Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, Xatzz είπε

Γνωριζει καποιος ποια ειναι η διαδικασια αιτησης για να εγκατασταθει η οπτικη ινα μεχρι το σπιτι και πως να ελεγξω

αν ειναι διαθεσιμο...

Μπες στο site της cosmote https://www.cosmote.gr/selfcare/jsp/diathesimotita-adsl-vdsl-cosmotetv.jsp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μεσω αυτης της ιστοσελιδας νομιζω ελγχεις ποια πακετα συμφωνα με τις υποδομες που εχεις ειναι διαθεσιμα. Εγω θελω να μαθω με ποιον τροπο κανω την αιτηση για την εγκατασταση υποδομων ftth.

Ευχαριστω!

2 ώρες πριν, Xatzz είπε

Μεσω αυτης της ιστοσελιδας νομιζω ελγχεις ποια πακετα συμφωνα με τις υποδομες που εχεις ειναι διαθεσιμα. Εγω θελω να μαθω με ποιον τροπο κανω την αιτηση για την εγκατασταση υποδομων ftth.

Ευχαριστω!

Μέσω της ίδιας ιστοσελίδας (αφού αποφασίσεις το πακέτο που σε ενδιαφέρει) κάνεις ηλεκτρονικά αίτηση απόκτησης ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Προχθες ζητησα απο τη Nova να μου κανει προσφορα για FTTH μιας και εχω ADSL εως 24Mbps. Στην πολυκατοικια μου εχουν μπει εδω και κανα χρονο καποια κουτια στους οροφους της Cosmote τα οποια συνδεονται με καναλακια μεταξυ τους. Αυτο σημαινει μαλλον οτι εχει βαλει ο ΟΤΕ οπτικη ινα στο κτιριο.

Απο τη Nova μου λενε λοιπον οτι επειδη η εγκατασταση ειναι του OTE δεν ισχυει η προσφορα FTTH 500Gbps με 26€/μηνα και 1Gbps με 33€/μηνα. Μπορουν λεει μονο 100Gbps με 26€ και 200Gbps με 33€ ανα μηνα. Κατ'αρχας, ποιος καθοριζει ποιος παροχος θα εγκαταστησει οπτικες ινες στην καθε πολυκατοικια; Επειδη δηλαδη εβαλε ο ΟΤΕ, ολοι οσοι εχουν αλλο παροχο δε μπορουν να επωφεληθουν απο τις προσφορες που δινει ο παροχος τους; Μου ειπε επισης ο πωλητης οτι μονο η 200αρα θα ειναι FTTH ενω αμα βαλω 100αρα θα ειναι FTTC. Αρα αφου θα ειναι χαλκος απο το καφαο μεχρι το ρουτερ μου, δε νομιζω να πιανει 100Mbps αλλα ουτε και 50.

Τι κουφα πραγματα ειναι αυτα; Εγω δηλαδη για να εχω ταχυτητες πανω απο 200Mbps ειναι μονοδρομος να βαλω ΟΤΕ που χρεωνει σχεδον 42€ την 500αρα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, turbat0s είπε

Μέσω της ίδιας ιστοσελίδας (αφού αποφασίσεις το πακέτο που σε ενδιαφέρει) κάνεις ηλεκτρονικά αίτηση απόκτησης ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Αυτην την στιγμη ομως εχω fttc και το καλυτερο προγραμμα ειναι 100αρα αλλα ενδιαφερομαι να αλλαξω σε 300αρα ftth και δεν ξερω πως να κανω την αιτηση. Μηπως καποιος μπορει να εξηγησει αναλυτικα πως γινεται;

25 λεπτά πριν, Rallystas είπε

Προχθες ζητησα απο τη Nova να μου κανει προσφορα για FTTH μιας και εχω ADSL εως 24Mbps. Στην πολυκατοικια μου εχουν μπει εδω και κανα χρονο καποια κουτια στους οροφους της Cosmote τα οποια συνδεονται με καναλακια μεταξυ τους. Αυτο σημαινει μαλλον οτι εχει βαλει ο ΟΤΕ οπτικη ινα στο κτιριο.

Απο τη Nova μου λενε λοιπον οτι επειδη η εγκατασταση ειναι του OTE δεν ισχυει η προσφορα FTTH 500Gbps με 26€/μηνα και 1Gbps με 33€/μηνα. Μπορουν λεει μονο 100Gbps με 26€ και 200Gbps με 33€ ανα μηνα. Κατ'αρχας, ποιος καθοριζει ποιος παροχος θα εγκαταστησει οπτικες ινες στην καθε πολυκατοικια; Επειδη δηλαδη εβαλε ο ΟΤΕ, ολοι οσοι εχουν αλλο παροχο δε μπορουν να επωφεληθουν απο τις προσφορες που δινει ο παροχος τους; Μου ειπε επισης ο πωλητης οτι μονο η 200αρα θα ειναι FTTH ενω αμα βαλω 100αρα θα ειναι FTTC. Αρα αφου θα ειναι χαλκος απο το καφαο μεχρι το ρουτερ μου, δε νομιζω να πιανει 100Mbps αλλα ουτε και 50.

Τι κουφα πραγματα ειναι αυτα; Εγω δηλαδη για να εχω ταχυτητες πανω απο 200Mbps ειναι μονοδρομος να βαλω ΟΤΕ που χρεωνει σχεδον 42€ την 500αρα;

Για καποιον λογο, αυτην την στιγμη στην cosmote η 300αρα εχει μονο 37 ενω η 200αρα 44. Θεωρω πως ειναι καλη επιλογη να πας για 2 χρονια στην cosmote και μετα την ληξη του συμβολαιου να τους πιεσεις μηπως σου κανουν καμια καλη προσφορα. Αν και αυτο το περιστατικο με την nova ειναι πολυ γελοιο εκ μερους τους.

Επεξ/σία από Xatzz

49 λεπτά πριν, Rallystas είπε

Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Και εγω περιμένω τον ΟΤΕ να κανει εγκατασταση οπτικων ινων στην πολυκατοικια, και να προχωρησω στην αναβάθμιση της Nova.

Και για ποιον λογο συμβαινει αυτο??

10 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Και εγω περιμένω τον ΟΤΕ να κανει εγκατασταση οπτικων ινων στην πολυκατοικια, και να προχωρησω στην αναβάθμιση της Nova.

Τι να σου πω κι εγω φιλε μου; Προχθες τα ακουσα αυτα πρωτη φορα. Γι' αυτο ποσταρα εδω μεσα μηπως ξερει καποιος καλυτερα να μας πει. Αν ειναι ετσι οπως μου τα ειπε ο πωλητης της Nova, θα πρεπει να χρυσοπληρωνουμε τον ΟΤΕ για ταχυτητες ανω των 200Mbps.

15 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Εσυ φιλε με ποιον τροπο εκανες την αιτηση για την εγκατασταση της ινας στην πολυκατοικια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Xatzz είπε

Αυτην την στιγμη ομως εχω fttc και το καλυτερο προγραμμα ειναι 100αρα αλλα ενδιαφερομαι να αλλαξω σε 300αρα ftth και δεν ξερω πως να κανω την αιτηση. Μηπως καποιος μπορει να εξηγησει αναλυτικα πως γινεται;

Για καποιον λογο, αυτην την στιγμη στην cosmote η 300αρα εχει μονο 37 ενω η 200αρα 44. Θεωρω πως ειναι καλη επιλογη να πας για 2 χρονια στην cosmote και μετα την ληξη του συμβολαιου να τους πιεσεις μηπως σου κανουν καμια καλη προσφορα. Αν και αυτο το περιστατικο με την nova ειναι πολυ γελοιο εκ μερους τους.

Αυτη τη στιγμη πληρωνω 17€/μηνα για την ADSL. Δε θελω να παω στα διπλασια και κατι παραπανω. Σκεφτομουν οτι με τη Nova στα 500Mbps με 26€/μηνα ηταν καλη προσφορα αλλα ουτε καν 100 δε θα εχω με αυτα τα λεφτα ετσι οπως εχει το πραγμα τελικα.
Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι ποιος αποφασιζει ποιος παροχος θα εχει το μονοπωλιο στην εκαστοτε πολυκατοικια. Δηλαδη οποιος προλαβει να βαλει πρωτος τη "σημαια" του, θα εχει και το πανω χερι στο καθε κτιριο; Αν ειναι δυνατον...

Επεξ/σία από Rallystas

1 ώρα πριν, Rallystas είπε

Μήπως κατάλαβες ή σου είπαν κάτι λάθος; Τις καμπίνες FTTH στην περιοχή σου ποιος τις έχει εγκαταστήσει, τι πάροχο γράφουν επάνω;; Αν είναι του ΟΤΕ έτσι εξηγείτε καθώς στο site της Nova γράφουν ξεκάθαρα:

Αναφορά σε κείμενο

Ταχύτητες Internet από το δίκτυο Nova Fiber

Επομένως, αν στην περιοχή σου οι καμπίνες FTTH δεν είναι δικές της, λογικό μου ακούγεται.

• Like 2

Επικοινωνω αυτην την στιγμη στο live chat της cosmote και αυτο που μου λεει ειναι πως θα πρεπει να περιμενω ποτε θα ειναι διαθεσιμο το δικτυο ftth στην περιοχη μου ενω εχω πολλους γνωστους που μενουν κοντα και εχουν ηδη εγκαταστηση οπτικη ινα μεχρι το σπιτι. Ξερει κανεις αν μπορω να κανω καποια αιτηση τηλεφωνικως με εκπροσωπο για να κανονισουμε την εγκατασταση;

1 λεπτό πριν, ulb είπε

Μήπως κατάλαβες ή σου είπαν κάτι λάθος; Τις καμπίνες FTTH στην περιοχή σου ποιος τις έχει εγκαταστήσει, τι πάροχο γράφουν επάνω;; Αν είναι του ΟΤΕ έτσι εξηγείτε καθώς στο site της Nova γράφουν ξεκάθαρα:

Επομένως, αν στην περιοχή σου οι καμπίνες FTTH δεν είναι δικές της, λογικό μου ακούγεται.

Ο πωλητης μου ειπε οτι στην καθε πολυκατοικια, μονος ενας παροχος κανει εγκατασταση οπτικης ινας. Στη δικη μου εχει βαλει ο ΟΤΕ. Αρα οι αλλοι παροχοι δε θα μπορουν να βαλουν δικο τους δικτυο. Τι καραγκιοζιλικια ειναι αυτα; Δε θα επρεπε να μπορουν να μπορουν να χρησιμοποιησουν ολοι οι παροχοι τις ιδιες γραμμες μεσα στο καθε κτιριο εστω; Ελλας το μεγαλειο σου...

Μόλις τώρα, Rallystas είπε

Ο πωλητης μου ειπε οτι στην καθε πολυκατοικια, μονος ενας παροχος κανει εγκατασταση οπτικης ινας. Στη δικη μου εχει βαλει ο ΟΤΕ. Αρα οι αλλοι παροχοι δε θα μπορουν να βαλουν δικο τους δικτυο. Τι καραγκιοζιλικια ειναι αυτα; Δε θα επρεπε να μπορουν να μπορουν να χρησιμοποιησουν ολοι οι παροχοι τις ιδιες γραμμες μεσα στο καθε κτιριο εστω; Ελλας το μεγαλειο σου...

Απο οτι φαινεται τωρα ο καθε παροχος θα προσπαθει να καπακωνει οσα πιο πολλα σπιτια και πολυκατοικιες μπορει για να εχει το μονοπωλειο, πραγμα το οποιο ειναι τεραστιο ρεζιλικι στις μερες μας.. Δεν θα γινουμε σωστο κρατος ποτε!

2 λεπτά πριν, Rallystas είπε

Και ξανά ρωτάω εγώ. Τις καμπίνες FTTH στην περιοχή σου ποιος πάροχος τις έχει τοποθετήσει / εγκαταστήσει;;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, ulb είπε

Και ξανά ρωτάω εγώ. Τις καμπίνες FTTH στην περιοχή σου ποιος πάροχος τις έχει τοποθετήσει / εγκαταστήσει;;

Δεν ξερω φιλε μου. Δε ρωτησα καν. Αλλα τι σημασια εχει αυτο αφου η Nova δεν εχει δικο της δικτυο μεσα στην πολυκατοικια και ποτε δε θα μπορεσει να βαλει. Αρα το ποιος εχει τις καμπινες στη γειτονια, δεν εχει και πολυ σημασια αφου για την πληρη εκμεταλλευση της οπτικης ινας θα πρεπει να βαλω μονον ΟΤΕ. Γι' αυτο ο ΟΤΕ δεν τις ριχνει τις τιμες αφου ξερει οτι το 80% των κτιριων εχουν ή θα εχουν δικες του οπτικες ινες. Αρα ειναι μονοδρομος για τον καταναλωτη να τον επιλεξει αν θελει υψηλες ταχυτητες ανω των 200Mbps.

Επεξ/σία από Rallystas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...