Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, bep1995 είπε

Και εμένα την πέρασαν 6 μέτρα για να μπει δίπλα στον υπολογιστή. Και να ήθελαν δεν βόλευε η πρώτη πρίζα γιατί είναι αρκετά ψηλά 

Αν εν τέλει δεν δεχτούν και την βάλουν στην πρώτη πρίζα, μπορείς να πάρεις 10 μέτρα οπτική από το skroutz και να περάσεις αυτή από το πριζάκι και μέσα από κανάλι μέχρι εκεί που θες.

Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστείς οπτική sc-apc σαν την παρακάτω, μπορεί βέβαια να τους ρωτήσεις για σιγουριά.

https://www.skroutz.gr/s/34398442/LogiLink-FPSSC10-Καλώδιο-Οπτικής-Ίνας-SC-APC-SC-APC-10m-Κίτρινο.html

Νταξει το θέμα είναι για ποιο λόγο να ταλαιπωρηθεί ο άνθρωπος γιατί ο τεχνικός βαριέται να βάλει αλλά 10 μέτρα καλώδιο κ κανάλι. Όπως λέει, αν η πρίζα του ήταν στα 10 μέτρα δεν θα το έκανε; Απλά έπεσε σε ανθρωπο-περιπτωση.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Gkostas2007 said:

Νταξει το θέμα είναι για ποιο λόγο να ταλαιπωρηθεί ο άνθρωπος γιατί ο τεχνικός βαριέται να βάλει αλλά 10 μέτρα καλώδιο κ κανάλι. Όπως λέει, αν η πρίζα του ήταν στα 10 μέτρα δεν θα το έκανε; Απλά έπεσε σε ανθρωπο-περιπτωση.

Εννοειτε αυτο, να πιεσει οσο μπορει ωστε να γινει η δουλεια του σωστα και οπως θελει.  Αυτο το εγραψα ωστε να ξερει οτι στην πολυ χειροτερη περιπτωση που δεν τερματισει η ινα και το πριζακι εκει που θελει (για οποιον λογο) οτι υπαρχει μια ενναλακτικη.

Επεξ/σία από bep1995
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/11/2022 στις 8:52 ΠΜ, fair_play είπε

Καλημέρα σε όλους.

Μια ερώτηση έχω αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.

Έχω κάνει αίτηση στην Cosmote για ftth. 

Πριν από ένα μήνα περίπου ήρθε ένας τεχνικός για να περάσει την οπτική ίνα από το κλιμακοστάσιο μέσα στο διαμέρισμα. Επειδή δεν ξέραμε που ακριβώς θέλαμε να βγάλει την πρίζα και εφυγε. Μας είπε αποφασίστε που θέλετε να βγει η πρίζα και καλέστε πάλι να έρθουμε να την περάσουμε. 

Σήμερα ήρθε άλλος τεχνικός να περάσει την ίνα μέσα στο διαμέρισμα. Αυτός μας λέει ότι ο ΟΤΕ τους λέει να την βγάζουν δίπλα στην πρώτη πρίζα που υπάρχει στο διαμέρισμα. Εμείς του είπαμε να την πάει σε ένα σημείο 10 μέτρα πιο μέσα περνώντας κανάλια μέσα στο διαμέρισμα. Αυτός αρνήθηκε και έφυγε.   Ξέρει κανείς αν ισχύει αυτό με την πρώτη πρίζα; Ή απλά ήθελε να αποφύγει την παραπάνω δουλειά. 

Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω;

Στο σπιτι σου κουμαντο κανεις εσυ.Θα παρεις την Cosmote και θα τους πεις ακριβως τι θελεις και πως θα γινει μεσα στον χωρο σου.Αλλιως ακυρωνεις την αιτηση και πας σε αλλον παροχο που θα εχεις εξηγησει πως θελεις να γινει η εργασια.Δεν υπαρχει ορος σε κανενα συμβολαιο που να λεει οτι θα μπει στην πριζα διπλα απο την γραμμη του τηλεφωνου.

Ζητησα απο την Wind να μπει ακριβως διπλα απο τον υπολογιστη στο δωματιο μου.Αυτο εγινε.20 μετρα οπτικη περασαν μεσα στο διαμερισμα και 3 τοιχους τρυπησαν.

Επεξ/σία από zhentarim

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω κάνει αίτηση στη vodafone για ftth απο 7/10. Μου είπαν ότι είμαι η πρώτη αίτηση στην πόλη μου και θα με προσέξουν ιδιαίτερα και ότι θα ήμασταν έτοιμοι σε 20 μέρες….. Μία βδομάδα περίπου μετά ήρθε ο εργολάβος του ΟΤΕ για αυτοψία στην πολυκατοικία, και στις 18/10 πραγματοποίησαν τις εργασίες κατασκευής της κάθετης. Από εκεί και μετά περιμένω τη σύνδεση της οριζόντιας, δηλαδή καλωδίωση και σύνδεση του χώρου μου με την κάθετη. Τηλέφωνα, ταλαιπωρία αναμονή και άγνοια…η προσοχή της Vodafone….Έχω μιλήσει στα τηλέφωνα με Vodafone (που μου λένε ότι δεν βλέπουν κλεισμένο το έργο της κάθετης από τον ΟΤΕ, ότι χρειάζονται αδειοδότηση από δήμο(???ο δήμος δηλώνει άγνοια) και άλλα τέτοια κουλά ), με τον εργολάβο του ΟΤΕ που μου είπε ότι αυτοί έχουν πραγματοποιήσει κανονικά την κάθετη (έχει μπει όντως wallbox) και ότι η Vodafone στην περιοχή δεν έχει σύμβαση ακόμη με εργολάβο για την οριζόντια (την δικη μου εγκατάσταση δηλαδή στο χώρο μου) γι αυτό και με καθυστερούν και τώρα προσπαθώ να  βγάλω άκρη με τον ΟΤΕ αν όντως αυτοί έχουν σε εκκρεμότητα το θέμα της κάθετης ή με έχει φλομώσει η vodafone στο ψέμα. Ακούω απόψεις (υπαναχώρηση για αλλού?), συμβουλές, παρόμοιες εμπειρίες. Το κακό με την περίπτωσή μου είναι ότι είμαι επαγγελματίας και κάθε μέρα δίχως internet και τηλέφωνο (ήταν νέα αίτηση όχι μεταφορά ή αναβάθμιση) μου κοστίζει.

Επεξ/σία από efialtis2

για σας σκεφτωμε να βαλω την 200 fibre οκ να μπει το τερματικο μεσα στο σπιτι κοντα σε ρευμα,μετα τραβω utp 5 η 6 μεχρι το ρουτερ.

ερωτηση εχω το ρουτερ που εδωσ ο παροχος οταν πηραμε την 24αρα ιντερνετ.

θα χρειασθει αλλο ρουτερ που λενε οτι η τηλεφωνικη γραμμη περνα μεσα απο ρουτερ η το 

υπαρχων?

ευχαριστω εκτων προτερω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, stell48 said:

για σας σκεφτωμε να βαλω την 200 fibre οκ να μπει το τερματικο μεσα στο σπιτι κοντα σε ρευμα,μετα τραβω utp 5 η 6 μεχρι το ρουτερ.

ερωτηση εχω το ρουτερ που εδωσ ο παροχος οταν πηραμε την 24αρα ιντερνετ.

θα χρειασθει αλλο ρουτερ που λενε οτι η τηλεφωνικη γραμμη περνα μεσα απο ρουτερ η το 

υπαρχων?

ευχαριστω εκτων προτερω

Μπορείς να τους πεις αν θες να την τερματίσουν και δίπλα στο ρούτερ. Πάντως δεν υπάρχει θέμα να μπει κοντά σε πρίζα αν αυτό εννοείς όταν λες "ρεύμα".

Για το δεύτερο που ρώτησες, ναι θα γίνει voip το τηλ. και θα κουμπώσει στο ρούτερ. Αν πας σε nova δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλο ρούτερ πέρα από το δικό τους, αν πας σε άλλο πάροχο που δίνει ξεχωριστό νομίζω γίνεται να βάλεις δικό σου αλλά ας σου πει κάποιος που το έχει πως γίνεται κάνει γιατί εγώ δεν ξέρω.

Επεξ/σία από bep1995

Στις 11/11/2022 στις 4:21 ΠΜ, bep1995 είπε

Καλημέρα σε όλους.

Τελικά με την τρίτη επίσκεψη τεχνικού μπήκε η πρίζα της οπτικής ίνας στο σημείο που θέλαμε. Περιμένουμε τώρα την ενεργοποίηση.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συμφορουμιτες  για την βοήθεια τους και τις συμβουλές τους. Μου άνοιξαν τα μάτια και με βοήθησαν να βρω το δίκιο μου και να εξυπηρετηθώ όπως επιθυμούσα.

Αν αντιμετωπίσει κάποιος κάτι παρόμοιο πρέπει να ζητήσει από τον τεχνικό που αρνείται να τον εξυπηρετήσει το τηλέφωνο του προϊσταμενου του. Επικοινωνεί με αυτόν και του αναφέρει το πρόβλημα του. Σε μένα η αντιμετώπιση ήταν άψογη και το θέμα λύθηκε αισίως. 

Να πω τέλος και για τον δεύτερο τεχνικό που επέμενε να βάλει την πρίζα δίπλα στην πόρτα και αρνιόταν να την μεταφέρει στο σημείο που επιθυμούσαμε. Τι να πω; Δεν υπάρχει τσίπα. Δεν υπάρχει φιλότιμο. Πας κάπου να εξυπηρετήσεις. Πληρώνεσαι γι'αυτό. Και επιμένεις να κάνεις το δικό σου και να ταλαιπωρήσεις τον πελάτη σου. Τι να πω; Ζούγκλα. Και χειρότερα. Στη ζούγκλα ισχύει το ένστικτο της επιβίωσης. Στην Ελλάδα του 2022 τι ισχύει; Η ικανοποίηση του Βιτσίου του καθενός πάνω στους συνανθρώπους του;

• Like 2

αν χαρακτηρίζουμε "ζούγκλα" μια κατάσταση επειδή βαριόταν ο τεχνικός να βάλει την πρίζα 2 μέτρα παραδίπλα δεν μπορώ να φανταστώ πώς χαρακτηρίζεις την κατάσταση που κάθε μέρα ακούς να τραβούν μαχαίρια για ψίλου πήδημα αλλά και γενικότερα με το τι συμβαίνει  στον κόσμο

• Like 4

1 ώρα πριν, ksessalonikios είπε

αν χαρακτηρίζουμε "ζούγκλα" μια κατάσταση επειδή βαριόταν ο τεχνικός να βάλει την πρίζα 2 μέτρα παραδίπλα δεν μπορώ να φανταστώ πώς χαρακτηρίζεις την κατάσταση που κάθε μέρα ακούς να τραβούν μαχαίρια για ψίλου πήδημα αλλά και γενικότερα με το τι συμβαίνει  στον κόσμο

Η φαντασία είναι απαραίτητη σαφώς.

Νομίζω ότι το εξέφρασα σαφώς: Η ικανοποίηση του βίτσιου του καθενός πάνω στους συνανθρώπους του.

Ασφαλώς με ποικίλες και ετεροβαρεις εκφράσεις.

9 ώρες πριν, stell48 είπε

το καλωδιο να ειναι cat5 η πιο πανω οπως cat6

Το Cat5 δεν είναι για πάνω από 100Mbps. Αφού σκέφτεσαι για 200αρα, κοιτάς από 5e και πάνω.

Στις 11/11/2020 στις 8:53 ΜΜ, zacdag είπε

Καλησπερα παιδια. Εκανα αιτηση για οπτικη ινα στην κοσμοτε. Ηρθε ο μηχανικος την Τριτη ειδε τον χωρο ολα καλα και δινει την υπευθυνη δηλωση στον διαχειριστη. Και εδω ξεκιναει το μαρτυριο μου. Λεμε θα αφησουμε ενα χαρτι στον πινακα ανακοινωσεων της πολυκατοικιας οτι θα γινουν εργασιες για ftth και οποιος θελει να ενημερωθει απο τον διαχειριστη και αν δεν πει κανενας τπτ μεχρι την Πεμπτη το βραδυ υπογραφει το χαρτι και το δινουμε στον ανρθωπο παρακσευη πρωι ωστε να ξεκινησουν οι εργασιες. Σημερα με παιρνει τηλ ο διαχειριστης και μου λεει οτι πανω στην υπευθυνη δηλωση λεει για γενικη συνελευση κλπ και αρχιζει και μου τα κανει πλανητες. Τελος παντων καταληγουμε στον να εκτυπωσω ενα χαρτι με το οτι θα γινουν οι ταδε εργασιες και τα ονοματα των ενοικων ωστε να υπογραψουν οι ενικοι. Απο τους 13 ενοικους 9 εχουν υπογραψει(η 1 ειναι του διαχειριστη που την εβαλε με μιση καρδια). Απομενουν 4 απο τους οποιους η 1 δεν εχει θεμα γιατι μιλησα μαζι της τηλεφωνικα οποτε οκευ. Το ενα διαμερισμα ειναι ιατρειο και δεν νμζ να εχει θεμα η γιατρος. Εναν ενοικο εχουμε να τον δουμε μηνες. Και μετα ειναι και ο ιδιοκτητης του καταστηματος που ουτε αυτος πιστευω να εχει θεμα. Και ο διαχειριστης λεει δεν υπογραφει επειδη η υπευθυνη δηλωση λεει πανω συνελευση. Πηραμε τηλεφωνο τον ανθρωπο που ηρθε να δει το κτηριο και λεει οτι αυτο το χαρτι ειναι για τυπικους λογους ωστε αν τους ρωτησει κανενας ποιος τους εδωσε αδεια να κανουν τις εργασιες και αυτος συνεχιζει να λεει αυτο που λεει. Εγω τι μπορω να κανω απο την μερια μου αν δεν δεχτει να υπογραψει? Ο μηχανικος μου ειπε οτι μπορω να υπογραψω και εγω(του ειπα απο την αρχη οτι ο διαχειριστης ειναι λιγο στον κοσμο του) καθως λεει αυτο το χαρτι ειναι για να δειξει οτι ενημερωθηκε καποιος απο την πολυκατοικια και για να τους δωσει την αδεια να συνεχισουν. Ειμαι καλυμμένος αν υπογραψω εγω? 

Όταν έκανα τη διαδικασία στη πολυκατοικία μου, τυγχάνει να είμαι διαχειριστής, έκανα τη συνέλευση και όπως σε όλες τις πολυκατοικίες είχαμε κάποιους δυσκοίλιους! Ξεπεράστηκε χωρίς πολλά με τα τρία ακόλουθα. Όταν εξασφαλίστηκαν πως δεν θα πληρώσουμε τίποτα...δεύτερον τους είπα πως τώρα το ολο θέμα επιδοτείται αλλά στο μέλλον θα είναι υποχρεωτικές τέτοιες κινήσεις (δλδ οπτική ίνα) γιατί θα καταργηθεί το κλασικό καλώδιο του χαλκού και ειναι ευρωπαϊκη οδηγία και αν δεν εχουμε βάλει θα πρέπει να πληρώσουμε αδρά. και τέλος που θεωρώ πως έπαιξε το μικτότερο ρόλο έιναι πως κάποιοι το βρηκαν καλή ευκαιρία γενικότερα και για θε΄ματα εργασίας.

Εσύ ξερεις τους ενοίκους σου αν είναι να σου δημιουργήσουν θέμα θα σου τη κάνουν!!!

Καλησπέρα σε όλους. Έβαλα και εγώ 200 fiber απο Nova. Έπειτα απο αρκετούς μήνες αναμονή απο την αίτηση, τοποθετήθηκε η οπτική στην πολυκατοικία και ύστερα απο ένα μήνα περίπου ήρθε ο τεχνικός για να την τοποθετήσει στο σπίτι. Και εκεί αρχίζει ο κυκεώνας. Εδώ και δύο εβδομάδες ενώ έχει συνδεθεί η οπτική δεν έχω internet και τηλέφωνο. Στην αρχή μου λέγανε απο την εξυπηρέτηση οτι είναι θέμα της εταιρείας διαχείρισης του έργου(Wind). Έπειτα οτι είναι συστημικό ζήτημα και το έχουν βάλει σε προτεραιότητα. Απο την προτεραιότητα εχει περάσει μία εβδομάδα και ακόμα είμαι χωρίς γραμμή, μέχρι εχθές που μου είπανε οτι ειναι κανονισμένο για την ίδια ημέρα η επίσκεψη και θα να περιμένω τηλέφωνο απο τον τεχνικό αλλά μάταια.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι σχετικό με την εγκατάσταση της οπτικής μέσα στο σπίτι. Στην περίπτωση μου το καλώδιο απο το εξωτερικό κουτί τερματίζει κατευθείαν στο ρούτερ. Σε όλα τα άλλα σπίτια της πολυκατοικίας που συνδεθήκανε με οπτική με άλλους παρόχους η οπτική ίνα απο έξω απο το σπίτι έρχεται μέσα σε πριζάκι, μετά περνάει απο μετατροπέα και καταλήγει στο ρούτερ. Στην δική μου περίπτωση τα τελευταία δύο στάδια δεν υπάρχουν. Είναι σωστή η εγκατάσταση μου η οχι?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

17 λεπτά πριν, Stratisva είπε

Στην περίπτωση μου το καλώδιο απο το εξωτερικό κουτί τερματίζει κατευθείαν στο ρούτερ.

Δηλαδή το router σου έχει υποδοχή για οπτική ίνα;

Ναι, η Nova δίνει router με ενσωματωμένα ONT στα οποία τερματίζει η οπτική ίνα. Σε πολλές περιπτώσεις τελευταία παραλείπουν και το πριζάκι στον τοίχο και το κάνουν όπως στην περίπτωση του @Stratisva, δεν υπάρχει κάποιο λάθος στην εγκατάσταση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...