Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Xdanger said:

Το εξηγείς λίγο αυτό, πως γίνεται μπαίνω smart readiness επιλέγω εγκαταστάτη και μετά κάνω αίτηση σε πάροχο και επειδή βλέπουν πως έχει γίνει η εγκατάσταση μειώνουν το πάγιο?

Μιλάς με τον πάροχο (Cosmote/Voda μόνο) και ζητάς Smart Readiness κάνουν αυτοι την διαδικασία κι απλά υπογράφεις. Προφανώς η πολυκατοικία δεν πρέπει να διαθέτει ήδη κάθετη εγκατάσταση.

• Like 1
  • Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 ώρες πριν, georgeole είπε

Βρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι, αν δεν το έχουν ήδη κάνει: Ποιος ο λόγος που θέλετε να περάσει εξωτερικά η ίνα; Δεν το κρίνω, προς Θεού, από απλή περιέργεια ρωτάω.

Προσωπικά με ενδιαφέρει περισότερο να είναι όμορφο το σπίτι μου και να μην βλέπω καναλάκια η καλώδια στο κλιμακοστάσιο παρά να κερδίσω μερικά Mbps. Αν δεχόντουσαν να περάσει εξωτερικά, δεν θα φαινόταν τίποτα. Επειδή όμως έχω δει δουλειές εργολάβων σε άλλα σπίτια όταν η ίνα περνάει απο το κλιμακοστάσιο, δεν έχω καμία διάθεση να κάνουν το ίδιο στο δικό μου. 

Δημοσ.
Στις 21/1/2025 στις 5:43 ΜΜ, georgeole είπε

Βρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι, αν δεν το έχουν ήδη κάνει: Ποιος ο λόγος που θέλετε να περάσει εξωτερικά η ίνα; Δεν το κρίνω, προς Θεού, από απλή περιέργεια ρωτάω.

Στην περίπτωσή μου ο λόγος είναι τόσο αισθητικός, όσο και πρακτικός. Για το πρώτο τα είπε και ο φίλος από πάνω. Για το δεύτερο έχω το πρόβλημα ότι το κλιμακοστάσιο (άρα και η είσοδος για το διαμέρισμα) είναι στην άκρη του κτηρίου, όπου και μπαίνει η αναμονή (floorBox), ενώ εγώ θέλω/χρειάζομαι το router στο κέντρο του ορόφου, όπου και έχω ήδη την υπάρχουσα σύνδεση.

Τα περιγράφω και λίγο πιο αναλυτικά εδώ:

Δημοσ.
Στις 22/1/2025 στις 8:51 ΠΜ, loukasst1 είπε

Προσωπικά με ενδιαφέρει περισότερο να είναι όμορφο το σπίτι μου και να μην βλέπω καναλάκια η καλώδια στο κλιμακοστάσιο παρά να κερδίσω μερικά Mbps. Αν δεχόντουσαν να περάσει εξωτερικά, δεν θα φαινόταν τίποτα. Επειδή όμως έχω δει δουλειές εργολάβων σε άλλα σπίτια όταν η ίνα περνάει απο το κλιμακοστάσιο, δεν έχω καμία διάθεση να κάνουν το ίδιο στο δικό μου. 

Γιατί αν περάσει εξωτερικά δεν θα φαίνονται τα κανάλια στην πρόσοψη του σπιτιού; Και όλα τα στηρίγματα κτλ.. προτιμάται να φαίνεται ωραία η είσοδος από την πρόσοψη 🤷‍♂️  ο οτε πάντως μια χαρά δουλειά κάνει, και αν έχεις κάγκελο στην σκάλα την περνάει από μέσα για να μην σου βάλει κανάλι (όπου μπορεί)

6 ώρες πριν, BadIntruder είπε

Για το δεύτερο έχω το πρόβλημα ότι το κλιμακοστάσιο (άρα και η είσοδος για το διαμέρισμα) είναι στην άκρη του κτηρίου, όπου και μπαίνει η αναμονή (floorBox), ενώ εγώ θέλω/χρειάζομαι το router στο κέντρο του ορόφου, όπου και έχω ήδη την υπάρχουσα σύνδεση.

Ασε το ont εκεί που θα σου αφήσουν την πρίζα, και πέρασε utp μέχρι το ρουτερ.
Θεωρώ ότι κάποια λύση θα υπάρχει ώστε να βγει κοντά στο ρουτερ σου μέσα από το κλιμακοστάσιο. Δεν μπορεί από το κλιμακοστάσιο να μπει η ίνα μέσα πριν την είσοδο σου;;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Karanikolis είπε

Γιατί αν περάσει εξωτερικά δεν θα φαίνονται τα κανάλια στην πρόσοψη του σπιτιού; Και όλα τα στηρίγματα κτλ.. προτιμάται να φαίνεται ωραία η είσοδος από την πρόσοψη 🤷‍♂️  ο οτε πάντως μια χαρά δουλειά κάνει, και αν έχεις κάγκελο στην σκάλα την περνάει από μέσα για να μην σου βάλει κανάλι (όπου μπορεί)

Στη δική μου περίπτωση είναι πολύ μεγάλη η διαφορά στο τι θα φαίνεται (είσοδος και σκάλα vs πρόσοψη). Με όδευση μέσω πρόσοψης δεν θα φαινόταν σχεδόν τίποτα (θα παιρνούσε από το μπαλκόνι στον ακάλυπτο του κτιρίου που δεν φαίνεται τίποτα και θα έμπαινε στο διαμέρισμα ακριβώς στο σημείο που ξεκινάει η εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού τώρα).

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Karanikolis είπε

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση και το ενδιαφέρον. Ισχύει αυτό που λες για την πρόσοψη, ωστόσο στην περίπτωση μου θα τρέξει (ιδανικά) κάτω από το Α' μπαλκόνι και μετά θα ανέβει κάθετα 1-2 μέτρα και τέλος. Ενώ για να διατρέξει όλο το κλιμακοστάσιο τα μέτρα που θα χρειαστούν είναι 5-6 φορές παραπάνω. Δεν έχω κάθετο κάγκελο για να περάσει η ίνα, μου το ανέφεραν κι εμένα, οπότε πρέπει αναγκαστικά να πάει γύρω γύρω από τους τοίχους.

10 ώρες πριν, Karanikolis είπε

Ασε το ont εκεί που θα σου αφήσουν την πρίζα, και πέρασε utp μέχρι το ρουτερ.
Θεωρώ ότι κάποια λύση θα υπάρχει ώστε να βγει κοντά στο ρουτερ σου μέσα από το κλιμακοστάσιο. Δεν μπορεί από το κλιμακοστάσιο να μπει η ίνα μέσα πριν την είσοδο σου;;

Δυστυχώς δεν είναι εφικτό να περάσω καλώδιο. Έχω πολλούς τοίχους στο ενδιάμεσο (3-4), και δεν θέλω να γεμίσω τρύπες και μερέμετια καθώς μόλις μπήκα στο σπίτι μετά από προσπάθειες ετών. Σχετικά με το τελευταίο ερώτημα, όχι το κλιμακοστάσιο "ακουμπάει" μόνο την είσοδο και το σαλόνι που πρακτικά είναι ο ίδιος χώρος.

Δημοσ.

Παιδιά στο σπίτι που είμαι έχουν περάσει απο πρόπερσι οπτική ίνα έξω απο την οικοδομή αλλα δεν έχουμε βάλει ακόμη στη οικοδομή.
Εγώ είμαι ενοικιαστής οπότε δεν μπορώ να κάνω κάτι...

Εχω νόβα 100αρι vdsl που πιάνει 110 με απεριόριστα σταθερά κ κινητά κ δίνω 26 το μηνα.
1 Φλεβάρη λήγει το συμβόλαιο κ σκέφτομαι να κάνω πάλι ανανέωση στα 26 σε περίπτωση που βάλουν οπτική να βάλω μετα τι λέτε?

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Για να έρθει η οπτική στην οικοδομή πρέπει πρώτα κάποιος από τους ενοίκους να κάνει σχετικό αίτημα σύνδεσης σε οποιονδήποτε πάροχο. Δεν έρχεται αυτόματα η ίνα και τερματίζει μέχρι έξω στον δρόμο ή το πεζοδρόμιο.

Μπορείς κι εσύ ως ενοικιαστής να κάνεις αίτηση, απλά πρώτα πρέπει να εξασφαλίσεις την σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη και να ενημερωθεί ο διαχειριστής της οικοδομής.

Δημοσ.

Σε μας πέρασε άνθρωπος του συνεργείου (Νόβα) έψαξε τον διαχειριστή, τελικά μίλησε με μένα και η εγκατάσταση στο κλιμακοστάσιο έγινε περίπου ένα μήνα μετά τα σκαψίματα στο δρόμο. Δεν είχε κάνει κάποιος αίτημα σύνδεσης αφού δεν υπήρχε και διαθεσιμότητα.

Θυμάμαι έγινε λίγο πριν ανεβάσει τις τιμές η Νόβα το καλοκαίρι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Για να έρθει η οπτική στην οικοδομή πρέπει πρώτα κάποιος από τους ενοίκους να κάνει σχετικό αίτημα σύνδεσης σε οποιονδήποτε πάροχο. Δεν έρχεται αυτόματα η ίνα και τερματίζει μέχρι έξω στον δρόμο ή το πεζοδρόμιο.

Μπορείς κι εσύ ως ενοικιαστής να κάνεις αίτηση, απλά πρώτα πρέπει να εξασφαλίσεις την σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη και να ενημερωθεί ο διαχειριστής της οικοδομής.

Δεν συμφωνεί η σπιτονοικοκυρα..

Πρέπει να είναι μαλωμενη με τον διαχειριστή από ότι έχω καταλάβει..

Οπότε πρέπει κάποιος άλλος να βάλει πρώτος..

Μην σου τύχει...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnnyman είπε

Δεν συμφωνεί η σπιτονοικοκυρα..

Πρέπει να είναι μαλωμενη με τον διαχειριστή από ότι έχω καταλάβει..

Οπότε πρέπει κάποιος άλλος να βάλει πρώτος..

Μην σου τύχει...

αμα δεν συμφωνει η σπιτονοικοκυρα τι σημασια εχει αμα βαλει αλλος πρωτα..

παλι δεν θα μπορεις να βαλεις εσυ...

πες της οτι καλο θα ηταν να το βαλει τωρα που ειναι δωρεαν γιατι απο το 2027 και μετα παιζει να σε βαζουν

να πληρωνεις την εγκατασταση και θα πρεπει να εχουν ολοι FTTH αλλιως τηλεφωνο ,τηλεοραση γιοκ

(αυτη ειναι η δικαιολογια που λεμε συνηθως στους διαχειριστες που εχουν προβλημα)

Δημοσ.

Δεν είναι πετυχημένη η φωτογραφία, αλλά για να πάρετε μια ιδέα του πως είναι το καλώδιο οπτικών ινών που περνάει εναέρια στις κολώνες της ΔΕΗ.

IMG_20250121_143550.jpg.b53e321e0467f1ef496b987ea4a6d763.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, giannispro1 είπε

αμα δεν συμφωνει η σπιτονοικοκυρα τι σημασια εχει αμα βαλει αλλος πρωτα..

παλι δεν θα μπορεις να βαλεις εσυ...

πες της οτι καλο θα ηταν να το βαλει τωρα που ειναι δωρεαν γιατι απο το 2027 και μετα παιζει να σε βαζουν

να πληρωνεις την εγκατασταση και θα πρεπει να εχουν ολοι FTTH αλλιως τηλεφωνο ,τηλεοραση γιοκ

(αυτη ειναι η δικαιολογια που λεμε συνηθως στους διαχειριστες που εχουν προβλημα)

Δεν συμφωνεί να φανεί ότι βάζει πρώτη αυτή λόγω της κόντρας με τον διαχειριστή. 

Εγω του διαχειριστή του τα ειπα αυτά αλλα στην κοσμαρα του...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

περιμένω να μου ενεργοποίησει η cosmote την υπηρεσία,όλα περασμένα μέχρι το σπίτι,το gpon τα πάντα ,πρώτος στην καμπίνα αλλά φώς δεν είχε η γραμμή ο τεχνικός πήγε ήρθε να δεί μήπως έφταιγε τίποτα όλα δουλεύουν μέχρι το σπίτι εκτός της καμπίνας,από το πρωί με τρολλαρει κανονικά η εταιρεία είναι κουρασμένα εδώ τα παληκάρια και βαριουνται να την ενεργοποιήσουν σήμερα 😂, φταίω εγώ μετά που βρίζω τις κορυφαίες υπηρεσίες τής cosmote που προσφέρει στην περιοχή μου,την κανονική γραμμή μου την έχουν κόψει εδώ και μία εβδομάδα.Εκεί βιάζονταν να την απενεργοποιήσουν για να ενεργοποιηθεί και καλά η οπτική, εντάξει τι να πεις , only in Greece 😂.

Επεξ/σία από ICE-T
  • Super Moderators
Δημοσ.
35 minutes ago, ICE-T said:

περιμένω να μου ενεργοποίησει η cosmote την υπηρεσία,όλα περασμένα μέχρι το σπίτι,το gpon τα πάντα ,πρώτος στην καμπίνα αλλά φώς δεν είχε η γραμμή ο τεχνικός πήγε ήρθε να δεί μήπως έφταιγε τίποτα όλα δουλεύουν μέχρι το σπίτι εκτός της καμπίνας,από το πρωί με τρολλαρει κανονικά η εταιρεία είναι κουρασμένα εδώ τα παληκάρια και βαριουνται να την ενεργοποιήσουν σήμερα 😂, φταίω εγώ μετά που βρίζω τις κορυφαίες υπηρεσίες τής cosmote που προσφέρει στην περιοχή μου,την κανονική γραμμή μου την έχουν κόψει εδώ και μία εβδομάδα.Εκεί βιάζονταν να την απενεργοποιήσουν για να ενεργοποιηθεί και καλά η οπτική, εντάξει τι να πεις , only in Greece 😂.

Είναι τι θα σου κάτσει ρε γμτ και πόσο "φόρτο" έχουν οι τεχνικοί/συνεργεία της περιοχής. Τέλη του 2023 που δεν ήταν περίοδος με ενεργό voucher, σε μια αραιοκατοικημένη βέβαια περιοχή (Πεντέλη) ήρθαν όλα τα συνεργεία κι ενεργοποιήθηκε η σύνδεση (μονοκατοικία) αυθημερόν, 10 μέρες μετά την "αυτοψία" και 3 βδομάδες μετά την αίτηση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...