Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Thresh είπε

Άγνωστο ακόμα. Φήμες λένε ακόμα και για μετά το καλοκαίρι.

Ελπιζω τουλαχιστον μεχρι τοτε να βαλουν υποδομες ftth στην διευθυνση μου, γιατι αλλιως με βλεπω να κανω χαρακιρι

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα σας εχω NOVA FTTH 200 mbps και μενω ροδο κεντρο. το θεμα ειναι οτι το Ping ειναι στα 17 υπαρχει καποια ενεργεια που μπορω να κανω ωστε να το μειωσω οσο το δυνατον περισσοτερο γινεται?

Δημοσ.

Να ρωτήσω κι εγω για καινούρια πολυκατοικια...

Στον δρόμο όπου θα είναι το κτήριο κάνω έλεγχο διαθεσιμότητας στην cosmote και μου βγάζει 24mbps ☠️ 

Πρέπει να γίνει άλλη αίτηση για να έρθει η cosmote να περάσει καλώδια στην οδό και άλλη αίτηση μετα για να δώσει οπτική ίνα στο κτήριο?? 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Thresh είπε

Μπορούν να δώσουν και παραπάνω μέσω ΟΤΕ ή Vodafone αλλά δεν θέλουν.

Στο FTTH δεν αναλαμβάνει ο καθένας τις δικές του περιοχές όπως στο VDSL (FTTC), αν θέλει η Nova σκάβει και στις περιοχές που έχουν σκάψει οι άλλοι 2.

Εγω απορω γιατι θα πρεπει να περναει ο καθενας τις δικες του οπτικες ινες, σκαβωντας τσαμπα 2 και 3 φορες τους δρομους. Θα επρεπε να συνεννοηθουν να γινει ενα περασμα και να εχουν ολοι δικαιωμα χρησης. Αναρωτιεμαι αν στις αλλες χωρες γινεται αυτο το παραδοξο που γινεται εδω.

• Super Moderators
Δημοσ.
17 minutes ago, Rallystas said:

Εγω απορω γιατι θα πρεπει να περναει ο καθενας τις δικες του οπτικες ινες, σκαβωντας τσαμπα 2 και 3 φορες τους δρομους. Θα επρεπε να συνεννοηθουν να γινει ενα περασμα και να εχουν ολοι δικαιωμα χρησης. Αναρωτιεμαι αν στις αλλες χωρες γινεται αυτο το παραδοξο που γινεται εδω.

Γιατί κοστίζει αρκετά και θα πρέπει να πληρώνουν ενοίκιο χρήσης σε αυτό που τις τοποθέτησε το οποιο μακροχρόνια δεν συμφέρει.

Δημοσ.

Γνωριζετε αν γινεται να κανουμε αιτηση για να περασουν οπτικη ινα στην οδο;

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Xatzz είπε

Γνωριζετε αν γινεται να κανουμε αιτηση για να περασουν οπτικη ινα στην οδο;

Όπως σου είπαν και στο τσατ όχι. Είναι θέμα προγραμματισμού του παρόχου πότε θα σκάψει το δρόμο.

Δημοσ.
On 03/04/2023 at 17:46, margaritagr said:

Να ρωτήσω κι εγω για καινούρια πολυκατοικια...

Στον δρόμο όπου θα είναι το κτήριο κάνω έλεγχο διαθεσιμότητας στην cosmote και μου βγάζει 24mbps ☠️ 

Πρέπει να γίνει άλλη αίτηση για να έρθει η cosmote να περάσει καλώδια στην οδό και άλλη αίτηση μετα για να δώσει οπτική ίνα στο κτήριο?? 

δεν ζητας εσυ να περαστουν καλωδια στην οδο. ερχεται αυτος που εχει αναλαβει την περιοχη και ριχνει τα καλωδια μεχρι εξω απο καθε πολυκατοικια. εφοσον γινει αυτο μετα μετα θα βγει διαθεσιμοτητα.κανεις την εγκριση και  ο ιδιος παροχος θα ερθει και θα βαλει κουτια σε καθε οροφο κτλ.και αφου γινει αυτο θα ερθει ο παροχος που εχεις διαλεξει εσυ για να ριξει την ινα απο το κουτι στον οροφο σου  μεχρι μεσα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, 

Να ρωτήσω κάτι ,

Αυτές τις μέρες περνάνε οπτικές ίνες έξω από το σπίτι μου και γενικά στις οδούς στην γειτονιά μου. 

Κάθετες διακλάδωσεις έχουν γίνει δεξιά και αριστερά από το σπίτι μου. Κανονικά δεν πρέπει να γίνει και μπροστά από το δικό μου σπίτι ; 

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
16 hours ago, Nikos5450 said:

Καλησπέρα σας, 

Να ρωτήσω κάτι ,

Αυτές τις μέρες περνάνε οπτικές ίνες έξω από το σπίτι μου και γενικά στις οδούς στην γειτονιά μου. 

Κάθετες διακλάδωσεις έχουν γίνει δεξιά και αριστερά από το σπίτι μου. Κανονικά δεν πρέπει να γίνει και μπροστά από το δικό μου σπίτι ; 

Ευχαριστώ 

O μονος που μπορει να στο απαντησει αυτο ειναι ο εργολαβος που εχει αναλαβει την περιοχη σου. Αν τους πετυχεις να σκαβουν καμια μερα ρωτησε τους, ποτε δεν ξερεις!

Επισης δεν νομιζω αν εχει ηδη αναφερθει, αλλα ενα κολπο για να δειτε εαν προκειται να γινουν εργασιες για οπτικες ινες στην οδο σας ειναι να μπειτε στην διαυγεια και να ψαξετε για αναθεσεις εργων στην περιοχη σας, τα οποια αφορουν οπτικες ινες. Διαβαζοντας το pdf της αναθεσης του εργου παντα θα δειτε πως αναφερουν τις οδους τις οποιες θα σκαψουν.

Θα τα βρειτε με μια απλη αναζητηση για το δημο σας, συνηθως βρισκονται στο ειδος "ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ / ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ / ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ / ΜΕΛΕΤΩΝ" και στη θεματικη "ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ". Καποια keywords για αναζητηση ειναι "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ (ή ΕΠΕΚΤΑΣΗ) ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ, ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ, Ανάπτυξη δικτύου πρόσβασης νέας γενιάς (NGA)".

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω κάνει αίτηση για ftth στην cosmote. Μου στείλανε τον εξοπλισμό. Στον όροφο υπάρχει ήδη η εγκατάσταση και μένει να συνδεθεί το κουτί με το σπίτι μου. Θα επικοινωνήσουν αυτοί μαζί μου για ραντεβού ή πρέπει να καλέσω εγώ σε κάποιον αριθμό;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, robot01 είπε

Καλησπέρα. Έχω κάνει αίτηση για ftth στην cosmote. Μου στείλανε τον εξοπλισμό. Στον όροφο υπάρχει ήδη η εγκατάσταση και μένει να συνδεθεί το κουτί με το σπίτι μου. Θα επικοινωνήσουν αυτοί μαζί μου για ραντεβού ή πρέπει να καλέσω εγώ σε κάποιον αριθμό;

Θα επικοινωνήσουν αυτοί, πιθανότατα από ένα κινητό νούμερο. Λογικά αρκετά σύντομα

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, σε εγκατάσταση ftth στην οποία η τηλεφωνική συσκευή πλέον συνδέεται με το router,  όταν υπάρχουν πάνω από μια συσκευές στο σπίτι σε διάφορα δωμάτια (ενσύρματες συσκευες), τι γίνεται με αυτές τις συσκευές?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

11 ώρες πριν, Tigkas είπε

Τις βάζεις κανονικά στις πρίζες του σπιτιού.

Θα δουλεύει κανονικά η τηλεφωνική γραμμή (πριζα)? Θα θέλει κ φίλτρο ή όχι?

Επεξ/σία από ilias78

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...