Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Εχεις απολυτο δικιο,το καλυτερο ειναι αυτο που κανει η Intel να χρεωνει τους πυρηνες της χρυσαφι.

Κατσε κοσμε πληρωσε εν ετη 2020 κοντα 380+ευρω για 6πυρηνο που δεν ειναι καν soldered https://www.skroutz.gr/s/12979212/Intel-Core-i7-8700K-Box.html για να εισαι στα forum και να καμαρωνεις για το 5% καλυτερο τσιπακι που εχεις στα παιχνιδια(αν εχεις ακριβες καρτες παντα).

Στο διπλα θεμα ανεβασα εικονα 9900κ +2080 vs 3700x+2080 και η διαφορα στο benchmark ηταν κοντα 4ολοκληρα fps στα 89 που εβγαζε ο intel σε 1440p.

Tις καλύτερες cpu δεν τις παίρνουμε για τα παραπάνω average fps τις αγοράζουμε για τα fps drops & min 1% fps.

Aν θέλαμε καλύτερα average fps τα επιπλέον λεφτά θα τα δίναμε για καλύτερη gpu.

Τώρα που η AMD είναι ανταγωνιστική , υπάρχουν πολλές επιλογές και ο καθένας ζυγίζει τις ανάγκες του και ψηφίζει (αγοράζει με τα λεφτά του) αυτό που νομίζει καλύτερο.

Αν εμείς τώρα λέμε και καμιά υπερβολή υπερ/κατά της μπλε ή της κόκκινης είναι και ολίγον ποδοσφαιρικό το θέμα να ξεδώσουμε.

Στο ποδόσφαιρο πως παθιαζόμαστε ακόμη και αν η ομάδα μας είναι κουρελαρία? Πόσοι "βαμμένοι" εδω μέσα έχουν όφελος από αυτό που υποστηρίζουν? ΚΑΝΕΝΑΣ κατα την γνώμη μου.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδή έχω στα προσεχή μου σχέδια (όπως και της νέας γενιάς τον AMD Threadripper) να φτιάξω σύστημα βασισμένο στον AMD Ryzen 9 39xx θα έρθει/κυκλοφορήσει στην ελλάδα αν όχι από που θα μπορέσω να τον προμηθευτώ?

ευχαριστώ.

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Tις καλύτερες cpu δεν τις παίρνουμε για τα παραπάνω average fps τις αγοράζουμε για τα fps drops & min 1% fps.

Aν θέλαμε καλύτερα average fps τα επιπλέον λεφτά θα τα δίναμε για καλύτερη gpu.

Τώρα που η AMD είναι ανταγωνιστική , υπάρχουν πολλές επιλογές και ο καθένας ζυγίζει τις ανάγκες του και ψηφίζει (αγοράζει με τα λεφτά του) αυτό που νομίζει καλύτερο.

Αν εμείς τώρα λέμε και καμιά υπερβολή υπερ/κατά της μπλε ή της κόκκινης είναι και ολίγον ποδοσφαιρικό το θέμα να ξεδώσουμε.

Στο ποδόσφαιρο πως παθιαζόμαστε ακόμη και αν η ομάδα μας είναι κουρελαρία? Πόσοι "βαμμένοι" εδω μέσα έχουν όφελος από αυτό που υποστηρίζουν? ΚΑΝΕΝΑΣ κατα την γνώμη μου.

Ειναι και ο βασικοτερος λογος που εχω κοψει το ποδοσφαιρο και το μπασκετ λογω των οπαδισμων.

Περαν τουτου επειδη πρωτα απο ολα ειμαστε τεχνολογικο forum πρωτα απο ολα,καλο ειναι να λεγονται τα πραγματα με το ονομα τους.

Προφανως και η Intel σε απολυτα νουμερα προσφερει τις καλυτερες επιδοσεις και σε 6 και σε 8πυρηνες αλλα εχει το αναλογο τιμημα που ειναι οι θερμοκρασιες(14nm γαρ),η ψυξη(δεν σου εχει καν εργοστασιακη ψυκτρα μεσα στο κουτι),no upgrade path(το 1151 socket μεχρι 8πυρηνους παιρνει)και το σημαντικοτερο ολων,πολυ υψηλες τιμες.

Το παραδειγμα του 8700κ παραπανω που ανεφερα μονο τυχαιο δεν ειναι. Προφανως και σε απολυτα νουμερα και overclock ειναι καλυτερος ο 8700κ και απο τον 3600.

Ζηταει ομως τα 2πλασια χρηματα απο τον 3600,δεν εχει ψυκτρα μεσα στο κουτι και δεν ειναι καν soldered.

Για τα ρυζια πρωτης γενιας ας πεσει οσο κραξιμο να ναι για το 2017 που κυκλοφορησαν γιατι οντως ηταν αστα να πανε με τα προβληματα τους.

13 λεπτά πριν, ikorolis είπε

επειδή έχω στα προσεχή μου σχέδια (όπως και της νέας γενιάς τον AMD Threadripper) να φτιάξω σύστημα βασισμένο στον AMD Ryzen 9 39xx θα έρθει/κυκλοφορήσει στην ελλάδα αν όχι από που θα μπορέσω να τον προμηθευτώ?

ευχαριστώ.

Απο τα ιδια καταστηματα που προμηθευεσαι τωρα και τον 3900x προφανως....

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ειναι και ο βασικοτερος λογος που εχω κοψει το ποδοσφαιρο και το μπασκετ λογω των οπαδισμων.

Περαν τουτου επειδη πρωτα απο ολα ειμαστε τεχνολογικο forum πρωτα απο ολα,καλο ειναι να λεγονται τα πραγματα με το ονομα τους.

Προφανως και η Intel σε απολυτα νουμερα προσφερει τις καλυτερες επιδοσεις και σε 6 και σε 8πυρηνες αλλα εχει το αναλογο τιμημα που ειναι οι θερμοκρασιες(14nm γαρ),η ψυξη(δεν σου εχει καν εργοστασιακη ψυκτρα μεσα στο κουτι),no upgrade path(το 1151 socket μεχρι 8πυρηνους παιρνει)και το σημαντικοτερο ολων,πολυ υψηλες τιμες.

Το παραδειγμα του 8700κ παραπανω που ανεφερα μονο τυχαιο δεν ειναι. Προφανως και σε απολυτα νουμερα και overclock ειναι καλυτερος ο 8700κ και απο τον 3600.

Ζηταει ομως τα 2πλασια χρηματα απο τον 3600,δεν εχει ψυκτρα μεσα στο κουτι και δεν ειναι καν soldered.

Για τα ρυζια πρωτης γενιας ας πεσει οσο κραξιμο να ναι για το 2017 που κυκλοφορησαν γιατι οντως ηταν αστα να πανε με τα προβληματα τους.

Γιατί επιμένεις να συγκρίνεις 2 μηνών cpu με 3 ετών? (3600 vs 8700K)

Γιατί δεν συγκρίνεις σε τιμή/επιδόσεις τον 3600 vs 9400f στα παιχνίδια που έχουν κοντινές επιδόσεις και κοντινή τιμή?

ΥΓ

Προσωπικά έχω τον Ι7 8700Κ αγορασμένο πριν 2 χρόνια και τώρα ζηλεύω τον R 3900X γιατί είναι "υπερδύναμη" σε κοινή πλατφόρμα.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fulgore είπε

Απο τα ιδια καταστηματα που προμηθευεσαι τωρα και τον 3900x προφανως....

εννοείς από ελλάδα ή από εξωτερικό

γιατί μέχρι τον AMD Ryzen 7 2700X (τον αγόρασα από ελλάδα)

τώρα που θέλω να αγοράσω τον νέο AMD Ryzen 9 39xx και τον νέο AMD Threadripper ψάχνομαι από που...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Tα 65W είναι πάρα πολλά για φορητό εκτός αν είναι σε μέγεθος μεγαλύτερο από χαρτοφύλακα. Φορητά με cpu 40W TDP κάνουν σαν ελικόπτερα , περίπου σαν την 5700ΧΤ του πλαισίου και θροτλάρουν συνεχώς.

Το φορητό υπάρχει εδώ και δυο χρόνια.

https://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-asus-rog-strix-173-ryzen-7-170016gb1tb-and-256gb-ssdrx-580-gl702zcgc195t/prod8940056pp/

Desktop replacement είναι στην ουσία.

Προσωπικά δεν θα με χαλούσε καθόλου να το είχα, μιας και για φορητό της κατηγορίας του, με επεξεργαστή του τύπου R9 3900 θα σκότωνε.

spacer.png

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ikorolis είπε

εννοείς από ελλάδα ή από εξωτερικό

Εννοω και απο Ελλαδα και απο εξωτερικο. Οποια καταστηματα βλεπεις και φερνουν τον 3900x,λογικα θα φερουν καποια στιγμη και τον 3900.

2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Γιατί επιμένεις να συγκρίνεις 2 μηνών cpu με 3 ετών? (3600 vs 8700K)

Γιατί δεν συγκρίνεις σε τιμή/επιδόσεις τον 3600 vs 9400f στα παιχνίδια που έχουν κοντινές επιδόσεις και κοντινή τιμή?

Γιατι αυτοι οι επεξεργαστες υπαρχουν αυτη την τωρινη στιγμη στην αγορα.

Περαν τουτου ο 9400F ειναι ανεκδοτο. 6κομμενα threads,overclock δεν μπορεις να του κανεις και οι φθηνες μητρικες για τις οποιες προοριζεται δεν σηκωνουν τους 8πυρηνους λογω αδυναμων VRM. Ουτως ή αλλως αν τον βαλεις σε αδυναμες καρτες(γιατι σιγα μην αγορασεις καρτες των 700 και 800ευρω για να τον βαλεις πανω)τα ιδια αποδιδει με τα ρυζια.

Ο μονος λογος που  αξιζει αυτος ο επεξεργαστης ειναι αν καποιος θελει για χ,ψ λογο Intel cpu κατω απο 200ευρω. Αν ειχε εστω 12threads,θα σου ελεγα οτι ειναι λουκουμι,αλλα βλεπεις μετα πως θα πουλουσε στα 2πλασια χρηματα τον 8700κ :)

Τα παραπονα σου λοιπον περι συγκρισεων καντα στην Intel που εν ετη σχεδον 2020,ο φθηνοτερος 6c/12thread επεξεργαστης της κοστιζει 350ευρω(ο κλειδωμενος 8700).

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Εννοω και απο Ελλαδα και απο εξωτερικο. Οποια καταστηματα βλεπεις και φερνουν τον 3900x,λογικα θα φερουν καποια στιγμη και τον 3900.

Περαν τουτου ο 9400F ειναι ανεκδοτο. 6κομμενα threads,overclock δεν μπορεις να του κανεις και οι φθηνες μητρικες για τις οποιες προοριζεται δεν σηκωνουν τους 8πυρηνους λογω αδυναμων VRM. Ουτως ή αλλως αν τον βαλεις σε αδυναμες καρτες(γιατι σιγα μην αγορασεις καρτες των 700 και 800ευρω για να τον βαλεις πανω)τα ιδια αποδιδει με τα ρυζια.

Ο μονος λογος που  αξιζει αυτος ο επεξεργαστης ειναι αν καποιος θελει για χ,ψ λογο Intel cpu κατω απο 200ευρω. Αν ειχε εστω 12threads,θα σου ελεγα οτι ειναι λουκουμι,αλλα βλεπεις μετα πως θα πουλουσε στα 2πλασια χρηματα τον 8700κ :)

Τα παραπονα σου λοιπον περι συγκρισεων καντα στην Intel που εν ετη σχεδον 2020,ο φθηνοτερος 6c/12thread επεξεργαστης της κοστιζει 350ευρω(ο κλειδωμενος 8700).

Μην λες κουταμάρες , τότε να συγκρίνουμε την 9η γενιά της ΙΝΤΕΛ με 

https://www.skroutz.gr/s/2524847/AMD-FX-8320-Box.html

που πουλάει η AMD sta 180ευρω.

Το λογικό είναι να συγκρίνουμε τις τελευταίες διαθέσιμες στην αγορά γενιές.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Confused 3
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Fulgore είπε

εμένα με ενδιαφέρει ο AMD Ryzen 9 3950X (16c/32t)

όπως και ο νέος AMD Threadripper

δεν είμαι του Overclocking κτλ για συγκεκριμένες χρήσεις τους θέλω.

μακάρι να κυκλοφορήσουν στην ελλάδα ώστε να μπορέσω να τους αγοράσω από εδώ και όχι από το εξωτερικο

1 λεπτό πριν, jgeorgiou είπε

Μην λες κουταμάρες , τότε να συγκρίνουμε την 9η γενιά της ΙΝΤΕΛ με 

https://www.skroutz.gr/s/2524847/AMD-FX-8320-Box.html

που πουλάει η AMD sta 180ευρω.

πάντως ο AMD FX 8350 που μου έδωσε ένας φίλος/γνωστός μαζί με μητρίκη/μνήμες μια χαρά ανέστησε τον πεθαμένο AMD Athlon 64 X2 που είχα

έτσι τώρα έχω ένα δυνατό υποστηρικτικό σύστημα του νέου συστήματος μου.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Ποιος ειναι ο τελευταιος διαθεσιμος στην αγορα 6c/12thread απο intel μερια για πες μου σε παρακαλω.

6c/12thread εχει ο 3600,οχι 6/6 που εχει ο i5.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ποιος ειναι ο τελευταιος διαθεσιμος στην αγορα 6c/12thread απο intel μερια για πες μου σε παρακαλω.

6c/12thread εχει ο 3600,οχι 6/6 που εχει ο i5.

τελευταία γενιά 

6c/12c 9700Κ

αντίστοιχης πραγματικής ταχύτητας με R3600 όμως είναι ο I5 9400f , αυτή η η πραγματικότητα είτε μας αρέσει είτε όχι.

• Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

τελευταία γενιά 

6c/12c 9700Κ

αντίστοιχης πραγματικής ταχύτητας με R3600 όμως είναι ο I5 9400f , αυτή η η πραγματικότητα είτε μας αρέσει είτε όχι.

Ο 9400F είναι ένα τίποτα μπροστά στον 3600.

Τι είναι αυτά που λες ....

H ημέρα με την νύχτα.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ConstantineP είπε

το είπα λάθος για 9700Κ , απλά ο 9700Κ είναι στην τιμή του 8700Κ

Οσον αφορά τον 9400f & R3600 προσωπικά τα έχω δει σε παινχίδια και στο 99% είναι ΜΠΡΟΣΤΑ ο 9400F άνετα. Με το ζόρι σε 5-6 παιχνίδια είναι μπροστά ο R3600

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...