Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση SERVER ???

Eyal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mou exoun ferei mia prosfora gia Server kai 8elw na dw an einai logikh h timh tou. Xerei kaneis kanena site pou na mporw na syn8esw komati komati enan Server me 2 CPU ktlp ktlp ??

Thanks

Δημοσ.

Αν θέλεις την δική μου μακρόχρονη εμπειρία με servers θα σου έλεγα να προτιμήσεις έναν έτοιμο comple μίας εταιρείας (IBM, Compaq κτλ) και να αποφύγεις τις συνθέσεις. Άλλωστε ένας server τον επιλέγεις πάντα για μία συγκεκριμένη δουλειά και στηρίζεις κάποια πράγματα πάνω του... Επίσης πάντα στους servers το πρώτο που σκέφτεσαι δεν είναι το πόσα λεφτά κοστίζει, αλλά το πόσα λεφτα θα βγάλει σε εσένα αν εργάζεται στον τομέα που το θέλεις σαν σκυλί.

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με τον mentor Εχω συνθέσει αρκετούς και εγώ με την σειρά μου και αυτό που έχω καταλάβει ειναι καλύτερα στουσ Διακομιστές να πέρνεις πάντα επώνυμους..

Βέβαια με την υποδομή για ενδεχόμενες αναβαθμίσεις και φυσίκα να ξέρεις για τι δουλειά τον θέλεισ.

Δημοσ.

Eyxaristw gia tis apanthseis sas. Ki emena h apopsh mou einai pagia (toulaxiston gia ton Server) oti 8a prepei na koita3w prwta thn axiopistia kai alla pragmata kai meta thn timh tou Ok. Apla epeidh mou fanhke mia sun8esh - prosfora pou mou eferan PARA polu akrivh gi ayto postara mhpws kai vrw kanena site gia sygrish. (1.File sornok tha analaveis kai to Service se Linux :D :D :D ??).. (2. File Marcos den xerw an postarw thn syn8esh tou mellontikou server ths etairias, ayrio 8a eimai edw sto grafeio na sas xanapostarw kai de me diw3ei o Admin :shock: :shock: )...Kalhmera kai eyxaristw eilikrina paides ..

Δημοσ.

Η δική μου γνώμη είναι ακριβώς αντίθετη από αυτή που αναφέρθηκε.

Πιστεύω πως το build according to needs είναι αυτό που μετράει, όπως πιστεύω ότι ένα desktop pc με διαλεγμένα υποσυστήματα από κάποιον που γνωρίζει το αντικείμενο είναι έτη φωτός μπροστά από οποιοδήποτε turbo-x/multirama/germanos/multiφεύγα pc. Είναι αυτό που έχω κάνει και θα ξανακάνω όποτε μου ζητηθεί.

Η ίσως απλά δεν γουστάρω να πληρώνω τη φίρμα και μόνο, ενώ μπορείς να στήσεις ακριβώς το ίδιο μηχανάκι (ή και καλύτερο) με εμφανή διαφορά κόστους χρησιμοποιώντας τα ίδια ή και καλύτερα εξαρτήματα, και να το σετάρεις όπως ακριβώς γουστάρεις.

Θα έπαιρνα μάρκα ίσως αν ήθελα τα 2-3 χρόνια on site support (ανάλογα την εταιρεία), σε κάποια φάση που δεν θα ήθελα/μπορούσα να ασχοληθώ.

sc

Δημοσ.
File Marcos den xerw an postarw thn syn8esh tou mellontikou server ths etairias, ayrio 8a eimai edw sto grafeio na sas xanapostarw kai de me diw3ei o Admin

Κατά πρώτον, θα συμφωνήσω πλήρως με τον madsc.

Κατα δεύτερον, φίλε Eyal, δεν σε ξέρουμε, ούτε ξέρουμε την εταιρία σου. Στο κάτω-κάτω, hardware parts θα μας γράψεις, όχι τα admin passes και τα ανοιχτά ports του server! ;) Anyway, it's your call...

Δημοσ.

Εγω πάλι θα πήγαινα για επώνυμες λύσεις για τους εξής λόγους:

1.Οι μεγάλες εταιρίες τεστάρουν τα προϊόντα τους εκτενώς σε διαφορα λειτουργικά συστηματα οπότε παίρνεις κάτι τεχνικά δοκιμασμένο.

2.Βρίσκεις εύκολα support σε software,hardware

3.Υπάρχουν πολλά newsgroup για να ανταλλάξεις απόψεις και να βρεις λύση σε κάτι, εκτός από το support της εταιρείας

4.Ο admin θα έχει ευκολότερη ζωή :)

Αν πάλι ήθελα server για το σπίτι μια δικιά μου συνθεση θα ήταν παραπάνω από ικανοποιητική.

Δημοσ.

Ένα τελευταίο σχόλιο από εμένα, για το θέμα "επώνυμος server - handmade server":

Τα 1. και 3. που ανέφερε ο daidalus δεν χρειάζεται να τα πληρώσεις. Γιατί προτιμώντας επώνυμο, τα πληρώνεις.

Τα 2. και 4. θα έλεγα πως είναι στο αντίθετο άκρο από την πραγματικότητα (τουλάχιστον έτσι το έζησα, εκεί που δούλευα). Το support καθίσταται πιο δυσκίνητο και αναποτελεσματικό και η ζωή του admin γίνεται δυσκολότερη...

Δημοσ.
File typhoon mporeis kai ena desktop pc me kapoia extra pragmata na to kaneis na eitourgei apsoga gia server...Anaoga tis apaithseis tou server.An einai gia paradeigma gia xrhsh se Lan ktlp.

My bad, απλώς εγώ ως server εννούσα μηχάνημα ειδικό γι αυτή τη χρήση (με Xeon ή Opteron κλπ.)

Δημοσ.
madsc μιλάνε για server & όχι για desktop τα παιδία...

Typhoon scroll και ξαναδιάβασε.

Ίσως να μην ήμουν αρκετά ξεκάθαρος, πάμε ξανά.

2 επιλογές.

1. Βρίσκεις ότι κάνεις τη δουλειά σου με τον α server της Compaq/Dell/Ibm κτλ, με τα χ, ψ, ω hardware parts, ο οποίος στοιχίζει π.χ. 100 δρχ.

Τον παραγγέλνεις, τον τοποθετείς και παίζει hassle free, αλλά όχι ιδανικά, πολύ απλά γιατί δεν είναι στημένος για σένα.

Έχεις on site support 2-3 χρόνια ανάλογα με την εταιρεία, και εγγύηση στο σύνολο ή ανά hw part.

2. Αγοράζεις τα χ, ψ, ω hw parts (ή ανώτερα) τα στήνεις και παίζει ανάλογα με το στήσιμο (εδώ μετράει τι ξέρει αυτός που το στήνει).

Εδώ μπορεί να παίξει ιδανικά αν ξέρεις τι θες να κάνεις και το σημαντικότερο πως.

Έχεις εγγύηση στα hw parts, αλλά όχι support για το στήσιμο, μιας και το έκανες εσύ. Στοιχίζει 60-70 δρχ. και δεν έχει ταμπελάκι με τη φίρμα.

Θα μου πείτε τότε γιατί δεν παίρνεις έναν επώνυμο να τον στήσεις εσύ όπως θες/ιδανικά.

Μα άμα έχεις πληρώσει για το στήσιμο (100 δρχ έναντι 60-70 δρχ) ποιός ο λόγος;

Τώρα για το "δοκιμασμένος" που αναθέρθηκε επιτρέψτε μου να μην πιστεύω ότι έχουν τρέξει stress benchies για 2-3 μέρες σε έναν επώνυμο πριν να έρθει στα χέρια μου.

Εταιρείες είναι, φτιάχνουν μηχανάκια με απώτερο σκοπό buy low - sell high.

sc

Δημοσ.

Ok ούτε εγώ έχω δει να τα τεστάρουνε μπροστά μου αλλά έχω την (εσφαλμένη για κάποιους) αντίληψη ότι η σύνθεση ενός υπολογιστή τεστάρεται από την εκαστωτε εταιρεία προκειμένου να αποφασιστεί αν θα βγει στην παραγωγή.Και εδώ που τα λέμε άλλο να ζητάει processors και motherboards η HP και άλλο να ζητάει το Πλαίσιο.

Όχι δεν τα παίρνω από την HP αλλά προσωπικά δεν νομίζω να είναι υπερτιμημένα τα προιόντα μιας μεγάλης εταιρείας.Στο κάτω κάτω αν πλήρωνεις περισσότερα για ένα server γιατι να μην είναι αυτο το παραπάνω κόστος, αυτό που ξοδεύει η εταιρεία για να τεστάρει τα μηχανηματα της?Γιατι πρέπει να είναι το κέρδος?

Δεν πιστεύω φυσικά ότι η X μεγάλη εταιρεία εργάζεται για το καλό της τσέπης μου απλώς πιστεύω πως έχει μια πιο ειλικρινή αντιμετώπιση προς τον πελάτη πλέον.

Τέλος να καταθέσω και εγώ την προσωπική μου εμπειρία:έχω δουλέψει μόνο με επώνυμους servers (φυσικά δεν τους πλήρωσα από την τσέπη μου) και είχα πολύ λίγα προβληματα στην διαχειριση τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...