geogr13 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδιά είχα πάει να δω το Joker και το τελευταίο trailer που έπαιξε ήταν για την συγκεκριμένη Ελληνική ταινία.. Είναι μια ταινία εποχής βασισμένη στον ταραχώδη βίο και το σπουδαίο έργο της στιχουργού και ποιήτριας Ευτυχίας Παναγιαννοπούλου.. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 19 Δεκεμβρίου.. Τα μεγάλα τραγούδια της ταινίας ερμηνεύουν οι: Γιώργος Νταλάρας, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Κώστας Τριανταφυλλίδης και Μαρία Κίτσου (Η πρωταγωνίστρια στις Αγριες Μέλισσες).. Σκηνοθεσία : Aγγελος Φραντζής Σενάριο: Κατερίνα Μπέη Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Κάτια Γκουλιώνη στο ρόλο της στιχουργού, Ντίνα Μιχαηλίδου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης, Παύλος Ορκόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Λίλα Μπακλέση, Ευγενία Σαμαρά, Γιάννης Δρακόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου.. Τον Μάνο Χατζιδάκι ενσαρκώνει ο Αντώνης Λουδάρος, τον Μανώλη Χιώτη ο Κρατερός Κατσούλης, τη Ρένα Βλαχοπούλου η Ματθίλδη Μαγγίρα, τη Σωτηρία Μπέλλου η Χρύσα Ρώπα, τον Απόστολο Καλδάρα ο Χάρης Μαυρουδής, τον Βασίλη Τσιτσάνη ο Λεωνίδας Κακούρης, την Μαρίκα Κοτοπούλη η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Φοίβος Δεληβοριάς σε ρόλο Κονφερασιέ και ένας ηθοποιος εκπληξη τον Στελιο Καζαντζιδη.. Ποστάρω το trailer της ταινίας και μερικές φωτογραφίες που βρήκα.. https://www.youtube.com/watch?v=ZmXre8IsuLA Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2019 από geogr13 5
Sethiros Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Φαίνεται υποσχόμενη, έχοντας δει και την εξαιρετική παράσταση προ ετών με πρωταγωνίστρια την απίστευτη Νένα Μεντή θεωρώ πολύ καλό το γεγονός ότι θα γνωρίσει κι άλλος κόσμος την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. 2
Edel Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Ελα insomniacs τι γίνεται ; την είδε κανένας; έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές, θα πάω αυτή τη βδομάδα εγώ. Είχα δει πριν τρία χρόνια τη μεντη στην παρασταση ευτυχία παπαγιαννοπουλου και ήταν συγκλονιστικη! Ο πήχης και οι απαιτήσεις θα ναι ψηλά πολύ 1
basilis_k6 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Θεωρείται πολύ καλή ταινία και πάνω απο τα ελληνικά δεδομένα. Όσο είδα, περιπου 25-30 λεπτά ειναι άψογη τεχνικα και έχει πολύ σωστη ηθοποιία, δεν ειναι ταινια του κιλού. ελαφριά σπόιλερ εδω αλλα η κριτική φαίνετε πολύ onpoint. https://pantimo.gr/index.php/component/k2/item/1265-eftyxia-otan-to-sinema-leitourgei-os-synolo-tote-exoume-eftyxia Σίγουρα αξιζει να την δείτε. 1
Edel Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε Θεωρείται πολύ καλή ταινία και πάνω απο τα ελληνικά δεδομένα. Όσο είδα, περιπου 25-30 λεπτά ειναι άψογη τεχνικα και έχει πολύ σωστη ηθοποιία, δεν ειναι ταινια του κιλού. ελαφριά σπόιλερ εδω αλλα η κριτική φαίνετε πολύ onpoint. https://pantimo.gr/index.php/component/k2/item/1265-eftyxia-otan-to-sinema-leitourgei-os-synolo-tote-exoume-eftyxia Σίγουρα αξιζει να την δείτε. Γιατί δεν την είδες ολόκληρη;;; 😏 1
basilis_k6 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, Edel είπε Γιατί δεν την είδες ολόκληρη;;; 😏 δεν ήμουν θεατης αλλα εργαζόμενος 1
Moderators Malthador Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η Μεντή στο "Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου" είναι μία από τις δύο πιο συγκλονιστικές ερμηνείες που έχω δει σε θέατρο στην Ελλάδα (η άλλη ήταν του Σαράντη στο ρόλο του Puck, στο "Όνειρο Θερινής Νυκτός" φέτος). Εκτός από δύσκολος ερμηνευτικά ήταν πολύ απαιτητικός τεχνικά (μονόλογος and all that) ο ρόλος της, η Μεντή έδωσε ρέστα. Δεν μπορεί να την φτάσει άλλη ηθοποιός με τίποτα. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2019 από Malthador 5
bluesattack Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Στις 30/12/2019 στις 10:29 ΠΜ, Edel είπε Ελα insomniacs τι γίνεται ; την είδε κανένας; έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές, θα πάω αυτή τη βδομάδα εγώ. Είχα δει πριν τρία χρόνια τη μεντη στην παρασταση ευτυχία παπαγιαννοπουλου και ήταν συγκλονιστικη! Ο πήχης και οι απαιτήσεις θα ναι ψηλά πολύ Ναι να πας να την δεις.Καλογυρισμενη (σε βαζει στο κλιμα της εποχης με μοναδικο σκηνικο ενα σοκακι ) .ωραιες ερμηνειες , ενδιαφερουσα βιογραφια μιας αδικημενης πρωταγωνιστριας , αφου ολοι ξερουν τα τραγουδια της αλλα λιγοι το ονομα της , συγκινητικη. Ελπιζω να γυριστουν και αλλες τετοιες βιογραφιες και να ξεφυγουμε απο το...δελφιναριο 4
Sanjuro Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Η ταινία άρχισε σχετικά καλά. Οι πρώτες της εικόνες (οι εικόνες απ'την καταστροφή της Σμύρνης κλπ) είναι πολύ ωραίες. Γρήγορα όμως μετεξελίσσεται σε ένα τυπικό (και μονότονο) μελόδραμα. Μετά την καταστροφή της Σμύρνης προσωπικά έχασα την αίσθηση του χρόνου. Αν ήταν έξω απ'την πόρτα του σπιτιού της Ευτυχίας ναζί, ο εθνικός διχασμός, δικτατορία... ιδέα δεν έχω. Με άλλα λόγια οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι αιχμηρό στις μέρες μας έχει απομακρυνθεί απ'την βιογραφία αυτή. Δεν ξέρω αν υπήρχε κάτι έτσι και αλλιώς, μπορεί για κάποιο λόγο να παρουσιάζεται έτσι και στα βιβλία που έχουν γραφτεί γι'αυτήν. Ταυτόχρονα υπήρχε στην ταινία ένας γκέι ο οποίος υποθέτω είχε πολλούς λόγους ύπαρξης: (α) Ικανοποιούσε τις ηθικές απαιτήσεις των φιλελευθέρων. (Απ'οτι έχω διαβάσει είχε μεν έναν γκέι φίλο αλλά π.χ. στο σπίτι της δεν ήταν!) (β) Μετά από λίγο μετατράπηκε σε καρικατούρα για να γελάει ο κόσμος. Σε όλα τα παραπάνω (ποια όλα δηλαδή σπίτι, χαρτιά, θάνατος, χαρτιά, σπίτι, χαρτιά, σπίτι, θάνατος ...ήταν η φάση) υπήρχαν μουσικά διαλείμματα που δυστυχώς μου θύμισαν περισσότερο το στην υγειά μας παρά την λαϊκή μουσική της εποχής εκείνης και τον παλμό της. Όπως και να'χει... Διασκεδαστική ταινία αλλά θα μπορούσαν σίγουρα καλύτερα. 1
bluesattack Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Ε ανθρωπινο (τι σημαινει μελο ) δραμα , τι θα ηταν δηλαδη.Στιχουργος ηταν , δεν ηταν Νινου η Μπελλου για να δειχνει η ταινια του Λεοναρδου να τραγουδαει στις ταβερνες. 1
g_alkis Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Μετά από τη σχετική παράσταση στο θέατρο, άρχισε το ξεζούμισμα στον κινηματογράφο και σε βιβλίο. 1
Sethiros Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 1/1/2020 στις 11:13 ΠΜ, g_alkis είπε Μετά από τη σχετική παράσταση στο θέατρο, άρχισε το ξεζούμισμα στον κινηματογράφο και σε βιβλίο. Η εξαιρετική παράσταση του Πέτρου Ζούλια με τη Νένα Μεντή βασίστηκε στο ήδη υπάρχον βιβλίο ''Η γιαγιά μου η Ευτυχία'' από τη Ρέα Μανέλη, εγγονή της Παπαγιαννοπούλου, πρόσωπο που υπάρχει κανονικότατα και στη ταινία και εν πολλοίς από αυτό το βιβλίο πάρθηκαν πάμπολλες σκηνές και για την κινηματογραφική μεταφορά. Η ταινία κατά τη γνώμη μου ήταν καλή, όχι κάτι το εξαιρετικό αλλά είχε μερικές δυνατές σκηνές. Εκτός των άλλων μου άρεσε πολύ και ο Δαδακαρίδης. Για όσους γνώριζαν την εξέλιξη της ζωής της Παπαγιαννοπούλου δεν είχε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη ή σασπένς. Σίγουρα η ταινία μπορεί να χαρακτηριστεί ''αποστασιοποιημένη'' από δρώμενα και καταστάσεις, ωστόσο είναι μια καλογυρισμένη βιογραφία που μπορεί να δώσει έναυσμα σε ένα πλατύ κοινό να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή της στιχουργού όπως συνέβη και με την κοπέλα μου, η οποία ελάχιστα γνώριζε. Στις 31/12/2019 στις 10:31 ΜΜ, Sanjuro είπε Η ταινία άρχισε σχετικά καλά. Οι πρώτες της εικόνες (οι εικόνες απ'την καταστροφή της Σμύρνης κλπ) είναι πολύ ωραίες. Γρήγορα όμως μετεξελίσσεται σε ένα τυπικό (και μονότονο) μελόδραμα. Μετά την καταστροφή της Σμύρνης προσωπικά έχασα την αίσθηση του χρόνου. Αν ήταν έξω απ'την πόρτα του σπιτιού της Ευτυχίας ναζί, ο εθνικός διχασμός, δικτατορία... ιδέα δεν έχω. Με άλλα λόγια οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι αιχμηρό στις μέρες μας έχει απομακρυνθεί απ'την βιογραφία αυτή. Δεν ξέρω αν υπήρχε κάτι έτσι και αλλιώς, μπορεί για κάποιο λόγο να παρουσιάζεται έτσι και στα βιβλία που έχουν γραφτεί γι'αυτήν. Ταυτόχρονα υπήρχε στην ταινία ένας γκέι ο οποίος υποθέτω είχε πολλούς λόγους ύπαρξης: (α) Ικανοποιούσε τις ηθικές απαιτήσεις των φιλελευθέρων. (Απ'οτι έχω διαβάσει είχε μεν έναν γκέι φίλο αλλά π.χ. στο σπίτι της δεν ήταν!) (β) Μετά από λίγο μετατράπηκε σε καρικατούρα για να γελάει ο κόσμος. Σε όλα τα παραπάνω (ποια όλα δηλαδή σπίτι, χαρτιά, θάνατος, χαρτιά, σπίτι, χαρτιά, σπίτι, θάνατος ...ήταν η φάση) υπήρχαν μουσικά διαλείμματα που δυστυχώς μου θύμισαν περισσότερο το στην υγειά μας παρά την λαϊκή μουσική της εποχής εκείνης και τον παλμό της. Όπως και να'χει... Διασκεδαστική ταινία αλλά θα μπορούσαν σίγουρα καλύτερα. Ο Λουκάς τύγχανε να είναι και λίγο ''καρικατούρα'' στη πραγματικότητα όπως πολλοί άνθρωποι ετεροφυλόφιλοι ή ομοφυλόφιλοι. Άλλωστε η ταινία πραγματεύεται μια εποχή που το να είσαι ομοφυλόφιλος ήταν ποινικά κολάσιμο (έως το 1951). Ευτυχώς οι απόψεις των φιλελεύθερων (!) και των ανθρωπιστών επικράτησαν και θα ντισνεοποιήσουμε (sic) και τα όνειρα σας ακόμα αν χρειαστεί προκειμένου να απολαμβάνουν όλοι οι άνθρωποι ελεύθερα τον έρωτα τους. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από Sethiros 2 3 1
Sanjuro Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, Sethiros είπε Ο Λουκάς τύγχανε να είναι και λίγο ''καρικατούρα'' στη πραγματικότητα όπως πολλοί άνθρωποι ετεροφυλόφιλοι ή ομοφυλόφιλοι. Άλλωστε η ταινία πραγματεύεται μια εποχή που το να είσαι ομοφυλόφιλος ήταν ποινικά κολάσιμο (έως το 1951). Ευτυχώς οι απόψεις των φιλελεύθερων (!) και των ανθρωπιστών επικράτησαν και θα ντισνεοποιήσουμε (sic) και τα όνειρα σας ακόμα αν χρειαστεί προκειμένου να απολαμβάνουν όλοι οι άνθρωποι ελεύθερα τον έρωτα τους. Θα σου εξηγούσα πως ο όρος φιλελεύθερος / liberal είναι (Όχι σύμφωνα με εμένα αλλά σύμφωνα με ιστορικούς! Hint: Άλλα σήμαινε στην Ρώμη, άλλα στην Γαλλική επανάσταση, άλλα για τους πρώτους Αμερικάνους και βεβαίως άλλα σημαίνει σήμερα) αρκετά νεφελώδης. Όμως πραγματικά με έχει καταπλήξει το γεγονός πως ενώ άσκησα κριτική στην ταινία για την παρουσίαση μιας γκέι καρικατούρας εσύ είσαι τόσο τυφλωμένος απ'την ιδεολογία που εμφανώς έχεις στο κεφάλι σου που δεν καταλαβαίνεις πως αυτό μάλλον κάτι λέει για την θέση μου πάνω στο θέμα. Υποθέτω πως δεν μπορείς καν να φανταστείς πως κάποιος μπορεί να έχει μια τέτοια θέση! Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2020 από Sanjuro 4 1
Sethiros Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 5 ώρες πριν, Sanjuro είπε Θα σου εξηγούσα πως ο όρος φιλελεύθερος / liberal είναι (Όχι σύμφωνα με εμένα αλλά σύμφωνα με ιστορικούς! Hint: Άλλα σήμαινε στην Ρώμη, άλλα στην Γαλλική επανάσταση, άλλα για τους πρώτους Αμερικάνους και βεβαίως άλλα σημαίνει σήμερα) αρκετά νεφελώδης. Όμως πραγματικά με έχει καταπλήξει το γεγονός πως ενώ άσκησα κριτική στην ταινία για την παρουσίαση μιας γκέι καρικατούρας εσύ είσαι τόσο τυφλωμένος απ'την ιδεολογία που εμφανώς έχεις στο κεφάλι σου που δεν καταλαβαίνεις πως αυτό μάλλον κάτι λέει για την θέση μου πάνω στο θέμα. Υποθέτω πως δεν μπορείς καν να φανταστείς πως κάποιος μπορεί να έχει μια τέτοια θέση! Κατάλαβα πως χρησιμοποιήσες τον όρο και το έχεις ξανακάνει στο παρελθόν αλλά αν για τον οικονομικό τομέα ο φιλελευθερισμός έχει κάποιο νόημα ως όρος, το να χρησιμοποιείται ως χαρακτηρισμός με κάποια αρνητική χροιά για αυτονόητες κοινωνικές ελευθερίες είναι λίγο οξύμωρο. 2
Edel Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Λοιπόν είδα τη ταινία χτες. Χτυπάει πολύ στο συγκινησιακο συναίσθημα, έχει κάποιες πολύ καλές δυνατές σκηνές, έχει φοβερή ηθοποιία, πολυ καλή παραγωγή και γενικά ήταν ένα δίωρο που πέρασα υπέροχα. Αλλά... Μου έλειψε πάρα πάρα πολύ η αίσθηση του χρόνου. Θεωρητικά η ταινία εκτυλίσσεται μέσα σε κατοχή, εμφύλιο, χούντα, σε ότι πιο ταλαιπωρο υπάρχει για την Ελλάδα. Αυτό δε φάνηκε πουθενά! Ήταν λες και απλά περνούσαν τα χρόνια και κοινωνικά δε συνέβαινε τίποτα. Από τη στιγμή που μιλάμε για τόσο ταραχωδη χρόνια δε γίνεται να μην επηρέαζαν καθόλου τη παπαγιαννοπουλου ούσα γυναίκα διωγμενη από το σπίτι της στη μικρασια. Ενώ ξεκίνησε με ωραία και δυνατή σκηνή διωγμου, μετά δεν έδειξαν εντελώς τίποτα. Πολύ ωραία και η σκηνή με τα μπουλουκια. Απίστευτα νοσταλγική για μια κατάσταση που δε γνωρίσαμε ποτέ μιας άλλη εντελώς Ελλάδας. Η ταινία ήταν παρα πάρα πολύ καλή. Απλά της λείπουν αυτά τα δυο τρία στοιχεία που για μένα θα τη κατετασαν στις τοπ ελληνικές. (εκεί βάζω πολίτικη κουζίνα και ταγκό των Χριστουγέννων) Υγ1: χάρηκα πάρα πολύ που σε προβολή στα βιλλατζ, έντεκα το βράδυ, Σαββάτου, η αίθουσα ήταν σολντ άουτ. Αξίζει να στηριχτεί ο ελληνικός κινηματογράφος για να βλέπουμε τέτοιες ταινίες. Υγ2: έχοντας δει και τη οαρασταση του ζουλια, θα πω ότι και οι τρεις ευτυχιες, ήταν υπέροχες. Η Μεντη και οι δυο της ταινίας 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα