Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Η Nova δεν δίνει (ακόμα) ταχύτητες άνω των 200Mbps, σε περιοχές που έχουν σκάψει οι Cosmote και Vodafone, ούτε καν ακριβότερα από τα 26 και 33 ευρώ που δίνει στις δικές της τα 500 και 1000Mbps αντίστοιχα.

Είναι δικιά της επιλογή αυτό, οι Cosmote και Vodafone δίνουν κανονικά μέχρι και 1000Mbps από τα δίκτυα των υπολοίπων.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

13 λεπτά πριν, Rallystas είπε

Δεν ξερω φιλε μου. Δε ρωτησα καν. Αλλα τι σημασια εχει αυτο αφου η Nova δεν εχει δικο της δικτυο μεσα στην πολυκατοικια και ποτε δε θα μπορεσει να βαλει. Αρα το ποιος εχει τις καμπινες στη γειτονια, δεν εχει και πολυ σημασια αφου για την πληρη εκμετελλευση της οπτικης ινας θα πρεπει να βαλω μονον ΟΤΕ. Γι' αυτο ο ΟΤΕ δεν τις ριχνει τις τιμες αφου ξερει οτι το 80% των κτιριων εχουν ή θα εχουν δικες του οπτικες ινες. Αρα ειναι μονοδρομος για τον καταναλωτη να τον επιλεξει αν θελει υψηλες ταχυτητες ανω των 200Mbps.

Για ποια περιοχή μιλάμε; 

Επίσης, έχει σημασία καθώς αν τις έχει τοποθετήσει κάποιος άλλος πάροχος πέρα της Nova, τότε λογικό να μη σας παρέχουν διαθεσιμότητα. Το θέμα είναι να δούμε και σε ποιον πάροχο ανήκει το δίκτυο σε κάτι κομμάτι.

16 λεπτά πριν, ulb είπε

Για ποια περιοχή μιλάμε; 

Επίσης, έχει σημασία καθώς αν τις έχει τοποθετήσει κάποιος άλλος πάροχος πέρα της Nova, τότε λογικό να μη σας παρέχουν διαθεσιμότητα. Το θέμα είναι να δούμε και σε ποιον πάροχο ανήκει το δίκτυο σε κάτι κομμάτι.

Μιλαμε για Πατησια. Κατα πασα πιθανοτητα θα εχει βαλει η Nova δικο της καφαο με οπτικη ινα. Αλλα δε μπαινει ομως μεσα στην πολυκατοικια το δικο της δικτυο. Θα επρεπε να εχουν γινει οι αναλογες συμφωνιες μεταξυ των παροχων για μεσα στα κτιρια. Δηλαδη οποιος προλαβει προλαβε παει η δουλεια;

1 ώρα πριν, Rallystas είπε

Ο πωλητης μου ειπε οτι στην καθε πολυκατοικια, μονος ενας παροχος κανει εγκατασταση οπτικης ινας. Στη δικη μου εχει βαλει ο ΟΤΕ. Αρα οι αλλοι παροχοι δε θα μπορουν να βαλουν δικο τους δικτυο. Τι καραγκιοζιλικια ειναι αυτα; Δε θα επρεπε να μπορουν να μπορουν να χρησιμοποιησουν ολοι οι παροχοι τις ιδιες γραμμες μεσα στο καθε κτιριο εστω; Ελλας το μεγαλειο σου...

Εμένα πάλι μου είπε αυτός του ΟΤΕ που εγκατέστησε τις οπτικές ίνες στο κτίριο ότι μπορούν κανονικά να χρησιμοποιήσουν και άλλοι πάροχοι τον εξοπλισμό που έβαλε ο ΟΤΕ.

1 ώρα πριν, Xatzz είπε

Εσυ φιλε με ποιον τροπο εκανες την αιτηση για την εγκατασταση της ινας στην πολυκατοικια;

δεν εκανα εγω. Με εσκαψαν απεξω και περασε ινες ο ΟΤΕ. Φιλος εδω στην πολυκατοικια που εχει ΟΤΕ, εκανε αιτηση για Fiber. Οποτε ετσι θα ερθουν.

6 λεπτά πριν, thomasG4 είπε

Εμένα πάλι μου είπε αυτός του ΟΤΕ που εγκατέστησε τις οπτικές ίνες στο κτίριο ότι μπορούν κανονικά να χρησιμοποιήσουν και άλλοι πάροχοι τον εξοπλισμό που έβαλε ο ΟΤΕ.

Τοτε μαλλον η Nova μ@λ@κιζετε. Εχει για φιγουρα τις προσφορες με τα 500Mbps στα 26€ και το 1Gbps στα 33€. Για κραχτη ξεκαθαρα.

7 λεπτά πριν, thomasG4 είπε

Και αυτο ειναι το λογικο. Αποκλειεται να καβαντζωνονται πολυκατοικιες. Οι ινες ειναι το ιδιο με το δυκτιο του χαλκου.

• Like 1

Ξαναμιλησα με τη Nova και μου τα εξηγησε καλυτερα ο τυπακος που μιλησα αυτη τη φορα. Δε φταιει λεει η εγκατασταση μεσα στο κτιριο που ειναι του ΟΤΕ. Φταιει οτι δεν εχουν δικο τους καφαο στην περιοχη με οπτικη ινα. Πανε μεσω του ΟΤΕ. Οποτε γι'αυτο υποστηριζουν μεχρι 200Mbps ταχυτητες. Ο αλλος μαλλον δεν ηξερε τι ελεγε.

Το κακο ομως ειναι οτι θελουν 33€/μηνα και δεν παιζει να τα δωσω.

ΟΤΕ το μεγαλειο σου. Εχει σχεδον μονοπωλειο τα καφαο και κανει οτι θελει. Βαραει οσο γουσταρει τις τιμες.

25 λεπτά πριν, Rallystas είπε

Ξαναμιλησα με τη Nova και μου τα εξηγησε καλυτερα ο τυπακος που μιλησα αυτη τη φορα. Δε φταιει λεει η εγκατασταση μεσα στο κτιριο που ειναι του ΟΤΕ. Φταιει οτι δεν εχουν δικο τους καφαο στην περιοχη με οπτικη ινα. Πανε μεσω του ΟΤΕ. Οποτε γι'αυτο υποστηριζουν μεχρι 200Mbps ταχυτητες. Ο αλλος μαλλον δεν ηξερε τι ελεγε.

ΟΤΕ το μεγαλειο σου. Εχει σχεδον μονοπωλειο τα καφαο και κανει οτι θελει. Βαραει οσο γουσταρει τις τιμες.

Εγω φιλε ειμαι σε ακομα χειροτερη κατασταση. Στον δρομο που ειναι το σπιτι μου δεν υπαρχει ακομη ftth, ενω ειμαστε εν τω μεταξυ διπλα στο καφαο (15 μετρα αποσταση). 50-100 μετρα πιο περα που ειναι κεντρο, σχεδον ολοι εχουν υποδομες. Ετσι λοιπον εχω μεινει με την cosmote με 100αρα στα 36 ευρω, που ειναι μακραν απατη και πιανω συν 70ηθως τα μαζι με αλλες 4-5 συσκευες  ενω χρειαζομαι καλη συνδεση επειδη κανω απαιτητικη χρηση. Τοσο καιρο οπως λες εσυ εχει το μονοπωλειο και βαζουν υποδομες μονο στα κεντρα και στους μεγαλους δρομους και ολους τους αλλους τους εχουν γραμμενους. Και στο καπακι εχουν και εξωφρενικες τιμες!

Καλησπέρα σε όλους. Μετά κ απο δική μου αίτηση για οπτική ίνα, και την ολοκλήρωση των εργασιών, ηρθαν σημερα οι τεχνικοι να κάνουν ενεργοποίηση.. Παρόλα αυτά, το λαμπακι PON αναβοσβήνει, με αποτέλεσμα να μην εχω Σύνδεση στο ιντερνετ. Μου ειπαν ότι έστειλαν σημα για την βλαβη κ θα πρεπει ν ξανα περιμένω. Εχει συμβεί σε κάποιον ; Η συνδεση ειναι στην Κοσμοτε , το κουτί εξω απο την πορτα μου Vodafone , αν αυτο παίζει κάποιο ρολο.. 

• Super Moderators
38 minutes ago, Rallystas said:

Μπορούν να δώσουν και παραπάνω μέσω ΟΤΕ ή Vodafone αλλά δεν θέλουν.

Στο FTTH δεν αναλαμβάνει ο καθένας τις δικές του περιοχές όπως στο VDSL (FTTC), αν θέλει η Nova σκάβει και στις περιοχές που έχουν σκάψει οι άλλοι 2.

1 ώρα πριν, Rallystas είπε

Για αυτό ακριβώς τον λόγο όπως σου εξήγησα σε ρωτούσα ποιου πάροχου είναι οι καμπίνες στην περιοχή σου.

Πάντως, δε νομίζω ότι θα μείνει έτσι. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να δίνει και η Nova μεγαλύτερες ταχύτητες από το δίκτυο των άλλων παρόχων. 

• Like 1

• Super Moderators
39 minutes ago, ulb said:

Πάντως, δε νομίζω ότι θα μείνει έτσι. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να δίνει και η Nova μεγαλύτερες ταχύτητες από το δίκτυο των άλλων παρόχων. 

Πιθανότατα όταν αρχίσει επιτέλους το Giga Voucher.

• Like 1

3 λεπτά πριν, Thresh είπε

Πιθανότατα όταν αρχίσει επιτέλους το Giga Voucher.

Ποτε περιπου λες να αρχισει μηπως δουμε επιτελους ασπρη μερα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...