Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

20 minutes ago, georgeole said:

Όλοι από τον χάρτη που παρέθεσες κατατοπιζόμαστε, κι ας περιέχει ένα σωρό λάθη, ανακρίβειες κλπ κλπ. Είναι, με δυο λόγια, ένας ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ οδηγός.

Γνωριζεις εαν εχει τυχει σε περιοχες που προκειται να σκαψουν να μην εχει δηλωθει σε εκεινον τον χαρτη;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

43 λεπτά πριν, Xatzz είπε

Γνωριζεις εαν εχει τυχει σε περιοχες που προκειται να σκαψουν να μην εχει δηλωθει σε εκεινον τον χαρτη;

Βέβαια. Όπως επίσης και περιοχές όπου έχουν σκάψει, έχει δοθεί διαθεσιμότητα από την Cosmote εδώ και μήνες και ο χάρτης δηλώνει ότι θα υπάρχει διαθεσιμότητα από 24/10 και... και... Δεν έχει νόημα όμως να ασχολούμαστε. Στη δική σου περίπτωση το μόνο που έχεις να κάνεις είναι αυτό που κάνουμε όλοι μας: ΥΠΟΜΟΝΗ. Υπάρχουν περιοχές (ΠΕΡΙΟΧΕΣ, όχι μεμονωμένες συνδέσεις) ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας όπου δίνεται ΜΟΝΟ ADSL με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ταχύτητες 1-3Mbps. Η μόνη διαφορά είναι ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχει μια πιθανότητα να σκάσει μύτη καμιά INALAN ή καμιά HCN και να σωθεί μικρή μερίδα του κοσμάκη.

7 ώρες πριν, georgeole είπε

Φυσικά είναι όλα δωρεάν, είναι επιδοτούμενα. Μη φοβάσαι φίλε μου, δεν βλέπω απολύτως τίποτα ύποπτο, απλώς παραξενεύτηκα.

Δεν συμφωνεί τελικά η σπιτονοικοκυρα. 

Μίλησα με εξυπηρετητή πελατών να γίνει υπό αναχώρηση να μην γίνει η 500αρα. 

Μένουμε με το 100αρι όλα καλά.

3 λεπτά πριν, johnnyman είπε

Δεν συμφωνεί τελικά η σπιτονοικοκυρα. 

Μίλησα με εξυπηρετητή πελατών να γίνει υπό αναχώρηση να μην γίνει η 500αρα. 

Μένουμε με το 100αρι όλα καλά.

Δεν πειράζει, φίλε μου. Κάθε εμπόδιο για καλό, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ βέβαιο αυτό.

• Like 1

1 ώρα πριν, georgeole είπε

Δεν πειράζει, φίλε μου. Κάθε εμπόδιο για καλό, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ βέβαιο αυτό.

Πιστεύω να γίνει η υπαναχωρηση και μην πουν τπτ.

Πέρασαν 7 ημέρες από  την ανανέωση. 

Η κοπέλα μου είπε δεν προχώρησε κάτι.

Καλημέρα. Έχω δυο ερωτήσεις να κάνω. Είμαι 100% σίγουρος ότι θα έχουν απαντηθεί στο συγκεκριμένο θρεντ απλά με μια γρήγορα αναζήτηση δεν βρήκα κάτι σχετικό. 

(α) Αυτή τη στιγμή περνάει η Cosmote οπτικές ίνες έξω από το σπίτι μου. Εγώ όμως είμαι με Nova για δικούς μου λόγους για τους οποίους δεν θέλω να φύγω. Το γεγονός ότι περνάει οπτική ίνα η Cosmote αυτό σημαίνει ότι μόνο με Cosmote θα πορευτούμε από εδώ και πέρα; ή με Nova η οποία θα πληρώνει ενοίκιο στην Cosmote;

(β) Αυτή τη στιγμή στο σπίτι έχουμε 100άρα VDSL. Κανείς δεν παίζει on-line παιχνίδια, και την περίοδο του covid που κάναμε όλοι τηλεδιασκέψεις δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Ερώτηση: Αξίζει η μεταφορά σε οπτική ίνα; Τι παραπάνω θα κερδίσω; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, antirix024 είπε

Καλημέρα. Έχω δυο ερωτήσεις να κάνω. Είμαι 100% σίγουρος ότι θα έχουν απαντηθεί στο συγκεκριμένο θρεντ απλά με μια γρήγορα αναζήτηση δεν βρήκα κάτι σχετικό. 

(α) Αυτή τη στιγμή περνάει η Cosmote οπτικές ίνες έξω από το σπίτι μου. Εγώ όμως είμαι με Nova για δικούς μου λόγους για τους οποίους δεν θέλω να φύγω. Το γεγονός ότι περνάει οπτική ίνα η Cosmote αυτό σημαίνει ότι μόνο με Cosmote θα πορευτούμε από εδώ και πέρα; ή με Nova η οποία θα πληρώνει ενοίκιο στην Cosmote;

(β) Αυτή τη στιγμή στο σπίτι έχουμε 100άρα VDSL. Κανείς δεν παίζει on-line παιχνίδια, και την περίοδο του covid που κάναμε όλοι τηλεδιασκέψεις δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Ερώτηση: Αξίζει η μεταφορά σε οπτική ίνα; Τι παραπάνω θα κερδίσω; 

Καλημέρα φίλε μου. Οι ερωτήσεις σου είναι πολύ απλές. Πάμε να τις δούμε. Ξεκινάω από το β:

β) Χαίρομαι που είσαι ευχαριστημένος με τη NOVA. Το να είναι κάποιος πελάτης ευχαριστημένος με τον πάροχο δεν είναι ούτε εύκολο ούτε συνηθισμένο. Τα κέρδη που θα αποκομίσεις από τη μετάβαση στην οπτική ίνα είναι τα εξής: Κάποια στιγμή ούτως ή άλλως θα γίνει υποχρεωτική. Ο χαλκός σιγά σιγά (ΠΟΛΥ σιγά, είναι αλήθεια) καταργείται. Η εγκατάσταση της οπτικής ίνας από το δρόμο στην πολυκατοικία είναι ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ επιδοτούμενη, δηλαδή ΔΩΡΕΑΝ. Αν ΔΕΝ έχει ζητήσει κανείς από την πολυκατοικία, θελήσετε αργότερα να τη φέρετε και έχει πάψει η επιδότηση, τότε το κόστος μπορεί να φτάνει τα 1.000€, 1.500€ ή και παραπάνω. Καλύτερα να το κάνετε τώρα που είναι δωρεάν. Όσο για σένα προσωπικά, είσαι πολύ τυχερός που δεν έπεσαν οι ταχύτητες στον covid. Σε μένα η 100άρα δούλευε εκείνη την περίοδο ειδικά τα απογεύματα με κάτω από 5Mbps😪, καθιστώντας την οποιαδήποτε τηλεδιάσκεψη/τηλεκπαίδευση ανέφικτη. Όποιος έχει οπτική ίνα δεν αντιμετωπίζει τέτοια θέματα. Επίσης οι ταχύτητες πάντα αυξάνουν και αυξάνουν και οι απαιτήσεις για πιο γρήγορο ίντερνετ, κι ας μην παίζεις παιχνίδια. Υπάρχουν και άλλοι δευτερεύοντες λόγοι. Μπορείς εύκολα να τους βρεις και μόνος σου.

α) Ο γενικός ΚΑΝΟΝΑΣ είναι ο εξής: Όταν μια εταιρεία σκάβει για την οπτική ίνα στο σπίτι μας και συνεπώς είναι δική της η γραμμή, αυτήν βάζουμε και ως πάροχο. Ο κυριότερος λόγος είναι απλός: "Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει". Στην οποιαδήποτε στραβή, είναι ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ο ένας να πετάει το μπαλάκι στον άλλο. Όταν όμως πάροχος και ιδιοκτήτης  της γραμμής είναι η ίδια εταιρεία, τότε ξέρεις πού να στραφείς και να αποδώσεις τις (όποιες) ευθύνες.

Εγώ απλώς σου παρέθεσα κάποιες γενικές πληροφορίες. Η απόφαση είναι αποκλειστικά δική σου. Για ό,τι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε.

Επεξ/σία από georgeole
  • Like 2

3 ώρες πριν, georgeole είπε

Καλημέρα φίλε μου. Οι ερωτήσεις σου είναι πολύ απλές. Πάμε να τις δούμε. Ξεκινάω από το β:

β) Χαίρομαι που είσαι ευχαριστημένος με τη NOVA. Το να είναι κάποιος πελάτης ευχαριστημένος με τον πάροχο δεν είναι ούτε εύκολο ούτε συνηθισμένο. Τα κέρδη που θα αποκομίσεις από τη μετάβαση στην οπτική ίνα είναι τα εξής: Κάποια στιγμή ούτως ή άλλως θα γίνει υποχρεωτική. Ο χαλκός σιγά σιγά (ΠΟΛΥ σιγά, είναι αλήθεια) καταργείται. Η εγκατάσταση της οπτικής ίνας από το δρόμο στην πολυκατοικία είναι ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ επιδοτούμενη, δηλαδή ΔΩΡΕΑΝ. Αν ΔΕΝ έχει ζητήσει κανείς από την πολυκατοικία, θελήσετε αργότερα να τη φέρετε και έχει πάψει η επιδότηση, τότε το κόστος μπορεί να φτάνει τα 1.000€, 1.500€ ή και παραπάνω. Καλύτερα να το κάνετε τώρα που είναι δωρεάν. Όσο για σένα προσωπικά, είσαι πολύ τυχερός που δεν έπεσαν οι ταχύτητες στον covid. Σε μένα η 100άρα δούλευε εκείνη την περίοδο ειδικά τα απογεύματα με κάτω από 5Mbps😪, καθιστώντας την οποιαδήποτε τηλεδιάσκεψη/τηλεκπαίδευση ανέφικτη. Όποιος έχει οπτική ίνα δεν αντιμετωπίζει τέτοια θέματα. Επίσης οι ταχύτητες πάντα αυξάνουν και αυξάνουν και οι απαιτήσεις για πιο γρήγορο ίντερνετ, κι ας μην παίζεις παιχνίδια. Υπάρχουν και άλλοι δευτερεύοντες λόγοι. Μπορείς εύκολα να τους βρεις και μόνος σου.

α) Ο γενικός ΚΑΝΟΝΑΣ είναι ο εξής: Όταν μια εταιρεία σκάβει για την οπτική ίνα στο σπίτι μας και συνεπώς είναι δική της η γραμμή, αυτήν βάζουμε και ως πάροχο. Ο κυριότερος λόγος είναι απλός: "Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει". Στην οποιαδήποτε στραβή, είναι ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ο ένας να πετάει το μπαλάκι στον άλλο. Όταν όμως πάροχος και ιδιοκτήτης  της γραμμής είναι η ίδια εταιρεία, τότε ξέρεις πού να στραφείς και να αποδώσεις τις (όποιες) ευθύνες.

Εγώ απλώς σου παρέθεσα κάποιες γενικές πληροφορίες. Η απόφαση είναι αποκλειστικά δική σου. Για ό,τι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε.

Ποτε λες θα σταματήσει η επιδότηση και θα καταργηθεί ο χαλκός? 

Θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ μετά που είπαν δεν θέλουμε οπτική ινα....

Ήμαρτον πια...

2 λεπτά πριν, johnnyman είπε

Ποτε λες θα σταματήσει η επιδότηση και θα καταργηθεί ο χαλκός? 

Θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ μετά που είπαν δεν θέλουμε οπτική ινα....

Ήμαρτον πια...

Τι να σου πω, φίλε μου, δεν έχω ιδέα. Αυτός όμως είναι ο ΜΟΝΟΣ λόγος που βιάζομαι να δοθεί διαθεσιμότητα οπτικής ίνας στο σπίτι μου. Η γραμμή δεν έχει θέματα, είναι ΟΚ. Η vdsl 100άρα μας καλύπτει. Αυτό που φοβάμαι είναι μην κόψουν την επιδότηση και βάζουν την κάθε πολυκατοικία να πληρώνει χιλιάρικα!😒

• Like 1

1 hour ago, georgeole said:

Τι να σου πω, φίλε μου, δεν έχω ιδέα. Αυτός όμως είναι ο ΜΟΝΟΣ λόγος που βιάζομαι να δοθεί διαθεσιμότητα οπτικής ίνας στο σπίτι μου. Η γραμμή δεν έχει θέματα, είναι ΟΚ. Η vdsl 100άρα μας καλύπτει. Αυτό που φοβάμαι είναι μην κόψουν την επιδότηση και βάζουν την κάθε πολυκατοικία να πληρώνει χιλιάρικα!😒

Θυμαμαι πως στο παρελθον, ατομα εχουν αναφερει πως παροχοι οπως Wind και Vodafone ζητησαν ποσα απο 50 εως και 150 ή 200 ευρω για την εγκατασταση της οπτικης και τα σκαψιματα, ενω προσφατα διαβασα πως η cosmote ζητουσε 2 το ιδιο διαστημα, οταν υπηρχε και το voucher. Η ερωτηση μου ειναι, τοτε που ζητουσαν αυτα τα ποσα υπηρχε ακομα επιδοτηση για τα κοστη εγκαταστασης αλλα δεν ηταν πληρως καλυμενη, γιατι για πρωτη φορα ακουω για τοσο υψηλα ποσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Xatzz είπε

Θυμαμαι πως στο παρελθον, ατομα εχουν αναφερει πως παροχοι οπως Wind και Vodafone ζητησαν ποσα απο 50 εως και 150 ή 200 ευρω για την εγκατασταση της οπτικης και τα σκαψιματα, ενω προσφατα διαβασα πως η cosmote ζητουσε 2 το ιδιο διαστημα, οταν υπηρχε και το voucher. Η ερωτηση μου ειναι, τοτε που ζητουσαν αυτα τα ποσα υπηρχε ακομα επιδοτηση για τα κοστη εγκαταστασης αλλα δεν ηταν πληρως καλυμενη, γιατι για πρωτη φορα ακουω για τοσο υψηλα ποσα.

Ναι, αγαπητέ φίλε, από όσο θυμάμαι πάντα υπήρχε επιδότηση. Μια και το είπες, θυμήθηκα δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Η μία με έναν φίλο που μένει λίγο πάνω από τη Λιοσίων, κοντά στις Τρεις Γέφυρες. Πριν καμιά πενταετία (χοντρικά) είχε βρει μια ΠΙΛΟΤΙΚΗ τότε επιδότηση. Η οπτική ίνα στην περιοχή του και στις γύρω περιοχές ήρθε για όλο τον κόσμο πολύ αργότερα. Ο φίλος λοιπόν έκανε την αίτηση σε κάποιο site, έγινε δεκτή, ήρθε ο ΟΤΕ, έσκαψε από την καμπίνα μέχρι το σπίτι του (κατά ευτυχή σύμπτωση η απόσταση ήταν λιγότερο από 30 μέτρα) και εγκατέστησε στην πολυκατοικία του την οπτική ίνα. Ο καθένας έβαζε όποιον πάροχο ήθελε, ο φίλος μου νομίζω διάλεξε την τότε WIND με 100άρα ταχύτητα για 30€ ή 33€, δεν θυμάμαι ακριβώς. Το πώς κατάφερε βέβαια να πείσει τους υπόλοιπους στην πολυκατοικία να δεχτούν ΤΟΤΕ την οπτική ίνα, αυτό είναι ένα κεφάλαιο μόνο του...🤕

Η δεύτερη περίπτωση είναι με έναν γνωστό που ζει σε προάστιο μεγάλης επαρχιακής πόλης. Πρόκειται για άτομο με ειδικές ανάγκες και μάλιστα εργάζεται στην Αστυνομία. Η φύση της δουλειάς του του επιτρέπει να κάνει το 80% της δουλειάς του από το σπίτι. Έλα όμως που στο σπίτι του υποστηρίζεται μόνο ένα ταπεινό ADSL (δεν γνωρίζω την ακριβή του ταχύτητα). Πριν λίγους μήνες πήγε στην Cosmote, ρώτησε πόσο θα στοίχιζε να έφερναν μέχρι το σπίτι του (μονοκατοικία) οπτική ίνα για να εξυπηρετηθεί φυσικά κατά προτεραιότητα. Εκείνοι ανερυθρίαστα του ζήτησαν 1.500€, χώρια τι θα του ζητούσαν να πληρώνει κάθε μήνα. Ο άνθρωπος γλίτωσε το να σωριαστεί, αφού είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, είχε ωστόσο την εξυπνάδα να ΜΗΝ ρωτήσει πόσο θα έπρεπε να πληρώνει πάγια το μήνα.😒

Επεξ/σία από georgeole

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 minutes ago, georgeole said:

Ναι, αγαπητέ φίλε, από όσο θυμάμαι πάντα υπήρχε επιδότηση. Μια και το είπες, θυμήθηκα δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Η μία με έναν φίλο που μένει λίγο πάνω από τη Λιοσίων, κοντά στις Τρεις Γέφυρες. Πριν καμιά πενταετία (χοντρικά) είχε βρει μια ΠΙΛΟΤΙΚΗ τότε επιδότηση. Η οπτική ίνα στην περιοχή του και στις γύρω περιοχές ήρθε για όλο τον κόσμο πολύ αργότερα. Ο φίλος λοιπόν έκανε την αίτηση σε κάποιο site, έγινε δεκτή, ήρθε ο ΟΤΕ, έσκαψε από την καμπίνα μέχρι το σπίτι του (κατά ευτυχή σύμπτωση η απόσταση ήταν λιγότερο από 30 μέτρα) και εγκατέστησε στην πολυκατοικία του την οπτική ίνα. Ο καθένας έβαζε όποιον πάροχο ήθελε, ο φίλος μου νομίζω διάλεξε την τότε WIND με 100άρα ταχύτητα για 30€ ή 33€, δεν θυμάμαι ακριβώς. Το πώς κατάφερε βέβαια να πείσει τους υπόλοιπους στην πολυκατοικία να δεχτούν ΤΟΤΕ την οπτική ίνα, αυτό είναι ένα κεφάλαιο μόνο του...🤕

Η δεύτερη περίπτωση είναι με έναν γνωστό που ζει σε προάστιο μεγάλης επαρχιακής πόλης. Πρόκειται για άτομο με ειδικές ανάγκες και μάλιστα εργάζεται στην Αστυνομία. Η φύση της δουλειάς του του επέτρεπε να κάνει το 80% της δουλειάς του από το σπίτι. Έλα όμως που στο σπίτι του υποστηρίζεται μόνο ένα ταπεινό ADSL (δεν γνωρίζω την ακριβή του ταχύτητα). Πριν λίγους μήνες πήγε στην Cosmote, ρώτησε πόσο θα στοίχιζε να έφερναν μέχρι το σπίτι του (μονοκατοικία) οπτική ίνα για να εξυπηρετηθεί φυσικά κατά προτεραιότητα. Εκείνοι ανερυθρίαστα του ζήτησαν 1.500€, χώρια τι θα του ζητούσαν να πληρώνει κάθε μήνα. Ο άνθρωπος γλίτωσε το να σωριαστεί, αφού είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, είχε ωστόσο την εξυπνάδα να ΜΗΝ ρωτήσει πόσο θα έπρεπε να πληρώνει πάγια το μήνα.😒

Ετσι οπως τα λες, με τοσο εξωφρενικα ποσα με βλεπω και εμενα να σωριαζομαι.. Μεχρι ο οτε να θυμηθει πως υπαρχουν και αλλες περιοχες εκτος της δυτικης αττικης και της αθηνας και να αρχισει να επεκτεινει το δικτυο και σε αλλες πολεις η επιδοτηση θα εχει τελειωσει προ πολλου. Να φανταστεις συμφωνα με τον χαρτη υπαρχουν περιοχες που ειχαν βαλει ινες απο το 2019, σε ελαχιστους δρομους βεβαια, και απο τοτε απολυτως τιποτα, λες και τους εχει ξεχασει.

Επεξ/σία από Xatzz

24 λεπτά πριν, Xatzz είπε

Ετσι οπως τα λες, με τοσο εξωφρενικα ποσα με βλεπω και εμενα να σωριαζομαι.. Μεχρι ο οτε να θυμηθει πως υπαρχουν και αλλες περιοχες εκτος της δυτικης αττικης και της αθηνας και να αρχισει να επεκτεινει το δικτυο και σε αλλες πολεις η επιδοτηση θα εχει τελειωσει προ πολλου. Να φανταστεις συμφωνα με τον χαρτη υπαρχουν περιοχες που ειχαν βαλει ινες απο το 2019, σε ελαχιστους δρομους βεβαια, και απο τοτε απολυτως τιποτα, λες και τους εχει ξεχασει.

Μην απελπίζεσαι, φίλε μου. Οι παλιοί κάτι ήξεραν που ΠΑΝΤΑ σ' αυτές τις περιπτώσεις έλεγαν: "Έχει ο Θεός!"😉 Είμαι πια 52 χρονών άνθρωπος (ημι-αιωνόβιος δηλαδή😁) και το έχω δει ΠΟΛΛΕΣ φορές να γίνεται πράξη. Να έρχεται δηλαδή η λύση όταν ΔΕΝ την περιμένεις, με τρόπο που ΔΕΝ περιμένεις και από εκεί που ΔΕΝ περιμένεις!

• Moderators
11 ώρες πριν, Xatzz είπε

Η εγκατάσταση χρεώνοταν 50 ευρώ, το voucher τότε καλυπτε 48 από αυτά οπότε κόστος εγκατάστασης έβγαινε 2 ευρώ

Από γνωστούς σε Θεσσαλονίκη σε nova, και cosmote ξέρω τώρα πλήρωσαν 50 ευρώ για τέλος εγκατάστασης

6 hours ago, Inuyasha said:

Η εγκατάσταση χρεώνοταν 50 ευρώ, το voucher τότε καλυπτε 48 από αυτά οπότε κόστος εγκατάστασης έβγαινε 2 ευρώ

Από γνωστούς σε Θεσσαλονίκη σε nova, και cosmote ξέρω τώρα πλήρωσαν 50 ευρώ για τέλος εγκατάστασης

Μπήκα να δω έτσι για πλάκα σε μία εταρεία (Vodafone) και βλέπω ότι όντως ενώ σε άλλα πακέτα λέει δωρεάν εγκατάσταση, στα FTTH (full fiber) δεν λέει τίποτα.

image.png.53692722e33e4c56afedaec0ff43cb4d.png

Το ερώτημα είναι γιατί συμβαίνει αυτό:

1) Νέα πολιτική των εταιρειών, αφού πλέον έχει καιρό στην αγορά και δεν θεωρείται πιλοτικό;

2) Ετοιμάζονται για τα νέα κουπόνια και το κάνουν σιγά σιγά από τώρα (χρέωση εγκατάστασης, αύξηση παγίων σιγά σιγά) για να πάρουν από την επιδότηση αργότερα;

3) Το βάζουν για να σε παίρνουν τηλεφωνικά και να στο πουλάνε ώς "μοναδική προσφορά" η δωρεάν εγκατάσταση;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...