Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, VortexGeo είπε

Καλησπέρα, μια ίσως χαζή ερώτηση:

Έχω προσέξει ότι στο κουτάκι οπτικής πρίζας Huawei που έχω από την Cosmote (νόμιζω λέγεται ΟΤΟ), η θύρα για το βύσμα που συνδέεται στην άλλη άκρη με το ONT δεν είναι σταθερή, αλλά μπορεί να μετακινηθεί μπρος-πίσω.

Μήπως γνωρίζει κάποιος τον λόγο;

spacer.png

Δεν είναι κάτι έτσι κουνιέται και εμένα άνοιξε το να δεις δεν παθαίνει κάτι.

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τελικά ενεργοποιήθηκε σήμερα η υπηρεσία 500/250 σεταρα και σκέτο ρούτερ για να έχω q.o.s και  το 7530ΑΧ και τα 2 παίζουν άψογα επίσης η γραμμή είχε από 16.8 έως 18,8DB που νομίζω είναι πολύ καλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πείτε μου τί έκανε το συνεργείο όσοι βάλατε fiber στο σπίτι...
1. το καλώδιο της οπτικής ίνας που φεύγει από το κουτί (που υπάρχει στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας) θα μπεί μέσα σε κανάλι ή απλά θα είναι κολλημένο κ εμφανές πάνω από το σουβαντεπί/τοίχο;
2. μετά για να μπεί μέσα στο διαμέρισμα, θα τρυπηθεί ο τοίχος για να περνάει η οπτική ίνα μέσα στο διαμέρισμα. Στην τρύπα αυτή στον τοίχο βάζεται κάποιο σωληνάκι ή οπτική ίνα περνάει όπως κ απέξω "γυμνή" μέσα από τα τούβλα;
3. η ζέστη από το σώματα των καλοριφέρ, την επιρρεάζει που θα περνάει από το σοβαντεπί κοντά τους;

Επεξ/σία από zoranb
  • Haha 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, zoranb είπε

1. το καλώδιο της οπτικής ίνας που φεύγει από το κουτί (που υπάρχει στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας) θα μπεί μέσα σε κανάλι ή απλά θα είναι κολλημένο κ εμφανές πάνω από το σουβαντεπί/τοίχο;
2. μετά για να μπεί μέσα στο διαμέρισμα, θα τρυπηθεί ο τοίχος για να περνάει η οπτική ίνα μέσα στο διαμέρισμα. Στην τρύπα αυτή στον τοίχο βάζεται κάποιο σωληνάκι ή οπτική ίνα περνάει όπως κ απέξω "γυμνή" μέσα από τα τούβλα;
3. η ζέστη από το σώματα των καλοριφέρ, την επιρρεάζει που θα περνάει από το σοβαντεπί κοντά τους;

Στην δικη μου περίπτωση και απ οσο ξερω δε βαζουν καναλακια πλεον, απλα την κολλάνε με ενα ειδος σιλικόνης στον τοιχο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, zoranb said:

1. Aναλογως το συνεργειο. Στην περιπτωση μου (νοβα) βαλανε καναλακι το οποιο το βιδωνανε στον τοιχο. Στην περιπτωση των γονιων μου (cosmote) βαλανε διαφανη ινα την οποια την κολλησανε με τιποτα σιλικονη υποθετω και την βαλανε μεσα στο διαμερισμα. Η διαφανη ινα με τα βιας φαινεται. Το καναλι ειναι καναλι , φαινεται τοσο οσο.

2. Δεν το γνωριζω αυτο. Και δεν μπορω να δω τι γινεται προφανως μεσα στον τοιχο , μεσα στην τρυπα αυτη την στιγμη. Στην περιπτωση μου , κατεβασανε (απεξω) το καναλι εως την τρυπα και απο μεσα το καναλι ξεκιναει πανω απο την τρυπα , οποτε οπτικα δεν φαινεται πουθενα ινα. Τωρα μεσα στην τρυπα τι γινεται δεν ξερω και δεν θυμαμαι τοτε που την βαζανε τι ειχανε κανει. Δεν νομιζω οτι θα υπαρχει προβλημα. Δεν ειναι οτι τραβιεται η ινα περαδωθε και θα "τριφτει" πανω στον σοβα/τουβλο/whatever υπαρχει μεσα στον τοιχο. Και στην τελικη κλαιν και να παθει κατι. Την ξαναπερνανε απο το floorbox εως μεσα αν παθει ποτε κατι.

3. Δεν αναβουμε καλοριφερ , εχει ακριβυνει το πετρελαιο :) 

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.

Η προεγκατάσταση της πολυκατοικίας μπορεί να δουλέψει και με τις εναέριες οπτικές της ΔΕΗ; Απλά θα γίνει η σύνδεση στο κουτί στην είσοδο κι αυτό είναι όλο;

Βλέπω πλέον στην περιοχή υπάρχει διαθέσιμο και υπόγειο δίκτυο και "κουλούρες" κρεμασμένες στις κολώνες του ρεύματος.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Μενουμε σε μια καινουργια πολυκατοικια 2021 4 ορόφων.

Στο υπόγειο είναι η μέχρι πρότινος ρικλέτα του ΟΤε και απο εκει υπάρχει καλώδιο utp που φτάνει σε καθε όροφο.

Επειδη θέλουμε να βάλουμε οπτική ίνα και κάλεσε εναν μηχανικο ενας όροφος, ο οποιος προτεινε να τρυπησει καθε όροφο, που δε το θέλουμε.

Υπάρχει τρόπος να φέρουν την οπτικη ίνα κοντα στη ρικλέτα κι απο εκει με κάποιο τρόπο να φτάσει η οπτική ινα σε κάθε όροφο με κάποιο αντάπτορα utp?

Υπάρχει κάποια τέτοια πατέντα για να μην έχουμε τρυπήματα?

Δημοσ.

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα και ούτε πρόκειται να υπάρξει ποτέ.

Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να μπουν τα ΟΝΤ κάθε διαμερίσματος στο υπόγειο και από αυτα με το καλώδιο δικτύου να έρχεται στο αντίστοιχο διαμερίσματα. Δεν είναι το καλύτερο αλλά το πλησιέστερο σε αυτό που θέλετε.

Ωστόσο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ το καλώδιο πρέπει να είναι μονοκόμματο ΧΩΡΙΣ ενδιάμεσες συνδέσεις ή παραλληλίες. Το αναφέρω διότι καταρχήν το καλώδιο προορίζεται για τηλεφωνία όπου μπορεί να παίξει και σε παραλληλίες ή πολλαπλές συνδέσεις.

• Super Moderators
Δημοσ.
On 23/01/2025 at 19:48, spykapo21 said:

Απορίες

1. Μπορώ να βάλω δικό μου Modem , τύπου Fritzbox Gpon για νακανω bypass το ΟΤΝ ? το επιτρεπει ο Πάροχος (Cosmote) ?

2. Εχει ολοκληρωθεί η υποδομή σπιτι μου, αυτο που αναμμένω ειναι η ενεργοποίηση της Καμπίνας, Γνωρίζετε περίπου χρόνους ?

3. Αν στο μέλλον παθει κατι η οπτικη απο το box μέχρι το διαμέρισμα μου που τυπου 20μ αποστάση, μπορει να ερθει ηλεκτρολογος να μου το αλλάξει ? δλδ. να ανοιξει το box .

η πρεπει να ερθουν τα official συνεργεια της cosmote που χρεωνουν γυρω στα 200€ το replacement. ?

1. Επισήμως το ΟΝΤ δεν αλλάζει, μόνο "ανεπίσημα" με spoofing.

2. Περιοχή ποιου παρόχου? Σε περιοχές ΟΤΕ δεν χρειάζεται ενεργοποίηση κάποιας καμπίνας.

3. Τηλέφωνο στον πάροχο της υποδομής της περιοχές.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω μερικές απορίες γιατί διαβάζοντας χάθηκα.

Πήραμε το voucher και αργότερα θα πάμε για συμβόλαιο σε cosmote η nova για 300.

Με όποιον κλείσουμε θα στείλει αυτός συνεργείο για την εγκατάσταση;

Επειδή είναι μόνο κατοικία με απόσταση από τη μάντρα που έρχεται το καλώδιο του τηλεφώνου, σκεφτομουν να βάλουν το τέλος της οπτικής ίνας στο κουτί που ειναι και ο μετρητής του ΔΕΔΔΗΕ και από εκεί με το utp εναέρια, για αρχή, να φτάσει στο σημείο που θα μπει το modem. Είναι 5 μέτρα από την γωνία του κτηρίου και άλλα 8 από το σημείο που θα μπει στο κτήριο. Εκεί έχω ήδη ups και το Deco που συνδέεται με όλα τα υπόλοιπα.

Το καλοκαίρι θα περάσω καμάρι στο έδαφος και θα περάσω το utp από εκεί. Τι λέτε θα λειτουργήσει; Κάποια άλλη πρόταση;

• Super Moderators
Δημοσ.
7 hours ago, filarhos said:

Με όποιον κλείσουμε θα στείλει αυτός συνεργείο για την εγκατάσταση;

Την εγκατάσταση μέχρι το BEP/Floor Box την κάνει αυτός που έχει κάνει την υποδομή στην περιοχή και από εκεί και μέχρι το οπτική πριζάκι μέσα στο σπίτι αυτός που έκανες την αίτηση.

7 hours ago, filarhos said:

Επειδή είναι μόνο κατοικία με απόσταση από τη μάντρα που έρχεται το καλώδιο του τηλεφώνου, σκεφτομουν να βάλουν το τέλος της οπτικής ίνας στο κουτί που ειναι και ο μετρητής του ΔΕΔΔΗΕ και από εκεί με το utp εναέρια, για αρχή, να φτάσει στο σημείο που θα μπει το modem.

Αμφιβάλω αν θα δεχτούν, η οπτική έρχεται μέσα στο σπίτι, την τερματίζουν σε οπτικό πριζάκι μετά συνδέουν το ΟΝΤ (Terminal) το οποίο θέλει ρεύμα και πάνω σε αυτό το router με UTP.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, Thresh said:

Την εγκατάσταση μέχρι το BEP/Floor Box την κάνει αυτός που έχει κάνει την υποδομή στην περιοχή και από εκεί και μέχρι το οπτική πριζάκι μέσα στο σπίτι αυτός που έκανες την αίτηση.

Αμφιβάλω αν θα δεχτούν, η οπτική έρχεται μέσα στο σπίτι, την τερματίζουν σε οπτικό πριζάκι μετά συνδέουν το ΟΝΤ (Terminal) το οποίο θέλει ρεύμα και πάνω σε αυτό το router με UTP.

Στον απέναντι έτσι το έκαναν, βέβαια αυτός είχε ήδη περάσει utp που πάει μέσα στο σπίτι.

Θα το συζητήσουμε με τους εγκαταστατες και ελπίζω να μην έχω θέματα, γιατί στην πόρτα κοντά δεν έχει πρίζες και είναι κάπως στενος διάδρομος.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, filarhos είπε

Επειδή είναι μόνο κατοικία με απόσταση από τη μάντρα που έρχεται το καλώδιο του τηλεφώνου, σκεφτομουν να βάλουν το τέλος της οπτικής ίνας στο κουτί που ειναι και ο μετρητής του ΔΕΔΔΗΕ και από εκεί με το utp εναέρια, για αρχή, να φτάσει στο σημείο που θα μπει το modem. Είναι 5 μέτρα από την γωνία του κτηρίου και άλλα 8 από το σημείο που θα μπει στο κτήριο. Εκεί έχω ήδη ups και το Deco που συνδέεται με όλα τα υπόλοιπα.

Θα αφήσεις δηλαδή πρίζα ίνας και οντ στη μάντρα; Ελπίζω εκεί να μην μπορεί να βάλει χέρι περαστικός.. επίσης θέλεις και ρεύμα εκεί για το οντ 

• Super Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, Karanikolis said:

Θα αφήσεις δηλαδή πρίζα ίνας και οντ στη μάντρα; Ελπίζω εκεί να μην μπορεί να βάλει χέρι περαστικός.. επίσης θέλεις και ρεύμα εκεί για το οντ 

Βάλε και τις υγρασίες/θερμοκρασίες...

Δημοσ.
5 hours ago, Karanikolis said:

1 hour ago, Thresh said:

Βάλε και τις υγρασίες/θερμοκρασίες...

Είναι εντός του οικοπέδου και δεν έχεις πρόσβαση από έξω. Για ρεύμα δεν το είχα στο μυαλό μου ότι χρειάζεται, όπως επίσης για υγρασία και θερμοκρασίες. Έχω εναλλακτικό σημείο σε καλυμμένο χώρο στην γωνία του κτηρίου αλλά πάλι κάπως πρέπει να καλυφθεί μια απόσταση 2 μέτρων από το σημείο που θα έρθει η οπτική ίνα στο οικόπεδο (φαντάζομαι από το ίδιο σημείο που έρχεται ο χαλκός).

Υποθέτω ότι εναέρια δεν μπαίνει, άρα θα χρειαστεί σκάψιμο και πέρασμα καναλιού στο έδαφος; Αυτό θα πρέπει να το έχω έτοιμο πριν έρθουν για την εγκατάσταση; Κάπου διάβασα ότι έρχεται μηχανικός για να δει τι θα χρειαστεί; Εδώ παίζει το smart readiness;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...