Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειχα fiber wind 50 με χαλκο ολο απευθειας απο Α/Κ και τους πηρα για οπτικη ινα μεχρι το σπιτι (ftth)
Και μου ειπαν πως με 26 ευρω τον μηνα (δηλαδη αυτα που πληρωνω τωρα )για 200 γραμμη ftth
και 10/12 εκανα αιτηση ..
Εχει κανεις ιδεα ποσο καιρο απο την στιγμη που κανεις την αιτηση ερχεται το συνεργειο για να την περασει στην πολυκατοικια ;

Υπόψιν οτι εχει γινει συνελευση και συμφωνησαμε ολοι εν τέλη .

Επεξ/σία από Georgekrav1
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Georgekrav1 είπε

Ειχα fiber wind 50 με χαλκο ολο απευθειας απο Α/Κ και τους πηρα για οπτικη ινα μεχρι το σπιτι (ftth)
Και μου ειπαν πως με 26 ευρω τον μηνα (δηλαδη αυτα που πληρωνω τωρα )για 200 γραμμη ftth
και 10/12 εκανα αιτηση ..
Εχει κανεις ιδεα ποσο καιρο απο την στιγμη που κανεις την αιτηση ερχεται το συνεργειο για να την περασει στην πολυκατοικια ;

Υπόψιν οτι εχει γινει συνελευση και συμφωνησαμε ολοι εν τέλη .

μπορεί να έρθουν σε 1 βδομάδα μπορεί και σε 1 μηνά , παίζει ρόλο η περιοχή , τι "ανοικτές" δουλείες έχει το συνεργείο που κάνει της εγκαταστάσεις στην περιοχή όπως είναι συνήθως τα πράγματα μάλλον θα πας από νέα χρονιά

• Like 2
Δημοσ.

Εμένα η κατασκευή είναι για γέλια .Απο την κολώνα ,που υπάρχει στο σύνορο με τον γείτονα και στα 10 έκατοστα από την Μαντρα μου ,πλαστικό σκληρό σωλήνα ,και από εκεί τρέχει περίπου για 5μετρα ,πάντα μέσα σε πλαστική σωλήνα στα 50 εκατοστά από το έδαφος μέχρι να μπει μέσα στην οικοδομή.

Οποιος θέλει την κόβει για πλάκα.

Οταν το είπα στον εργολάβο μου είπε ότι σιδερένια σωλήνα προβλέπεται μόνο όταν ξεκινάει από την τρύπα στο πεζοδρόμιο μέχρι την κολώνα.

Μπορω να απευθυνθώ κάπου για να μου κάνουν την κατασκευή είτε με σιδερένια είτε να μπει από την όδευση που έχει ο χαλκός μέχρι τον κατανεμήτη;

ΕΕΕΤ;

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Αποφάσισα να βάλω οπτική ίνα σπίτι. Στο κέντρο Θεσσαλονίκης, "κουμάντο" κάνει η Cosmote. Είδα την προσφορά της Voda 200 mbps στα 30 ευρώ αλλά άκουσα από γνωστούς ότι θα κάνουν να με συνδέσουν πολύ καιρό γιατί σφάζονται μεταξύ τους Cosmote & Voda. Μου πρότειναν να βάλω Cosmote και ας δίνει το 100αρι στα 32,90 γιατί θα συνδεθώ πιο γρήγορα και σε περίπτωση βλάβης, θα έχω πιο άμεση εξυπηρέτηση. Η πολυκατοικία έχει κάθετη εγκατάσταση. 

Ήθελα να ρωτήσω, αξίζει να πάω όντως σε Cosmote ή δεν θα είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα στη Voda? 

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
11 ώρες πριν, TzortzisJosh είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Αποφάσισα να βάλω οπτική ίνα σπίτι. Στο κέντρο Θεσσαλονίκης, "κουμάντο" κάνει η Cosmote. Είδα την προσφορά της Voda 200 mbps στα 30 ευρώ αλλά άκουσα από γνωστούς ότι θα κάνουν να με συνδέσουν πολύ καιρό γιατί σφάζονται μεταξύ τους Cosmote & Voda. Μου πρότειναν να βάλω Cosmote και ας δίνει το 100αρι στα 32,90 γιατί θα συνδεθώ πιο γρήγορα και σε περίπτωση βλάβης, θα έχω πιο άμεση εξυπηρέτηση. Η πολυκατοικία έχει κάθετη εγκατάσταση. 

Ήθελα να ρωτήσω, αξίζει να πάω όντως σε Cosmote ή δεν θα είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα στη Voda? 

Ευχαριστώ!

Αφού έχει η πολυκατοικία είναι πολύ εύκολο να έρθει η vodafone και να σε συνδέσει.

Το δύσκολο ήταν να μην είχες κάθετη

• Like 1
Δημοσ.
Στις 19/11/2022 στις 7:08 ΜΜ, Thresh είπε

PCNTP2022.Results.pdf (eett.gr)

Το Σημείο Τερματισμού Δικτύου θα είναι μάλλον το ΟΝΤ, οπότε όσοι θέλουν να βάζουν δικό του router, θα είναι υποχρεωμένος ο πάροχος να παρέχει ξεχωριστό ΟΝΤ (όπως πχ κάνει η Cosmote/Vodafone/Wind σε αντίθεση με Nova/Inalan/HCN).

Επίσης αυτό μάλλον θα έχει ως συνέπεια και το να δίνουν όλοι τα VoIP credentials, πράγμα που κάνει μονο η Cosmote μέχρι τώρα.

Το 99% των πελατων επαγγελματιων και σπιτιων θελουν το ολα σε ενα, που να εχεις τωρα δυο κουτακια, δυο τροφοδοτικα, καλωδιο να τα συνδεει μεταξυ τους;
Καλυτερα ενα που εχει ενσωματωμενο ONT και δεν εχει την αχρηστη θυρα πλεον DSL γιατι μερικοι δοκιμαζουν στην τυχη τα καλωδια και οπου μπει το κουμπωνουν.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, safridia said:

Το 99% των πελατων επαγγελματιων και σπιτιων θελουν το ολα σε ενα, που να εχεις τωρα δυο κουτακια, δυο τροφοδοτικα, καλωδιο να τα συνδεει μεταξυ τους;
Καλυτερα ενα που εχει ενσωματωμενο ONT και δεν εχει την αχρηστη θυρα πλεον DSL γιατι μερικοι δοκιμαζουν στην τυχη τα καλωδια και οπου μπει το κουμπωνουν.

Ας συνεχίσουν κι ας δώσουν και στους υπόλοιπους την δυνατότητα να έχουν ό,τι θέλουν.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Thresh είπε

Ας συνεχίσουν κι ας δώσουν και στους υπόλοιπους την δυνατότητα να έχουν ό,τι θέλουν.

Ναι σαφως και συμφωνω, ο καθε πελατης να μπορει να επιλεγει και να ζηταει οτι θελει απο τις δυο επιλογες.

Δημοσ.
Στις 20/12/2022 στις 9:41 ΜΜ, TzortzisJosh είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Ευχαριστώ!

Προχώρα με Vodafone, δεν θα έχεις θέμα. Αφού υπάρχει και έτοιμη κάθετη εγκατάσταση θα ενεργοποιηθείς σχετικά γρήγορα. Οι τιμές της Cosmote είναι πλέον αστείες. Κάτι λέγεται οτι θα ανέβουν κιόλας λόγω πληθωρισμού.

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Angeldust είπε

Προχώρα με Vodafone, δεν θα έχεις θέμα. Αφού υπάρχει και έτοιμη κάθετη εγκατάσταση θα ενεργοποιηθείς σχετικά γρήγορα. Οι τιμές της Cosmote είναι πλέον αστείες. Κάτι λέγεται οτι θα ανέβουν κιόλας λόγω πληθωρισμού.

Έκανα την αίτηση 21 του μήνα και αναμένω λογικά μέχρι τις 10 του νέου έτους. Είδα ότι έχετε 200αρα Vodafone. Περίπου που κυμαίνεται το Ping; Cosmote που έχω στο γραφείο 100άρα είμαι περίπου στα 9-10-11 ms ανάλογα και με τον Server. Με Vodafone έχω διαβάσει ότι τα πράγματα είναι χειρότερα αλλά το κατά πόσο δε το γνωρίζω. Αν δηλαδή σε ένα Server η Cosmote έχει 10 ms, η Voda θεωρητικά θα έχει 12; 15; 20;

Δημοσ.

Εντός Ελλάδας το ίδιο είναι όλοι και δεν έχει νόημα η σύγκριση. Εκτός Ελλάδας που ενδιαφέρει τον κόσμο, π.χ. για gaming, η Cosmote έχει σαφώς καλύτερο ping. Της Vodafone σε πολλές περιπτώσεις είναι απογοητευτικό.

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Εντός Ελλάδας το ίδιο είναι όλοι και δεν έχει νόημα η σύγκριση. Εκτός Ελλάδας που ενδιαφέρει τον κόσμο, π.χ. για gaming, η Cosmote έχει σαφώς καλύτερο ping. Της Vodafone σε πολλές περιπτώσεις είναι απογοητευτικό.

Για τι ping μιλάμε δηλαδή σε ευρωπαικούς σέρβερ; Μέσος όρος; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπαρχει ενα ωραιο site που μετραει το ping σε πολλες χωρες παγκοσμιος σε ενα test μονο.

εγω ειμαι με nova 200 FTTH και μου βγαζει τα παρακατω αποτελεσματα

World Ping Test - global ping test - www.meter.net

οποιος θελει ας το τρεξει ετσι για να εχουμε μια εικονα και τι γινεται με τους αλλους παροχους.

world ping test.png

Επεξ/σία από bep1995

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...