Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, Markknopfler said:

μπορώ κάπως να δω τα στατιστικά της γραμμής;

Nope, μόνο με speedtest.

• Like 1
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Thresh είπε

Nope, μόνο με speedtest.

Επόμενο ερώτημα, προς όλους και όχι μόνο προς εσένα:

Είναι τεχνικά αδύνατο να δεις τα στατιστικά σου προς το παρόν, ή θα είναι για πάντα;

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, filipN είπε

Επόμενο ερώτημα, προς όλους και όχι μόνο προς εσένα:

Είναι τεχνικά αδύνατο να δεις τα στατιστικά σου προς το παρόν, ή θα είναι για πάντα;

Ισως να μπορείς να βλέπεις νούμερα απο το ont αλλά παραμένει κλειδωμένο.

Έτσι κι αλλιώς το fiber εχει τη λογική οτι σου δίνει (θεωρητικά τουλάχιστον) gigabit συνδεση και ο πάροχος σου βάζει τον κόφτη μετά ανάλογα τι πληρώνεις, οπότε δεν έχουν και νόημα τα στατιστικά. Για να ελέγξεις αν όντως πιάνεις τις ταχύτητες που πρέπει, 2-3 δοκιμές με speedtests είναι αρκετές 

Δημοσ.

Καλησπέρα ,

Έχω ξεκινήσει κ γω την διαδικασία μέσω sfbb cosmote.2η εβδομάδα ήρθε ο εργολάβος να βγάλουμε σελφι κ όλα καλα κ με τους υπόλοιπους ενοίκους.

Από τη στιγμη που έρχεται ο εργολάβος περίπου σε πόσο καιρό ξεκινάνε οι εργασιες;;και πόσο διαρκούν ;αν έχω καταλάβει καλά θα γίνει πρώτα τοποθέτηση κατανεμητή καναλιών κλπ κ σε δεύτερη φάση φέρνουν την οπτική ίνα;

Επίσης έμεινε κανένας χωρίς ΝΕΤ για κάποιο διάστημα μέχρι να ενεργοποιηθεί το ftth ;;;

Κ τελευταίο ...κ σημαντικότερο...το PING μειώνεται;☺️δεν μιλάω για speedtest μιλάω για πραγματικές συνθήκες online gaming .αυτή τη στιγμή είμαι στα 55-70ms .

Υπάρχει περίπτωση να με κατεβάσει 10-20 ms ή @@ 

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Thanofski είπε

Καλησπέρα ,

Έχω ξεκινήσει κ γω την διαδικασία μέσω sfbb cosmote.2η εβδομάδα ήρθε ο εργολάβος να βγάλουμε σελφι κ όλα καλα κ με τους υπόλοιπους ενοίκους.

Από τη στιγμη που έρχεται ο εργολάβος περίπου σε πόσο καιρό ξεκινάνε οι εργασιες;;και πόσο διαρκούν ;αν έχω καταλάβει καλά θα γίνει πρώτα τοποθέτηση κατανεμητή καναλιών κλπ κ σε δεύτερη φάση φέρνουν την οπτική ίνα;

Επίσης έμεινε κανένας χωρίς ΝΕΤ για κάποιο διάστημα μέχρι να ενεργοποιηθεί το ftth ;;;

Κ τελευταίο ...κ σημαντικότερο...το PING μειώνεται;☺️δεν μιλάω για speedtest μιλάω για πραγματικές συνθήκες online gaming .αυτή τη στιγμή είμαι στα 55-70ms .

Υπάρχει περίπτωση να με κατεβάσει 10-20 ms ή @@ 

Ευχαριστώ 

το ping σιγουρα θα μειωθεί 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε καμία περίπτωση να φτάσεις 10-20 αν είσαι τώρα στα 55-70. Η απόστασή μας από τις χώρες της Ευρώπης που υπάρχουν τα περισσότερα data centers δεν αλλάζει. Φαντάσου ότι απλώς στο πρώτο hop θα έχεις 1-2ms και από 'κει και πέρα η διαδρομή θα είναι η ίδια. Οπότε αν τώρα έχεις π.χ. 20 ms στο πρώτο hop, να περιμένεις μια μείωση 18-19ms το πολύ και στα παιχνίδια.

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εμένα σε γερμανικό σέρβερ έπεσε 10ms. Από 50 ειναι 40 πλέον. Ο εργολάβος ήρθε μέσα σε μια εβδομάδα και οι εργασίες πήραν 3 ημέρες. 7 οροφή πολυκατοικία με οροφοδιαμερισματα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Το "ζόρι" από ότι έχω καταλάβει είναι αφότου γίνει η εγκατάσταση που περιμένεις 20-30 μέρες για την ενεργοποίηση. Από όσοι έχετε βάλει, όντως τόσο παίρνει;

Δημοσ.

Εγώ με wind και μετά από αλλεπάλληλες ενοχλήσεις κατάφερε να με συνδέσουν μετά από δύο μήνες. Όσο ακριβώς έλεγε για το συμβόλαιο!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Tigkas είπε

Το "ζόρι" από ότι έχω καταλάβει είναι αφότου γίνει η εγκατάσταση που περιμένεις 20-30 μέρες για την ενεργοποίηση. Από όσοι έχετε βάλει, όντως τόσο παίρνει;

Τουλάχιστον σε εμένα όταν τελείωσαν οι εργασίες μετά από 10 μέρες με πήραν τηλ για να κλείσουμε ραντεβού, το ραντεβού το κλείσαμε μετά από 2 μέρες.

Δημοσ.

Καλησπέρα,είναι safe να ανέβει η οπτική από το ισόγειο μέχρι τον 6ο μέσα από το κάγκελο της σκάλας; Σίγουρα από θέμα οπτικής είναι καλό,αλλά μετά το κάγκελο θα έχει πρόβλημα;

Δημοσ.

Μια ερώτηση έχω vdsl από καμπίνα στα 100mbit και κλειδώνει και το ρούτερ σε αυτήν την ταχύτητα. Με τα ίδια χρήματα βλέπω δινει η Cosmote / wind οπτική ίνα με ταχύτητα 100.

Το κέρδος μου ποιο θα είναι; Πέραν του ότι θα μειωθεί το ping (έχω περίπου 22);

Με λίγα λόγια αξίζει να μπει κάποιος σε αυτή την διαδικασία;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

• Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, greekparot said:

Μια ερώτηση έχω vdsl από καμπίνα στα 100mbit και κλειδώνει και το ρούτερ σε αυτήν την ταχύτητα. Με τα ίδια χρήματα βλέπω δινει η Cosmote / wind οπτική ίνα με ταχύτητα 100.

Το κέρδος μου ποιο θα είναι; Πέραν του ότι θα μειωθεί το ping (έχω περίπου 22);

Με λίγα λόγια αξίζει να μπει κάποιος σε αυτή την διαδικασία;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Έχεις VDSL 100Mbps από καμπίνα (δλδ FTTC) και σου βγάζει και διαθεσιμότητα για FTTH το sfbb.gr ?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Thresh είπε

Έχεις VDSL 100Mbps από καμπίνα (δλδ FTTC) και σου βγάζει και διαθεσιμότητα για FTTH το sfbb.gr ?

Ναι. Τυχαία το κατάλαβα γιατί παρά δίπλα είδα ότι έβαζε γείτονας στο σπίτι του. Ειχε συνεργείο.

• Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, greekparot said:

Ναι. Τυχαία το κατάλαβα γιατί παρά δίπλα είδα ότι έβαζε γείτονας στο σπίτι του. Ειχε συνεργείο.

Άρα σου βγάζει ότι έχεις κουπόνι. Οπότε όπως καταλαβαίνεις θα έχεις επιδότηση στο πάγιο (για 2 χρόνια) και στην εγκατάσταση για το FTTH.

Η διαφορά θα είναι ότι θα μπορείς μελλοντικά να πας σε μεγαλύτερα πακέτα από 200Mbps. Επίσης η γραμμή λόγω οπτικής θα είναι άψογη, δεν θα σε νοιάζει πλέον ο "συγχρονισμός" μιας και δεν θα παίζεις πάνω σε χαλκό. Το latency θα είναι λίγο χαμηλότερο και γενικότερα η γραμμή δεν θα "μπουκώνει" εύκολα.

Σπανιότατη περίπτωση να έχεις διαθεσιμότητα και σε FTTC και σε FTTH.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...