Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 ώρες πριν, stell48 είπε

εγινε αναβαθμιση σε 200 ομως στο fast.com βλεπω 24  ενημερωσα τον παροχο περιμενω 

τελικα αγορασα 3e την οπτικη ινα 0,5 μ και μου το εγκατεστησε ο τεχνικος ολα καλα ομως η ταχυτης δειχνει 24  αντι 200   ενημερσα τον παροχο  περιμενω

τη γραμμή δεν στην μέτρησε ο τεχνικός που ήρθε για την ενεργοποιήση? Σε τηλέφωνο με τον πάροχο δεν στην μέτρησε εκεί και αυτός την γραμμή να δεις άμεσα τι συμβαίνει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ξεκινησε απο το κουτι εξω απο το διαμερισμα την οπτικη ινα τρυπησε τον τοιχο και την περασε μεσα οπου εκει εβαλε ενα κουτακι οπου εβαλε το θυληκο της οπτικησ ινας.

απο εκει κουμπωσε την μια ακρη της οπτικης ινας [ του εδωσα την ινα μισου μετρου που αγορασα την αλλη του 1,5 μετρου που ειχε το πακετο παραλαβης [ρουτερ + τερματικο+ 1,5 μετρο ιναςτην κρατησα εγω ] και το αλλο ακρο κουμπωσε στο τερματικο .απο το τερματικο τραβηξα καλωδιο δικτιου cat 6 μεχρι το ρουτερ.

μετα αρχισε ο ελεγχος των τεχνικων με το κεντρο του παροχου ωστε οταν εφυγαν ειχα για την ακριβεια 195  [200 λενε].195 ενσυρματα και 193 ασυρματα [χωριςνα βγαλω το καλωδιο δικτυιου]

κανοντας το τεστ με το speedtest .

[α] υποψιν μολις εβγαλα το καλωδιο δικτιου απο το laptop τοτε ασυρματα ειχα 45 μονο εφοσον ειμαι ανω του 1 μετρου μακρια απο το ρουτερ [ειπαν γιατι πιανω μεσω 2,4 ghz ] αν ειμαι κατω του 1 μετρου τοτε πιανω μεσω 5 ghz  peripoy 80.

δεν δοκιμσα αυτες τις αποστασεις και εμεινα στα 3 μετρα  αρα 44 ghz .

νομιζω αυτα θα ισχυουν για ολους τους παροχους

αν  μου ειπαν ψεματα σχετικα με την παραγραφο [α] περιμενω σχολια  αν υπαχουν.

Μετά από 6 μήνες αναμονή σήμερα έγινε η σύνδεση από τη WIND. Το μόνο που έχω να πω είναι απλά αίσχος. 

Από τα 200mbps πιάνω τα 90. Έστω ότι κάποια στιγμή το φτιάχνουν, εμένα ποιος θα με αποζημιώσει για όλο αυτό;

Για δικό σου πρόβλημα μοιάζει. Κάτι παίζει στα 100 Mbps αντί 1 Gbps. Καλώδιο Ethernet ή θύρα στη συσκευή σου φταίει κατά πάσα πιθανότητα.

200αρα έχω υποτίθεται και δεν πιάνω ούτε τα μισά. 

Σήμερα έγινε η εγκατάσταση. Ούτε μια μέτρηση δεν έκαναν. Τους ρώτησα πριν φύγουν τι ταχύτητα θα έχω και η απάντηση ήταν πολύ κοντά στο 200.

Φαντάζομαι δοκιμάζεις με υπολογιστή ενσύρματα με Ethernet; Στις ιδιότητες του δικτύου στα Windows κάπου δείχνει την ταχύτητα σύνδεσης. Εκεί δες αν λέει 1000/1000 Mbps (ή 1 Gbps) όπως θα έπρεπε ή 100/100 Mbps.

• Like 2

Παιδιά το πρόβλημα λύθηκε με ένα τηλεφώνημα. Μιλήσα με το τεχνικό τμήμα και έγιναν κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις από πλευράς τους.

Ευχαριστώ πολύ πάντως για τις συμβουλές σας ειλικρινά.

καλησπερα σε ολους,

περιμενα ποσο καιρο ωστε η ταχυτητα να γινει 100 μιας κ ειπαν οτι οπτικη δ εχει περασει απο μενα.

και χθες ηρθαν , περασαν καλωδια οπτικης οποτε λενε , σορρυ αλλα δεν δικαιουσε διπλασιασμο ,

θελετε να παραμεινετε 50mbps η να πατε 100mbps με 5ε παραπανω,

τι κανουμε εδω ρε παιδια? την πατησα. 🤔

• Moderators
5 ώρες πριν, lighto είπε

καλησπερα σε ολους,

περιμενα ποσο καιρο ωστε η ταχυτητα να γινει 100 μιας κ ειπαν οτι οπτικη δ εχει περασει απο μενα.

και χθες ηρθαν , περασαν καλωδια οπτικης οποτε λενε , σορρυ αλλα δεν δικαιουσε διπλασιασμο ,

θελετε να παραμεινετε 50mbps η να πατε 100mbps με 5ε παραπανω,

τι κανουμε εδω ρε παιδια? την πατησα. 🤔

Άνοιξε ένα νέο θέμα γιατί δεν έχει καμία σχέση με το παρών

Ξανάρθανε από cote, γιατί υπήρχε θέμα με τη σύνδεση, βάσει των μετρήσεών τους. Με τα πολλά το σήμα έχει φτάσει στο κουτί στην κολώνα, αλλά όχι παρακάτω. Τους περιμένω να έρθουν μια ακόμα φορά για να καταφέρουν να το φτάσουν στο διαμέρισμα, πήρε το αυτί μου ότι θα χρειαστεί νέα συγκόλληση. 

ωχ και εγω τους περιμενω εναν μηνα να ερθουν να βαλουν την οπτικη ινα και ακομα δεν εχουν κανει τιποτα και εχω μινει με το παλιο συμβολεο που εχει ηδη ληξει και εχω ζητησει απο 50 να γινει 100XL αναβαθμιση και ακομα δεν εχουν ερθει μονο τηλεφωνο με πηραν για να με ρωτησουν αν ηρθαν να κανουν εργα και αν μου εχουν δωσει τον εξοπλισμο αυτο το ΖΤΕ με το μαυρο κουτι της nokia που βαζεις εκει την οπτικη ινα αλα εγω τους κοβω να ερθουν απο την νεα χρονια που μας ερχεται οποτε φεξε μου και γλυστρησα που λεει και η παροιμια

Καλησπέρα παίδες. Η σύμβαση μου λήγει 18/09/2023 με το fiber to the home και λόγω μετακόμισης είναι να καταργήσω τον αριθμό. Με ενημέρωσαν ότι έχει πρόστιμο 97 ευρώ. Δεν μπορώ να το μεταφέρω σε άλλη διεύθυνση δυστυχώς. Υπάρχει κάνας τρόπος να αποφύγω το πρόστιμο; 

Πες τους οτι θες να το κανεις μεταφορα,κι αν δεν το υποστηριζουν στη νεα διευθυνση ,ειναι προβλημα τους....

(Αν και δεν το γλυτωνεις)

14 ώρες πριν, dilatedjunkie είπε

Καλησπέρα παίδες. Η σύμβαση μου λήγει 18/09/2023 με το fiber to the home και λόγω μετακόμισης είναι να καταργήσω τον αριθμό. Με ενημέρωσαν ότι έχει πρόστιμο 97 ευρώ. Δεν μπορώ να το μεταφέρω σε άλλη διεύθυνση δυστυχώς. Υπάρχει κάνας τρόπος να αποφύγω το πρόστιμο; 

Εγω παλιότερα λογω μετακόμισης με εβαλαν κανονικα να το πληρωσω παρολο που τους ειχα ενημερωσει (Nova)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...