Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, Thresh είπε

Αν βάλεις ίδιο SSID και κρατήσεις ίδιο password, θα μπουν αυτόματα στο νέο router.

αρα γραφω το παλιο ssid και το assword και ειμαι μια χαρα   σε ευχαριστω πολυ   

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators
2 hours ago, Klaudio_97 said:

Καλησπερα. Εχουμε καποιο νεο για της νεες επιδοτησεις; Για νοεμβριο λεγανε δεκεμβριο φτασαμε και ακομα τιποτα.

Υποτίθεται ότι περιμένουμε το Fiber Readiness τον Δεκέμβριο, το οποίο είναι μόνο για επιδότηση εγκατάστασης, οπτικής ίνας ή μέχρι και δομημένης με ethernet/patch panel/rack/κτλπ.

Το Giga Voucher δυστυχώς από του χρόνου. :(

44 λεπτά πριν, Thresh είπε

Υποτίθεται ότι περιμένουμε το Fiber Readiness τον Δεκέμβριο, το οποίο είναι μόνο για επιδότηση εγκατάστασης, οπτικής ίνας ή μέχρι και δομημένης με ethernet/patch panel/rack/κτλπ.

Το Giga Voucher δυστυχώς από του χρόνου. :(

Για το giga voucher εννοω αν θυμαμαι καλα γιατι ενδιαφερομαι πιο πολυ για το καταστημα του αδερφου μου που εχει αυτην την στιγμη 24αρα wind και παει πιο αργα και απο τον θανατο πολλες φορες..Αν θυμαμαι καλα σε επαγγελματιες ελεγαν η επιδοτησει θα ειναι στα 35ευρω.

• Super Moderators
4 minutes ago, Klaudio_97 said:

Για το giga voucher εννοω αν θυμαμαι καλα γιατι ενδιαφερομαι πιο πολυ για το καταστημα του αδερφου μου που εχει αυτην την στιγμη 24αρα wind και παει πιο αργα και απο τον θανατο πολλες φορες..Αν θυμαμαι καλα σε επαγγελματιες ελεγαν η επιδοτησει θα ειναι στα 35ευρω.

Ναι για 300Mbps κι άνω συνδέσεις. 

Δεν θα πρέπει να έχει χρησιμοποιήσει ο κάτοχος το SFBB Voucher ούτε να έχει πιο πάνω πάνω από 100Mbps σύνδεση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, manivel είπε

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα και εγώ τις συμβουλές σας για την περίπτωσή μου. Το ιστορικό:

Μετακόμισα από αρχές Οκτωβρίου και η πολυκατοικία είναι επί της Πατησίων (πλατεία Αμερικής).

Για να μην έχω μεγάλη καθυστέρηση στην εγκατάσταση της σύνδεσης του Ίντερνετ έκανα αίτηση στον ΟΤΕ για FTTH από τις 15 Σεπτεμβρίου, μισό μήνα δλδ πριν πάω στο  καινούριο σπίτι. Ο wholesale πάροχος είναι η Wind.

Η αίτηση από τις 5/10 έχει προχωρήσει από τον ΟΤΕ και είναι στη Wind "για κατασκευή". Στις 20 Οκτωβρίου ήρθε ο εργολάβος από τη Wind και για δύο σερί μέρες και έκαναν την απαραίτητη εγκατάσταση της υποδομής στο ισόγειο αλλά και σε κάθε όροφο . Όταν τελείωσαν τις εργασίες τους, σε ερώτηση μου για το ποια είναι τα βήματα που απομένουν, με ενημέρωσαν ότι το μόνο που μένει είναι "να έρθει η Wind για να μου φυσήξει την ίνα". Από την κατασκευή του εργολάβου έχουν περάσει 36 μέρες και η ενημέρωση που έχει ο ΟΤΕ από τη Wind είναι πως η φάση της αίτησης μου βρίσκεται στο status: "προγραμματισμένη κατασκευή οπτικής υποδομής από τον πάροχο".Από τον ΟΤΕ μου λένε πως "αυτό μας λέει η Wind " και η Wind  στην εξυπηρέτηση πελατών μου λέει πως "ο ΟΤΕ πρέπει να σας ενημερώσει για την αίτηση, εμείς δεν έχουμε εικόνα της αίτησης".

Μπορώ να κάνω κάτι για να το επισπεύσω;  Απ τη στιγμή που φαίνεται πως έχει κολλήσει στη Wind υπάρχει κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας με το τμήμα κατασκευής;

Οποιαδήποτε συμβούλη είναι ευπρόσδεκτη. Έχουν περάσει ήδη 70 μέρες και έχω τεράστιο πρόβλημα καθώς η φύση της δουλειάς μου απαιτεί τηλεργασία και δε γίνεται να συνεχιστεί άλλο με το hotspot απ το κινητό μου.

6 μηνες περίμενα εγώ πάλι με πάροχο COSMOTE και τα έργα στο Α/Κ να τα εχει η Wind. Μέχρι κ καταγγελία έκανα στην ΕΕΤΤ αλλά δεν έγινε κάτι. Απλά μου έκανε η COSMOTE 3 πάγια δώρο. Δυστυχώς απλά κάνεις υπομονή κ σίγουρα καταγγελία σε ΕΕΤΤ μπας και...

Επεξ/σία από Gkostas2007

8 ώρες πριν, ΠΑΛΑΒΟΥΡΗΣ είπε

Στον ΕΕΤΤ για πιο πραγμα εκανες καταγγελια , τη ανεφερες μεσα στην καταγγελια σου.

Ότι έκανα αίτηση την Χ ημερομηνία, από το τηλεφωνικό κέντρο όταν έκλεισα το συμβόλαιο με ενημέρωσαν ότι θα χρειαστεί 1 με 1μιση μήνας και έχουν περάσει 3 μήνες. Καταγγέλεις Cosmote μόνο γιατί δική τους δουλειά είναι να πιέσουν την Wind. Σε άλλους διάβασα ότι είχε άμεσο αποτέλεσμα, σε μένα πήρε άλλους 3 μήνες και απλά μου έκαναν δώρο τα πάγια.

• Like 1

2 ώρες πριν, Gkostas2007 είπε

Ότι έκανα αίτηση την Χ ημερομηνία, από το τηλεφωνικό κέντρο όταν έκλεισα το συμβόλαιο με ενημέρωσαν ότι θα χρειαστεί 1 με 1μιση μήνας και έχουν περάσει 3 μήνες. Καταγγέλεις Cosmote μόνο γιατί δική τους δουλειά είναι να πιέσουν την Wind. Σε άλλους διάβασα ότι είχε άμεσο αποτέλεσμα, σε μένα πήρε άλλους 3 μήνες και απλά μου έκαναν δώρο τα πάγια.

εγω περιμενω ενημερωση σχετικα με την καταγγελια. για οπτικη, μονο με κυαλια. το απιστευτο ειναι οτι εχει γινει η καθετη και οχι το διαμερισμα χαχαχα. ο απο κατω εκανε τωρα αιτηση με wind και του ειπαν για ενεργοποιηση μεχρι και πριν τις γιορτες. περιμενουμε και οι 2 να δουμε τι θα γινει. για μενα το χειροτερο σεναριο ειναι να χρειαστει να φυγω απο Οτε και να παω σε wind ... τωρα βεβαια αν δεν εχει θεμα θα ειναι και η μονη λυση γιατι με 35αρι δεν παλευετε

Τη Δευτέρα έρχεται ο εργολάβος του ΟΤΕ να σκάψει και να περάσει την οπτική. Μέχρι τώρα η διαδικασία ήταν σχετικά γρήγορη. Να δούμε πόσο γρήγορα θα την ολοκληρώσει και η Wind.

• Like 1

Εντελει εμενα ελειξε το θεμα μου 26/11/2022 και ειχα κανει αιτηση 28/09/2022, αλλα πολλη πρεσαρισμα σε cosmote με πολλη σπασαρχιδιμο και εννοειται απειλες για να παω στον συνηγορο του πολιτη , που τους εχω παει 3 φορες για αλλα θεμα.

Ερχεται ο εργολαβος για να δει την πολυκατοικια για αρχικη εγκατασταση και ημουν εγω παρων και οχι ο διαχειριστης , πιασαμε την συζητηση και μαλλον τα βρηκαμε , γιατι μου κανει πανω στην αιτηση θα σου βαλω επειγον και 2 φορες sos και οντως το εκανε μεσα σε 7 ημερες εγινε η εγκατασταση η οριζοντια , μετα ερχεται το χαος γιατι για την καθετη στο σπιτι ο σοφος ΟΤΕ την εδωσε σε αλλο εγολαβο και με καθυστερουσαν συνεχεια και δεν ηξεραν ουτε καν σε ποιον , ενω στην περιοχη μου ειναι μονο 3 εργολαβοι.

Για καλη μου τυχη εληγε το προγραμμα μου για ΟΤΕ TV στις 2/12/2022 και εκει τους πατησα τους την εφερα γιατι τους ειπα οτι δεν θα ανανεωσω γιατι με παιδευεται 2 μηνες για να μου βαλλουν την καθετη μεσα στο σπιτι και μαλλον επιασε (μεχρι και η κοπελα μου εδεινε δικαιο), γιατι ολα εγιναν μεσα σε 7 ημερες δουλεψαν Σαββατα και ο εργολαβος για να κανει την καθετη και ο ΟΤΕ για να μου κανει την συνδεση. 

Συμπερασμα θελουν πρεσαρισμα και τρολαρισμα οταν μιλατε μαζι τους δεν σας φταει ο υπαλληλος αλλα ακουει καποιος αλλος απο πισω και να μαθουν και οι υπαλληλοι να μην λενε πραγματα που δεν εχουν καμια βαση, να εχουν δικη του σκεψη.

Αποτελεσμα 308 και 31 σε γραμμη 300, σε 2 μηνες παρα 2 ημερες .

Οταν σας λεω να τους πριζεται το εννοω γιατι εχω γνωστη μεσα και μου εχει πει οτι με εχουν σαν δυσκολο πελατη.

• Like 1

καλημερα παλι μια ανοητη ερωτηση  και ομολογω παντα βρισκω λυση εδω

περνωντας οπτικη ινα στο νεο μου ρουτερ θα συνδεσω την τηλεφωνικη γραμμη που βγαινει απο τον τοιχο [παλια του οτε] και δινω σε τηλεφωνα η απο τις εξοδους του νεου ρουτερ θα παρω νεο τηλεφωνικο καλωδιο και θα την συνδεσω στο ηδη υπαρχων δικτυο μεσα στο σπιτι  ,δηλαδη η παλια γραμμη του οτε απο τον τοιχο ειναι αχρηστη?

αν εισε μεγαλουτσικος θελεις να μαθαινεις

3 ώρες πριν, stell48 είπε

καλημερα παλι μια ανοητη ερωτηση  και ομολογω παντα βρισκω λυση εδω

περνωντας οπτικη ινα στο νεο μου ρουτερ θα συνδεσω την τηλεφωνικη γραμμη που βγαινει απο τον τοιχο [παλια του οτε] και δινω σε τηλεφωνα η απο τις εξοδους του νεου ρουτερ θα παρω νεο τηλεφωνικο καλωδιο και θα την συνδεσω στο ηδη υπαρχων δικτυο μεσα στο σπιτι  ,δηλαδη η παλια γραμμη του οτε απο τον τοιχο ειναι αχρηστη?

αν εισε μεγαλουτσικος θελεις να μαθαινεις

Η παλιά γραμμή δεν χρησιμοποιείται. Το τηλέφωνο θα το συνδέσεις με το router που θα σου φέρουν μετά την ενεργοποιήση της γραμμής που αυτό με την σειρά του θα έχει συνδεθεί στο mode της οπτικής ίνας

Με λίγο πιο απλά λόγια.

Τα τηλέφωνα σου θα ξεκινάνε από το ρούτερ που θα σου φέρουν (το μεγάλο όχι το μικρό κουτάκι)

Από κει το καλώδιο που είχες θα πάει σε τηλέφωνο ή στον τοίχο να παει να βρει τα άλλα τηλέφωνα που είχες ήδη (δε πειράζεις τα καλώδια μέσα στον τοίχο, λογικά μιλάνε όλα τα τηλέφωνα στα καλώδια αυτά που είναι κρυμμένα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ που έχω ζητήσει από πρώτης 1/11 να γίνει αναβάθμιση του συμβολαίου από πενηντάρι σε κατοστάρι με οπτική ίνα αλλά τώρα στις 23/11 του έχει ήδη λήξει το συμβόλαιο από ότι μου λέει και  εφαρμογή του cosmote  αλά μου λέει ότι έχει γίνει αίτηση για αναβάθμιση και είμαστε στη διαδικασία του τεχνικού ελέγχου και ακόμα δεν έχει έρθει κανένας για να φτιάξουμε την οπτική ίνα και να περάσουν τα καλώδια στο κτίριο και στο σπίτι λέτε να έχω κάποιο πρόβλημα με το λογαριασμό

Επεξ/σία από BILL5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...