Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε υφιστάμενη γραμμή 100mbps με το Fritz 7530 , εαν θελήσω αργότερα πχ να πάω σε 300άρα γραμμή FTTH θα πρέπει να πάω πχ στο Fritzbox 5530 ή κάνω δουλειά και με το 7530; Απότι έχω καταλάβει ο πάροχος σου φέρνει στο σπίτι μια συσκευή ΟΝΤ που έχει έξοδο σε ethernet οπότε από εκεί μπορώ να συνδέσω το 7530 ; Εαν ναι , ποιος ο λόγος να πάρει κάποιος το 5530 που έχει οπτική σύνδεση;

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tarantules είπε

Σε υφιστάμενη γραμμή 100mbps με το Fritz 7530 , εαν θελήσω αργότερα πχ να πάω σε 300άρα γραμμή FTTH θα πρέπει να πάω πχ στο Fritzbox 5530 ή κάνω δουλειά και με το 7530; Απότι έχω καταλάβει ο πάροχος σου φέρνει στο σπίτι μια συσκευή ΟΝΤ που έχει έξοδο σε ethernet οπότε από εκεί μπορώ να συνδέσω το 7530 ; Εαν ναι , ποιος ο λόγος να πάρει κάποιος το 5530 που έχει οπτική σύνδεση;

Αγαπητέ φίλε, το Fritz 7530 υποστηρίζει μέχρι 1Gbps, οπότε με ΟΝΤ σε καλύπτει χαλαρά. Όσο για το Fritzbox 5530, σε αυτό συνδέεται με Gpon κατευθείαν η οπτική ίνα. Αυτό το δίνει η Cosmote στο 1Gbps και φυσικά είναι All In One, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το 7530 μπορείς να το χρησιμοποιείς στην Cosmote σε ταχύτητες μέχρι 500Mbps και συνεργάζεται με το nokia ont, το οποίο μετατρέπει την οπτική ίνα σε αναλογικό σήμα και συνδέεται μέσω ethernet με το 7530. Στο 1Gbps δεν υπάρχει nokia ont, όλα τα κάνει το 5530. Κατά συνέπεια: α) στην πρώτη περίπτωση, αν πάει κάτι στραβά στο nokia, περιμένεις να το αντικαταστήσουν και, αν πάει κάτι στραβά με το ρούτερ ή έστω παρουσιάσει δυσλειτουργία, το αντικαθιστάς με εφεδρικό ρούτερ και β) αν στραβώσει κάτι με το 5530 (ή οποιοδήποτε All In One), τότε... το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι... υπομονή!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/6/2023 στις 10:55 ΠΜ, poulinos είπε

εφοσον η ινα φτασει μεσα στο χωρο που θες και απο την αλλη πλευρα ειναι μεχρι το floor box τοτε κανεις οτι θελεις. αρκει να εχεις περασει την σωστη ινα.single mode. για το ποσο λυγιζει η ινα μπορεις να δεις Εδω

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=fiber+optic+bend+radius

το αν θα ανοιγουν τα καναλια κτλ αφορα εσενα για το ποσο ευκολα θα φτιαχτει αν γινει κατι. ουτε θα αλλαξει κατι αν η ινα ειναι 50 μετρα αντι για 20 μετρα.

Έχεις δίκιο, εγώ μάλλον δεν ήμουν σαφής.
Ίνα στα χωνευτά εντός τοιχοποιίας κανάλια δε θα περάσω δική μου, τα κανάλια θα είναι άδεια.
Την ίνα από το floor box μέχρι την οπτική πρίζα και το ΟΝΤ θα την περάσουν τη δική τους μονοκόμματη το συνεργείο που θα έρθει όταν κάποια στιγμή γίνει η σύνδεση.

Εγώ αυτό που θα κάνω προεγκατάσταση είναι εξ ολοκλήρου χωνευτά κανάλια στον τοίχο,
στην όδευση της επιλογής μου, με το μερεμέτι και την άνεση-χρόνο που εγώ θα επιλέξω και θα ξοδέψω την τσέπη μου για να είναι το αποτέλεσμα όσο πιο προσεγμένο γίνεται στο χώρο μου,
μέχρι το τελικό σημείο που εγώ θέλω να φτάσει η όδευση για να τοποθετηθεί εκεί η οπτική πρίζα/ΟΝΤ.

Η προεγκατάσταση θα μείνει για να υπάρχει, κι όταν έρθει η ανάγκη για την εγκατάσταση οπτικής,
το συνεργείο δε θα σκάψει, δε θα εξετάσει, δε θα βάλει άλλα δικά του υλικά πλην της ίνας, θα είναι ήδη έτοιμα τα κανάλια,
αν τύχει να είναι και κάποια μέτρα ίνας επιπλέον από αυτά που θα έβαζαν, κανένα πρόβλημα να καλύψω τη διαφορά που άλλωστε είναι πάμφτηνη η ίνα (κι αν δεν είναι, πάλι θα προσφερθώ να καλύψω κάθε διαφορά).

Θα εξηγήσω εξ αρχής ποια είναι η προεγκατάσταση που θα έχω φροντίσει να εμπίπτει με το παραπάνω στις προδιαγραφές
κι εκείνοι λίγο αν θέλουν να είναι συνεργάσιμοι (αλλιώς θα πρέπει να καλέσω άλλους), το μόνο που θα κάνουν θα είναι να περάσουν την δική τους ίνα από το box μέχρι το ΟΝΤ.

Αυτό είναι το σκεπτικό, και νομίζω είναι το λιγότερο τίμιο.

Τώρα για την ελάχιστη επιτρεπόμενη κάμψη η Cosmote μιλάει για «20 x OD (20 Χ Εξωτερική Διάμετρο του καλωδίου)»
για την ακτίνα καμπυλότητας της όδευσης της οπτικής ίνας κάνει λόγο για « ≥15mm ».

Πώς μεταφράζεται όλο αυτό;
Και χρειάζεται να χωράνε και το μέγεθος των connectors ; 
Δεν ξέρω.

Εγώ στην πράξη είδα πως τα κανάλια που έβαλε μέχρι έξω από την πόρτα το συνεργείο που έκανε τη γενική εγκατάσταση
είναι χοντρικά κανάλια 25 x 15 mm .

Έχω καταλήξει πως ένα κανάλι 20 x 20 mm ή 25 x 25 mm θα είναι αρκετό για την οπτική ακόμα και στις γωνίες όπου θα χρειάζεται να λυγίζει 90 μοίρες σε καμπυλότητα πάντα.

Επεξ/σία από bicasa6184
Δημοσ.
On 11/06/2023 at 23:38, bicasa6184 said:

Έχεις δίκιο, εγώ μάλλον δεν ήμουν σαφής.
Ίνα στα χωνευτά εντός τοιχοποιίας κανάλια δε θα περάσω δική μου, τα κανάλια θα είναι άδεια.
Την ίνα από το floor box μέχρι την οπτική πρίζα και το ΟΝΤ θα την περάσουν τη δική τους μονοκόμματη το συνεργείο που θα έρθει όταν κάποια στιγμή γίνει η σύνδεση.

Εγώ αυτό που θα κάνω προεγκατάσταση είναι εξ ολοκλήρου χωνευτά κανάλια στον τοίχο,
στην όδευση της επιλογής μου, με το μερεμέτι και την άνεση-χρόνο που εγώ θα επιλέξω και θα ξοδέψω την τσέπη μου για να είναι το αποτέλεσμα όσο πιο προσεγμένο γίνεται στο χώρο μου,
μέχρι το τελικό σημείο που εγώ θέλω να φτάσει η όδευση για να τοποθετηθεί εκεί η οπτική πρίζα/ΟΝΤ.

Η προεγκατάσταση θα μείνει για να υπάρχει, κι όταν έρθει η ανάγκη για την εγκατάσταση οπτικής,
το συνεργείο δε θα σκάψει, δε θα εξετάσει, δε θα βάλει άλλα δικά του υλικά πλην της ίνας, θα είναι ήδη έτοιμα τα κανάλια,
αν τύχει να είναι και κάποια μέτρα ίνας επιπλέον από αυτά που θα έβαζαν, κανένα πρόβλημα να καλύψω τη διαφορά που άλλωστε είναι πάμφτηνη η ίνα (κι αν δεν είναι, πάλι θα προσφερθώ να καλύψω κάθε διαφορά).

Θα εξηγήσω εξ αρχής ποια είναι η προεγκατάσταση που θα έχω φροντίσει να εμπίπτει με το παραπάνω στις προδιαγραφές
κι εκείνοι λίγο αν θέλουν να είναι συνεργάσιμοι (αλλιώς θα πρέπει να καλέσω άλλους), το μόνο που θα κάνουν θα είναι να περάσουν την δική τους ίνα από το box μέχρι το ΟΝΤ.

Αυτό είναι το σκεπτικό, και νομίζω είναι το λιγότερο τίμιο.

Τώρα για την ελάχιστη επιτρεπόμενη κάμψη η Cosmote μιλάει για «20 x OD (20 Χ Εξωτερική Διάμετρο του καλωδίου)»
για την ακτίνα καμπυλότητας της όδευσης της οπτικής ίνας κάνει λόγο για « ≥15mm ».

Πώς μεταφράζεται όλο αυτό;
Και χρειάζεται να χωράνε και το μέγεθος των connectors ; 
Δεν ξέρω.

Εγώ στην πράξη είδα πως τα κανάλια που έβαλε μέχρι έξω από την πόρτα το συνεργείο που έκανε τη γενική εγκατάσταση
είναι χοντρικά κανάλια 25 x 15 mm .

Έχω καταλήξει πως ένα κανάλι 20 x 20 mm ή 25 x 25 mm θα είναι αρκετό για την οπτική ακόμα και στις γωνίες όπου θα χρειάζεται να λυγίζει 90 μοίρες σε καμπυλότητα πάντα.

συνηθως η ινα περναει χωρις connectors ακριβως για να μην γινει μεγαλη τρυπα στον τοιχο και οι Connectors ειτε ενωνονται με μηχανικο splice ειτε με Fushion. ναι το συνεργειο δεν εχει θεμα να περασει την ινα απο εκει που θα του υποδειξεις εσυ αρκει να μην τους εχεις κανει την ζωη ποδηλατο ή να μην κανει τον γυρω του κτιριου.

τωρα για να σου φυγει η απορια για την καμπυλοτητα σου εφτιαξα ενα video.στο κατω μερος βλεπεις ποσα dbm λαμβανω και αρχιζω να λυγιζω την ινα για να δεις που αρχιζω να χανω.μια εικονα 1000 λεξεις. η μαλλον ενα video 1000 λεξεις.

και οχι δεν κανω εγκαταστασεις ftth για οποιον το σκεφτει.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, poulinos είπε

τωρα για να σου φυγει η απορια για την καμπυλοτητα σου εφτιαξα ενα video.στο κατω μερος βλεπεις ποσα db λαμβανω και αρχιζω να λυγιζω την ινα για να δεις που αρχιζω να χανω.

Στην πράξη ξέρουμε αυτός ο "θόρυβος" πως μεταφράζεται/επηρεάζει;

Επεξ/σία από Tigkas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Tigkas said:

Στην πράξη ξέρουμε αυτός ο θόρυβος πως μεταφράζεται/επηρεάζει;

Δεν είναι θόρυβος, αλλά εξασθένηση του σήματος. Μέχρι ένα όριο (συνήθως -28 dBm) παίζει μια χαρά και δεν επηρεάζει καθόλου είτε είναι -10 είτε -20. Από αυτό το όριο και κάτω κόβεται η σύνδεση πρακτικά και στα περισσότερα ONT αναβοσβήνει κόκκινο Alarm.

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Like 1
Δημοσ.
22 minutes ago, Tigkas said:

Στην πράξη ξέρουμε αυτός ο "θόρυβος" πως μεταφράζεται/επηρεάζει;

Υπαρχουν καποια ορια.στο Ftth δεν τα ξερω αλλα θα σου βαλω αλλα ορια απο αλλο μηχανημα για να καταλαβεις τι παιζει.

οσο παμε προς το μηδεν ειναι πιο καλα.οσο παμε πιο αρνητικα ειναι χειροτερο. γενικως ειναι βλακεια να χασεις επειδη εχεις τσακισει αρκετα την ινα.

fiber.jpg

εδω βλεπεις και θερμοκρασιες του sfp και transmit και receive μεχρι και milliamperes στο sfp.

σου λεει ποιο ειναι το χαμηλο ή το υψηλο waning και ποιο το alarm. καθε sfp εχει αλλα ορια.

στο συγκεκριμενο παραδειγμα το -15 ειναι ηδη warning. οποτε εγω που την λυγισα τοσο και πηγα -12 αν θυμαμαι σωστα επαιζα προς το οριο του warning.

επαναλαμβανω οτι το συγκεκριμενο δεν ειναι απο Ftth.

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα να κάνω την ερώτηση
αν οι πολλές κυρτότητες-γωνίες στη διαδρομή της ίνας επηρεάζουν σωρευτικά τη μετάδοση του σήματος
ή
αν δεν την επηρεάζει ο αριθμός των γωνιών
και μόνη σημασία έχει το κατώφλι και το bottleneck του σήματος που θα δημιουργηθεί στη χειρότερη κάμψη της διαδρομής της ίνας;

Δημοσ.
24 minutes ago, bicasa6184 said:

Τώρα να κάνω την ερώτηση
αν οι πολλές κυρτότητες-γωνίες στη διαδρομή της ίνας επηρεάζουν σωρευτικά τη μετάδοση του σήματος
ή
αν δεν την επηρεάζει ο αριθμός των γωνιών
και μόνη σημασία έχει το κατώφλι και το bottleneck του σήματος που θα δημιουργηθεί στη χειρότερη κάμψη της διαδρομής της ίνας;

καθε τσακισμα προστιθεται.αν πχ εχεις -6 και σου κανω τσακιση και παει -8 και σου κανω αλλη μια τσακιση 2 dbm τοτε θα πας στο -10. δηλαδη αν εχεις 2 τσακισεις των 2dbm τοτε θα ειναι συνολο -4 απο το αρχικο σου σημα. και δεν εχει να κανει μονο με την γωνια αλλα και με αλλα πραγματα τα οποια δεν ειναι του παροντος και ουτε μπορει να κανει κατι ο χρηστης για αυτα. οταν ερθει ο τεχνικος συνηθως μετραει εξω και μετα μεσα για να δει οτι ειναι οκ.μεσα το βλεπεις συνηθως και απο το router που σου λεει τα ποσα παιζεις.

και εξω μπορεις να το δεις αν πας με το router εξω:P

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περνάνε στο δρόμο και στα γύρω τετράγωνα, οπτική ίνα. Στη δική μας πολυκατοικία, την έχουν αφήσει στο κράσπεδο, δίπλα στο πεζοδρόμιο, δηλαδή στο σημείο που ενώνεται δρόμος με πεζοδρόμιο.

Τι πρόκειται να ακολουθήσει, θα πρέπει να κάνει κάποιος αίτηση σε πάροχο για να έρθει αυτός και να την πάρει από αυτό το σημείο και να την εγκαταστήσει στην πολυκατοικία; Θα πρέπει να σπάσει πεζοδρόμιο και να περαστεί μέσα; 

Η εγκατάσταση, θα πρέπει να γίνει σε εμφανή σημεία, δηλαδή μπροστά στην πρόσοψη του κτιρίου; Μπορεί να ζητηθεί να μην γίνει κάτι τέτοιο;

Αντίστοιχα πως θα διανεμηθεί μετά, σε κάθε διαμέρισμα ή μόνο σε όποιον ζητήσει εγκατάσταση; Θα πρέπει να περάσει από το κλιμακοστάσιο, δηλαδή πάλι σε εμφανή σημεία;

Αυτά τα αναφέρω, διότι εκτός από αισθητική νομίζω έχουν να κάνουν και με την ασφάλεια της καλωδίωσης και κατεπέκταση των υπηρεσιών.

Αν λάβουμε δε υπόψη, ότι εξωτερικά έχουν ξηλώσει (κλέψει) τις σωληνώσεις φυσικού αερίου μερικοί οπαδοί της ΡΟΜΑ, νομίζω αντιλαμβάνεστε.

Εντωμεταξύ λίγο offtopic, αλλά έχουν βάλει κάτι τύπους, όλοι αλλοδαποί-χωρίς να το αναφέρω υποτιμητικά και ρατσιστικά-όμως αφού δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, πρέπει να είναι διαφόρων φυλών, προχθές τσακώθηκαν ακριβώς κάτω από πολυκατοικία κι ένας με το φτυάρι κινήθηκε εναντίον άλλου από το συνεργείο τους, αναρωτιέμαι αν παίζει να έχουν κάνει ζημιά στην οπτική ίνα αφού αν δει κανείς πως την έβαζαν κλπ θα καταλάβαινε ακόμη κι άσχετος όπως κι εγώ, ότι κάτι δεν πάει σωστά!

Πιστεύω ότι είναι εύλογες οι απορίες μου, αφού έχουν να κάνουν τόσο με την αξιοπιστία της εγκατάστασης που πρέπει να έχουμε, όσο και την ασφάλεια της. Για αυτό ρωτώ όσους έχουν εμπειρία πρότερη κι όσους γνωρίζουν, τι δικαιώματα έχουμε και τι μπορούμε να απαιτήσουμε, τουλάχιστον και κάποια καθοδήγηση που μπορούμε να απευθυνθούμε (μη μου πείτε στον πάροχο, αφού ως γνωστό αυτοί να τσεπώνουν το παραδάκι θέλουν κι εσύ να τρέχεις και να το φυσάς και να μη βγάζεις άκρη);

Επεξ/σία από gousias
Δημοσ.
4 minutes ago, gousias said:

Περνάνε στο δρόμο και στα γύρω τετράγωνα, οπτική ίνα. Στη δική μας πολυκατοικία, την έχουν αφήσει στο κράσπεδο, δίπλα στο πεζοδρόμιο, δηλαδή στο σημείο που ενώνεται δρόμος με πεζοδρόμιο.

Τι πρόκειται να ακολουθήσει, θα πρέπει να κάνει κάποιος αίτηση σε πάροχο για να έρθει αυτός και να την πάρει από αυτό το σημείο και να την εγκαταστήσει στην πολυκατοικία;

Η εγκατάσταση, θα πρέπει να γίνει σε εμφανή σημεία, δηλαδή μπροστά στην πρόσοψη του κτιρίου; Μπορεί να ζητηθεί να μην γίνει κάτι τέτοιο;

Αντίστοιχα πως θα διανεμηθεί μετά, σε κάθε διαμέρισμα ή μόνο σε όποιον ζητήσει εγκατάσταση; Θα πρέπει να περάσει από το κλιμακοστάσιο, δηλαδή πάλι σε εμφανή σημεία;

Αυτά τα αναφέρω, διότι εκτός από αισθητική νομίζω έχουν να κάνουν και με την ασφάλεια της καλωδίωσης και κατεπέκταση των υπηρεσιών.

Αν λάβουμε δε υπόψη, ότι εξωτερικά έχουν ξηλώσει (κλέψει) τις σωληνώσεις φυσικού αερίου μερικοί οπαδοί της ΡΟΜΑ, νομίζω αντιλαμβάνεστε.

Εντωμεταξύ λίγο offtopic, αλλά έχουν βάλει κάτι τύπους, όλοι αλλοδαποί-χωρίς να το αναφέρω υποτιμητικά και ρατσιστικά-όμως αφού δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, πρέπει να είναι διαφόρων φυλών, προχθές τσακώθηκαν ακριβώς κάτω από πολυκατοικία κι ένας με το φτυάρι κινήθηκε εναντίον άλλου από το συνεργείο τους, αναρωτιέμαι αν παίζει να έχουν κάνει ζημιά στην οπτική ίνα αφού αν δει κανείς πως την έβαζαν κλπ θα καταλάβαινε ακόμη κι άσχετος όπως κι εγώ, ότι κάτι δεν πάει σωστά!

παμε ενα ενα.φαση ενα. οπτικη ινα μεχρι εξω απο το σπιτι απο τον παροχο που εχει το kv.

φαση δυο.οπτικη ινα απο εξω μεχρι μεσα .σε καθε οροφο μπαινει Floor box πανω στον τοιχο ασχετα αν εχει ζητησει ενας ή δεκα να μπει ftth. πρεπει να εχει συμφωνησει ο διαχειριστης.το απο που θα περαστει θα το μιλησει καποιος με το συνεργειο αρκει να γινεται. μην ζητησει πχ ο αλλος οτι να σκαψουν τοιχο για να μην φαινεται διοτι δεν θα γινει ποτε. φαση τριτη.και η φαση δυο οπως και η ενα απο τον παροχο που εχει το Kv.φαση 3.ερχεται ο παροχος που θες και φερνει την ινα μεχρι μεσα στο σπιτι και βαζει τον εξοπλισμο. αν εχει παθει κατι η ινα που γενικως το υπογειο κομματι εχει πολυ καλη προστασια θα το μαθετε οταν ερθει ο τεχνικος για να συνδεσει μεχρι μεσα.δεν ειναι κατι που δεν φτιαχνεται βεβαια. επισης μια διευκρινηση. στο δρομο που βλεπει καποιος να ριχνουν εναν πορτοκαλι πλαστικο σωληνα δεν ειναι η ιδια η ινα. ειναι ας το πουμε ο σωληνας που εχει μεσα πολυσωλήνια και μετα γίνεται η εμφυσηση της οπτικης ινας.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

παμε ενα ενα.φαση ενα. οπτικη ινα μεχρι εξω απο το σπιτι απο τον παροχο που εχει το kv.

φαση δυο.οπτικη ινα απο εξω μεχρι μεσα .σε καθε οροφο μπαινει Floor box πανω στον τοιχο ασχετα αν εχει ζητησει ενας ή δεκα να μπει ftth. πρεπει να εχει συμφωνησει ο διαχειριστης.το απο που θα περαστει θα το μιλησει καποιος με το συνεργειο αρκει να γινεται. μην ζητησει πχ ο αλλος οτι να σκαψουν τοιχο για να μην φαινεται διοτι δεν θα γινει ποτε. φαση τριτη.και η φαση δυο οπως και η ενα απο τον παροχο που εχει το Kv.φαση 3.ερχεται ο παροχος που θες και φερνει την ινα μεχρι μεσα στο σπιτι και βαζει τον εξοπλισμο. αν εχει παθει κατι η ινα που γενικως το υπογειο κομματι εχει πολυ καλη προστασια θα το μαθετε οταν ερθει ο τεχνικος για να συνδεσει μεχρι μεσα.δεν ειναι κατι που δεν φτιαχνεται βεβαια. επισης μια διευκρινηση. στο δρομο που βλεπει καποιος να ριχνουν εναν πορτοκαλι πλαστικο σωληνα δεν ειναι η ιδια η ινα. ειναι ας το πουμε ο σωληνας που εχει μεσα πολυσωλήνια και μετα γίνεται η εμφυσηση της οπτικης ινας.

Φάση 1 - Συγνώμη, δεν καταλάβα, το KV, τι εννοείς; Σε αυτή τη φάση εν νοείς ότι ένας πάροχος έχει αναλάβει αυτή την εγκατάσταση στο δρόμο; Άρα τυχόν επιλογή άλλου παρόχου, δεν θα προσφέρει υπηρεσίες οπτικής ίνας;

Φάση 2 - Εδώ διαχειριστής είναι μία εταιρεία, ωστόσο τον λόγο σε πολλά αν όχι σε όλα από ότι έχω καταλάβει κάνουν κάποιοι συγκεκριμένα στην πολυκατοικία, είναι σαν σέκτα (εγώ εξαιρούμαι δυστυχώς, ήμουν τελευταίος που μπήκε στο κτίριο). Άρα αυτοί θα μπορούσαν να κανονίσουν από μόνοι τους μαζί με εταιρεία διαχείρισης και τυχόν πάροχο; Τουλάχιστον να γνωρίζω πως δικαιούμαι να κινηθώ;

Φάση 3 - Ναι νομίζω είχα δει ένα κόκκινο (τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε) εύκαμπτο που το περνούσε μέσα στη γραμμή που είχαν σκάψει. Κάτι άλλο δεν είδα μετά, μόνο ότι πέρασαν άσφαλτο από πάνω κατά μήκος της γραμμής που είχαν σκάψει.

Άρα οι φάσεις που ανέφερες έχουν να κάνουν με διαφορετικούς τρόπους εγκατάστασης που επιλέγεται για την οπτική ίνα; Δεν είναι συνακόλουθη κίνηση όπου πρώτα γίνεται το πρώτο και μετά πάει το επόμενο κλπ;

Δημοσ.
5 minutes ago, gousias said:

Φάση 1 - Συγνώμη, δεν καταλάβα, το KV, τι εννοείς; Σε αυτή τη φάση εν νοείς ότι ένας πάροχος έχει αναλάβει αυτή την εγκατάσταση στο δρόμο; Άρα τυχόν επιλογή άλλου παρόχου, δεν θα προσφέρει υπηρεσίες οπτικής ίνας;

Φάση 2 - Εδώ διαχειριστής είναι μία εταιρεία, ωστόσο τον λόγο σε πολλά αν όχι σε όλα από ότι έχω καταλάβει κάνουν κάποιοι συγκεκριμένα στην πολυκατοικία, είναι σαν σέκτα (εγώ εξαιρούμαι δυστυχώς, ήμουν τελευταίος που μπήκε στο κτίριο). Άρα αυτοί θα μπορούσαν να κανονίσουν από μόνοι τους μαζί με εταιρεία διαχείρισης και τυχόν πάροχο; Τουλάχιστον να γνωρίζω πως δικαιούμαι να κινηθώ;

Φάση 3 - Ναι νομίζω είχα δει ένα κόκκινο (τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε) εύκαμπτο που το περνούσε μέσα στη γραμμή που είχαν σκάψει. Κάτι άλλο δεν είδα μετά, μόνο ότι πέρασαν άσφαλτο από πάνω κατά μήκος της γραμμής που είχαν σκάψει.

Άρα οι φάσεις που ανέφερες έχουν να κάνουν με διαφορετικούς τρόπους εγκατάστασης που επιλέγεται για την οπτική ίνα; Δεν είναι συνακόλουθη κίνηση όπου πρώτα γίνεται το πρώτο και μετά πάει το επόμενο κλπ;

σαν kv εννοω αυτος που εχει βαλει το Olt(dslam οπτικης ας το πουμε) και εχει αναλαβει την περιοχη.
θα στο πω πιο απλα με το vdsl. στην περιοχη που μενω ολα τα dslam για vdsl ειναι της cosmote.μπορεις να βαλεις οτι
παροχο θελεις εννοειται αλλα το μηχανημα ειναι της cosmote>το ιδιο και στο Ftth. την περιοχη σου μπορει να την εχει αναλαβει η Cosmote.το μηχανημα ειναι δικο της.οποιο παροχο και να βαλεις θα παρεις απο το μηχανημα της cosmote.

φαση β.αν ζητησει καποιος ftth θα γινει συνεννοηση απο καποιον/καποιους απο την πολυκατοικια( συνηθως διαχειριστη) με το συνεργειο που θα ερθει.ο παροχος που θα κανει την φαση β ειναι παλι ο παροχος που εκανε την φαση α.δεν σε επηρεαζει καπου αυτο.εσυ στην φαση γ θα βαλεις τον παροχο που θες.

η φαση α ειναι αυτο με το σωληνα στο δρομο.
η φαση γ που αναφερεις ειναι να περαστει η οπτικη ινα απο το floor box μεχρι μεσα στο σπιτι σου που θα γινει απο οποια εταιρεια διαλεξεις ΕΣΥ ως παροχο σου. μπορει πχ να ειναι η Nova.

η μια φαση ξεκιναει οταν τελειωσει η προηγουμενη.πρωτα ερχεται το καλωδιο εξω απο το σπιτι φαση α.αφου τελειωσει αυτο ενωνεται και παει μεχρι τα floor box (Φαση β) και αφου γινει αυτο ερχεται ο τεχνικος να την φερει μεσα,φαση γ.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Συγγνώμη, αν έχει απαντηθεί και πιο παλιά το ερώτημά μου, αλλά οι σελίδες είναι πολλές και ο χρόνος λίγος.

Έχουμε βάλει σχεδόν 2,5 χρόνια εξωτερική εγκατάσταση οπτικών ινών στην πρόσοψη του κτηρίου μου (μονοκατοικία). Και τώρα ήρθε ο καιρός για μια μικρή ανακαίνιση στην πρόσοψη. Μου πρότεινε ο εργολάβος να ξηλώσουμε τα παλιά καλώδια χαλκού, όπου είναι εξωτερικά στην πρόσοψη.

Ποια η γνώμη ή ακόμα καλύτερα η γνώση σας για αυτό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...