Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, -WISE- είπε

Μένω σε περιοχή με ftth υποδομή Vodafone αλλά έχω Cosmote.

Επειδή σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να μετακομίσω, είδα στο site της Cosmote ότι στην συγκεκριμένη διεύθυνση του νέου σπιτιού δίνει διαθεσιμότητα fiber. Άραγε πόσο χρόνο περίπου παίρνει να γίνει η εγκατάσταση στην πολυκατοικία αν δεν υπάρχει;

Χρειάζεται εγώ να κάνω κάτι άλλο με τους υπόλοιπους ένοικους ή απλά κάνω αίτηση μεταφοράς γραμμής και περιμένω;

Μέχρι να γίνει η όλη συνδεσμολογία με γυρνάνε σε VDSL;

Πολλές οι ερωτήσεις, αγαπητέ φίλε. Για πάμε να τις δούμε μια μια:

α) Αν στο καινούριο σου σπίτι δίνει η Cosmote διαθεσιμότητα FTTH, τότε είναι αρκετά απλό να την ζητήσεις και να την πάρεις. Γιατί όμως δεν ρωτάς τους ανθρώπους που μένουν ήδη εκεί; Μήπως την έχουν ήδη ζητήσει και έχουν γίνει οι απαραίτητες εγκαταστάσεις στο κτίριο, οπότε συζητάμε τσάμπα και βερεσέ; Πάντως να έχεις καλά μέσα στο μυαλό ότι αρκεί η συγκατάθεση ενός και μόνο ιδιοκτήτη για να γίνει πραγματικότητα. Αν δηλαδή συμφωνεί πχ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που θα μείνεις, η δουλειά μπορεί να προχωρήσει. (Παρένθεση: για να ΜΗΝ μπει FTTH σε ένα κτίριο πρέπει να συμφωνήσουν και να το υπογράψουν ΟΛΟΙ οι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ του κτιρίου)

β) Όσο για το πόσο χρόνο θα πάρει, είπαμε: Ρώτα πρώτα και, ΑΝ δεν έχει γίνει ήδη εγκατάσταση, ο μ.ο. είναι γύρω στις 2 εβδομάδες με ένα μήνα, με πολλές φυσικά αποκλίσεις και προς τα πάνω και προς τα κάτω.

γ) Μέχρι να γίνει η συνδεσμολογία, ΑΝ δεν υπάρχει ήδη VDSL, τότε... κάνε την αίτηση από τη στιγμή που θα υπογράψεις τα συμβόλαια, για να αρχίσει να τρέχει η δουλειά.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, georgeole είπε

Επειδή σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να μετακομίσω, είδα στο site της Cosmote ότι στην συγκεκριμένη διεύθυνση του νέου σπιτιού δίνει διαθεσιμότητα fiber. Άραγε πόσο χρόνο περίπου παίρνει να γίνει η εγκατάσταση στην πολυκατοικία αν δεν υπάρχει;

1 ώρα πριν, georgeole είπε

Πάντως να έχεις καλά μέσα στο μυαλό ότι αρκεί η συγκατάθεση ενός και μόνο ιδιοκτήτη για να γίνει πραγματικότητα

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ιδιοκτητης

5 ώρες πριν, -WISE- είπε

Επειδή σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να μετακομίσω,

• Like 1

18 λεπτά πριν, filipprin είπε

Πάντως να έχεις καλά μέσα στο μυαλό ότι αρκεί η συγκατάθεση ενός και μόνο ιδιοκτήτη για να γίνει πραγματικότητα

Μα, το ξεκαθαρίζω ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ: "Αν δηλαδή συμφωνεί πχ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που θα μείνεις, η δουλειά μπορεί να προχωρήσει."

20 λεπτά πριν, filipprin είπε

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ιδιοκτητης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, georgeole είπε

Μα, το ξεκαθαρίζω ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ: "Αν δηλαδή συμφωνεί πχ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που θα μείνεις, η δουλειά μπορεί να προχωρήσει."

Και εγω το τονίζω για να μην εχουμε παρεξηγήσεις.Διότι εγκατάσταση μεσα στο σπιτι σημαίνει παρεμβάσεις.

Αν ειναι ενοικιαστής δεν εχει το δικαιωμα να υπογράψει

Επεξ/σία από filipprin

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, 

Στο σπίτι που νοικιάζουμε έχουμε αυτή τη στιγμή 30αρα vodafone που δεν είναι ούτε καν vοip (έγινε η αναβάθμιση από 24αρα πριν 6 μήνες που δεν υπήρχε διαθεσιμότητα για ftth). Επειδή είχαμε χαμηλές ταχύτητες και παράσιτα στη γραμμή ήρθε τεχνικός από τη vodafone και μας είπε ότι πλέον υπάρχει διαθεσιμότητα για ftth επειδή το ακριβώς δίπλα διαμέρισμα έχει κάνει εγκατάσταση ftth και έχουν περαστεί στην πολυκατοικία ήδη τα απαιτούμενα, οπότε απλώς μόνο θα πάρουμε.

Έχω τις εξής απορίες:

1. Επειδή όπως έγραψα το σπίτι το νοικιάζουμε, θα ήθελα να ρωτήσω, εφόσον υπάρχει ήδη η εγκατάσταση στην πολυκατοικία για ftth αν θα έχω κάποιο πρόβλημα (στις αιτήσεις κλπ) λόγω του ότι δεν είμαι ιδιοκτήτης. Επίσης, η παλιά συνδεσμολογία παραμένει λειτουργική; Αν πχ εγώ αύριο φύγω και το σπίτι το νοικιάσει κάποιος άλλος που δεν θέλει ftth αλλά χαλκό θα μπορεί να παίξει όπως παλιά;

2. Αυτή τη στιγμή έχω το fritzbox 7590, το οποίο δεν έχει θύρα οπτικής, συνεπώς θα πρέπει να έρχεται η οπτική στο ONT στο σπίτι μέσα και από εκεί να φεύγει στο router του παρόχου wan ethernet για να συνδέσω τηλέφωνα, συσκεύες κλπ. Σωστά; Άρα το fritzbox πάει περίπατο, γιατί δεν έχει νόημα να βάλω ακόμα μια συσκευή πάνω στου παρόχου το router, 3 συσκευές στη σειρά, έτσι δεν είναι;

3. Αν βρω κωδικούς για voip μπορώ να βάλω κατευθείαν το fritzbox πάνω στο ONT;

Επεξ/σία από kaktos77

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Καλησπέρα παιδιά, 

Στο σπίτι που νοικιάζουμε έχουμε αυτή τη στιγμή 30αρα vodafone που δεν είναι ούτε καν vοip (έγινε η αναβάθμιση από 24αρα πριν 6 μήνες που δεν υπήρχε διαθεσιμότητα για ftth). Επειδή είχαμε χαμηλές ταχύτητες και παράσιτα στη γραμμή ήρθε τεχνικός από τη vodafone και μας είπε ότι πλέον υπάρχει διαθεσιμότητα για ftth επειδή το ακριβώς δίπλα διαμέρισμα έχει κάνει εγκατάσταση ftth και έχουν περαστεί στην πολυκατοικία ήδη τα απαιτούμενα, οπότε απλώς μόνο θα πάρουμε.

Έχω τις εξής απορίες:

1. Επειδή όπως έγραψα το σπίτι το νοικιάζουμε, θα ήθελα να ρωτήσω, εφόσον υπάρχει ήδη η εγκατάσταση στην πολυκατοικία για ftth αν θα έχω κάποιο πρόβλημα (στις αιτήσεις κλπ) λόγω του ότι δεν είμαι ιδιοκτήτης. Επίσης, η παλιά συνδεσμολογία παραμένει λειτουργική; Αν πχ εγώ αύριο φύγω και το σπίτι το νοικιάσει κάποιος άλλος που δεν θέλει ftth αλλά χαλκό θα μπορεί να παίξει όπως παλιά;

2. Αυτή τη στιγμή έχω το fritzbox 7590, το οποίο δεν έχει θύρα οπτικής, συνεπώς θα πρέπει να έρχεται η οπτική στο ONT στο σπίτι μέσα και από εκεί να φεύγει στο router του παρόχου wan ethernet για να συνδέσω τηλέφωνα, συσκεύες κλπ. Σωστά; Άρα το fritzbox πάει περίπατο, γιατί δεν έχει νόημα να βάλω ακόμα μια συσκευή πάνω στου παρόχου το router, 3 συσκευές στη σειρά, έτσι δεν είναι;

3. Αν βρω κωδικούς για voip μπορώ να βάλω κατευθείαν το fritzbox πάνω στο ONT;

Κοίταξε, αγαπητέ φίλε, τα πράγματα είναι απλά, αρκεί να τα πάρουμε με τη σειρά: Καταρχήν ΠΟΙΟΣ έσκαψε στην περιοχή για το FTTH (μπορείς να το δεις και από την καμπίνα); Κατά κανόνα, αυτόν προτιμάμε να μας φέρει και την οπτική ίνα στο διαμέρισμα. Αν είναι δύο (αυτός που έχει τη γραμμή και ο πάροχος που θα επιλέξεις) αυτό συνήθως μπερδεύει την κατάσταση σε περίπτωση στραβής. Αντίθετα, αν είναι μια η εταιρεία, ξέρεις πού να στραφείς και να αποδώσεις τις (όποιες) ευθύνες. Να δούμε όμως τις απορίες σου με τη σειρά:

1. Εφόσον έχουν (όπως λες) ήδη γίνει η οριζόντια και η κάθετη εγκατάσταση, τότε το μόνο που μένει είναι να ζητήσεις την άδεια του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. Παρόλο που είναι "πλούτος" για το διαμέρισμα η οπτική ίνα και κανονικά θα έπρεπε να μπορείς να τη βάλεις χωρίς να ρωτήσεις, είσαι υποχρεωμένος να πάρεις την άδειά του, αφού... δικό του είναι το σπίτι. Όσο για την περίπτωση να θέλει κάποιος να επιστρέψει στον χαλκό του vdsl, στη ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ δεν ισχύει για δύο λόγους: α) Ποιος θα ήθελε και γιατί να κάνει τέτοιου είδους υποβάθμιση; και β) ακόμα και να βρεθεί κάποιος που θα θέλει, ο χαλκός οδεύει (αργά βέβαια, δε λέω) προς κατάργηση και θα δυσκολευτεί ακόμα και με τους πάροχους να το πετύχει.

2. Το θέμα του ρούτερ είναι όντως κεφαλαιώδες: Έχεις στην κατοχή σου το εξαιρετικό 7590. Είμαι της άποψης πως πρέπει να χαίρεσαι που ΔΕΝ έχει gpon (να συνδέεται δηλ. απευθείας στην οπτική ίνα). Όταν, αντί για συνδυασμό ΟΝΤ και ρούτερ,  έχεις από την εταιρεία μια συσκευή All-In-One, είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΣ από αυτήν. Όταν το ΟΝΤ και το ρούτερ είναι ξεχωριστά, τότε, αν η στραβή κάτσει σε κάποιο από τα υποσυστήματα του ρούτερ, καρφώνεις άλλο ρούτερ επάνω και κάνεις τη δουλειά σου. Όταν όμως έχεις συσκευή All-In-One, τι άλλο μπορείς να κάνεις, εκτός από υπομονή, ώσπου να σου στείλει ο πάροχος άλλο ρούτερ;

Το 7590 λοιπόν είναι ένα ρούτερ που έχεις επενδύσει σ' αυτό και ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ (κι εγώ έχω επενδύσει στο μικρότερο αδελφάκι του, το Fritz 7530 AX). Συνεπώς, αν έχεις σκοπό να πας στη Vodafone, ρώτησέ τους αν το υποστηρίζουν. Η Cosmote πάντως σίγουρα το υποστηρίζει. Προς Θεού, δεν προσπαθώ να σε σπρώξω προς την Cosmote, απλώς πληροφορίες παραθέτω. Άλλωστε, είπαμε: Ρωτάς ποιος έχει την καμπίνα και πράττεις αναλόγως. Η Cosmote, τέλος, μέχρι ΚΑΙ στην 500άρα ταχύτητα παρέχει τον συνδυασμό ΟΝΤ και ρούτερ. Στη 1000άρα δίνει το gpon Fritz! 5530 μαζί με ένα Fritz repeater.

3. Η επιτυχία της χρήσης και εγκατάστασης των κωδικών Voip εξαρτώνται άμεσα από την εταιρεία που θα επιλέξεις: Αν πας στη Vodafone, εκεί προφανώς θα τους χρειαστείς τους κωδικούς, με πιθανότητες επιτυχίας πάνω από 99% (όχι 100% - πάνω από 99%). Αν πας στην Cosmote, εκεί δεν έχεις θέματα. Όσο για τη NOVA, εκεί τα  πράγματα γίνονται ΕΚΘΕΤΙΚΑ πιο δύσκολα.

Ελπίζω να μη σε ζάλισα.

Επεξ/σία από georgeole
  • Thanks 1

3 λεπτά πριν, georgeole είπε

Κοίταξε, αγαπητέ φίλε, τα πράγματα είναι απλά, αρκεί να τα πάρουμε με τη σειρά: Καταρχήν ΠΟΙΟΣ έσκαψε στην περιοχή για το FTTH (μπορείς να το δεις και από την καμπίνα); Κατά κανόνα, αυτόν προτιμάμε να μας φέρει και την οπτική ίνα στο διαμέρισμα. Αν είναι δύο (αυτός που έχει τη γραμμή και ο πάροχος που θα επιλέξεις) αυτό συνήθως μπερδεύει την κατάσταση σε περίπτωση στραβής. Αντίθετα, αν είναι μια η εταιρεία, ξέρεις πού να στραφείς και να αποδώσεις τις (όποιες) ευθύνες. Να δούμε όμως τις απορίες σου με τη σειρά:

1. Εφόσον έχουν (όπως λες) ήδη γίνει η οριζόντια και η κάθετη εγκατάσταση, τότε το μόνο που μένει είναι να ζητήσεις την άδεια του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. Παρόλο που είναι "πλούτος" για το διαμέρισμα η οπτική ίνα και κανονικά θα έπρεπε να μπορείς να τη βάλεις χωρίς να ρωτήσεις, είσαι υποχρεωμένος να πάρεις την άδειά του, αφού... δικό του είναι το σπίτι. Όσο για την περίπτωση να θέλει κάποιος να επιστρέψει στον χαλκό του vdsl, στη ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ δεν ισχύει για δύο λόγους: α) Ποιος θα ήθελε και γιατί να κάνει τέτοιου είδους υποβάθμιση; και β) ακόμα και να βρεθεί κάποιος που θα θέλει, ο χαλκός οδεύει (αργά βέβαια, δε λέω) προς κατάργηση και θα δυσκολευτεί ακόμα και με τους πάροχους να το πετύχει.

2. Το θέμα του ρούτερ είναι όντως κεφαλαιώδες: Έχεις στην κατοχή σου το εξαιρετικό 7590. Είμαι της άποψης πως πρέπει να χαίρεσαι που ΔΕΝ έχει gpon (να συνδέεται δηλ. απευθείας στην οπτική ίνα). Όταν, αντί για συνδυασμό ΟΝΤ και ρούτερ,  έχεις από την εταιρεία μια συσκευή All-In-One, είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΣ από αυτήν. Όταν το ΟΝΤ και το ρούτερ είναι ξεχωριστά, τότε, αν η στραβή κάτσει σε κάποιο από τα υποσυστήματα του ρούτερ, καρφώνεις άλλο ρούτερ επάνω και κάνεις τη δουλειά σου. Όταν έχεις συσκευή All-In-One, τι άλλο μπορείς να κάνεις, εκτός από υπομονή, ώσπου να σου στείλει ο πάροχος άλλο ρούτερ;

Το 7590 λοιπόν είναι ένα ρούτερ που έχεις επενδύσει σ' αυτό και ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ (κι εγώ έχω επενδύσει στο μικρότερο αδελφάκι του, το Fritz 7530 AX). Συνεπώς, αν έχεις σκοπό να πας στη Vodafone, ρώτησέ τους αν το υποστηρίζουν. Η Cosmote πάντως σίγουρα το υποστηρίζει. Προς Θεού, δεν προσπαθώ να σε σπρώξω προς την Cosmote, απλώς πληροφορίες παραθέτω. Άλλωστε, είπαμε: Ρωτάς ποιος έχει την καμπίνα και πράττεις αναλόγως. Η Cosmote, τέλος, μέχρι ΚΑΙ την 500άρα ταχύτητα παρέχει τον συνδυασμό ΟΝΤ και ρούτερ. Στη 1000άρα δίνει το gpon Fritz! 5530 μαζί με ένα Fritz repeater.

3. Η επιτυχία της χρήσης και εγκατάστασης των κωδικών Voip εξαρτώνται άμεσα από την εταιρεία που θα επιλέξεις: Αν πας στη Vodafone, εκεί προφανώς θα τους χρειαστείς τους κωδικούς, με πιθανότητες επιτυχίας πάνω από 99% (όχι 100% - πάνω από 99%). Αν πας στην Cosmote, εκεί δεν έχεις θέματα. Όσο για τη NOVA, εκεί τα  πράγματα γίνονται ΕΚΘΕΤΙΚΑ πιο δύσκολα.

Ελπίζω να μη σε ζάλισα.

Καλησπέρα και πάλι!

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις λεπτομερέστατες απαντήσεις σου!

Τα έργα και η καμπίνα που υπάρχει ανήκουν στον ΟΤΕ, είμαι στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και γενικώς οι μόνες καινούργιες καμπίνες που βλέπω είναι του ΟΤΕ.

1. Με την ιδιοκτήτρια δεν θα υπάρξει κατά πάσα πιθανότητα πρόβλημα, απλώς προφανώς και θέλω να αποφύγω τη διαδικασία να κάνει εκείνη αιτήσεις κλπ. Συμφωνώ μαζί σου ότι θα έπρεπε να μην χρειάζεται η άδεια, γιατί πχ και air condition που βάζεις και τρυπάς την κατοικία δεν ρωτάς (για να προλάβω τυχόν αναφορά, συνήθως το γράφουν στα συμβόλαια ότι μπορείς να βάλεις μονάδα ή όχι, στο δικό μου το γράφει), οπότε δεν βλέπω ουσιαστική διαφορά. 

2,3. Η vodafone ανοικτά δεν το υποστηρίζει παρόλα αυτά μετά κόπο θα καταφέρω να πάρω τους κωδικούς. Οπότε πρακτικά δεν θα έχω πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kaktos77 είπε

Καλησπέρα και πάλι!

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις λεπτομερέστατες απαντήσεις σου!

Τα έργα και η καμπίνα που υπάρχει ανήκουν στον ΟΤΕ, είμαι στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και γενικώς οι μόνες καινούργιες καμπίνες που βλέπω είναι του ΟΤΕ.

1. Με την ιδιοκτήτρια δεν θα υπάρξει κατά πάσα πιθανότητα πρόβλημα, απλώς προφανώς και θέλω να αποφύγω τη διαδικασία να κάνει εκείνη αιτήσεις κλπ. Συμφωνώ μαζί σου ότι θα έπρεπε να μην χρειάζεται η άδεια, γιατί πχ και air condition που βάζεις και τρυπάς την κατοικία δεν ρωτάς (για να προλάβω τυχόν αναφορά, συνήθως το γράφουν στα συμβόλαια ότι μπορείς να βάλεις μονάδα ή όχι, στο δικό μου το γράφει), οπότε δεν βλέπω ουσιαστική διαφορά. 

2,3. Η vodafone ανοικτά δεν το υποστηρίζει παρόλα αυτά μετά κόπο θα καταφέρω να πάρω τους κωδικούς. Οπότε πρακτικά δεν θα έχω πρόβλημα.

ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ωραία! Αφού λοιπόν α) η περιοχή σου είναι της Cosmote, β) οι τιμές Cosmote και Vodafone δεν έχουν αξιοσημείωτη διαφορά και γ) η Cosmote υποστηρίζει χωρίς θέματα το 7590, τότε... στη θέση σου θα πήγαινα Cosmote δαγκωτό!😉

ΥΓ Αν εσύ επιλέξεις κάτι άλλο, κανένα θέμα. Δεν έχω ποσοστά από καμία εταιρεία. Απλώς κάνω τη σκέψη: "Αν ήμουν στη θέση του, με τα δεδομένα που γνωρίζω, τι απόφαση θα έπαιρνα;"

Επεξ/σία από georgeole
  • Like 1

41 λεπτά πριν, georgeole είπε

ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ωραία! Αφού λοιπόν α) η περιοχή σου είναι της Cosmote, β) η τιμές Cosmote και Vodafone δεν έχουν αξιοσημείωτη διαφορά και γ) η Cosmote υποστηρίζει χωρίς θέματα το 7590, τότε... στη θέση σου θα πήγαινα Cosmote δαγκωτό!😉

ΥΓ Αν εσύ επιλέξεις κάτι άλλο, κανένα θέμα. Δεν έχω ποσοστά από καμία εταιρεία. Απλώς κάνω τη σκέψη: "Αν ήμουν στη θέση του, με τα δεδομένα που γνωρίζω, τι απόφαση θα έπαιρνα;"

Συμφωνώ 100% μαζί σου, το θέμα είναι ότι το συμβόλαιο που έχω στην Vodafone είναι διετές και το έκανα πριν εξάμηνο, οπότε αν φύγω θα πρέπει να πληρώσω ρήτρα ενώ αν μείνω θα θεωρηθεί αναβάθμιση η μετακίνηση σε ffth. Σε κάθε περίπτωση θα ρωτήσω και στις 2 εταιρίες να δω τι θα μου πουν. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά  

Την προηγούμενη Παρασκευή έκανα ανανέωση συμβολαίου στην nova από 100mbps σε 500 με ίδια τιμή 26 ευρώ το μήνα.

Έχει κανένα μήνα που πέρασαν οπτικές ίνες η nova μπροστά από το σπίτι μου. 

Είπαν θα βάλουν κουτάκι σε κάθε όροφο, έτσι γίνεται? 

Επίσης πως θα μπουν στην πολυκατοικία να περάσουν οπτική ίνα,δεν χρειάζεται άδεια? 

Το σπίτι το νοικιάζω. 

Ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από johnnyman

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, johnnyman είπε

Καλημέρα παιδιά  

Την προηγούμενη Παρασκευή έκανα ανανέωση συμβολαίου στην nova από 100mbps σε 500 με ίδια τιμή 26 ευρώ το μήνα.

Έχει κανένα μήνα που πέρασαν οπτικές ίνες η nova μπροστά από το σπίτι μου. 

Είπαν θα βάλουν κουτάκι σε κάθε όροφο, έτσι γίνεται? 

Επίσης πως θα μπουν στην πολυκατοικία να περάσουν οπτική ίνα,δεν χρειάζεται άδεια? 

Το σπίτι το νοικιάζω. 

Ευχαριστώ. 

Καλησπέρα, αγαπητέ φίλε. Όντως βάζουν κουτί σε κάθε όροφο και στη συνέχεια, από το κουτί του ορόφου πηγαίνει η οπτική ίνα στο/στα διαμέρισμα/τα του ορόφου που θα τη ζητήσει/ουν. Δεν καταλαβαίνω όμως: Η 100άρα που είχες μέχρι πρότινος ήταν vdsl, σωστά; Πώς υπέγραψες για 500άρα FTTH χωρίς να έχουν καν τοποθετηθεί τα floor boxes; Όσο για να μπει στην πολυκατοικία οπτική ίνα είναι απλό: Αρκεί να το θέλει ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ. Τόσο απλά.

Όσο για το δικό σου διαμέρισμα, το γράφω και παραπάνω: «Παρόλο που είναι "πλούτος" για το διαμέρισμα η οπτική ίνα και κανονικά θα έπρεπε να μπορείς να τη βάλεις χωρίς να ρωτήσεις, είσαι υποχρεωμένος να πάρεις την άδειά του, αφού... δικό του είναι το σπίτι». Και αυτό έχει μια λογική: Εσύ μπορεί να θέλεις πχ να σου φέρουν την οπτική ίνα στο υπνοδωμάτιο γιατί εκεί θέλεις να έχεις το ρούτερ, ενώ ο ιδιοκτήτης θέλει πχ η ίνα να σταματά στο σαλόνι δίπλα στην εξώπορτα, γιατί εκεί προτιμά να είναι το ρούτερ. Ή το ανάποδο, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι, ΑΝ διαφωνήσουν, ο λόγος του ιδιοκτήτη υπερέχει του ενοικιαστή. Το καλύτερο λοιπόν είναι (ειδικά αν έχεις αγαστές σχέσεις) να συνεννοηθείς μαζί του και να λυθεί το θέμα γρήγορα και αθόρυβα.😉

Επεξ/σία από georgeole

13 λεπτά πριν, georgeole είπε

Καλησπέρα, αγαπητέ φίλε. Όντως βάζουν κουτί σε κάθε όροφο και στη συνέχεια, από το κουτί του ορόφου πηγαίνει η οπτική ίνα στο/στα διαμέρισμα/τα του ορόφου που θα τη ζητήσει/ουν. Δεν καταλαβαίνω όμως: Η 100άρα που είχες μέχρι πρότινος ήταν vdsl, σωστά; Πώς υπέγραψες για 500άρα FTTH χωρίς να έχουν καν τοποθετηθεί τα floor boxes; Όσο για να μπει στην πολυκατοικία οπτική ίνα είναι απλό: Αρκεί να το θέλει ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ. Τόσο απλά.

Όσο για το δικό σου διαμέρισμα, το γράφω και παραπάνω: «Παρόλο που είναι "πλούτος" για το διαμέρισμα η οπτική ίνα και κανονικά θα έπρεπε να μπορείς να τη βάλεις χωρίς να ρωτήσεις, είσαι υποχρεωμένος να πάρεις την άδειά του, αφού... δικό του είναι το σπίτι». Και αυτό έχει μια λογική: Εσύ μπορεί να θέλεις πχ να σου φέρουν την οπτική ίνα στο υπνοδωμάτιο γιατί εκεί θέλεις να έχεις το ρούτερ, ενώ ο ιδιοκτήτης θέλει πχ η ίνα να σταματά στο σαλόνι δίπλα στην εξώπορτα, γιατί εκεί προτιμά να είναι το ρούτερ. Ή το ανάποδο, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι ο λόγος του ιδιοκτήτη υπερέχει του ενοικιαστή. Το καλύτερο λοιπόν είναι (ειδικά αν έχεις αγαστές σχέσεις) να συνεννοηθείς μαζί του και να λυθεί το θέμα γρήγορα και αθόρυβα.😉

100vdsl είναι ναι.

Έκανα ανανέωση συμβολαίου μαζί με πωλητή που ήρθε στην οικοδομή. 

Δεν γίνεται έτσι? 

Μου είπε δωρεάν όλα δεν πληρώνω τπτ.

1 ώρα πριν, johnnyman είπε

100vdsl είναι ναι.

Έκανα ανανέωση συμβολαίου μαζί με πωλητή που ήρθε στην οικοδομή. 

Δεν γίνεται έτσι? 

Μου είπε δωρεάν όλα δεν πληρώνω τπτ.

Φυσικά είναι όλα δωρεάν, είναι επιδοτούμενα. Μη φοβάσαι φίλε μου, δεν βλέπω απολύτως τίποτα ύποπτο, απλώς παραξενεύτηκα.

• Like 1

Καλησπερα σε ολους,

Στην πολη μου (Κορινθος - Πελοποννησος) ο ΟΤΕ ειχε σκαψει τους δρομους στα μεσα του 2020 εως και τα τελη του, απο οσο θυμαμαι και διαθεσιμοτητα ειχε δοθει αρκετα γρηγορα. Απο τοτε, δεν εχουν σκαψει καποιον αλλον δρομο. Κοιταζοντας και τον χαρτη εδω, εχει καλυφθει ελαχιστο μερος της πολης, και στην ουσια μονο τετραγωνα που απεχουν το πολυ 500μ. απο το DSLAM. Γνωριζετε αν υπαρχει καμια περιπτωση να μην γινει περαιτερω επεκταση του δικτυου, μεχρι το 2027, που ειναι τα σχεδια του ΟΤΕ;

1 ώρα πριν, Xatzz είπε

Καλησπερα σε ολους,

Στην πολη μου (Κορινθος - Πελοποννησος) ο ΟΤΕ ειχε σκαψει τους δρομους στα μεσα του 2020 εως και τα τελη του, απο οσο θυμαμαι και διαθεσιμοτητα ειχε δοθει αρκετα γρηγορα. Απο τοτε, δεν εχουν σκαψει καποιον αλλον δρομο. Κοιταζοντας και τον χαρτη εδω, εχει καλυφθει ελαχιστο μερος της πολης, και στην ουσια μονο τετραγωνα που απεχουν το πολυ 500μ. απο το DSLAM. Γνωριζετε αν υπαρχει καμια περιπτωση να μην γινει περαιτερω επεκταση του δικτυου, μεχρι το 2027, που ειναι τα σχεδια του ΟΤΕ;

Όλοι από τον χάρτη που παρέθεσες κατατοπιζόμαστε, κι ας περιέχει ένα σωρό λάθη, ανακρίβειες κλπ κλπ. Είναι, με δυο λόγια, ένας ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ οδηγός.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...