Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

To μέλλον είναι στο FTTH, αν κάνει περισσότερα έργα από τη Vodafone ώστε να μπορεί να δίνει τα πακέτα σε φτηνότερη τιμή, δεν πέφτει 3ος για κανένα λόγο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

36 λεπτά πριν, MitsosMitsaras είπε

H απάντηση που έχω πάρει από την Nova (και τεχνικό και εμπορικό τμήμα) είναι ότι η περιοχή μου δεν υποστηρίζει 200mbps... 

Και όταν τους έλεγα, τότε πως η Cosmote και η Vodafone δίνουν κανονικά 200mbps και μάλιστα από τις δικές καμπίνες, έπαιρνα πάλι την ίδια απάντηση... 

Ότι νάναι... Ούτε τα στατιστικά της γραμμής μου, δεν έμπαιναν στον κόπο να κοιτάξουν... Με βλέπω με το που λήγει το συμβόλαιο (σε έναν χρόνο), να την κάνω για Cosmote, (αφού μάλλον το FTTH θα αργήσει) για 100 ή 200 από αυτήν, ανάλογα με τις τιμές που θα παίζουν τότε... 

Μάλλον δεν θέλουν να δώσουν 200, για να προωθήσουν το FTTH, αλλά ούτε αυτό προωθούν όμως...

Ναι αν οντως θελεις την αυξηση ταχυτητας καντην προς κοσμοτε η αλλη εταιρεια που το δινει .

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, malias4 είπε

Ναι αν οντως θελεις την αυξηση ταχυτητας καντην προς κοσμοτε η αλλη εταιρεια που το δινει .

Δεν είναι μόνο το θέμα της ταχύτητας...  Είναι και το θέμα της εξυπηρέτησης, που μέχρι στιγμής αυτό της νέας Νova, είναι τραγικό... Με την παλιά (την "ορθόδοξη"), δεν είχα κανένα θέμα...

Αν μάλιστα δεν αρχίσει να δίνει τους κωδικούς της voip τηλεφωνίας θα φύγω σίγουρα.

Υπάρχει καινούργιος κανονισμός της ΕΕΤΤ που ορίζει ότι ο χρήστης από 01/10 θα μπορεί να βάζει δικό του εξοπλισμό, αλλά σίγουρα κάποιο "παραθυράκι" θα βρουν για να μην τους δίνουν πάλι...

31 λεπτά πριν, Thresh είπε

To μέλλον είναι στο FTTH, αν κάνει περισσότερα έργα από τη Vodafone ώστε να μπορεί να δίνει τα πακέτα σε φτηνότερη τιμή, δεν πέφτει 3ος για κανένα λόγο.

Αν συνεχίσει όμως να έχει αυτήν την κάκιστη εξυπηρέτηση πελατών, τρίτη θα καταντήσει... Αφού έχει καταφέρει μέσα σε 2 μήνες και εμένα που είμαι 10+ χρόνια πελάτης, να θέλω να φύγω... Και από τι στιγμή που μπορώ να βάλω FTTH σε άλλον πάροχο που έχει καλύτερη εξυπηρέτηση, γιατί να βάλω από αυτήν, ακόμα και ας είναι φθηνότερη;

Επεξ/σία από MitsosMitsaras

• Super Moderators

Η εξυπηρετηση έχει δυστυχώς χειροτερέψει λόγω της συγχώνευσης, όταν επιτέλους φτιαχτεί  η κατάσταση θα βελτιωθεί και το support.

3 hours ago, MitsosMitsaras said:

Και από τι στιγμή που μπορώ να βάλω FTTH σε άλλον πάροχο που έχει καλύτερη εξυπηρέτηση, γιατί να βάλω από αυτήν, ακόμα και ας είναι φθηνότερη;

Γιατί κακά τα ψέματα τα 500Mbps με 26 ευρώ μέχρι στιγμής δεν πιάνονται. 😛

34 λεπτά πριν, Thresh είπε

Η εξυπηρετηση έχει δυστυχώς χειροτερέψει λόγω της συγχώνευσης, όταν επιτέλους φτιαχτεί  η κατάσταση θα βελτιωθεί και το support.

Γιατί κακά τα ψέματα τα 500Mbps με 26 ευρώ μέχρι στιγμής δεν πιάνονται. 😛

Δεν αντιλέγω, είναι σούπερ (ειδικά για τα Ελληνικά δεδομένα), αλλά όταν φτιάξει η υποστήριξη βλέπουμε...

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί ενώ έχουν περάσει αναμονή για οπτική από το 2020 δεν δίνουν διαθεσιμότητα... Και ο δικός μας δρόμος είναι ο μόνος στην περιοχή με αναμονές χωρίς διαθεσιμότητα. Μέχρι και οι διπλανοί κάθετοι δρόμοι έχουν... Δεν το θεωρώ απίθανο να μας έχουν ξεχάσει... Έχω διαβάσει για περίπτωση στην ίδια πόλη, που σε κάποιον έκαναν 5 χρόνια να του δώσουν διαθεσιμότητα.

Και το πιο κουλό; Οι οπτικές περνάνε μπροστά από το κεντρικό κατάστημα της πόλης και το έχουν ακόμα με 24... Όταν δεν νοιάζονται να βάλουν στους συνεργάτες τους, θα νοιαστούν για τους πελάτες που μπορεί να φύγουν οποιαδήποτε στιγμή;

• Super Moderators
Just now, MitsosMitsaras said:

γιατί ενώ έχουν περάσει αναμονή για οπτική από το 2020 δεν δίνουν διαθεσιμότητα... Κ

Δεν γνωρίζω, θέμα του παρόχου που έκανε τα έργα είναι. :(

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Thresh είπε

Δεν γνωρίζω, θέμα του παρόχου που έκανε τα έργα είναι. :(

Καμπίνες και οπτικές στην περιοχή μας είναι της Nova/Wind, 

Από εκεί και πέρα...

200άρες δεν θέλει να δώσει...
FTTH, δεν θέλει να δώσει...
Κωδικούς Voip, δεν θέλει να δώσει...
Στις φόρμες επικοινωνίας δεν απαντάει...
Στο chat, απαντάνε μετά από ... "έναν μήνα" με τυποποιημένη απάντηση και στο "κλείνουν"

Εγώ γιατί να παραμείνω σε αυτήν, και να μην κοιτάξω να πάω σε κάποιον άλλον πάροχο, που δίνει κατιτίς  παραπάνω;

• Super Moderators

Αν πάρεις 200αρα, παίζει να χάσεις Gigabit Voucher.

FTTH πέρασαν πράγματι από το 2020? Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να έγιναν τότε έργα της Wind.

VoIP αν είναι να δώσει, από 1 Οκτωβρίου που θα ισχύσει ο κανονισμός για το ΣΤΔ.

Κατιτίς παραπάνω με +386 euro το 24μηνο και με ότι βλάβη/πρόβλημα να τρώει κλασικά καθυστέρηση επειδή είσαι σε περιοχή άλλου παρόχου από αυτού που διάλεξες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Thresh είπε

Αν πάρεις 200αρα, παίζει να χάσεις Gigabit Voucher.

FTTH πέρασαν πράγματι από το 2020? Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να έγιναν τότε έργα της Wind.

VoIP αν είναι να δώσει, από 1 Οκτωβρίου που θα ισχύσει ο κανονισμός για το ΣΤΔ.

Κατιτίς παραπάνω με +386 euro το 24μηνο και με ότι βλάβη/πρόβλημα να τρώει κλασικά καθυστέρηση επειδή είσαι σε περιοχή άλλου παρόχου από αυτού που διάλεξες.

Το ξέρω, άλλα έτσι πως πάει αυτή η Nova μέχρι να δώσει διαθεσιμότητα θα το χάσω έτσι και αλλιώς. Από εκεί και πέρα, αν δεν ήταν 2020 οι εργασίες, ήταν αρχές 2021.. Δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά τα έργα τότε ξεκίνησαν κάπου εκεί ξεκίνησαν, μόλις είχε τελειώσει με τις καμπίνες που έβαζε εδώ...

Το θέμα με πιθανή βλάβη είναι όντως ζήτημα, αλλά από ότι διαβάζω σε "αντίπαλο" φόρουμ, δεν μπορεί να λύσει ούτε τις βλάβες στο δικό της δίκτυο... Έχω διαβάσει περιπτώσεις που κάποιος είναι 30+ μέρες χωρίς τηλέφωνο επειδή δεν μπορούν να περάσουν τα στοιχεία στο ONT/Router...

Τα 386 ευρώ σίγουρα δεν τα λες και λίγα ειδικά στις μέρες μας, οπότε αν θα πάω στην Cosmote σε 100άρα θα πάω με βάση τις τωρινές τιμές, 

Από την άλλη θα μου πεις και θα έχεις δίκαιο, γιατί να μπω στην διαδικασία να αλλάξω πάροχο για την ίδια ταχύτητα και με περισσότερα χρήματα...  Δεν ξέρω από αγανάκτηση ίσως..

Φυσικά όλα αυτά είναι σκέψεις και δεν κάνω βιαστικές κινήσεις... Ας έρθει η ώρα εκείνη, και μετά βλέπουμε. Το πιο σημαντικό όμως, είναι να έχουμε την υγεία μας ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ, γιατί τι να τις κάνουμε τις 500άρες και τις 1000άρες αν δεν μπορούμε να τις χαρούμε;

• Super Moderators

Περιπτωσάρα αυτή με τις 60 μέρες, τραγικό fail.

Προσωπικά θα πήγαινα ανάλογα τον πάροχο που έχει αναλάβει την περιοχή, δυστυχώς ο χρόνος μειώνεται αρκετά άσε που λογικά θα παίζουν προσφορές σε χαμηλότερες τιμές μελλοντικά ακόμα και για ΟΤΕ, μιας και πλέον δεν ρυθμίζεται στο FTTH.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους σας.

Έκανα αίτηση Δευτέρα για αναβάθμιση στη vodafone για FFTH 200mbps στα 33.90€. Δεν ξετρελάθηκα με την τιμή σε σύγκριση με το 100mbps vdsl 22.90€ αλλά είπα ας πάει το παλιάμπελο να μπει οπτική ίνα στο σπίτι να ξεμπερδέψουμε με τον χαλκό.. Στην πολυκατοικία είχε γίνει ήδη η εγκατάσταση εδώ και καιρό.

Ραντεβού και εγκατάσταση της οπτικής εντός σπιτιού Παρασκευή. Ωστόσο στον έλεγχο της ταχύτητας απο τον τεχνικό έφθανε μέχρι 100mbps.. Μου είπε ότι μισή ώρα αφού φύγουν και δώσουν ένα σήμα στα κεντρικά, θα πιάσει κανονικά στα 200mbps. Ωστόσο αυτό δεν έγινε..To upload όντως έφθασε στα 20 btw. Έχει συμβεί σε κανέναν κάτι αντίστοιχο; Άνοιξα και θέμα μέσω  chat με τεχνικό απο το site της vodafone..

H κάρτα δικτύου μου είναι οκ. Το router είναι to sercomm h-300s.

Επεξ/σία από YetAnotherFoobar

Λοιπόν βρέθηκε το ζήτημα.. διαβάζοντας λίγο παραπάνω για τα καλώδια.. επειδή εκείνη τη στιγμή δεν είχανε καλώδιο ethernet και βρήκα ένα εύκαιρο που είχα.. χωρίς να κοιτάξω πάνω αν ήταν τουλάχιστον cat 5e.. ε δεν θα το πιστέψετε..ήταν ένα παμπάλαιο που υπήρχε απο παλιά στο σπίτι.. (φέτος μετακόμισα) cat5.. Λύθηκε το ζήτημα άμεσα!!

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, YetAnotherFoobar said:

H κάρτα δικτύου μου είναι οκ. Το router είναι to sercomm h-300s.

Φτάνει 100 ή μήπως 93-94; Αν το δεύτερο, δοκίμασε άλλο καλώδιο Ethernet.

EDIT: Με πρόλαβες για λίγα δευτερόλεπτα!

Επεξ/σία από infin1tyGR

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα. Στην περιοχη μου αυτην την στιγμη εχω 100αρα συνδεση cosmote με υποδομες fttc και πιανω γυρω στα 75 με 80 download και 10 upload. Επειδη υπαρχουν συνεχως στο σπιτι πανω απο 5 συνδεδεμενες συσκευες και εγω κανω απαιτητικη χρηση δεν γνωριζω την διαδικασια αιτησης ή εγκαταστασης για ftth. Διαβασα πως παλαιοτερα υπηρχε δυνατοτητα μεσω μιας επιδοτησης του sfbb αλλα πλεον η πλατφορμα ειναι κλειστη. Γνωριζει καποιος ποια ειναι η διαδικασια αιτησης για να εγκατασταθει η οπτικη ινα μεχρι το σπιτι και πως να ελεγξω

αν ειναι διαθεσιμο...

Ευχαριστω!

speed test.PNG

Επεξ/σία από Xatzz

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...