Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Άντε να βγει η απόφαση της ΕΕΤΤ για το ΣΤΔ να ξεμπερδεύουν όσοι θέλουν από τέτοιες περιπτώσεις router/ont.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σωστά. Το πρόβλημα πιστεύω που θεωρώ ότι θα έχω είναι ότι σε περίπτωση που το καλώδιο τραβηχτεί θα πρέπει να έρθει τεχνικός της Nova να το επισκευάσει. Αν κρίνω από την τωρινή καθυστέρηση, ζητώ που καήκαμε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

άστο @Stratisva μπλέξαμε, κι εγώ σε παρόμοια κατάσταση είμαι. Πριν 2 εβδομάδες ήρθε ο τεχνικός για την εγκατάσταση στο διαμέρισμα κι αποφασίζουμε λόγω ιδιαιτεροτήτων της πολυκατοικίας να αλλαχτεί το δηλωθεν στην αρχική αίτηση floor box και η εγκατασταση να γινει απο το κουτί του παραπάνω οροφου. Την Δευτερα ερχεται 2η φορα ο τεχνικος θεωρώντας οτι εχει γίνει η αλλαγή στο συστημα συμφωνα με την ενημερωση του, μου κανει την εγκατασταση και συνδεοντας το ρουτερ ιντερνετ γιοκ. Παιρνει τηλεφωνο κι ενημερωνεται οτι δεν εχει γίνει καμια αλλαγή και ξανα δηλωση για αλλαγή. Ακομα περιμενω ΠΌΤΕ  θα φιλοτιμηθει ο αρμοδιος υπαλληλος να πατήσει το κουμπι κι εγώ εχω μεινει με το ρουτερ τους να κοιταω τα λαμπακια. 

1 ώρα πριν, Thresh είπε

Άντε να βγει η απόφαση της ΕΕΤΤ για το ΣΤΔ να ξεμπερδεύουν όσοι θέλουν από τέτοιες περιπτώσεις router/ont.

για γίνε λίγο πιο αναλυτικός, τι θα λέει αυτή η απόφαση;

Επεξ/σία από ksessalonikios

• Super Moderators
6 minutes ago, ksessalonikios said:

για γίνε λίγο πιο αναλυτικός, τι θα λέει αυτή η απόφαση;

PCNTP2022.Results.pdf (eett.gr)

Το Σημείο Τερματισμού Δικτύου θα είναι μάλλον το ΟΝΤ, οπότε όσοι θέλουν να βάζουν δικό του router, θα είναι υποχρεωμένος ο πάροχος να παρέχει ξεχωριστό ΟΝΤ (όπως πχ κάνει η Cosmote/Vodafone/Wind σε αντίθεση με Nova/Inalan/HCN).

Επίσης αυτό μάλλον θα έχει ως συνέπεια και το να δίνουν όλοι τα VoIP credentials, πράγμα που κάνει μονο η Cosmote μέχρι τώρα.

καλή φάση, μακάρι όταν θα βγει η απόφαση κι εμείς που έχουμε παντρευτεί το ρουτερ της νόβα να μπορούμε να το ξεφορτωθούμε άμεσα και να μην περιμένουμε το τέλος του συμβολαίου 

• Super Moderators
On 19/11/2022 at 19:12, ksessalonikios said:

καλή φάση, μακάρι όταν θα βγει η απόφαση κι εμείς που έχουμε παντρευτεί το ρουτερ της νόβα να μπορούμε να το ξεφορτωθούμε άμεσα και να μην περιμένουμε το τέλος του συμβολαίου 

Να ξέρεις ότι θα είσαι με 2 ή 3 συσκευές μετά. ONT + Router με Voip ή ΟΝΤ + Router + Voip Gateway. 😛

…δεν διαφέρει και πολύ από ότι θα έχω ΟΤΑΝ δεήσουν να ενεργοποιήσουν τη γραμμή. Ont router nova + wireless AP ( γιατί έχω στήσει ένα mesh ασύρματο δίκτυο ) + το  voip τηλέφωνο που έχω από την εποχή που ήμουν στην cosmote και είχα τους κωδικούς. 

καλημερα

παντα βρισκεις λυση εδω , ενα ερωτημα  πειραζει αν η αποσταση απο τερματικο μεσα στο σπιτι ειναι μακρια απο ρουτερ ?[εννοω οτι θα εχω καλωδιο δικτυου για συνδεση γυρω στα 15 μετρα ]. μηπως προτιμοτερο να φερω πιο κοντα το τερματικο στο ρουτερ?

ευχαριστω

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα και εγώ τις συμβουλές σας για την περίπτωσή μου. Το ιστορικό:

Μετακόμισα από αρχές Οκτωβρίου και η πολυκατοικία είναι επί της Πατησίων (πλατεία Αμερικής).

Για να μην έχω μεγάλη καθυστέρηση στην εγκατάσταση της σύνδεσης του Ίντερνετ έκανα αίτηση στον ΟΤΕ για FTTH από τις 15 Σεπτεμβρίου, μισό μήνα δλδ πριν πάω στο  καινούριο σπίτι. Ο wholesale πάροχος είναι η Wind.

Η αίτηση από τις 5/10 έχει προχωρήσει από τον ΟΤΕ και είναι στη Wind "για κατασκευή". Στις 20 Οκτωβρίου ήρθε ο εργολάβος από τη Wind και για δύο σερί μέρες και έκαναν την απαραίτητη εγκατάσταση της υποδομής στο ισόγειο αλλά και σε κάθε όροφο . Όταν τελείωσαν τις εργασίες τους, σε ερώτηση μου για το ποια είναι τα βήματα που απομένουν, με ενημέρωσαν ότι το μόνο που μένει είναι "να έρθει η Wind για να μου φυσήξει την ίνα". Από την κατασκευή του εργολάβου έχουν περάσει 36 μέρες και η ενημέρωση που έχει ο ΟΤΕ από τη Wind είναι πως η φάση της αίτησης μου βρίσκεται στο status: "προγραμματισμένη κατασκευή οπτικής υποδομής από τον πάροχο".Από τον ΟΤΕ μου λένε πως "αυτό μας λέει η Wind " και η Wind  στην εξυπηρέτηση πελατών μου λέει πως "ο ΟΤΕ πρέπει να σας ενημερώσει για την αίτηση, εμείς δεν έχουμε εικόνα της αίτησης".

Μπορώ να κάνω κάτι για να το επισπεύσω;  Απ τη στιγμή που φαίνεται πως έχει κολλήσει στη Wind υπάρχει κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας με το τμήμα κατασκευής;

Οποιαδήποτε συμβούλη είναι ευπρόσδεκτη. Έχουν περάσει ήδη 70 μέρες και έχω τεράστιο πρόβλημα καθώς η φύση της δουλειάς μου απαιτεί τηλεργασία και δε γίνεται να συνεχιστεί άλλο με το hotspot απ το κινητό μου.

Τρίτη λογικά θα έχω συνδεθεί κι εγώ. Ερώτηση:

Αν θέλω να έχω τηλεφωνική γραμμή και σε άλλο πριζάκι τι κάνω; συνδέω το router με το πριζάκι δικτύου και στέλνει το τηλέφωνο στα υπόλοιπα; ή πρεπει αναγκαστικα να εχω το τηλέφωνο πάνω στο router?

22 minutes ago, bahamut zero said:

Αν θέλω να έχω τηλεφωνική γραμμή και σε άλλο πριζάκι τι κάνω; συνδέω το router με το πριζάκι δικτύου και στέλνει το τηλέφωνο στα υπόλοιπα;

Με πρίζα τηλεφωνίας εννοείς. Ναι, αυτό δουλεύει. Αρκεί να αποσυνδέσεις την προηγούμενη καλωδίωση χαλκού που είχες παλιά για το DSL στην πρίζα που καταλήγει.

• Like 1

για σας ομολογω οτι μαθαινεις πολλα εδω θελω να κανω μια καπως χαζη ερωτηση.

εχω smart συσκευες δεμενες επανω στο ρουτερ μου [εννοω user/passwrd].

τωρα που λογω οπτικης ινας θα μου φερουν καινουργιο ρουτερ πως μπορω να κρατισω τα παλια [user/pasword] ωστε να μην αναγκαστω να αλλαξω ολες τις συσκευες στα νεα [user/pasword] του νεου ρουτερ? αν πχ αλλαξω τα νεα [user/pasword] με τα παλια θα ειμαι οκ ?

ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...