meletis_m Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Η χρήση προορίζεται να γίνει από καθηγητή Μαθηματικών . Προγράμματα θα χρησιμοποιεί σίγουρα Office , 5-6 καρτέλες για περιήγηση , πρόγραμμα υπολογισμού πιθανοτήτων . Είμαι σε δίλημμα τι να προτιμήσω σύνθεση με Ryzen ή κάποια Intel . Σίγουρα απαραίτητη προϋπόθεση είναι 8Gb Ram , (ελάχιστο) , Ssd δίσκος 256Gb , Μηχανικός Δίσκος 1Tb. Το τροφοδοτικό θέλουμε να υποστηρίξει και σε μελλοντική αναβάθμιση. Το επιπλέον έξοδο θα είναι η αγορά άδειας λειτουργικού. Χρήση θα γίνεται τουλάχιστον 6 ώρες οπότε θέλουμε μια ξεκούραστη οθόνη 24-26 ιντσες. Συναρμολόγηση θέλουμε από το κατάστημα , δεν μπορώ να τον εξυπερετήσω λόγω απόστασης και κομμάτια θα θέλαμε απο ένα κατάστημα.
tanasen01 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Aν θέλει να εξαντλήσει το budget μπορεί να πάει σε άλλον επεξεργαστή, κατά πρoτίμηση τον R5 3600. Απλά τότε να ζητήσει να κάνουν bios update για να αναγνωριστεί ο 3600 ή να πάει σε άλλη μητρική που τον υποστηρίζει εξ αρχής https://www.mgmanager.gr/socket-am4/81854-msi-b450m-pro-vdh-max-amd-socket-am4-micro-atx-4xddr4-4xsata3-m2-raid-glan-usb32-hdmi-dvi-vga-7a38-043r.html?search_query=b450m+max&results=4 1
TheMechanic1 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) O 3600 νομίζω ότι θα είναι μεγάλο overkill. Ακόμα και ο 2600 ίσως είναι άλλα αφού είναι εντός μπάτζετ έστω. Απλός υπολογιστής γραφείου είναι. Αν ο υπολογισμός των πιθανοτήτων είναι απλά για την δουλειά του καθηγητή και όχι για κάτι άλλο, δε νομίζω ότι θα είναι κάτι βαρύ και δύσκολα να χρησιμοποιεί πολλούς πυρήνες. Για το τροφοδοτικο, τι εννοεις? Για τι μελλοντική αναβάθμιση μιλάς? Αν δεν έχει σκοπό να βάλει καμια μεγάλη κάρτα γραφικών, ότι άλλο και να κάνει το καλύπτει οποιαδήποτε νορμαλ τροφοδοτικό. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2019 από TheMechanic1 1
tanasen01 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, TheMechanic1 είπε O 3600 νομίζω ότι θα είναι μεγάλο overkill. Ακόμα και ο 2600 ίσως είναι άλλα αφού είναι εντός μπάτζετ έστω. Απλός υπολογιστής γραφείου είναι. Αν ο υπολογισμός των πιθανοτήτων είναι απλά για την δουλειά του καθηγητή και όχι για κάτι άλλο, δε νομίζω ότι θα είναι κάτι βαρύ και δύσκολα να χρησιμοποιεί πολλούς πυρήνες. Ναι οκ συμφωνώ, θα μπορούσε να πάει και σε 9100 γιατί μάλλον single threaded εφαρμογή θα είναι. 6 ώρες πριν, meletis_m είπε Το τροφοδοτικό θέλουμε να υποστηρίξει και σε μελλοντική αναβάθμιση. Αναβάθμιση για ποιον λόγο; Για την ίδια χρήση; Αν απλά θέλει μακροχρόνια αντοχή ας κοιτάξει ένα CX450. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2019 από tanasen01
meletis_m Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 10 ώρες πριν, TheMechanic1 είπε O 3600 νομίζω ότι θα είναι μεγάλο overkill. Ακόμα και ο 2600 ίσως είναι άλλα αφού είναι εντός μπάτζετ έστω. Απλός υπολογιστής γραφείου είναι. Αν ο υπολογισμός των πιθανοτήτων είναι απλά για την δουλειά του καθηγητή και όχι για κάτι άλλο, δε νομίζω ότι θα είναι κάτι βαρύ και δύσκολα να χρησιμοποιεί πολλούς πυρήνες. Για το τροφοδοτικο, τι εννοεις? Για τι μελλοντική αναβάθμιση μιλάς? Αν δεν έχει σκοπό να βάλει καμια μεγάλη κάρτα γραφικών, ότι άλλο και να κάνει το καλύπτει οποιαδήποτε νορμαλ τροφοδοτικό. Τουλάχιστον μία 4 ετια δεν θα προχωρήσει σε αναβάθμιση. Για αυτό λέω να καταφύγω σε σειρά έστω Ryzen 2400 που έχει ενσωματωμένα γραφικά. Τροφοδοτικό θα επιλέξω 1 80 plus ~450 w Θα ρωτήσω ποια εφαρμογή θα χρησιμοποιήσει για πιθανότητες είτε sps ssd είναι για υπολογισμό Πιθανοτήτων που όμως δεν απαιτεί πολλούς πυρήνες.
meletis_m Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Έβγαλε κάποιες προσφορές το eshop. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε τι τροφοδοτικό φοράνε , και ότι έχουν το πιο φθηνό Ssd. Αλλά τον συμφέρει λόγω ότι περιλαμβάνει και τη οθόνη και το λειτουργικό σύστημα στη τιμή. Δεν ξέρω εάν γίνεται τροποποίηση στη προσφορά
TheMechanic1 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Αυτό νομίζω είναι αυτό που λες. https://www.e-shop.gr/innovator-3-student-power-3200g-me-windows-10-p-PER.910138 Τροφοδοτικό innovator... Νομίζω με αντίστοιχα λεφτά φτιάχνεις κ μόνος σου σύστημα για να βάλεις και ότι ακριβώς θες.
meletis_m Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, TheMechanic1 είπε Αυτό νομίζω είναι αυτό που λες. https://www.e-shop.gr/innovator-3-student-power-3200g-me-windows-10-p-PER.910138 Τροφοδοτικό innovator... Νομίζω με αντίστοιχα λεφτά φτιάχνεις κ μόνος σου σύστημα για να βάλεις και ότι ακριβώς θες. Το θέμα είναι οτι θα πληρώσω επιπλέον λειτουργικό σύστημα και οθόνη σε σύγκριση με τη ποροσφορά. Θα ρωτήσω εάν γίνεται τροποποιήση στην προσφορά Kαι να βάλω ως τροφοδοτικό αυτό εδώ : https://www.e-shop.gr/psu-coolermaster-masterwatt-450w-p-PER.817919 σε σύγκριση με το Innovator Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2019 από meletis_m
tanasen01 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 17 ώρες πριν, meletis_m είπε Έβγαλε κάποιες προσφορές το eshop. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε τι τροφοδοτικό φοράνε , και ότι έχουν το πιο φθηνό Ssd. Αλλά τον συμφέρει λόγω ότι περιλαμβάνει και τη οθόνη και το λειτουργικό σύστημα στη τιμή. Δεν ξέρω εάν γίνεται τροποποίηση στη προσφορά Δεν είναι προσφορά. Πληρώνεις το λειτουργικό ενώ μπορείς να έχεις ενεργοποιημένα windows πάμφθηνα . Με λίγα παραπάνω από 500€ χωράει ο 2400G και με ποιοτικότερα υπόλοιπα κομμάτια:
meletis_m Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, tanasen01 είπε Δεν είναι προσφορά. Πληρώνεις το λειτουργικό ενώ μπορείς να έχεις ενεργοποιημένα windows πάμφθηνα . Με λίγα παραπάνω από 500€ χωράει ο 2400G και με ποιοτικότερα υπόλοιπα κομμάτια: Το πρόβλημα , είναι ότι ο κάτοχος δεν γνωρίζει να περάσει το λειτουργικό και όλη τη διαδικασία. Και εγώ είναι μακριά για να τον βοηθήσω. Παλιότερα είχα πάρει από το συγκεκριμένο για windows 7 , και δεν δούλεψε η άδεια . Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2019 από meletis_m
tanasen01 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, meletis_m είπε Το πρόβλημα , είναι ότι ο κάτοχος δεν γνωρίζει να περάσει το λειτουργικό και όλη τη διαδικασία. Και εγώ είναι μακριά για να τον βοηθήσω. Αναλυτικός οδηγός από εκεί που λέει "Εγκατάσταση Windows" και μετά
meletis_m Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Ο κάτοχος έχει τη προκατάληψη για τους amd και δεν θέλει σύνθεση με amd. Έχει μείνει στη σειρά των fx. Οπότε κοιτάμε σύνθεση με intel πάλι στα ίδια χρήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα