Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nick_souvlaki είπε

Μπήκα να δω έτσι για πλάκα σε μία εταρεία (Vodafone) και βλέπω ότι όντως ενώ σε άλλα πακέτα λέει δωρεάν εγκατάσταση, στα FTTH (full fiber) δεν λέει τίποτα.

image.png.53692722e33e4c56afedaec0ff43cb4d.png

Το ερώτημα είναι γιατί συμβαίνει αυτό:

1) Νέα πολιτική των εταιρειών, αφού πλέον έχει καιρό στην αγορά και δεν θεωρείται πιλοτικό;

2) Ετοιμάζονται για τα νέα κουπόνια και το κάνουν σιγά σιγά από τώρα (χρέωση εγκατάστασης, αύξηση παγίων σιγά σιγά) για να πάρουν από την επιδότηση αργότερα;

3) Το βάζουν για να σε παίρνουν τηλεφωνικά και να στο πουλάνε ώς "μοναδική προσφορά" η δωρεάν εγκατάσταση;

Το πρώτο κατά 99%αφορά vdsl σύνδεση για αυτό και "δωρεάν εγκατάσταση"

Στα άλλα που είναι για ftth δεν γράφει γιατί εκεί θα χρεώσουν κανονικά εγκατάσταση

Τώρα τι παροχές θα δώσει το voucher μόνο αυτοί το ξέρουν

Οι τιμές δείχνουν ότι πέφτουν, αργά και σταθερά αλλά πέφτουν, πλέον στην τιμή του παλιού voucher περνεις τουλάχιστον 200 (αντί 100) με καλύτερες παροχές

• Like 1
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 minutes ago, Klaudio_97 said:

Η vodafone ειναι η μονη απο οτι εχω δει οτι δινει wifi 6 router
ισχυει; ειναι καλυτερο απο τον αλλον παροχων;

Και η Cosmote δίνει σίγουρα (ΖΤΕ 1600 και Speedport plus 2). Θεωρητικά έχει θετικά με βασικότερο ότι "θεωρητικά" πάντα επιτρέπει την ταυτόχρονη σύνδεση πολλών συσκευών.

Δημοσ.

Έκανα προ μηνών αίτηση για Vodafone την 100αρα και ήρθε ο ΟΤΕ και έκανε την εγκατάσταση στην πολυκατοικία, μπήκαν τα κουτιά στους ορόφους μια χαρά. Μετά η Vodafone καθυστέρησε πολύ και τους πήρα και τους έδωσα άκυρο με τη λογική ότι δεν πλήρωσα τίποτα για την εγκατάσταση, οπότε θα πάω στη Νόβα.

Πήρα σήμερα τη Νόβα, μου λένε δεν έχουν δικό τους δίκτυο για να δώσουν την 500άρα. ΟΚ τους λέω, ας βάλουμε την 100άρα αφού το ίδιο πακέτο είναι ούτως η άλλως. Και μου λέει η τύπισα ότι η 100άρα είναι χαλκός, δεν χρειάζεται fiber to the home για να μπει.

Αν οι 100άρες είναι χαλκός, τότε γιατί χρειάστηκε να φτιάξει την υποδομή ο ΟΤΕ στο κτήριο εξ αρχής; Δηλαδή η 100άρα της Vodafone είναι fiber και της Nova είναι χαλκός;;; Δεν τους καταλαβαίνω.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, harderos είπε

Έκανα προ μηνών αίτηση για Vodafone την 100αρα και ήρθε ο ΟΤΕ και έκανε την εγκατάσταση στην πολυκατοικία, μπήκαν τα κουτιά στους ορόφους μια χαρά. Μετά η Vodafone καθυστέρησε πολύ και τους πήρα και τους έδωσα άκυρο με τη λογική ότι δεν πλήρωσα τίποτα για την εγκατάσταση, οπότε θα πάω στη Νόβα.

Πήρα σήμερα τη Νόβα, μου λένε δεν έχουν δικό τους δίκτυο για να δώσουν την 500άρα. ΟΚ τους λέω, ας βάλουμε την 100άρα αφού το ίδιο πακέτο είναι ούτως η άλλως. Και μου λέει η τύπισα ότι η 100άρα είναι χαλκός, δεν χρειάζεται fiber to the home για να μπει.

Αν οι 100άρες είναι χαλκός, τότε γιατί χρειάστηκε να φτιάξει την υποδομή ο ΟΤΕ στο κτήριο εξ αρχής; Δηλαδή η 100άρα της Vodafone είναι fiber και της Nova είναι χαλκός;;; Δεν τους καταλαβαίνω.

Αγαπητέ φίλε, φυσικά και ΔΕΝ χρειάζεται να τους καταλάβεις. AYTOI πρέπει να καταλάβουν ότι πρόκειται για FTTH. Αν δεις ότι δεν μπορείς να συνεννοηθείς, πράξε αναλόγως.

ΥΓ Χωρίς να έχω κανένα απολύτως συμφέρον από καμία εταιρεία, αν μου επιτρέπεις, έχω μια απορία: Αφού η γραμμή είναι του ΟΤΕ, γιατί δεν πας κατευθείαν σε αυτόν; Η ευθεία είναι η πιο σύντομη από όλες τις γραμμές και εγκυμονεί τους λιγότερους κινδύνους. Το ίδιο ακριβώς θα σου έλεγα βέβαια και αν η γραμμή ήταν της Vodafone ή της NOVA.

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, harderos είπε

ΟΤΕ η 100άρα είναι 8 ευρώ παραπάνω τι νόημα έχει;

ΟΚ. Μακάρι να ήξερα αν έχει νόημα ή όχι. Αν όλα πάνε καλά (που το εύχομαι ολόψυχα) τότε όντως δεν έχει κανένα νόημα.

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα, μια χαζή ερώτηση.. πρόσφατα έβαλαν στην πολυκατοικία μας η κοσμοτε τα κουτάκια για την οπτική σε κάθε όροφο γιατί το διαμέρισμα στον κάτω όροφο έβαλε οπτική (cosmote). Έκανα μια αναζήτησή στο site της Vodafone στην διεύθυνση μου και είδα ότι δίνει μέχρι 1gbit ταχύτητες όσο και η κοσμοτε. Μπορώ να κάνω αίτηση στην Vodafone πχ για 500αρα παρότι τα κουτιά μέσα στην πολυκατοικία είναι της κοσμοτε; Ή πρέπει αποκλειστικά να επιλέξω κοσμοτε;

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, greekparot είπε

Καλησπέρα στην παρέα, μια χαζή ερώτηση.. πρόσφατα έβαλαν στην πολυκατοικία μας η κοσμοτε τα κουτάκια για την οπτική σε κάθε όροφο γιατί το διαμέρισμα στον κάτω όροφο έβαλε οπτική (cosmote). Έκανα μια αναζήτησή στο site της Vodafone στην διεύθυνση μου και είδα ότι δίνει μέχρι 1gbit ταχύτητες όσο και η κοσμοτε. Μπορώ να κάνω αίτηση στην Vodafone πχ για 500αρα παρότι τα κουτιά μέσα στην πολυκατοικία είναι της κοσμοτε; Ή πρέπει αποκλειστικά να επιλέξω κοσμοτε;

Αν δεν κάνω λάθος, μπορείς. ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ όμως για σιγουριά.

Δημοσ.
6 minutes ago, georgeole said:

Αν δεν κάνω λάθος, μπορείς. ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ όμως για σιγουριά.

Απ΄ οσα εχω διαβασει και απο αλλους χρηστες μπορεις στα σιγουρα.. Απλα, ο παροχος που εχει σκαψει τον δρομο τοποθετει τα floor boxes και απο εκει και περα μπορεις να επιλεξεις τον παροχο της αρεσκειας σου, αν και προτεινεται να πας στον ιδιο με αυτον που εχει βαλει τις υποδομες, γιατι σε περιπτωση βλαβης υπαρχει συχνα ασυνεννοησια και γινεται ενα μεγαλο μπερδεμα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Xatzz είπε

Απ΄ οσα εχω διαβασει και απο αλλους χρηστες μπορεις στα σιγουρα.. Απλα, ο παροχος που εχει σκαψει τον δρομο τοποθετει τα floor boxes και απο εκει και περα μπορεις να επιλεξεις τον παροχο της αρεσκειας σου, αν και προτεινεται να πας στον ιδιο με αυτον που εχει βαλει τις υποδομες, γιατι σε περιπτωση βλαβης υπαρχει συχνα ασυνεννοησια και γινεται ενα μεγαλο μπερδεμα.

Υπάρχει και μια μικρή λεπτομέρεια: Η NOVA, ΑΝ δεν είναι δικό της το δίκτυο, δίνει ΜΟΝΟ 100 ή 200Μbps.

Δημοσ.
Στις 20/7/2023 στις 7:40 ΜΜ, georgeole είπε

Πολλές οι ερωτήσεις, αγαπητέ φίλε. Για πάμε να τις δούμε μια μια:

α) Αν στο καινούριο σου σπίτι δίνει η Cosmote διαθεσιμότητα FTTH, τότε είναι αρκετά απλό να την ζητήσεις και να την πάρεις. Γιατί όμως δεν ρωτάς τους ανθρώπους που μένουν ήδη εκεί; Μήπως την έχουν ήδη ζητήσει και έχουν γίνει οι απαραίτητες εγκαταστάσεις στο κτίριο, οπότε συζητάμε τσάμπα και βερεσέ; Πάντως να έχεις καλά μέσα στο μυαλό ότι αρκεί η συγκατάθεση ενός και μόνο ιδιοκτήτη για να γίνει πραγματικότητα. Αν δηλαδή συμφωνεί πχ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που θα μείνεις, η δουλειά μπορεί να προχωρήσει. (Παρένθεση: για να ΜΗΝ μπει FTTH σε ένα κτίριο πρέπει να συμφωνήσουν και να το υπογράψουν ΟΛΟΙ οι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ του κτιρίου)

β) Όσο για το πόσο χρόνο θα πάρει, είπαμε: Ρώτα πρώτα και, ΑΝ δεν έχει γίνει ήδη εγκατάσταση, ο μ.ο. είναι γύρω στις 2 εβδομάδες με ένα μήνα, με πολλές φυσικά αποκλίσεις και προς τα πάνω και προς τα κάτω.

γ) Μέχρι να γίνει η συνδεσμολογία, ΑΝ δεν υπάρχει ήδη VDSL, τότε... κάνε την αίτηση από τη στιγμή που θα υπογράψεις τα συμβόλαια, για να αρχίσει να τρέχει η δουλειά.

Καλησπέρα! Επανέρχομαι με περισσότερες πληροφορίες.

Είδα ότι στον όροφο έχει κουτάκι οπτικής ο ΟΤΕ. Τσέκαρα και στο site με διεύθυνση και δίνει διαθεσιμότητα FTTH. Άρα εγώ θα κάνω απλά αίτηση να έρθει από τον όροφο στο σπίτι η οπτική.

Το ανησυχητικό είναι ότι πήρα στον ΟΤΕ και μου λέγανε ότι αυτή η διαδικασία αργεί και πρέπει να γίνει υποβάθμιση της γραμμής σε 50αρα vdsl ώστε να έχετε internet στην νέα διεύθυνση μέχρι να ενεργοποιηθεί η οπτική η οποία μπορεί να πάρει και έναν μήνα (!!!). Έναν μήνα του λέω παίρνει να γίνει η εγκατάσταση στην πολυκατοικία. Τόσο θέλει να τραβήξει οπτική από τον όροφο στο διαμέρισμα μου;; Επιπλέον, πρέπει να έρθει τεχνικός στο τωρινό μου σπίτι να με ρίξει σε vdsl. Κουλό μου φαίνεται ρε παιδιά να γίνει όλη αυτή η διαδικασία σε ήδη έτοιμη εγκατάσταση. Μήπως δεν τα ήξερε καλά ο υπάλληλος;

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, -WISE- είπε

Είδα ότι στον όροφο έχει κουτάκι οπτικής ο ΟΤΕ. Τσέκαρα και στο site με διεύθυνση και δίνει διαθεσιμότητα FTTH. Άρα εγώ θα κάνω απλά αίτηση να έρθει από τον όροφο στο σπίτι η οπτική.

Το ανησυχητικό είναι ότι πήρα στον ΟΤΕ και μου λέγανε ότι αυτή η διαδικασία αργεί και πρέπει να γίνει υποβάθμιση της γραμμής σε 50αρα vdsl ώστε να έχετε internet στην νέα διεύθυνση μέχρι να ενεργοποιηθεί η οπτική η οποία μπορεί να πάρει και έναν μήνα (!!!). Έναν μήνα του λέω παίρνει να γίνει η εγκατάσταση στην πολυκατοικία. Τόσο θέλει να τραβήξει οπτική από τον όροφο στο διαμέρισμα μου;; Επιπλέον, πρέπει να έρθει τεχνικός στο τωρινό μου σπίτι να με ρίξει σε vdsl. Κουλό μου φαίνεται ρε παιδιά να γίνει όλη αυτή η διαδικασία σε ήδη έτοιμη εγκατάσταση. Μήπως δεν τα ήξερε καλά ο υπάλληλος;

Δεν είσαι ο μόνος που του τα λένε αυτά, αγαπητέ φίλε. Είδα δύο περιπτώσεις στο adsl.gr ίδιες με τη δική σου που τους είπαν τα ίδια πράγματα. Να πω την αλήθεια, δεν θυμάμαι ακριβώς τι τους απάντησαν οι εκεί συμφορουμίτες, ωστόσο δεν θυμάμαι να τους βοήθησαν ουσιαστικά. Μάλλον πρέπει να πέρασαν από αυτό το λούκι.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρουμε ποιες ειναι τιμες δινει η cosmote για οπτικη σε επιχειρήσει;

Επεξ/σία από Klaudio_97
Δημοσ.
1 ώρα πριν, -WISE- είπε

Νέα ενημέρωση: Η Cosmote το χρησιμοποιεί αυτό γιατί τη βολεύει γραφειοκρατικά, ΑΛΛΑ ΔΕΝ είναι απαραίτητο, Ξαναπάρε την Cosmote και κοίτα να επιμείνεις μέχρι να πετύχεις τον υπάλληλο που θα δείξει κατανόηση και θα σε εξυπηρετήσει. Ή, ακόμα καλύτερα, αν είσαι κοντά σε κάποιο κατάστημα, πήγαινε μήπως και βγάλεις εκεί άκρη από κάποιον σοβαρό και φιλότιμο υπάλληλο.

19 λεπτά πριν, Klaudio_97 είπε

Ξέρουμε ποιες ειναι τιμες δινει η cosmote για οπτικη σε επιχειρήσει;

Ρίξε μια ματιά εδώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...