Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, tasvar είπε

Δεν το ήξερα καν οτι μπορεί να γίνει. Οπότε οπτική κανονικά.

Όπου θες μπορεί να μπει. Εφόσον υπάρχει utp κάτω μπορεί να μπει εκεί η πρίζα της ίνας και το ont. Και πάνω στο Ont θα μπει το utp σου από την είσοδο που θα δώσει ίντερνετ στο σπίτι σου.
 γενικά δεν είναι σωστή και αξιόπιστη επιλογή. Ελπίζω να μην έχετε και τα ρουτερ στην είσοδο, γιατί τα έχω δει και αυτά…!!

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σημερα μεσω του Cosmote App εκανα αιτημα για αναβαθμιση απο 500 σε 1000. Μολις μου εστειλαν το συμβολαιο, προσεξα πως με κρατανε με το Speedport. Μπορω να απαιτησω για Fritzbox;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Karanikolis είπε

Όπου θες μπορεί να μπει. Εφόσον υπάρχει utp κάτω μπορεί να μπει εκεί η πρίζα της ίνας και το ont. Και πάνω στο Ont θα μπει το utp σου από την είσοδο που θα δώσει ίντερνετ στο σπίτι σου.
 γενικά δεν είναι σωστή και αξιόπιστη επιλογή. Ελπίζω να μην έχετε και τα ρουτερ στην είσοδο, γιατί τα έχω δει και αυτά…!!

Τα διαμερίσματα είναι τρία. 

Από κάθε διαμέρισμα πηγαίνει ένα καλώδιο utp κάτω στην είσοδο που είναι οι συνδέσεις του ΟΤΕ.

Κάθε διαμέρισμα έχει δικό του ρούτερ μέσα στο διαμέρισμα. 

Οπότε θα ζητήσω ίνα στο διαμέρισμα να είμαστε ήσυχοι. 

Για το voucher να κάνω αίτηση, ή να ρωτήσω στον πάροχο πρώτα;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Xatzz είπε

Σημερα μεσω του Cosmote App εκανα αιτημα για αναβαθμιση απο 500 σε 1000. Μολις μου εστειλαν το συμβολαιο, προσεξα πως με κρατανε με το Speedport. Μπορω να απαιτησω για Fritzbox;

Ζήτησα αναβάθμιση από vdsl 200 σε fiber 1gbit και με κρατάνε και εμένα με το Speedport, λόγω ύπαρξης Internet Backup me usb modem, και το fritzbox που δινουν δεν έχει usb.
Φυσικά και μπορείς να το ζητήσεις αφού ούτως η άλλως αυτή τη συσκευή διαφημίζουν στις συνδέσεις 1gbit.

Δημοσ.
On 03/01/2025 at 21:50, panakos_thess said:

Περιμενω να ερθει το Fritz να παιξω Qos αυτην ειναι η γραμμη τωρα

Screenshot_1.png

Πήγες Cosmote τελικά ρέι. 'Μεγιά'

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/1/2025 στις 10:47 ΜΜ, Xatzz είπε

Δεν θα ερθουν απαραιτητα 3 διαφορετικα συνεργεια, αλλα η ολη διαδικασια θα χωριστει σε 2-3 τουλαχιστον ραντεβου. Προσωπικα, η αυτοψια εγινε γυρω στις 20 μερες μετα την αιτηση και μεσα σε 2,5 ακομη βδομαδες ειχαν τελειωσει ολα.

υπολογίζω κάνα 2 μηνο το λιγότερο επειδή εδω τα συνεργεία δουλεύουν με ρυθμούς Μεξικό βρίσκονται μόνιμα σε σιεστα ποιο χαλαρά δεν γίνεται.

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ.

Πριν λιγο παρελαβα το fritz για την 1000αρα και θελω να ρωτησω αν μπορω να το σεταρω μονος μου (απο την στιγμη που τραβαει τις ρυθμισεις) ή αν πρεπει να ερθει απαραιτητα τεχνικος;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Xatzz είπε

Πριν λιγο παρελαβα το fritz για την 1000αρα και θελω να ρωτησω αν μπορω να το σεταρω μονος μου (απο την στιγμη που τραβαει τις ρυθμισεις) ή αν πρεπει να ερθει απαραιτητα τεχνικος;

Αφήνεις τον τεχνικό να κάνει τα πάντα, ακόμα κι αν είσαι κι εσύ ο ίδιος τεχνικός.

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας.

Είμαι σε αναζήτηση προσφοράς σταθερής και internet, με μεταφορά αριθμού σε νέα οικία, χωρίς ενεργό συμβόλαιο σε ισχύ.

Προσπαθώ να πετύχω το καλύτερο  deal και πήγα βόλτα στα μαγαζιά.

Βλέπω όλοι προωθούν την 300αρα με το voucher, δαγκωτό. Την 100αρα την απορρίπτουν ως μη συμφέρουσα καθώς με το  voucher  έρχεται στο ίδιο κόστος (για τον καταναλωτή).

Υπάρχει τρόπος να διεκδικήσω καλύτερη προσφορά;

Όλες οι προσφορές παίζουν στο 30αρι, ξέρω περιπτώσεις όμως που έχουν 100αρα με λιγότερο από 25€....

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.

Το voucher δίδεται για συνδέσεις μεγαλύτερες των 100Mbps. Ωστόσο οι πάροχοι έχουν βγάλει προσφορές για το Voucher από τα 300Mbps και πάνω, όπου επίσης το upload είναι στο 50% του download έναντι του 10% στις μικρότερες ταχύτητες.

Δημοσ.

Καλημερα να ρωτησω κατι αν και μπορει να εχει απαντηθεί ,  το Voucher περιλαμβάνει και την εγκατάσταση στο κτήριο ? 

Δημοσ.

To Gigabit Voucher περιλαμβάνει συνολικό ποσό 200€ επιδότησης μηνιαίου παγίου για 24 μήνες μαζί με τις εργασίες σύνδεσης της οριζόντιας καλωδίωσης, δηλαδή από τον υφιστάμενο υποκατανεμητή οπτικής ίνας ορόφου μέχρι το διαμέρισμα. Δεν περιλαμβάνεται εγκατάσταση υποδομής οπτικής ίνας σε όλη την οικοδομή, κάτι που είναι προαπαιτούμενο για την επιδότηση.

Υπάρχει άλλο πρόγραμμα για την εγκατάσταση υποδομής οπτικής ίνας σε όλη την οικοδομή και είναι το Smart Readiness.

• Like 1
Δημοσ.

Μονολεκτικά, όχι δεν υπάρχει διαφορά.

Ωστόσο για να συνδεθεί έστω και ένα μόνο διαμέρισμα, υποχρεωτικά θα γίνει όλη η κύρια υποδομή στην οικοδομή. Αυτό περιλαμβάνει σε μία πολυκατοικία έναν κεντρικό κατανεμητή (συνήθως σε κοινόχρηστο χώρο στην είσοδο ή το υπόγειο), από έναν υποκατανεμητή σε κάθε όροφο και την κάθετη καλωδίωση μεταξύ όλων αυτών.

Μετά απλά έρχεται ο πάροχος του πελάτη και συνδέει με οριζόντια καλωδίωση τον υποκαταμετή του ορόφου με το διαμέρισμα.

Μέχρι σήμερα και εκτός των επιδοτήσεων, με το που γινόταν η πρώτη αίτηση σύνδεσης από κάποιον ιδιοκτήτη, ακολουθούνταν (και εξακολουθούν) τα παραπάνω. Ο πάροχος που του ανήκει το δίκτυο οπτικών ινών στην περιοχή, απορροφούσε το αρχικό κόστος εγκατάστασης και το λάμβανε σε βάθος χρόνου με τις συνδέσεις των υπόλοιπων διαμερισμάτων.

Αυτό που άλλαξε με τις επιδοτήσεις είναι ότι πρώτα γίνεται με έξοδα όλων των ιδιοκτητών της οικοδομής όλη η υποδομή και στην συνέχεια οι ατομικές συνδέσεις κάθε διαμερίσματος (όσοι θέλουν). Και αυτό για να γίνονται γρηγορότερα αναβαθμίσεις των συνδέσεων οπτικών ινών ώστε να πιάσουμε τους στόχους ταχυτήτων της ΕΕ.

Στην δικιά μας οικοδομή υπήρχε ήδη υποδομή εδώ και 2 χρόνια, οπότε έγινε άμεσα η έκδοση του Voucher και σε 2-3 μέρες η έναρξη του νέου προγράμματος (σε υφιστάμενη σύνδεση).

• Like 1
Δημοσ.

Χμμμμμ εμας δεν εχει γινει καποια υποδομη μιας και τωρα εσκαψε ο οτε , δυο θεματα που με προβληματίζουν ειναι οτι η αναμονη ειναι στο απέναντι σπιτι και μου ειπαν οτι θα ερθει σε εμενα εναέρια ( δεν ξερω αν γινετε ) και το δευτερο λογο οτι ειμαι στον 3ο μην μου που οτι για να ανεβουμε εκει υπαρχει κοστος .  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...