Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, chek2fire είπε

καλά για το εξαιρετική δουλειά που κάνουν τα συνεργεία έχω μεγάλες αμφιβολίες. Στην περίπτωση μου τους απέτρεψα από το να κάνουν άπειρες μλκ που απορούσα αν αυτά που λέγαν ήταν λόγο χαμηλής νοημοσύνης η απλά ήταν άσχετοι. Μιλάμε μου προτείναν τέρατα στο πως θα περάσουν την γραμμή με μεγάλες διαδρομές παραβλέποντας τελείως το πιο λογικό που τελικά αυτό και έκαναν 

Δεν λέει κανείς όχι, αγαπητέ φίλε. Μόνο που εγώ αναφέρθηκα στα ΣΟΒΑΡΑ συνεργεία και ΠΑΝΤΑ με εποπτεία από εμάς τους ίδιους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, georgeole είπε

Καλησπέρα, αγαπητέ φίλε. Αφού σημειώσω πως έπραξες σοφά (μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου τουλάχιστον) που διάλεξες ως πάροχο την εταιρεία που σκάβει, πάμε στις ερωτήσεις σου:

1. Δεν μας διευκρινίζεις γιατί διάλεξαν να φέρουν την ίνα και τα floor boxes εξωτερικά. Τέτοιες τσαπατσοδουλειές συνήθως κάνει η Inalan. Για ένα σοβαρό συνεργείο που κάνει επιμελημένη δουλειά, το σύνηθες είναι να ανοίξει μια (πολύ λεπτή) τρύπα στο τοίχο, να το περάσει στο κλιμακοστάσιο και από εκεί να κατανείμει την ίνα εσωτερικά μέσω των floor boxes. Όπως και να το κάνουμε, όσο είναι εκτεθειμένα εξωτερικά, καλό δεν περιμένουμε, είτε από τις καιρικές συνθήκες είτε από κακόβουλε (ή μη) ενέργειες. Όση διάθεση για γκρίνια κι αν έχουν οι συγκάτοικοι, τα σοβαρά συνεργεία κάνουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά τόσο έξω από το διαμέρισμα όσο και μέσα. Τόσο εξαιρετική που χαίρεσαι να τη βλέπεις. Σε ένα από τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας μας έπρεπε να περάσουν την ίνα από την εξώπορτα στην άκρη του σαλονιού. Η δουλειά που έκαναν ήταν το μίνιμουμ καλλιτεχνική: Πήγαν ψηλά τοίχο τοίχο κολλώντας διάφανη οπτική ίνα. Όταν τέλειωσε, μας ζήτησε ο άνθρωπος να κοιτάξουμε και να του πούμε πού είναι το καλώδιο, το οποίο μπροστά στα μάτια μας τοποθέτησε. Αποτέλεσμα; Ακόμα ψάχνουμε να το βρούμε...

Καλημέρα και πάλι, 

μια διευκρίνιση. Δεν έχω διαλέξει ακόμα πάροχο. Η εταιρεία που έβαλε την οπτική ίνα στην περιοχή μου, η οποία συνεργάζεται με την nova, είναι αυτή που θα κάνει και την εγκατάσταση στο κτήριο. Αλλά, ακόμα κανείς από το κτήριο δεν έχει κάνει αίτηση κάποιο πρόγραμμα με οπτική ίνα σε κάποιο πάροχο. Ήρθαν μόνοι τους, λίγες ημέρες αφού τελείωσαν τις εργασίες στο οδόστρωμα, και μας ενημέρωσαν για να εξοπλίσουν όλα τα κτήρια της περιοχής με οπτική ίνα. 

Για την επιλογή των εξωτερικών χώρων... από τη στιγμή που είναι οροφοδιαμερίσματα, δεν υπάρχει λόγος να το βάλουν σε εσωτερικό χώρο ώστε να μοιράζεται σε διαμερίσματα ορόφου... ένα διαμέρισμα ανά όροφο θα είναι. Αυτό τουλάχιστον μου είπαν. Επίσης, σε κάθε όροφο υπάρχει ένα μικρό patch panel στο οποίο αυτή τη στιγμή πάει το καλώδιο του σήμα του internet, και εκεί είναι και το modem/router το οποίο δίνει internet ή τηλεφωνία σε όλα τα δωμάτια επιλεκτικά. Επομένως,  για να πω την αλήθεια, μας βολεύει η εξωτερική όδευση, καθώς η τοποθέτηση των floor boxes στα μπαλκόνια θα γίνει σε τέτοιο σημείο, που με το που τρυπηθεί ο τοίχος θα είναι και τα patch panels, ώστε να έχουμε όσο το δυνατό λιγότερα καλώδια μέσα στο σπίτι. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, αυτό που αναφέρεις περί ευπάθειας σε εξωτερικούς παράγοντες με ανυσηχεί λίγο. Δεν υπάρχει φόβος από κακόβουλες ενέργειες... αλλά οι καιρικές συνθήκες με φοβίζουν λίγο. Είναι τόσο ευπαθείς σε ήλιο και βροχές οι οπτικές ίνες; 

Επεξ/σία από kogos

Εχω κανει αιτημα για σταθερο και οπτικη ινα  στην νοβα απο τις 14/8 .Ενω στο διαμερισμα εχει περασει ηδη την εγκασταση ο ιδιοκτητης περιμενα 1 μηνα τεχνικο αρχικα απο την cosmote (μιας και η εγκατασταση στην πολυκατοικια την εχουν κανει αυτοι αλλα εφοσον δεν ειμαι πελατης τους με εγραψαν) και αλλες 15 μερες τον τεχνικο της νοβα.Ειναι λογικο ολο αυτο το περιμενε για μια εγκατασταση που υπαρχει ηδη;;Σκεφτομαι αν δεν εχει γινει καποια εξελιξη μεχρι την αλλη εβδομαδα να παω να ζητησω ακυρωση σου συμβολαιου.Υπαρχει περιπτωση να γλυτωσω την ρητρα; 

5 ώρες πριν, kogos είπε

Καλημέρα και πάλι, 

μια διευκρίνιση. Δεν έχω διαλέξει ακόμα πάροχο. Η εταιρεία που έβαλε την οπτική ίνα στην περιοχή μου, η οποία συνεργάζεται με την nova, είναι αυτή που θα κάνει και την εγκατάσταση στο κτήριο. Αλλά, ακόμα κανείς από το κτήριο δεν έχει κάνει αίτηση κάποιο πρόγραμμα με οπτική ίνα σε κάποιο πάροχο. Ήρθαν μόνοι τους, λίγες ημέρες αφού τελείωσαν τις εργασίες στο οδόστρωμα, και μας ενημέρωσαν για να εξοπλίσουν όλα τα κτήρια της περιοχής με οπτική ίνα. 

Για την επιλογή των εξωτερικών χώρων... από τη στιγμή που είναι οροφοδιαμερίσματα, δεν υπάρχει λόγος να το βάλουν σε εσωτερικό χώρο ώστε να μοιράζεται σε διαμερίσματα ορόφου... ένα διαμέρισμα ανά όροφο θα είναι. Αυτό τουλάχιστον μου είπαν. Επίσης, σε κάθε όροφο υπάρχει ένα μικρό patch panel στο οποίο αυτή τη στιγμή πάει το καλώδιο του σήμα του internet, και εκεί είναι και το modem/router το οποίο δίνει internet ή τηλεφωνία σε όλα τα δωμάτια επιλεκτικά. Επομένως,  για να πω την αλήθεια, μας βολεύει η εξωτερική όδευση, καθώς η τοποθέτηση των floor boxes στα μπαλκόνια θα γίνει σε τέτοιο σημείο, που με το που τρυπηθεί ο τοίχος θα είναι και τα patch panels, ώστε να έχουμε όσο το δυνατό λιγότερα καλώδια μέσα στο σπίτι. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, αυτό που αναφέρεις περί ευπάθειας σε εξωτερικούς παράγοντες με ανυσηχεί λίγο. Δεν υπάρχει φόβος από κακόβουλες ενέργειες... αλλά οι καιρικές συνθήκες με φοβίζουν λίγο. Είναι τόσο ευπαθείς σε ήλιο και βροχές οι οπτικές ίνες; 

Κοίτα, στην Ελλάδα (Αθήνα) ειδικά το χειμώνα είναι σπάνια τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Όσο για τη ζέστη το καλοκαίρι, θα αντέξουν. Δεν ξέρω για πόσο βέβαια, δεν είμαι ειδικός, αλλά θα αντέξουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά μια και από τι είδα μου έληξε το πρώτο συμβόλαιο για την 200αρα και από τα 45 ευρώ με πήγε πλέον η cosmote στα 60 τι κάνουμε. Τους παίρνω τηλέφωνο και δημιουργώ νέο συμβόλαιο? 

Βλέπω τώρα που το έψαξα ότι η 500αρα για 24μηνο συμβόλαιο βγαίνει στα 45 ευρώ.

Επεξ/σία από chek2fire

3 ώρες πριν, chek2fire είπε

Παιδιά μια και από τι είδα μου έληξε το πρώτο συμβόλαιο για την 200αρα και από τα 45 ευρώ με πήγε πλέον η cosmote στα 60 τι κάνουμε. Τους παίρνω τηλέφωνο και δημιουργώ νέο συμβόλαιο? 

Βλέπω τώρα που το έψαξα ότι η 500αρα για 24μηνο συμβόλαιο βγαίνει στα 45 ευρώ.

Αν η Cosmote α) είναι αυτή που έσκαψε στην περιοχή σου και β) δουλεύει χωρίς προβλήματα, δεν το συζητάμε. Βάλε 500άρα.

• Like 1

Η Cosmote βάζει πλέον μόνο διάφανη ίνα και χρησιμοποιεί θερμοκόλλα; Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούν πλαστικά κανάλια;

4 λεπτά πριν, Phobetor είπε

Η Cosmote βάζει πλέον μόνο διάφανη ίνα και χρησιμοποιεί θερμοκόλλα; Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούν πλαστικά κανάλια;

Γιατί θες κανάλι; Ούτε που φαίνεται η ίνα.

5 λεπτά πριν, -WISE- είπε

Γιατί θες κανάλι; Ούτε που φαίνεται η ίνα.

Στη δική μου περίπτωση, θα πρέπει η ίνα διατρέξει ένα τοίχο ψηλά στο ταβάνι (γιατί υπάρχει πόρτα που εμποδίζει να πάει χαμηλά). Έχω αμφιβολίες για την αντοχή της θερμοκόλλας μετά από 2-3 καλοκαίρια, γιατί είμαι τελευταίος όροφος. Επίσης, δεν ξέρω τι γίνεται όταν πρέπει να βαφτεί ο χώρος.

1 ώρα πριν, Phobetor είπε

Στη δική μου περίπτωση, θα πρέπει η ίνα διατρέξει ένα τοίχο ψηλά στο ταβάνι (γιατί υπάρχει πόρτα που εμποδίζει να πάει χαμηλά). Έχω αμφιβολίες για την αντοχή της θερμοκόλλας μετά από 2-3 καλοκαίρια, γιατί είμαι τελευταίος όροφος. Επίσης, δεν ξέρω τι γίνεται όταν πρέπει να βαφτεί ο χώρος.

Λοιπόν, στη δική μας πολυκατοικία ήρθαν (Cosmote) και εγκατέστησαν την ίνα 4 Σεπτεμβρίου. Είχαν και κανάλια και διάφανη ίνα. Έβαζες ό,τι ήθελες. Τα δύο διαμερίσματα που το ρούτερ το είχαμε δίπλα στην εξώπορτα διαλέξαμε καναλάκια. Στα άλλα δύο διαμερίσματα έπρεπε η ίνα να διασχίσει το μισό σπίτι, οπότε έβαλαν διάφανη ίνα. Για την αντοχή της ούτε λόγος να γίνεται. Αν για οποιοδήποτε λόγο θελήσεις να τη βγάλεις, θα ξεκολλήσει οπωσδήποτε και κάτι από τον τοίχο. Όσο για το βάψιμο, ρώτησαν το συνεργείο (παρένθεση: εξαιρετικοί σε όλα τους), πήραν απάντηση, αλλά... δεν τη θυμάμαι.

Καλησπέρα σας,

Μετά από αίτησή μου στο συμπαθέστατο παροχο (cosmote), ήρθε σήμερα ο υπεργολαβος για site survey. Πληροφοριακά το σπίτι είναι μονοκατοικία με απόσταση 25μ από το δρόμο. 

Αυτό που μου πρότεινε ο υπεργολαβος είναι να μου στείλει την οπτική ινα εναέρια 30μ από την κολόνα μέχρι το σπίτι. Μάλιστα ήθελε να τη βάλει μέσα στην άκρη του σαλονιού αντίθετα από εκεί που είναι τώρα η κεντρική πρίζα. Να σημειώσω ότι σε αυτή την όδευση της ίνας θα είναι κολλητά με καλλωπιστικα φυτά σε όλη τη διαδρομή. Σε παράκληση μου να μπει μέσα σε σωλήνα τύπου κουβιδη μου είπε ότι δεν το κάνει διότι η σωλήνα θα χαλάσει σε 1 με 2 χρόνια.

Η εναέρια όδευση της ίνας μου φαίνεται αρκετά επικίνδυνη, συμφωνειτε;

Μπορώ να αιτηθεί στον παροχο να μου στείλει άλλο τεχνίτη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ότι έμαθα, μπορείς να ζητήσεις να σου στείλουν άλλο. Αλλά αυτό που σου είπε για τον σωλήνα, δεν έχει άδικο. Αν τον χτυπά ο ήλιος, θα χαλάσει και θα σπάσει. Η wind που βάζει στην περιοχή μου αυτές τις ημέρες, βάζει μεταλλικούς σωλήνες από το πεζοδρόμιο μέχρι μέσα στο κτήριο, και μετά πλαστικούς, που είναι όμως σε χώρο προστατευμένο και όχι εκτεθημένο σε ήλιο. Έχω δει βέβαια σε γειτονικά σπίτια, που βάζουν και σε χώρους που τα χτυπά ο ήλιος πλαστικούς σωλήνες. 

Στη θέση σου θα έπερνα στην εταιρεία του υπεργολαβου και θα ρώταγα την προδιαγραφή... ή ίσως καλύτερα με email. Και μετά, θα καλούσα και cosmote και θα τους ρωτήσα το ίδιο, ώστε να συγκρίνεις αν ο υπεργολαβος το κάνει για να γλυτώσει χρόνο ή αν όντως είσαι μια χαρά με εναέρια όδευση.

Ως αντίλογο πάντως, η ΔΕΗ βάζει εναέριες σε κάποιες περιοχές για τα νέα ρολόγια, χωρίς πρόβλημα ως τώρα τουλάχιστον. 

Επεξ/σία από kogos
  • Thanks 1

Καλησπέρα.Πηγα σήμερα να κάνω αίτηση στον ΟΤΕ για να βάλω οπτική ίνα και μου είπαν ότι δεν είναι διαθέσιμη η υπηρεσία στο σπίτι μου.Να σημειώσω πως τα διπλανά μου σπίτια έχουν βάλει και έχω αναμονή μπροστά στο δικό μου.Απ ότι μου είπαν αυτά τα εγκρίνει το υπουργείο μετά από αίτημα του Δήμου και όταν θα ξαναδώσουν γραμμές στην Καβάλα που βρίσκομαι τότε μόνο θα μπορέσω να ενταχθω.Ειναι λογικό αυτό; έχει τύχει σε κάποιον άλλο;

Στις 26/9/2023 στις 2:28 ΠΜ, chek2fire είπε

καλά για το εξαιρετική δουλειά που κάνουν τα συνεργεία έχω μεγάλες αμφιβολίες. Στην περίπτωση μου τους απέτρεψα από το να κάνουν άπειρες μλκ που απορούσα αν αυτά που λέγαν ήταν λόγο χαμηλής νοημοσύνης η απλά ήταν άσχετοι. Μιλάμε μου προτείναν τέρατα στο πως θα περάσουν την γραμμή με μεγάλες διαδρομές παραβλέποντας τελείως το πιο λογικό που τελικά αυτό και έκαναν 

Πριν λίγο καιρό έκανε εγκατάσταση ο γείτονας και έβλεπα από το παράθυρο του γραφείου μου το χυμαδιό της διαδικασίας, την ασχετοσύνη του συνεργείου με προσωπικό ένα κάρο πιτσιρικάδες που μαθαίνουν τη δουλειά, το σπάσιμο της ίνας λες και δεν ήξεραν βασικούς κανόνες ισορροπίας ή αντοχής, τη λάθος τοποθέτηση μεταλλικού σωλήνα και την επανεγκατάστασή του. Γενικά μια απογοητευτική εικόνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Everest είπε

Πριν λίγο καιρό έκανε εγκατάσταση ο γείτονας και έβλεπα από το παράθυρο του γραφείου μου το χυμαδιό της διαδικασίας, την ασχετοσύνη του συνεργείου με προσωπικό ένα κάρο πιτσιρικάδες που μαθαίνουν τη δουλειά, το σπάσιμο της ίνας λες και δεν ήξεραν βασικούς κανόνες ισορροπίας ή αντοχής, τη λάθος τοποθέτηση μεταλλικού σωλήνα και την επανεγκατάστασή του. Γενικά μια απογοητευτική εικόνα.

Αγαπητέ φίλε, η ζήτηση για συνεργεία, όπως όλοι μας αντιλαμβανόμαστε, είναι μεγάλη. Ο ΟΤΕ λοιπόν και ο κάθε ΟΤΕ έχει ανάγκη όλα τα διαθέσιμα συνεργεία. Κατά συνέπεια, θα υπάρχουν και συνεργεία που είναι... Παναγιά βόηθα! Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλα τα συνεργεία είναι άχρηστα. Στη δική μας πχ πολυκατοικία το συνεργείο ΚΑΙ στα χωματουργικά στο δρόμο ΚΑΙ στην εγκατάσταση μέσα στην πολυκατοικία ήταν ΑΨΟΓΟΙ.

Επεξ/σία από georgeole

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...