Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, spocky είπε

Ρε παιδια μια ερωτηση. Εχουν σκαψει εδω και καιρο μπροστα στο σπιτι μου για να βαλουν οπτικη και σημερα ηρθε μια κοπελα για να μας ρωτησει που θα βολεψει να ερθουν οι τεχνικοι να εγκαταστησουν/ καρφωσουν στον εξω τοιχο τον καινουργιο κατανεμητη. Επειδη εχω δει στο Ιντερνετ φωτογραφιες τρομου με καλωδια να κρεμονται απο ταβανια, μπαλκονια κτλ και δεν θα ηθελα να γινει το σπιτι μου σαν τσαντιρι, τα καλωδια που περναν απο εξω προς τα μεσα υπαρχει καποια συννενοηση με τον ιδιοκτητη απο τους τεχνικους για το που θα τραβηξουν καλωδια προς τα μεσα ή πρωτα υπογραφεις συμβολαιο και μετα κανουν την εγκατασταση οπως τους βολευει?

Να εισαι εκει οταν θα τα βαζουν για να τους λες.

Αν τους αφησεις θα τα κανουν χαλια.

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
On 15/09/2023 at 14:36, HeimerSwag said:

Ξέρουμε αν η NOVA δίνει WiFi6 router με το Fiber Ultra;

WiFi 5 μόνο μέχρι στιγμής.

Δημοσ.
10 minutes ago, Ntinaras said:

Να εισαι εκει οταν θα τα βαζουν για να τους λες.

Αν τους αφησεις θα τα κανουν χαλια.

Το θεμα ειναι αν θα γινεται να περαστουν καπου απο οπου δεν θα ειναι χαλια. Γιατι αν δεν γινετε και εγω εχω ηδη υπογραψει τι κανουν? Το σπιτι εχει και θερμομονωση οποτε ακομα ενας λογος να ειμαι καχυποπτος.

• Moderators
Δημοσ.

Έληξε η 2ετια με το κουπόνι sfbb, και ο ΟΤΕ έδινε στα ίδια λεφτά μόνο 200 άρα μια αίτηση στη nova και 2 ώρες μετά μου έδωσαν 1gbps στα 37 ευρώ και κάτι ψιλά +1500 λεπτά προς όλους και 10 gb σε 2 καρτοκινητα της επιλογής μου, αναμονή τώρα για το νέο router

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Έληξε η 2ετια με το κουπόνι sfbb, και ο ΟΤΕ έδινε στα ίδια λεφτά μόνο 200 άρα μια αίτηση στη nova και 2 ώρες μετά μου έδωσαν 1gbps στα 37 ευρώ και κάτι ψιλά +1500 λεπτά προς όλους και 10 gb σε 2 καρτοκινητα της επιλογής μου, αναμονή τώρα για το νέο router

Καλορίζικο, αγαπητέ φίλε! Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να δουλέψουν όλα στην εντέλεια.

ΥΓ Το μεγάλο και πανάρχαιο ελάττωμα του ΟΤΕ το ξέρουμε, χρεώνει το τόσο άλλο τόσο. Παρόλο που, θεωρητικά και πρακτικά, είναι μπροστά από τους υπόλοιπους σε όλους σχεδόν τους τομείς, κατανοώ απόλυτα γιατί έφυγες.

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, georgeole είπε

Καλορίζικο, αγαπητέ φίλε! Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να δουλέψουν όλα στην εντέλεια.

ΥΓ Το μεγάλο και πανάρχαιο ελάττωμα του ΟΤΕ το ξέρουμε, χρεώνει το τόσο άλλο τόσο. Παρόλο που, θεωρητικά και πρακτικά, είναι μπροστά από τους υπόλοιπους σε όλους σχεδόν τους τομείς, κατανοώ απόλυτα γιατί έφυγες.

Δεν έφυγα, πήραν και εδώ αν αντιπροσφορα αυτά που έγραψα πάνω, η nova έδινε μόνο τιμές της σελίδας τους (επειδή το δυκτιο είναι της voda) μου έδινε την 1000 κοντά στα 50, μόλις είδαν το αίτημα ο ΟΤΕ δεν πρόλαβα να περάσει 1 ώρα από όταν μίλησα με nova πήραν και έδωσαν την παραπάνω προσφορά

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Δεν έφυγα, πήραν και εδώ αν αντιπροσφορα αυτά που έγραψα πάνω, η nova έδινε μόνο τιμές της σελίδας τους (επειδή το δυκτιο είναι της voda) μου έδινε την 1000 κοντά στα 50, μόλις είδαν το αίτημα ο ΟΤΕ δεν πρόλαβα να περάσει 1 ώρα από όταν μίλησα με nova πήραν και έδωσαν την παραπάνω προσφορά

Α, μάλιστα! Τώρα κατάλαβα, την προσφορά αυτή σου την έκανε η Cosmote.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πώς καταφέρνετε και τους ψήνετε ρε μάγκες.. Όποτε τυχαίνει να συνομιλήσω με κάποια εκπρόσωπο στην εξυπηρέτηση καταλήγουμε να μου προτείνει μόνο ότι "βγάζει το σύστημα" δηλαδή κάτι σαχλο"προσφορές" της εφαρμογής πχ 24αρα γραμμή με 33.90...

Έκανα κίνηση για να μου δώσει μια καλή τιμή, τουλάχιστον σε 100αρα+ ή  να κρατήσω το ίδιο πρόγραμμα (Cosmote Double Play Advance XL 50VDSL) με 55€ το 2μηνο μέσω δωρεάν διπλασιασμού που συμβαίνει σε αρκετούς, μέχρι να πέσουν λιγο οι τιμές που θέλω για πάνω από 100Mbps.

Μετά από μία μικρή περιγραφή του τι ακριβώς ζητάω, λέγοντας και καλά ότι κοιτάω φυσικά κι άλλους παρόχους -παρότι ρεαλιστικά μιλώντας δεν υπάρχει δυστυχώς ανταγωνισμός στην περιοχή μου από αυτούς- (της ανέφερα οδό ακόμα και αριθμό καμπίνας οπτικών ινών στα 50μετρα, έχουν σκάψει από το σπίτι έξω όλα ωραία κλπ) και λέει " χμ δε βλέπω κάτι .. είναι στο πορτοκαλί με ερωτηματικό εδώ, θα το περάσω για έλεγχο...στα κεντρικά γιατί είναι σχεδόν ίδια χρήματα με την 24αρα που υποστηρίζει η γραμμή σας ως μέγιστο όριο".

Ώπα! Λέω πώς γίνεται να υποστηρίζει έως 24 ενώ εχω.. 50αρα (ασχέτως ότι λόγω προβληματικής εγκατάστασης την έχω κλειδώσει στα 30) αλλά σύμφωνα με έλεγχο του τεχνικού εκτός σπιτιού πιάνω 47.....

Η αλήθεια είναι ότι στον έλεγχο έχει σβηστεί η επιλογή για πάνω από 24Mbps, τους τελευταίους 4+ μήνες από το "τυπικό" 50αρι και πλέον αναγράφεται ότι χρειάζεται να διερευνηθεί περισσότερο για τις παραπάνω Fiber ταχύτητες έως 1000Mbps.

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
14 minutes ago, 7nisiotis said:

Η αλήθεια είναι ότι στον έλεγχο πλέον έχει σβηστεί η επιλογή για πάνω από 24 και αναγράφεται ότι χρειάζεται να διερευνηθεί περισσότερο για τις παραπάνω ταχύτητες.

Story of my life.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, georgeole said:

Story of OUR life.

Στην περίπτωση του FTTH,  από ότι έμαθα τις προάλλες μπορεί να "λυθεί" με το να δηλώσει η Cosmote διπλανή διεύθυνση που έχει διαθεσιμότητα και δεν ειναι buggαρισμένη (όπως σε μένα) κι όταν έρθει ο εργολάβος να το κάνει στο κτίριό σου, εφόσον ασφαλώς υπάρχει αναμονή οπτικής στο δρόμο γι' αυτό.

Δημοσ.

Καλημέρες σε όλους, 

προσπάθησα να διαβάσω το περισσότερο του thread, αλλά είναι τόσες πολλές οι σελίδες, που κάποια στιγμή πήγα μόνο στις τελευταίες. Οπότε, ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν τα ερωτήματά μου έχουν απαντηθεί παλαιότερα. Μπαίνω στο θέμα μου. 

Ιστορικό: μένω σε οικογενειακή πολυκατικία με οροφοδιαμερίσματα, και όλοι έχουν vodafone VDSL. Έχω ολική πρόσβαση σε όλους τους ορόφους, όλα τα κλειδιά των σπιτιών τα έχω εγώ. Πρόσφατα έβαλε στην περιοχή μου οπτικές ίνες η Nova. Έκανα το πρώτο ραντεβού με τον μηχανικό της εταιρεία που συνεργάζεται η Nova για τις εγκαταστάσεις (Hellenic Open Fiber) και συζητήσαμε για την όδευση των καλωδίων, μου εξήγησε πως η εγκατάσταση στους ορόφους μέχρι τα floor boxes είναι ανεξάρτητη με τον πάροχο που θα επιλέξουμε στο μέλλον, και υπέγραψα ότι συμφωνώ για την όδευση ως διαχειριστής. 

Πάμε στις ερωτήσεις: 

1) Με βάση την μελέτη, τα floor boxes θα μπουν σε κάθε μπαλκόνι, και όχι μέσα στο σπίτι. Όμως, είδα περιπτώσεις που βάζουν τα floor boxes μέσα στους ορόφους. Έχει κάποια ουσιαστική διαφορά; Μήπως είναι πιο προστατευμένα έτσι από καιρικές συνθήκες; Προσπαθώ να δω αν αξίζει να τους πρίζω να βάλουν το floor box μέσα στο σπίτι ή όχι, καθώς ξέρω πως θα δισανασχετίσουν. 

2) Σε περίπτωση που μπουν τα floor boxes στα μπαλκόνια, μήπως ζητήσει extra χρέωση ο πάροχος που θα έρθει στο μέλλον να βάλει την οπτική ίνα στο σπίτι, καθώς θα χρειαστούν τρυπίματα τοίχων; 

3) Σε κάποια γειτονικά σπίτια, είδα πως έχουν κάνει την εγκατάσταση του καλωδίου μέχρι τον κεντρικό οπτικό κατανεμητή, και δεν έχουν συνεχίσει προς τους ορόφους. Μήπως το κάνουν αυτό ώστε να γλυτώνουν χρόνο και χρήμα, και να αφήνουν την πρόσθετη εργασία στους εκάστοτε παρόχους, όταν ζητήσουμε ενεργοποίηση; 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας. 

(συνημμένη και μία εικόνα από την μελέτη που μου εστάλη με email, που περιγράφει σχηματικά την όδευση από τον δρόμο μέχρι τους ορόφους. 

Screenshot 2023-09-25 110811.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, kogos είπε

Καλημέρες σε όλους, 

προσπάθησα να διαβάσω το περισσότερο του thread, αλλά είναι τόσες πολλές οι σελίδες, που κάποια στιγμή πήγα μόνο στις τελευταίες. Οπότε, ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν τα ερωτήματά μου έχουν απαντηθεί παλαιότερα. Μπαίνω στο θέμα μου. 

Ιστορικό: μένω σε οικογενειακή πολυκατικία με οροφοδιαμερίσματα, και όλοι έχουν vodafone VDSL. Έχω ολική πρόσβαση σε όλους τους ορόφους, όλα τα κλειδιά των σπιτιών τα έχω εγώ. Πρόσφατα έβαλε στην περιοχή μου οπτικές ίνες η Nova. Έκανα το πρώτο ραντεβού με τον μηχανικό της εταιρεία που συνεργάζεται η Nova για τις εγκαταστάσεις (Hellenic Open Fiber) και συζητήσαμε για την όδευση των καλωδίων, μου εξήγησε πως η εγκατάσταση στους ορόφους μέχρι τα floor boxes είναι ανεξάρτητη με τον πάροχο που θα επιλέξουμε στο μέλλον, και υπέγραψα ότι συμφωνώ για την όδευση ως διαχειριστής. 

Πάμε στις ερωτήσεις: 

1) Με βάση την μελέτη, τα floor boxes θα μπουν σε κάθε μπαλκόνι, και όχι μέσα στο σπίτι. Όμως, είδα περιπτώσεις που βάζουν τα floor boxes μέσα στους ορόφους. Έχει κάποια ουσιαστική διαφορά; Μήπως είναι πιο προστατευμένα έτσι από καιρικές συνθήκες; Προσπαθώ να δω αν αξίζει να τους πρίζω να βάλουν το floor box μέσα στο σπίτι ή όχι, καθώς ξέρω πως θα δισανασχετίσουν. 

2) Σε περίπτωση που μπουν τα floor boxes στα μπαλκόνια, μήπως ζητήσει extra χρέωση ο πάροχος που θα έρθει στο μέλλον να βάλει την οπτική ίνα στο σπίτι, καθώς θα χρειαστούν τρυπίματα τοίχων; 

3) Σε κάποια γειτονικά σπίτια, είδα πως έχουν κάνει την εγκατάσταση του καλωδίου μέχρι τον κεντρικό οπτικό κατανεμητή, και δεν έχουν συνεχίσει προς τους ορόφους. Μήπως το κάνουν αυτό ώστε να γλυτώνουν χρόνο και χρήμα, και να αφήνουν την πρόσθετη εργασία στους εκάστοτε παρόχους, όταν ζητήσουμε ενεργοποίηση; 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας. 

(συνημμένη και μία εικόνα από την μελέτη που μου εστάλη με email, που περιγράφει σχηματικά την όδευση από τον δρόμο μέχρι τους ορόφους. 

Screenshot 2023-09-25 110811.png

Καλησπέρα, αγαπητέ φίλε. Αφού σημειώσω πως έπραξες σοφά (μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου τουλάχιστον) που διάλεξες ως πάροχο την εταιρεία που σκάβει, πάμε στις ερωτήσεις σου:

1. Δεν μας διευκρινίζεις γιατί διάλεξαν να φέρουν την ίνα και τα floor boxes εξωτερικά. Τέτοιες τσαπατσοδουλειές συνήθως κάνει η Inalan. Για ένα σοβαρό συνεργείο που κάνει επιμελημένη δουλειά, το σύνηθες είναι να ανοίξει μια (πολύ λεπτή) τρύπα στο τοίχο, να το περάσει στο κλιμακοστάσιο και από εκεί να κατανείμει την ίνα εσωτερικά μέσω των floor boxes. Όπως και να το κάνουμε, όσο είναι εκτεθειμένα εξωτερικά, καλό δεν περιμένουμε, είτε από τις καιρικές συνθήκες είτε από κακόβουλε (ή μη) ενέργειες. Όση διάθεση για γκρίνια κι αν έχουν οι συγκάτοικοι, τα σοβαρά συνεργεία κάνουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά τόσο έξω από το διαμέρισμα όσο και μέσα. Τόσο εξαιρετική που χαίρεσαι να τη βλέπεις. Σε ένα από τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας μας έπρεπε να περάσουν την ίνα από την εξώπορτα στην άκρη του σαλονιού. Η δουλειά που έκαναν ήταν το μίνιμουμ καλλιτεχνική: Πήγαν ψηλά τοίχο τοίχο κολλώντας διάφανη οπτική ίνα. Όταν τέλειωσε, μας ζήτησε ο άνθρωπος να κοιτάξουμε και να του πούμε πού είναι το καλώδιο, το οποίο μπροστά στα μάτια μας τοποθέτησε. Αποτέλεσμα; Ακόμα ψάχνουμε να το βρούμε...

2. Μέχρι αυτή τη στιγμή που τα συζητάμε, δεν τίθεται θέμα έξτρα χρεώσεων.

3. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα.

Επεξ/σία από georgeole
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Κοσμοτε με κάλεσε σήμερα και είπε πως δε χρειάζεται έγκριση διαχειριστή για την εγκατάσταση κι ότι άλλαξε ο νόμος ... Οι ίδιοι πριν ένα μήνα μου έλεγαν ότι χρειάζεται. Δεν είμαι ιδιοκτήτης αλλά ενοικιαστής.

Ξέρετε τι ισχύει πραγματικά;

Επεξ/σία από RipCity
Δημοσ.

καλά για το εξαιρετική δουλειά που κάνουν τα συνεργεία έχω μεγάλες αμφιβολίες. Στην περίπτωση μου τους απέτρεψα από το να κάνουν άπειρες μλκ που απορούσα αν αυτά που λέγαν ήταν λόγο χαμηλής νοημοσύνης η απλά ήταν άσχετοι. Μιλάμε μου προτείναν τέρατα στο πως θα περάσουν την γραμμή με μεγάλες διαδρομές παραβλέποντας τελείως το πιο λογικό που τελικά αυτό και έκαναν 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...