Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, yiannis35 είπε

Παιδιά καλημέρα θα ήθελα λίγο τη γνώμη σας σε κάτι

Έχω κάνει αίτηση για fiber to home (200αρα στα 33€ με επιδότηση για δύο χρόνια) από τις 4 Αυγούστου στην cosmote λόγω του ότι βρίσκομαι σε δίκτυο της wind μόλις προχθές τελείωσαν την εγκατάσταση και έκαναν και τις μετρήσεις και είναι οκ... Επειδή δεν έχει γίνει ακόμα η ενεργοποίηση μπορώ να διακόψω την αίτηση χωρίς να τους πληρώσω κάτι.. στα 33 ευρώ δίνει η wind το 1 gbps και σκέφτομαι να το κάνω. θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από σας το έχει βάλει και λειτουργεί σωστά; Και δεύτερον αν θα έχω πρόβλημα με τα torrent με την wind;

Εννοείται ότι όλο αυτό τον καιρό έχω ρίξει άπειρους τσακωμούς με την cosmote και παρόλη την ταλαιπωρία δεν θέλουν να κατεβάσουν την τιμή ή στα ίδια λεφτά να μου αλλάξουν πακέτο... Το ζητάει ο οργανισμός τους μου φαίνεται

Αν δεν έχει γίνει ακόμα η οριζόντια εγκατάσταση μέσα στο σπίτι σου, μπορείς να ακυρώσεις.

Αν πας για 1GBps Nova ετοιμάσου για νέους τσακωμούς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν εχει γινει ακομα ....ειναι ακριβως εξω απο τη πορτα....Πηρα τηλ στη νοβα και με τον φρογχο μου ειπαν οτι το υποστηριζει..θα δουμε τι θα γινει και μ αυτους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανα αναβάθμιση από το 100ρι Fiber του ΟΤΕ στο 300ρι.
Είμαι με το ZTE H1600. Μου ανέφερε η υπάλληλος ότι δικαιούμαι δωρεάν αναβάθμιση στο Speedport Plus, επειδή όμως δε με ενδιαφέρει το δωρεάν Repeater που παρέχουν με το δεύτερο, της λέω άστο και βλέπουμε. Άλλωστε μου λεει και ο υπάρχον εξοπλισμός υποστηρίζει το 300ρι, άρα θεωρητικά οκ.

Έχω δουλέψει το Plus στο παρελθόν. Κανένα παράπονο. Δεν έχω όμως ούτε από το ZTE (τουλάχιστον με το 100ρι).
Πρακτικά όμως, ποιο είναι προτιμότερο;

Επεξ/σία από giorgos147

εχουν περασει 2 εβδομαδες απο τοτε που ηρθαν τα παιδια και εκαναν τις κολλησεις και μενει μονο η ενεργοποιηση.Στο mycosmote εχει κολλησει εδω και 2 εβδομαδες στο Εκκρεμεί η επιβεβαίωση από τον διαχειριστή του κτιρίου προς τον εργολάβο για την έναρξη εργασιών κατασκευής οπτικής ίνας.
Μιλησα με τον εργολαβο και εχει στειλει τα χαρτια εδω και μια εβδομαδα.Λετε να παρω τηλεφωνο να δω τι γινεται ή να περιμενω κι αλλο?

• Super Moderators
16 minutes ago, giorgos147 said:

Έκανα αναβάθμιση από το 100ρι Fiber του ΟΤΕ στο 300ρι.
Είμαι με το ZTE H1600. Μου ανέφερε η υπάλληλος ότι δικαιούμαι δωρεάν αναβάθμιση στο Speedport Plus, επειδή όμως δε με ενδιαφέρει το δωρεάν Repeater που παρέχουν με το δεύτερο, της λέω άστο και βλέπουμε. Άλλωστε μου λεει και ο υπάρχον εξοπλισμός υποστηρίζει το 300ρι, άρα θεωρητικά οκ.

Έχω δουλέψει το Plus στο παρελθόν. Κανένα παράπονο. Δεν έχω όμως ούτε από το ZTE (τουλάχιστον με το 100ρι).
Πρακτικά όμως, ποιο είναι προτιμότερο;

Το Plus 2 εννοούσε.

6 minutes ago, freestyoler93 said:

εχουν περασει 2 εβδομαδες απο τοτε που ηρθαν τα παιδια και εκαναν τις κολλησεις και μενει μονο η ενεργοποιηση.Στο mycosmote εχει κολλησει εδω και 2 εβδομαδες στο Εκκρεμεί η επιβεβαίωση από τον διαχειριστή του κτιρίου προς τον εργολάβο για την έναρξη εργασιών κατασκευής οπτικής ίνας.
Μιλησα με τον εργολαβο και εχει στειλει τα χαρτια εδω και μια εβδομαδα.Λετε να παρω τηλεφωνο να δω τι γινεται ή να περιμενω κι αλλο?

Δεν χάνεις κάτι.

• Like 1

• Super Moderators
13 minutes ago, giorgos147 said:

Smart Plus μου είπε.

Αξίζει η αλλαγή απ'το ZTE άραγε;

Δεν υπάρχει Smart Plus.

Είτε Speedport Smart είτε Speedport Plus (2) είτε το ΖΤΕ Η1600.

Προσωπικά θα πήγαινα στα 2 τελευταία.

• Like 3

2 ώρες πριν, giorgos147 είπε

Smart Plus μου είπε.

Αξίζει η αλλαγή απ'το ZTE άραγε;

To smart σκέτο εννοούσε με τον repeater.

Εγώ που έχω σκέτο το smart δεν έχω συνδεμένο το repeater είμαι αρκετά ευχαριστημένος πριν είχα το plus.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Σημερα ηρθαν και τελειωσαν την εγκατασταση απο Νοβα...το ρουτερ που μου εδωσαν ειναι αυτοhttps://nova.gr/eksipiretisi-pelatwn/techniki-ipostirixi/router-huawei-hg-8145-v5-sindesi-ke-rithmisis?_gl=1*17ahudv*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQiAofieBhDXARIsAHTTldrC0TDQki9DU3eyvfgIyxwzy-nzCvDfWnI_ytAlxa4MGm6uqupf7FAaAqzSEALw_wcB Αφου τελειωσαν μου ειπαν οτι δεν βρισκει IP και ενημερωσαν την εταιρια...αυτο οφειλεται στο οτι ηταν εξωτερικο συνεργειο και οχι της Νοβα και δεν ειναι καταγεγραμμενο το ρουτερ....στην εξυπηρετηση πελατων μου ειπαν οτι ειναι θεμα της cosmote.....οτι να ναι😄 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα! Έχω μια ερώτηση.. πήρα μια προσφορά από τη Vodafone για fiber to the home και μου είπαν ότι χρειάζεται να έρθουν απλά να βάλουν ένα κουτί στην πολυκατοικία. Είδα πιο πάνω τις αναρτήσεις και αγχώθηκα με τα καλώδια και όλα αυτά. Είναι σίγουρο ότι θα τραβήξουν και καλώδια σε όλη τη πολυκατοικία ; Δεν ξερω αν θέλω να μπω στην διαδικασία να ξεσηκώσω ολόκληρη την πολυκατοικία.. αν είναι μόνο το κουτί θα βγάλω άκρη με τον διαχειριστή (θέλω να πιστεύω) αν έχει διαδικασία φοβάμαι πως θα είναι πιο δύσκολο από ότι μου περιέγραψε η Vodafone 

Επεξ/σία από EvaF2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/1/2023 στις 5:50 ΜΜ, kirileman είπε

Το ΖΤΕ H288A που δίνει η Nova αξίζει τίποτα;

πολυ καλο ειναι ναι,αυτο εχω και εγω!

Κατι αλλο παιδια

Είδα εδώ στην γειτονιά μου έβαλαν καμπίνα που λέει hellenic open fiber. 

Είναι ftth της nova??

Επεξ/σία από johnnyman

5 λεπτά πριν, johnnyman είπε

πολυ καλο ειναι ναι,αυτο εχω και εγω!

Κατι αλλο παιδια

Είδα εδώ στην γειτονιά μου έβαλαν καμπίνα που λέει hellenic open fiber. 

Είναι ftth της nova??

Ειναι μια ανεξαρτητη θυγατρικη της Wind (nova) που αναλαμβανει τα εργα επεκτασης FTTH.

18 ώρες πριν, EvaF2 είπε

Καλησπέρα! Έχω μια ερώτηση.. πήρα μια προσφορά από τη Vodafone για fiber to the home και μου είπαν ότι χρειάζεται να έρθουν απλά να βάλουν ένα κουτί στην πολυκατοικία. Είδα πιο πάνω τις αναρτήσεις και αγχώθηκα με τα καλώδια και όλα αυτά. Είναι σίγουρο ότι θα τραβήξουν και καλώδια σε όλη τη πολυκατοικία ; Δεν ξερω αν θέλω να μπω στην διαδικασία να ξεσηκώσω ολόκληρη την πολυκατοικία.. αν είναι μόνο το κουτί θα βγάλω άκρη με τον διαχειριστή (θέλω να πιστεύω) αν έχει διαδικασία φοβάμαι πως θα είναι πιο δύσκολο από ότι μου περιέγραψε η Vodafone 

Καλησπερα.. Η εγκαταστη εχει ως εξης.

1) Τοποθετηση κεντρικου κατανεμητη σε καποιο προσβασιμο σημειο.

2) Καλωδιο (οπτικη ινα) απο τον κεντρικο κατανεμητη προς ολους τους οροφους της οικοδομης

3) Τοποθετηση Floor Box σε καθε οροφο ασχετα αν καποιος δεν βαλει Fiber.

4) Καλωδιο (οπτικη ινα) απο το Floor box προς το διαμερισμα που εχει ζητησει FTTH.

(αν θελεις λεπτομεριες μπορω να στειλω φωτο)

7 λεπτά πριν, Marios2410 είπε

Ειναι μια ανεξαρτητη θυγατρικη της Wind (nova) που αναλαμβανει τα εργα επεκτασης FTTH.

Οποτε δεν ειναι ιδιοκτητο δικτυο της Nova?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...