Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/3/2025 στις 2:26 ΜΜ, kkolios είπε

Ρώτα και στο 21 0633 3991. 

αυτο που ειναι? Κοσμοτε? Γιατι δεν υδρωνει το αυτακι της ΝΟΒΑ και ψαχνω τροπο να με αποδεσμευσουν να παω αλλου

Επεξ/σία από logo15
  • Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 ώρες πριν, logo15 είπε

αυτο που ειναι? Κοσμοτε? Γιατι δεν υδρωνει το αυτακι της ΝΟΒΑ και ψαχνω τροπο να με αποδεσμευσουν να παω αλλου

Cosmote για οπτικές. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kkolios είπε

Cosmote για οπτικές. 

Ακομα και αν ο εργολαβος στους δρομους ειναι της ΝΟΒΑ;

Τι ακριβως μπορουν να κανουν αυτοι; Τι τους λεω;

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, MitsosMitsaras είπε

Σήμερα ενεργοποιήθηκε και η δικιά μου FTTH (300mbps) Μια χαρά πάει!!! 

Η μέτρηση ήταν περίπου στα  -19db

Χωρίς τίτλο.jpg

Τιμη? Μεσω wifi ποσο πιανεις και τι ρουτερ?

Δημοσ.

Γύρω στα 38 ευρώ , γιατί δεν είχα δικαίωμα για voucher. Στο wifi,  ανάλογα την συσκευή. Στη TV έπιανε περίπου 245  ενώ στο κινητό δεν έχω πιάσει πάνω από 100... Router έχω αυτό που είχα και στην 200αρα VDSL,  το speedport smart. Για το wifi θα πειραματιστω με διάφορα κανάλια, αλλά εντάξει πιο πολύ με ενδιαφέρει το ethernet 

Το περίεργο είναι ότι πριν με την VDSL το download τερμάτιζε και στο κινητό... 

Δημοσ.
Στις 27/3/2025 στις 12:08 ΜΜ, logo15 είπε

Ακομα και αν ο εργολαβος στους δρομους ειναι της ΝΟΒΑ;

Τι ακριβως μπορουν να κανουν αυτοι; Τι τους λεω;

Εάν είναι περιοχή που περνά οπτικές η Nova, δε νομίζω ότι μπορούν να κάνουν κάτι. 

Στις 28/3/2025 στις 7:25 ΜΜ, MitsosMitsaras είπε

Το περίεργο είναι ότι πριν με την VDSL το download τερμάτιζε και στο κινητό... 

Συνδέεσαι στα 5 GHz? 

Δημοσ.
Στις 28/3/2025 στις 5:59 ΜΜ, MitsosMitsaras είπε

Σήμερα ενεργοποιήθηκε και η δικιά μου FTTH (300mbps) Μια χαρά πάει!!! 

Η μέτρηση ήταν περίπου στα  -19db

Χωρίς τίτλο.jpg

που την ειδες την μετρηση αυτη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, kkolios είπε

Συνδέεσαι στα 5 GHz? 

Αυτό ενοείται... Αλλά έτσι και αλλιώς δεν καίγομαι και τόσο για full speed στο κινητό. Δίπλα στο ρούτερ έχει πιάσει γύρω στα 250.

13 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Στην συσκευή ελέγχου του τεχνικού. Το όριο είναι περίπου -28dB, οπότε η τιμή που έχει ο φίλος είναι εξαιρετική.

Ακριβώς. Αυτό μου είπε και ο τεχνικός που έκανε την εγκατάσταση. 

Επίσης (αν και δεν παίζει ρόλο αυτό) η καμπίνα που μας εξυπηρετεί είναι 2-3 τετράγωνα από εμάς! Το "άσχημο" είναι ότι δεν θα μπορώ πλέον να την βλέπω από το μπαλκόνι, όπως έκανα με αυτήν του VDSL :P (πού είναι στο απέναντι τετράγωνο)

Επεξ/σία από MitsosMitsaras
Δημοσ.

Έχω διαβάσει σκόρπια άρθρα και topic και δε βγάζω άκρη... ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει:

1) Ακόμα κι αν 1 διαμέρισμα στη πολυκατοικία θέλει να βάλει οπτική ίνα και υπογράψει ο διαχειριστής, μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία για την εγκατάσταση καλωδίωσης σε όλη την πολυκατοικία / ορόφους, σωστά;

2) Διάβασα ότι υπάρχουν κάτι vouchers πχ 200 ευρώ για κατανεμητή και 140 ανά όροφο. Αυτό που δεν έχω βρει είναι πόσο είναι το συνολικό κόστος εγκατάστασης. Δηλαδή χωρίς voucher, πόσο βγαίνει το κόστος ανα διαμέρισμα;

3) Αν δεν υπάρχει αποθεματικό στη πολυκατοικία ή αν πχ το 90% των ιδιοκτητών αρνείται στη παρούσα φάση να πληρώσει, προχωράει κανονικά η εγκατάσταση και μελλοντικά η εταιρία που έκανε την εγκατάσταση θα τους πάρει τα χρήματα σε περίπτωση που θέλουν να συνδεθούν; Ή η εταιρία δεν έρχεται να κάνει την εγκατάσταση αν δε πληρωθεί προκαταβολικά από τον διαχειριστή;

4) Θα πρέπει υποχρεωτικά η πολυκατοικία να έχει ΑΦΜ;

5) Η επιλογή της εταιρίας που θα κάνει την εγκατάσταση γίνεται ελεύθερα από εμάς; Ή επιλέγουμε υποχρεωτικά την εταιρία που έχει κάνει τις εργασίες στον δρόμο (στη περιοχή μου έχει σκάψει η Vodafone).

6) Aν την εγκατάσταση κατανεμητή / καλωδιωση στους ορόφους τη κάνει πχ η Vodafone, μετά θα είναι υποχρεωμένη όλη η πολυκατοικία να κάνει σύνδεση στη Vodafone; Ή είναι ελεύθερη η επιλογή παρόχου;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Έχω διαβάσει σκόρπια άρθρα και topic και δε βγάζω άκρη... ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει:

1) Ακόμα κι αν 1 διαμέρισμα στη πολυκατοικία θέλει να βάλει οπτική ίνα και υπογράψει ο διαχειριστής, μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία για την εγκατάσταση καλωδίωσης σε όλη την πολυκατοικία / ορόφους, σωστά;

2) Διάβασα ότι υπάρχουν κάτι vouchers πχ 200 ευρώ για κατανεμητή και 140 ανά όροφο. Αυτό που δεν έχω βρει είναι πόσο είναι το συνολικό κόστος εγκατάστασης. Δηλαδή χωρίς voucher, πόσο βγαίνει το κόστος ανα διαμέρισμα;

3) Αν δεν υπάρχει αποθεματικό στη πολυκατοικία ή αν πχ το 90% των ιδιοκτητών αρνείται στη παρούσα φάση να πληρώσει, προχωράει κανονικά η εγκατάσταση και μελλοντικά η εταιρία που έκανε την εγκατάσταση θα τους πάρει τα χρήματα σε περίπτωση που θέλουν να συνδεθούν; Ή η εταιρία δεν έρχεται να κάνει την εγκατάσταση αν δε πληρωθεί προκαταβολικά από τον διαχειριστή;

4) Θα πρέπει υποχρεωτικά η πολυκατοικία να έχει ΑΦΜ;

5) Η επιλογή της εταιρίας που θα κάνει την εγκατάσταση γίνεται ελεύθερα από εμάς; Ή επιλέγουμε υποχρεωτικά την εταιρία που έχει κάνει τις εργασίες στον δρόμο (στη περιοχή μου έχει σκάψει η Vodafone).

6) Aν την εγκατάσταση κατανεμητή / καλωδιωση στους ορόφους τη κάνει πχ η Vodafone, μετά θα είναι υποχρεωμένη όλη η πολυκατοικία να κάνει σύνδεση στη Vodafone; Ή είναι ελεύθερη η επιλογή παρόχου;

1) Σωστά

2) Δωρεάν

3) Είναι δωρεάν

4) Δεν χρειάζεται

5) Όποια θες

6) Ελεύθερα όπου θέλει ο καθένας

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Στην συσκευή ελέγχου του τεχνικού. Το όριο είναι περίπου -28dB, οπότε η τιμή που έχει ο φίλος είναι εξαιρετική.

Τα -19dBm είναι αποδεκτή τιμή και όχι εξαιρετική. Εξαιρετική θα μπορούσες να πεις το εύρος -8dBm με -12dBm.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ekrepali είπε

1 ώρα πριν, Silverage είπε

1) Σωστά

Μια συμπληρωση εδω. Αν εισαι ενοικιαστης, συμφωνος πρεπει να ειναι ο ιδιοκτητης και ο διαχειριστης ΔΕΝ χρειαζεται να συμφωνησει, αλλα ειναι υποχρεωμενος.

Οσο για τα κοστη, γιατι ασχολεισαι? Κανε αιτημα σε παροχο, θα ερθουν να σκαψουν καποιο εξωτερικο συνεργειο με το οποιο εχουν συμβασεις, και δεν θα πληρωσεις τπτ (αρκει να δικαιουσαι voucher)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 minutes ago, SabotazNic said:

Οσο για τα κοστη, γιατι ασχολεισαι? Κανε αιτημα σε παροχο, θα ερθουν να σκαψουν καποιο εξωτερικο συνεργειο με το οποιο εχουν συμβασεις, και δεν θα πληρωσεις τπτ (αρκει να δικαιουσαι voucher)

Όπα... τι εννοείς voucher; Ο @Silverage ανέφερε πως είναι δωρεάν, δεν είπε κάτι για voucher. 

Για πρόγραμμα, ενδιαφέρομαι για το Vodafone Fiber 100. https://www.vodafone.gr/statheri-internet-programmata/vdsl-50mbps-fiber-100mbps

Voucher αναφέρουν μόνο για τα Full Fiber https://www.vodafone.gr/statheri-internet-programmata/fiber-to-the-home

edit: Μόλις διαπίστωσα ότι το fiber 100 της vodafone είναι μούφα - αναβαθμισμένο vdsl χωρίς νέα εγκατάσταση.

Επεξ/σία από ekrepali

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...