Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, infin1tyGR είπε

Jitter ή ping under load εννοείς; Στο Ookla speedtest δοκιμάζεις;

Μέσω ΥΠΕΡΙΩΝ έκανα το test. Διακύμανση καθυστέρησης (jitter) γράφει, οπότε λογικά είναι το Jitter.

Edit: Με Ookla μου βγάζει 1ms. Τι φάση; :P

Επεξ/σία από Gkostas2007
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν αξίζει καν να ασχοληθείς με το ΥΠΕΡΙΩΝ. Το ping είναι διαφορετικό επειδή είναι πιο κοντά ο server λογικά, αλλά το ΥΠΕΡΙΩΝ βλέπει jitter και packet loss σε συνδέσεις που αποδεδειγμένα από άπειρες άλλες μετρήσεις είναι τέλειες, οπότε απλώς αγνόησέ το.

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Thanks 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Δεν αξίζει καν να ασχοληθείς με το ΥΠΕΡΙΩΝ. Το ping είναι διαφορετικό επειδή είναι πιο κοντά ο server λογικά, αλλά το ΥΠΕΡΙΩΝ βλέπει jitter και packet loss σε συνδέσεις που αποδεδειγμένα από άπειρες άλλες μετρήσεις είναι τέλειες, οπότε απλώς αγνόησέ το.

Οπότε άλλη φορά μόνο Ookla ;) Ευχαριστώ για την απάντηση!!!

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Μια ερώτηση έχω αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.

Έχω κάνει αίτηση στην Cosmote για ftth. 

Πριν από ένα μήνα περίπου ήρθε ένας τεχνικός για να περάσει την οπτική ίνα από το κλιμακοστάσιο μέσα στο διαμέρισμα. Επειδή δεν ξέραμε που ακριβώς θέλαμε να βγάλει την πρίζα και εφυγε. Μας είπε αποφασίστε που θέλετε να βγει η πρίζα και καλέστε πάλι να έρθουμε να την περάσουμε. 

Σήμερα ήρθε άλλος τεχνικός να περάσει την ίνα μέσα στο διαμέρισμα. Αυτός μας λέει ότι ο ΟΤΕ τους λέει να την βγάζουν δίπλα στην πρώτη πρίζα που υπάρχει στο διαμέρισμα. Εμείς του είπαμε να την πάει σε ένα σημείο 10 μέτρα πιο μέσα περνώντας κανάλια μέσα στο διαμέρισμα. Αυτός αρνήθηκε και έφυγε.   Ξέρει κανείς αν ισχύει αυτό με την πρώτη πρίζα; Ή απλά ήθελε να αποφύγει την παραπάνω δουλειά. 

Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω;

Δημοσ.

Nα δεχθείς αυτό που σου προτείνουν και να συνδεθείς με το ftth.  Από εκεί και πέρα εάν εσύ θέλεις να βάλεις πρίζες σε όλο σου το σπίτι, φέρνεις έναν ηλεκτρολόγο και το κάνεις.  

Δημοσ.
2 ώρες πριν, idefixius είπε

Nα δεχθείς αυτό που σου προτείνουν και να συνδεθείς με το ftth.  Από εκεί και πέρα εάν εσύ θέλεις να βάλεις πρίζες σε όλο σου το σπίτι, φέρνεις έναν ηλεκτρολόγο και το κάνεις.  

Δεν ζήτησα πρίζες σε όλο μου το σπίτι. Του είπα να βγάλει την πρώτη πρίζα 10 μέτρα πιο πέρα στον ίδιο χώρο. Εκεί που είναι η πρώτη πρίζα του τηλεφώνου.

Εξάλλου αλλά είπε ο πρώτος τεχνικός και άλλα ο δεύτερος....

Έτυχε να υπάρχει πρίζα ακριβώς δίπλα στην πόρτα της εισόδου. Αν δεν είχε εκεί πρίζα δεν θα το πήγαινε πιο μέσα;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, fair_play είπε

Καλημέρα σε όλους.

Μια ερώτηση έχω αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.

Έχω κάνει αίτηση στην Cosmote για ftth. 

Πριν από ένα μήνα περίπου ήρθε ένας τεχνικός για να περάσει την οπτική ίνα από το κλιμακοστάσιο μέσα στο διαμέρισμα. Επειδή δεν ξέραμε που ακριβώς θέλαμε να βγάλει την πρίζα και εφυγε. Μας είπε αποφασίστε που θέλετε να βγει η πρίζα και καλέστε πάλι να έρθουμε να την περάσουμε. 

Σήμερα ήρθε άλλος τεχνικός να περάσει την ίνα μέσα στο διαμέρισμα. Αυτός μας λέει ότι ο ΟΤΕ τους λέει να την βγάζουν δίπλα στην πρώτη πρίζα που υπάρχει στο διαμέρισμα. Εμείς του είπαμε να την πάει σε ένα σημείο 10 μέτρα πιο μέσα περνώντας κανάλια μέσα στο διαμέρισμα. Αυτός αρνήθηκε και έφυγε.   Ξέρει κανείς αν ισχύει αυτό με την πρώτη πρίζα; Ή απλά ήθελε να αποφύγει την παραπάνω δουλειά. 

Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω;

Σε μένα πάντως μου την έβαλε 5 μετρα από την πρώτη πρίζα που υπάρχει στο διαμέρισμα. Μάλιστα δεν κοιταξε καν που ειναι η πριζα, απλα με ρώτησε που θελω να μπει η ίνα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Χαίρομαι που έχω "μετακομίσει" την 1η πρίζα δίπλα από το rack και δεν θα έχω ακούω τέτοιες δικαιολογίες. 😑

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Gkostas2007 είπε

Σε μένα πάντως μου την έβαλε 5 μετρα από την πρώτη πρίζα που υπάρχει στο διαμέρισμα. Μάλιστα δεν κοιταξε καν που ειναι η πριζα, απλα με ρώτησε που θελω να μπει η ίνα.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εμένα την πέρασαν 6 μέτρα για να μπει δίπλα στον υπολογιστή. Και να ήθελαν δεν βόλευε η πρώτη πρίζα γιατί είναι αρκετά ψηλά 

Αν εν τέλει δεν δεχτούν και την βάλουν στην πρώτη πρίζα, μπορείς να πάρεις 10 μέτρα οπτική από το skroutz και να περάσεις αυτή από το πριζάκι και μέσα από κανάλι μέχρι εκεί που θες.

Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστείς οπτική sc-apc σαν την παρακάτω, μπορεί βέβαια να τους ρωτήσεις για σιγουριά.

https://www.skroutz.gr/s/34398442/LogiLink-FPSSC10-Καλώδιο-Οπτικής-Ίνας-SC-APC-SC-APC-10m-Κίτρινο.html

Επεξ/σία από bep1995
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ απορώ ποτέ θα έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε κ μεις 200αρα ftth στα βόρεια προάστια Αττικής. Οι οπτικές ίνες εχουν μπει στους δρόμους, έξω απ το σπίτι μου εδώ κ μήνες αλλα φώς δε βλέπω. Παίρνω τακτικά στη Nova αλλά τίποτα ακόμα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bep1995 είπε

Και εμένα την πέρασαν 6 μέτρα για να μπει δίπλα στον υπολογιστή. Και να ήθελαν δεν βόλευε η πρώτη πρίζα γιατί είναι αρκετά ψηλά 

Αν εν τέλει δεν δεχτούν και την βάλουν στην πρώτη πρίζα, μπορείς να πάρεις 10 μέτρα οπτική από το skroutz και να περάσεις αυτή από το πριζάκι και μέσα από κανάλι μέχρι εκεί που θες.

Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστείς οπτική sc-apc σαν την παρακάτω, μπορεί βέβαια να τους ρωτήσεις για σιγουριά.

https://www.skroutz.gr/s/34398442/LogiLink-FPSSC10-Καλώδιο-Οπτικής-Ίνας-SC-APC-SC-APC-10m-Κίτρινο.html

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Πρέπει να βρω και μικρό καναλακι 1,2x1,2.

24 λεπτά πριν, akispap1987 είπε

Εγώ απορώ ποτέ θα έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε κ μεις 200αρα ftth στα βόρεια προάστια Αττικής. Οι οπτικές ίνες εχουν μπει στους δρόμους, έξω απ το σπίτι μου εδώ κ μήνες αλλα φώς δε βλέπω. Παίρνω τακτικά στη Nova αλλά τίποτα ακόμα.

Έχουν περάσει τα κουτιά στις κολώνες;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, fair_play είπε

Έχουν περάσει τα κουτιά στις κολώνες;

Χμμ, αυτό δε το γνωρίζω. Πάντως έργα η το οτιδήποτε εδώ στην περιοχή έχουν τελειώσει εδώ κ μήνες. Τα έφτιαξαν κ έφυγαν. Μπορεί να είναι και αυτό, θα ρωτήσω.

• Super Moderators
Δημοσ.
34 minutes ago, akispap1987 said:

Δεν θα βιαζόμουν από την στιγμή που δεν έχει αρχίσει η διάθεση του Giga Voucher.

To οποίο έχεις ως προϋποθέσεις, σύμφωνα με ότι ξέρουμε μέχρι στιγμής, το να μην έχεις χρησιμοποιήσει SFBB voucher και να μην έρχεσαι από ταχύτητα μεγαλύτερη των 100Mbps.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Thresh είπε

Δεν θα βιαζόμουν από την στιγμή που δεν έχει αρχίσει η διάθεση του Giga Voucher.

To οποίο έχεις ως προϋποθέσεις, σύμφωνα με ότι ξέρουμε μέχρι στιγμής, το να μην έχεις χρησιμοποιήσει SFBB voucher και να μην έρχεσαι από ταχύτητα μεγαλύτερη των 100Mbps.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση δε το ήξερα. Αυτή τη στιγμή έχω 100άρα σύνδεση όποτε είμαι οκ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...