Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 ώρες πριν, chek2fire είπε

Η παλιά γραμμή δεν χρησιμοποιείται. Το τηλέφωνο θα το συνδέσεις με το router που θα σου φέρουν μετά την ενεργοποιήση της γραμμής που αυτό με την σειρά του θα έχει συνδεθεί στο mode της οπτικής ίνας

ευχαριστω

18 ώρες πριν, coyote2 είπε

Με λίγο πιο απλά λόγια.

Τα τηλέφωνα σου θα ξεκινάνε από το ρούτερ που θα σου φέρουν (το μεγάλο όχι το μικρό κουτάκι)

Από κει το καλώδιο που είχες θα πάει σε τηλέφωνο ή στον τοίχο να παει να βρει τα άλλα τηλέφωνα που είχες ήδη (δε πειράζεις τα καλώδια μέσα στον τοίχο, λογικά μιλάνε όλα τα τηλέφωνα στα καλώδια αυτά που είναι κρυμμένα)

ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Βραχος τελικα η οπτικη.Εχει περασει προς το παρον,καυσωνα,καταιγιδες,σεισμο,για να δουμε εαν θα επιβιωσει και απο ασφαλτοστρωση.Βεβαια ο μεγαλος φοβος ειναι η ευδαπ...

Έτοιμη η οπτική, 2 πρωινά τους πήρε, λόγω κάποιων δυσκολιών. Λίγο άτεχνα τα παιδιά στην τοποθέτηση, έχουν τσακωθεί με το αλφάδι και κάποια/ες σπιράλ/σωλήνες τους βγήκαν στραβά/ες. Αναγκάστηκα να διορθώσω 1-2 μόνος μου ανοίγοντας καινούριες τρύπες για τα στηρίγματα. Τέλος πάντων, τώρα περιμένω τη Wind.

για σας

αντε ακομα μια ερωτηση πριν την κρισιμη μερα που θα βαλω οπτικη και εγω. μπορω να απαιτισω να μπει η οπτικη ινα μολις μισο μετρο μεσα στο διαμερισμα μου? εκει με βολευει απο ρευμα απο καλωδιο δικτυου  ευχαριστω [το λεω γιατι ιδα στο πακετο που ελαβα ρουτερ,τερματικο και 1,5 μετρο οπτικη ινα]

54 λεπτά πριν, stell48 είπε

για σας

αντε ακομα μια ερωτηση πριν την κρισιμη μερα που θα βαλω οπτικη και εγω. μπορω να απαιτισω να μπει η οπτικη ινα μολις μισο μετρο μεσα στο διαμερισμα μου? εκει με βολευει απο ρευμα απο καλωδιο δικτυου  ευχαριστω [το λεω γιατι ιδα στο πακετο που ελαβα ρουτερ,τερματικο και 1,5 μετρο οπτικη ινα]

Σημαίνει πως μέχρι 1,5 μέτρο είναι μέσα στην τιμή.

1 ώρα πριν, jumaru99 είπε

Σημαίνει πως μέχρι 1,5 μέτρο είναι μέσα στην τιμή.

ρωτω οτι εγω θελω μονο μισο μετρο απο την εισοδο στο διαμερισμα και οχι 1,5 μετρο αν μπορει να μου το κανει ,γιατι με βολευει εκει και οχι 1,5 μετρο μακρια    

1 ώρα πριν, infin1tyGR είπε

Αυτό αναφέρεται στο καλώδιο οπτικής ίνας από το πριζάκι έως το router που είναι στάνταρ, όχι μέχρι να φτάσει στο πριζάκι.

θελω μονο μισο μετρο μεχρι το τερματικο απο την ισοδο στο διαμερισμα 

Εκεί που σε βολεύει θα το βάλουν, δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα το έχουν κάποιες φορές όταν τους ζητάς να το πάνε πιο μακριά.

2 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Εκεί που σε βολεύει θα το βάλουν, δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα το έχουν κάποιες φορές όταν τους ζητάς να το πάνε πιο μακριά.

καταλαβαινω και σε ευχαριστω ελεγα μηπωες υποχρεωτικα θα μπουν κανοντας χρηση την οπτικη ινα του 1,5 μετρου αν το τοποθετησουν σε μισο μετρο μακαρι αλλα πως θα γινη θα κοψουν το 1,5 μετρο ?η εχουν μικροτερα μηκη οπτικης ινας?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό το 1,5 μέτρο είναι ένα μονοκόμματο αφαιρούμενο καλώδιο που πηγαίνει από το πριζάκι στο ONT όπως έγραψα και πιο πάνω και δεν έχει σχέση με το πού θα τοποθετήσουν το πριζάκι που αυτό κατάλαβα ότι θες να μπει κοντά στην είσοδο. Δεν γίνεται να κοπεί (τεχνικά γίνεται αλλά δεν θα το κάνουν). Μπορείς να το έχεις τυλιγμένο σαν κουλούρα, δεν νομίζω ότι θα σε ενοχλήσει κάπου αυτό. Στη χειρότερη μπορείς να αγοράσεις ένα δικό σου μικρότερου μήκους. Π.χ. κάτι σαν αυτό: https://www.skroutz.gr/s/36890112/Extralink-Patchcord-SC-APC-SC-APC-Single-mode-Simplex-0-5-m.html

Επεξ/σία από infin1tyGR

μαλλον θα μενει σε κουλουρα μεχρι να αγορασω αυτο που λες,το ερωτημα μπορω μετα μονος μου να το συνδεσω ειναι ευκολο οπως σαν να συνδεω καλωδια δικτυου ? η θα ειδοπιησω τον παροχο σε κουρασα συγνωμην 

Είναι πολύ εύκολο να το βάλεις και μόνος σου. Σαν να συνδέεις ένα απλό καλώδιο, απλώς λίγη προσοχή να μην το λυγίζεις πολύ, μην σκονιστούν οι ακροδέκτες πριν το συνδέσεις κλπ.

6 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Είναι πολύ εύκολο να το βάλεις και μόνος σου. Σαν να συνδέεις ένα απλό καλώδιο, απλώς λίγη προσοχή να μην το λυγίζεις πολύ, μην σκονιστούν οι ακροδέκτες πριν το συνδέσεις κλπ.

τελεια αρα ο τεχνικος βαζει το δικο του στην αποσταση που θελω και μετα μολις αγορασω το εγκαθιστω ηδη αυριο θα παω να το αγορασω αν το εχει θαναι υπεροχο γιατι ο τεχνικος θα ερθει αυριο μεσημερι   σε ευχαριστω πολυ καλο βραδυ

εγινε αναβαθμιση σε 200 ομως στο fast.com βλεπω 24  ενημερωσα τον παροχο περιμενω 

τελικα αγορασα 3e την οπτικη ινα 0,5 μ και μου το εγκατεστησε ο τεχνικος ολα καλα ομως η ταχυτης δειχνει 24  αντι 200   ενημερσα τον παροχο  περιμενω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...