνανε, αλλά από ανάποδη πλευρά που είναι έξω απο σαλόνι, σε ένα χώρο που αν επιλέξω να το βάλω όπως το έχουν οδηγήσει ήδη αυτοί, θα πρέπει να κρέμονται στη μέση του πουθενά μέσα στο σαλόνι και το κυριότερο να έχω απώλεια όλου του εξοπλισμού που έχω πίσω με patch panel μαζί και συναγερμό!

Ακόμη δεν έχω μιλήσει με Nova για σύνδεση, όμως, υπάρχει τρόπος να τους πίσω να το πάνε από πίσω (ίσως εξωτερικά), τι μπορώ να κάνω, γιατί αυτοί φαντάζομαι θα λένε τα δικά τους κινέζικα μόνο και μόνο για να δικαιολογηθούν και κυρίως να αποφύγουν κόπο κι εργασία, κοινώς να κάνουν ό,τι γουστάρουν γιατί έτσι βολεύονται, αψηφώντας το συμφέρον του πελάτη στο ελάχιστο, που αν σκεφτεί κανείς όσους λόγους εξέθεσα στην αρχή, πιστεύω ότι θα βρει βάσιμη σκέψη!

Εννοείται ότι όσα συνέβησαν, προέκυψαν σε απουσία μου!

Επεξ/σία από gousias
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gousias είπε

ΔΥΣΤΥΧΩΣ και πολύ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, φρόντισαν και πρόλαβαν κάποιοι ή κάποιος από την πολυκατοικία υποθέτω κι έκαναν αίτηση για γραμμή ftth, διότι πως αλλιώς εξηγείται να έρθουν εντός κλιμακοστασίου και να κάνουν όλα αυτά τα αίσχη με καλώδια και κανάλια χύμα κι όπου να ΄ναι!!! Από Nova!

Εκτός της ασφάλειας τόσο του υλικού που είναι εύκολο σε είτε εξ αμέλειας, είτε εκ προθέσεως φθορές, προκύπτει κατόπιν και μίας τέτοιας περίπτωσης κίνδυνος τόσο σωματικής βλάβης, όσο και αποκλεισμού από υπηρεσίες, ιδίως σε στιγμές απόλυτης ή και επείγουσας ανάγκης (πχ συναγερμός, σπουδές, εργασία).

Το κύριο ζητούμενο βέβαια, αφορά το γεγονός ότι ενώ ο κατασκευαστής (ναι, αυτός ο άθλιος χασαποταβερνιάρης που ήθελε να αποκαλείται κατασκευαστής) είχε περάσει χαλκό-γραμμή στην πίσω πλευρά διαμερίσματος κι άρα εκεί έχει γίνει μία πλήρης τοποθέτηση όλων των καλωδιώσεων και συνάμα όλων και αυτών που με κόπο και πολύ χρήμα φρόντισα μετέπειτα να εμπλουτίσω κι εγώ, με patch panel και παντού Ethernet, έρχονται οι σαλτιμπάγκοι πιτσιρικάδες (ο Θεός να τους κάνει τεχνικούς) και περνάνε οπτική με το χάλι που το κάνανε, αλλά από ανάποδη πλευρά που είναι έξω απο σαλόνι, σε ένα χώρο που αν επιλέξω να το βάλω όπως το έχουν οδηγήσει ήδη αυτοί, θα πρέπει να κρέμονται στη μέση του πουθενά μέσα στο σαλόνι και το κυριότερο να έχω απώλεια όλου του εξοπλισμού που έχω πίσω με patch panel μαζί και συναγερμό!

Ακόμη δεν έχω μιλήσει με Nova για σύνδεση, όμως, υπάρχει τρόπος να τους πίσω να το πάνε από πίσω (ίσως εξωτερικά), τι μπορώ να κάνω, γιατί αυτοί φαντάζομαι θα λένε τα δικά τους κινέζικα μόνο και μόνο για να δικαιολογηθούν και κυρίως να αποφύγουν κόπο κι εργασία, κοινώς να κάνουν ό,τι γουστάρουν γιατί έτσι βολεύονται, αψηφώντας το συμφέρον του πελάτη στο ελάχιστο, που αν σκεφτεί κανείς όσους λόγους εξέθεσα στην αρχή, πιστεύω ότι θα βρει βάσιμη σκέψη!

Ας τα δούμε, αγαπητέ φίλε, ένα ένα με ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ: Καταρχήν ό,τι έγινε έγινε και δυστυχώς ΔΕΝ ξεγίνεται. Αν πάρεις τη NOVA και ζητήσεις το δίκιο σου, δίνω ελάχιστες πιθανότητες να το βρεις και ακόμα λιγότερες να το αποκαταστήσουν. Επίσης έμαθες με το δύσκολο τρόπο πως σ' αυτές τις περιπτώσεις επιβάλλεται να είμαστε παρόντες, αλλιώς... πληρώνουμε τοις μετρητοίς.

Εν πάση περιπτώσει, η συνέχεια εξαρτάται από δύο ερωτήσεις: α) Το δίκτυο (σκαψίματα, καμπίνες) είναι της ΝΟVΑ ή άλλης εταιρείας και β) οι υπόλοιποι στην πολυκατοικία πώς αντέδρασαν;

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
6 ώρες πριν, gousias είπε

Εφόσον δεν έχεις κάνει αίτηση σε κάποιο σημείο του ορόφου σου θα μπήκε το κουτί που ύστερα μοιράζουν στα διαμερίσματα, χωρίς αίτηση δεν φέρνουν γραμμή στο διαμέρισμα

Τώρα αν εσύ επέλεξες τον εξοπλισμό που λες να το βάλεις στην άλλη άκρη του σπιτιού σε σχέση με τη κεντρική μπριζα τηλεφώνου (που συνήθως σε οικοδομές 1980-2000 ήταν δίπλα στην κεντρική είσοδο)  μάλλον θα πρέπει να σκεφτείς και το δικό σου μερίδιο ευθύνης, τώρα τα περισσότερα συνεργεία είναι συνενοησιμα και θα σου φέρουν την μπριζα της ίνας όπου τους πεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Εφόσον δεν έχεις κάνει αίτηση σε κάποιο σημείο του ορόφου σου θα μπήκε το κουτί που ύστερα μοιράζουν στα διαμερίσματα, χωρίς αίτηση δεν φέρνουν γραμμή στο διαμέρισμα

Τώρα αν εσύ επέλεξες τον εξοπλισμό που λες να το βάλεις στην άλλη άκρη του σπιτιού σε σχέση με τη κεντρική μπριζα τηλεφώνου (που συνήθως σε οικοδομές 1980-2000 ήταν δίπλα στην κεντρική είσοδο)  μάλλον θα πρέπει να σκεφτείς και το δικό σου μερίδιο ευθύνης, τώρα τα περισσότερα συνεργεία είναι συνενοησιμα και θα σου φέρουν την μπριζα της ίνας όπου τους πεις

Η γραμμή κεντρικά από τον κατασκευαστή ήταν τοποθετημένη στο χώρο που προανέφερα, δηλαδή στο δωμάτιο και όχι στο σαλόνι, απλώς εγώ (δηλαδή ο τεχνικός που πλήρωσα, συν όλη την φασαρία και τα μερεμέτια, σκόνη, θόρυβο κλπ) επέλεξα πάνω στο χώρο αυτό να δημιουργήσω σημείο για όλες τις γραμμές δικτύου lan που τράβηξα από κάθε δωμάτιο προς το δωμάτιο πίσω (εκεί που υπήρχε η κεντρική γραμμή εξ αρχής συν τον συναγερμό, δηλαδή τις καλωδιώσεις που είχε ο κατασκευαστής), όπου είναι πλέον κεντρικό, αφού το modem είναι εκεί! Επίσης, όταν η γραμμή χαλκού είχε τοποθετηθεί με την κατασκευή κτιρίου, αυτό έγινε με τρόπο που είναι εντός τοίχου κι όχι εξωτερικά, οπότε έχει και δύο εκβάσεις, μία στο αισθητικό και μία στην ασφάλεια της γραμμής από ενέργειες κακόβουλες ή μη. Οπότε με την τοποθέτηση που επέλεξαν αυτοί τώρα, της οπτικής ίνας, όλα αυτά χάνονται μαζί και το πρακτικό κομμάτι που προανέφερα αρχικά, αφού το κεντρικό σημείο δικτύου (patch panel) βρίσκεται μακριά.

Αυτά προς αποφυγή διαστρεβλώσεων και παρερμηνειών!

20 ώρες πριν, georgeole είπε

Ας τα δούμε, αγαπητέ φίλε, ένα ένα με ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ: Καταρχήν ό,τι έγινε έγινε και δυστυχώς ΔΕΝ ξεγίνεται. Αν πάρεις τη NOVA και ζητήσεις το δίκιο σου, δίνω ελάχιστες πιθανότητες να το βρεις και ακόμα λιγότερες να το αποκαταστήσουν. Επίσης έμαθες με το δύσκολο τρόπο πως σ' αυτές τις περιπτώσεις επιβάλλεται να είμαστε παρόντες, αλλιώς... πληρώνουμε τοις μετρητοίς.

Εν πάση περιπτώσει, η συνέχεια εξαρτάται από δύο ερωτήσεις: α) Το δίκτυο (σκαψίματα, καμπίνες) είναι της ΝΟVΑ ή άλλης εταιρείας και β) οι υπόλοιποι στην πολυκατοικία πώς αντέδρασαν;

Συμφωνώ στο να είμαστε παρόντες όταν κάνουμε αίτηση ή γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι ακολουθεί, αλλά επειδή σε καμία από τις 2 περιπτώσεις δεν είχα συμμετοχή ή γνώση, άρα πως αλλιώς να το γνωρίζω, πως έχω ευθύνη;

Nova είναι η εταιρεία, αφού και το κουτί στο κλιμακοστάσιο (έξω από διαμέρισμα) είναι Wind.

Οι υπόλοιποι "Ζαμπέτας", ακόμη δεν εντόπισα ποιος έκανε αίτηση, αλλά και να το μάθω τι θα αλλάξει ή τι θα μπορούσα να του πω, που να είναι βάσιμο και νομικά;

Στις 25/9/2023 στις 11:43 ΜΜ, georgeole είπε

Καλησπέρα, αγαπητέ φίλε. Αφού σημειώσω πως έπραξες σοφά (μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου τουλάχιστον) που διάλεξες ως πάροχο την εταιρεία που σκάβει, πάμε στις ερωτήσεις σου:

1. Δεν μας διευκρινίζεις γιατί διάλεξαν να φέρουν την ίνα και τα floor boxes εξωτερικά. Τέτοιες τσαπατσοδουλειές συνήθως κάνει η Inalan. Για ένα σοβαρό συνεργείο που κάνει επιμελημένη δουλειά, το σύνηθες είναι να ανοίξει μια (πολύ λεπτή) τρύπα στο τοίχο, να το περάσει στο κλιμακοστάσιο και από εκεί να κατανείμει την ίνα εσωτερικά μέσω των floor boxes. Όπως και να το κάνουμε, όσο είναι εκτεθειμένα εξωτερικά, καλό δεν περιμένουμε, είτε από τις καιρικές συνθήκες είτε από κακόβουλε (ή μη) ενέργειες. Όση διάθεση για γκρίνια κι αν έχουν οι συγκάτοικοι, τα σοβαρά συνεργεία κάνουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά τόσο έξω από το διαμέρισμα όσο και μέσα. Τόσο εξαιρετική που χαίρεσαι να τη βλέπεις. Σε ένα από τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας μας έπρεπε να περάσουν την ίνα από την εξώπορτα στην άκρη του σαλονιού. Η δουλειά που έκαναν ήταν το μίνιμουμ καλλιτεχνική: Πήγαν ψηλά τοίχο τοίχο κολλώντας διάφανη οπτική ίνα. Όταν τέλειωσε, μας ζήτησε ο άνθρωπος να κοιτάξουμε και να του πούμε πού είναι το καλώδιο, το οποίο μπροστά στα μάτια μας τοποθέτησε. Αποτέλεσμα; Ακόμα ψάχνουμε να το βρούμε...

2. Μέχρι αυτή τη στιγμή που τα συζητάμε, δεν τίθεται θέμα έξτρα χρεώσεων.

3. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα.

1. Πες μου ποιο συνεργείο είναι; Θα με ενδιέφερε πραγματικά αν μπορούν να με βοηθήσουν και να αναλάβουν εγκατάσταση. Βέβαια δεν ξέρω τι γίνεται αν κάνω αίτηση στη Nova, αφού από ότι κατάλαβα αυτή πέρασε στην πολυκατοικία γραμμή οπτικής ίνας, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να στείλουν δικό τους συνεργείο και για σύνδεση εντός σπιτιού;

Επεξ/σία από gousias
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, gousias είπε

Η γραμμή κεντρικά από τον κατασκευαστή ήταν τοποθετημένη στο χώρο που προανέφερα, δηλαδή στο δωμάτιο και όχι στο σαλόνι, απλώς εγώ (δηλαδή ο τεχνικός που πλήρωσα, συν όλη την φασαρία και τα μερεμέτια, σκόνη, θόρυβο κλπ) επέλεξα πάνω στο χώρο αυτό να δημιουργήσω σημείο για όλες τις γραμμές δικτύου lan που τράβηξα από κάθε δωμάτιο προς το δωμάτιο πίσω (εκεί που υπήρχε η κεντρική γραμμή εξ αρχής συν τον συναγερμό, δηλαδή τις καλωδιώσεις που είχε ο κατασκευαστής), όπου είναι πλέον κεντρικό, αφού το modem είναι εκεί! Επίσης, όταν η γραμμή χαλκού είχε τοποθετηθεί με την κατασκευή κτιρίου, αυτό έγινε με τρόπο που είναι εντός τοίχου κι όχι εξωτερικά, οπότε έχει και δύο εκβάσεις, μία στο αισθητικό και μία στην ασφάλεια της γραμμής από ενέργειες κακόβουλες ή μη. Οπότε με την τοποθέτηση που επέλεξαν αυτοί τώρα, της οπτικής ίνας, όλα αυτά χάνονται μαζί και το πρακτικό κομμάτι που προανέφερα αρχικά, αφού το κεντρικό σημείο δικτύου (patch panel) βρίσκεται μακριά.

Αυτά προς αποφυγή διαστρεβλώσεων και παρερμηνειών!

Συμφωνώ στο να είμαστε παρόντες όταν κάνουμε αίτηση ή γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι ακολουθεί, αλλά επειδή σε καμία από τις 2 περιπτώσεις δεν είχα συμμετοχή ή γνώση, άρα πως αλλιώς να το γνωρίζω, πως έχω ευθύνη;

Nova είναι η εταιρεία, αφού και το κουτί στο κλιμακοστάσιο (έξω από διαμέρισμα) είναι Wind.

Οι υπόλοιποι "Ζαμπέτας", ακόμη δεν εντόπισα ποιος έκανε αίτηση, αλλά και να το μάθω τι θα αλλάξει ή τι θα μπορούσα να του πω, που να είναι βάσιμο και νομικά;

1. Πες μου ποιο συνεργείο είναι; Θα με ενδιέφερε πραγματικά αν μπορούν να με βοηθήσουν και να αναλάβουν εγκατάσταση. Βέβαια δεν ξέρω τι γίνεται αν κάνω αίτηση στη Nova, αφού από ότι κατάλαβα αυτή πέρασε στην πολυκατοικία γραμμή οπτικής ίνας, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να στείλουν δικό τους συνεργείο και για σύνδεση εντός σπιτιού;

Κοίτα, το να μπεις στη διαδικασία "αντιδικίας" με τη NOVA δεν έχει προφανώς κανένα απολύτως νόημα. Αφού λοιπόν και οι υπόλοιποι δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν ουσιαστικά, στη θέση σου θα έκανα την εξής δουλειά: Στη δική μας πολυκατοικία την εγκατάσταση την έκανε η εταιρεία "HUMAN NETWORKS", για λογαριασμό της Cosmote. Ό,τι και να πω για την ποιότητα της δουλειάς τους, είναι λίγο. Στη θέση σου θα τους έπαιρνα τηλέφωνο, θα εξέθετα την κατάσταση και θα ζητούσα συμβουλές/οδηγίες. Αν σου πουν πως μπορούν να έρθουν στην πολυκατοικία και να διορθώσουν τις όποιες κακοτεχνίες και πως ΔΕΝ θα υπάρχει θέμα με τη NOVA, συνεννοείσαι με τους υπόλοιπους αν συμφωνούν να επωμιστούν το κόστος.

Δημοσ.

Εχουν βαλει σε κανεναν σας οπτικη σε σπιτι με θερμομονωση? Τρυπησαν τη μονωση για να περασουν μεσα την οπτικη?

Δημοσ.

Αφου κατάφερε η Nova να μας ενεργοποίηση την οπτική ινα μετα απο τους μηνες στο καταστημα μας ( 13 Σεπτεμβρίου ) μαθαίνω οτι σημερα απο τεχνικό οτι πατησαν πανω στην μια γραμμή του αλλου ( του γειτονα ο οποιος εχει 2 γραμμες με cosmote λογο αγωνων κλπ ) και οτι πειραξαν το splinter του και οτι δεν κάνει επαφή! Και η 1η σκεψη του τεχνικου ποια ηταν; Να κοψει την δικια μας γραμμη για να φτιαξει την 2η του γείτονα!!! Ο γείτονας ευτυχώς του ειπε να μην το κανει και να βρεθει μια αλλη λυση! Ολα ενα μπαχαλο σε αυτην την χωρα

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Klaudio_97 είπε

Αφου κατάφερε η Nova να μας ενεργοποίηση την οπτική ινα μετα απο τους μηνες στο καταστημα μας ( 13 Σεπτεμβρίου ) μαθαίνω οτι σημερα απο τεχνικό οτι πατησαν πανω στην μια γραμμή του αλλου ( του γειτονα ο οποιος εχει 2 γραμμες με cosmote λογο αγωνων κλπ ) και οτι πειραξαν το splinter του και οτι δεν κάνει επαφή! Και η 1η σκεψη του τεχνικου ποια ηταν; Να κοψει την δικια μας γραμμη για να φτιαξει την 2η του γείτονα!!! Ο γείτονας ευτυχώς του ειπε να μην το κανει και να βρεθει μια αλλη λυση! Ολα ενα μπαχαλο σε αυτην την χωρα

Απίστευτο, ό,τι και να πει κανείς για την κατάντια αυτή είναι λίγο!

Δηλαδή θα μπορούσε ο τεχνικός (κατά όνομα μόνο) να κάνει ό,τι τον βολεύει και χωρίς να σας πει τίποτα και μετέπειτα να ψάχνεστε;!

Δημοσ.
Στις 1/10/2023 στις 6:16 ΜΜ, gousias είπε

Καλημέρα. Δεν γνωρίζω πως ακριβώς έγιναν οι εργασίες στην πολυκατοικία σας, αλλά δες αν μπορείς να απαιτήσεις να γίνουν διορθώσεις. Οι εγκαταστάτες έχουν και κάποιες υποχρεώσεις σύμφωνα με τον Ν. 4463/2017

Spoiler

Άρθρο 8, παρ. 6:

Σε κάθε περίπτωση, οι πάρο-
χοι δημόσιων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών που
εγκαθιστούν υποδομή εντός κτιρίου, σύμφωνα με τις
διατάξεις του παρόντος άρθρου, οφείλουν να ελαχιστο-
ποιούν τις επιπτώσεις στην κοινόχρηστη ή κοινόκτητη
ή ιδιωτική ιδιοκτησία χρησιμοποιώντας την υφιστάμενη
φυσική υποδομή, η οποία είναι διαθέσιμη στο κτίριο,
να αποκαθιστούν πλήρως τα στοιχεία των ιδιωτικών ή
κοινόχρηστων ή κοινόκτητων ιδιοκτησιών που επηρε-
άζονται κατά τις εργασίες εγκατάστασης της υποδομής
και πριν από την πραγματοποίηση των εργασιών να ενη-
μερώνουν το νόμιμο εκπρόσωπο των ιδιοκτητών για το
είδος των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν και τον
τρόπο αποκατάστασης των χώρων.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, gousias είπε

Απίστευτο, ό,τι και να πει κανείς για την κατάντια αυτή είναι λίγο!

Δηλαδή θα μπορούσε ο τεχνικός (κατά όνομα μόνο) να κάνει ό,τι τον βολεύει και χωρίς να σας πει τίποτα και μετέπειτα να ψάχνεστε;!

Ο Συγκεκριμενος τεχνικος συνεργαζεται με την cosmote αν δεν κανω λαθος μιας και με αυτον μιλησαμε για το σκαψιμο και την τοπεθετηση της οπτικης ινας στην πολυκατοικια κλπ...Και ομως αυτος ειπε στον γειτονα να πραξει ετσι αν ειχε πει το οκ ο γειτονας θα το ειχε κανει χωρις καν να μας ρωητησει εμας...και το δικο μας καταστημα θα εμενε χωρις ιντερνετ χωρις καν να φταιμε και θα το μαθαιναμε αργα.

Εχω θελω να κανω την δικια μου ερωτηση ομως σε καθε μικρο κουτακι ποσες συνδεσεις μπορουν να κανουν; Αν δεν κανω λαθος 4 δεν ειναι σωστα; Αμα ειναι ετσι δεν μπορω να καταλαβω πως δεν μπορουν να φτιαξουν την συνδεσεις ετσι; Γιατι και και εγω και ο γειτονας απο το ιδιο floorbox εχουμ της συνδεσεις.

Επεξ/σία από Klaudio_97
Δημοσ.
Στις 21/9/2023 στις 4:25 ΜΜ, Thresh είπε

WiFi 5 μόνο μέχρι στιγμής.

Sad. Στη περιοχή νου έβαλε η cosmote ίνες και έχω nova. Ώρα να σπάσω το συμβόλαιο και να πάω σε cosmote I guess.

Δημοσ.
Στις 6/10/2023 στις 4:00 ΜΜ, HeimerSwag είπε

Sad. Στη περιοχή νου έβαλε η cosmote ίνες και έχω nova. Ώρα να σπάσω το συμβόλαιο και να πάω σε cosmote I guess.

Επικαλέσου ότι θέλεις τους κωδικούς της τηλεφωνίας για να βάλεις δικό σου router, επειδή δεν τους δίνουν και είναι παράνομο από 1/10/23 θα σου σπάσουν ατελώς το συμβόλαιο

• Like 1
Δημοσ.

Αν αποφασίσω να βάλω οπτική στο διαμέρισμα πιο μετά από όταν απέκτησε η πολυκατοικία την υποδομή για οπτικές, μπορώ να συνεννοηθώ πρώτα με τον πάροχο για τις επιλογές της εσωτερικής εγκατάστασης και να έρθουν σε δεύτερο χρόνο για τις εργασίες ή πρέπει να γίνουν εκείνη τη στιγμή όλα;

Δημοσ.

Οπτική ίνα βάζεις οποτε θέλεις, αρκεί να υπάρχει έτοιμη εγκατάσταση στην πολυκατοικία. Δεν έχει σημασια ποιος παροχος εκανε την εγκατασταση, πχ μπορει την  εγκατασταση να την εκανε ο οτε και εσυ να θελεις να βαλεις  nova. o παροχος που θα επιλέξεις θα αναλάβει από το floor box και μέσα ( από το κουτί που είναι στον όροφο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...