celtic Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Καλησπερα συμφορουμιτες. Ηρθε ο καιρος να αλλαξω τηλεοραση, και απο sony bravia 32" LCD 10ετιας, πηγα σε 43" sony 4k LED smart. To μοντελο ειναι αυτο: https://www.sony.gr/electronics/tileoraseis/xf7000-series Η τιμη ηταν εξευτελιστικη λογω γνωστου, ωστοσο στα ιδια χρηματα μπορουσα να παρω την 49αρα ακριβως με τα ιδια χαρακτηριστικα. Διαλεξα την 43αρα ωστοσο εχω ψιλοαμφιβολιες για την ορθοτητα της αποφασης και θα ηθελα την γνωμη σας. Η αποσταση θεασης ειναι 2,5 - 2,6 το ΠΟΛΥ μετρα. Πολυ σπανια να δω ταινια, συνηθως ειδησεις η λιωνω το ps4 η κανεναν αγωνα... Το παιδι KAI EΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ καθεται λιγο πιο κοντα στα 2μ και φυσικα μας τυρανναει με το Nikelodeon... Η τηλεοραση ειναι στο σαλονι. Η 49αρα μου φανηκε υπερβολικη μην πω και επικινδυνη για το παιδι μιας και βλεπει καναλι 720p και οχι full HD σε τετοια αποσταση. Επραξα σωστα με την επιλογη της 43αρας; Η τηλεοραση ειναι ΑΨΟΓΗ και δεν με κουραζει καθολου μιας και το ματι βλεπει ακριβως περιμετρικα ολες τις γωνιες χωρις να κινειται... Μηπως ειναι υπερβολη τελικα η 49αρα η εκανα χαζομαρα και επρεπε να την τσιμπησω; Εχω δει πινακακια και λοιπα, αλλα αλλα λεει ο ενας και αλλα ο αλλος...
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Οι προτεινόμενες ιντσες/απόσταση βγαίνουν καθαρά με βάση το εύρος πεδίου όρασης. Προφανώς και η προσωπική προτίμηση υπερέχει έναντι οποιασδήποτε πρότασης. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι οι μεγάλες ιντσες φαίνονται υπερβολικές στην αρχή, αλλά μετά από λίγο συνηθίζεις. Το θέμα της αλλοίωσης της εικόνας εξαιτίας πηγής με χαμηλή ανάλυση, προφανώς και πρέπει να παίζει ρόλο κατά την αγορά, άσχετα από τις προτεινόμενες ίντσες/απόσταση. Παράδειγμα, μια 55" Entry Level '4k' σε κοντινή απόσταση θα είναι σκέτο βασανιστήριο για τα μάτια, αν βλέπεις Digea ή βίντεο χαμηλής ανάλυσης.
celtic Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Αυτος ηταν ο λογος που στραφηκα στην 43" την οποια υποψην στην αρχη ελεγα γιατι πηρα τοσο μεγαλη οταν πρωτοειδα μια ταινια. Εννοειται οτι το ματι συνηθισε μετα απο λιγες μερες... Απλα ειδα και 49" σε αποσταση 3 μετρα περιπου και ηταν ανεκτη στα ματια μου αλλα με full hd αναλυση... Δεδομενου ομως παιδιου και αισχρης αναλυσης Digea φοβηθηκα για τα ματια του/μας... Η αποσταση που την εχω ειναι οκ; Θεωρειται μεγαλη / μικρη;;; Εχω διαβασει τρελα πραγματα του στυλ 2μ για 50αρα αν ειναι full hd το οποιο δεν ξερω καν πως μπορει καποιος να το αντεξει...
yiankap Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) @MakeGreeceSexyAgain Προβλήματα αλλοίωσης εικόνας - αδυναμίας συγκέντρωσης και παρακουλούθησης , είχα και εγώ με μια Philips 55 4k (από τα low end μοντέλα), όταν παρακολουθούσα τηλεόραση από τα 2,5 μέτρα απόσταση. Το βασανιστήριο ήταν λίγο να περιγράψει αυτό που ένιωθα. Μέχρι και ημικρανίες κατέληξα να έχω από την κακής ποιότητας απεικόνιση για αυτό και την άλλαξα με μια άλλη. @celtic Είχα τους ίδιους φόβους με εσένα και τελικά αντικατέστησα την 55άρα που ανέφερα παραπάνω και που μου δημιουργούσε πρόβλημα στα μάτια, με μία 43άρα FHD καλής ποιότητας ( η FHD επιλέχθηκε για τον λόγο ότι ήταν απλά ετοιμοπαράδοτη και η αλλαγή με την παραπάνω 55άρα έπρεπε να γίνει αυθημερόν). Η επιλογή του μεγέθους των 43" έγινε με γνώμονα ότι το τότε μωρό, σίγουρα θα έβλεπε τηλεόραση στο μέλλον και μάλιστα εκτιμησα οτι αυτο θα γινόταν από πολύ κοντινή απόσταση, (συμπτωματικά οι αποστάσεις στο σαλόνι είναι ακριβώς ίδιες με τις δικές σου). Τελικά αποδείχτηκα σωστός και δεν το μετανιώνω στιγμή. Η κόρη μου μόνο που δεν χώνει το κεφάλι μέσα στην οθόνη να φιλήσει την Πέππα στα βιντεακια του youtube. Συνήθως βλέπει από 1,5 μέτρο απόσταση, παρά τις όποιες προσπάθειές μου. Όλο την απομακρυνω και όλο γυρνάει μπροστά στην τηλεόραση. Οπότε, προς το παρόν καλύτερα να έχω μια μικρότερη τηλεόραση για την προφύλαξη των ματιών των παιδιού και σε 5-6 χρονάκια που εκ των πραγμάτων θα αλλάξω τηλεόραση θα πάω σε μεγαλύτερη. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι άλλο το οπτικό πεδίο ενός παιδιού 2.5 ετών και άλλο ενός ενήλικα 45 ετών. Δεν μπορούμε να επιλέγουμε τηλεόραση με βάση τα κριτήρια του ενήλικα οταν υπάρχουν μωρά στο σπίτι. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2019 από yiankap 2 1 1
bluesattack Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Το πιθανοτερο ειναι να συνηθιζες μετα απο μερικες ημερες την 49'' , μεχρι που θα σου φαινοταν και μικρη καποια στιγμη.Φυσικα αυτο δυσκολα θα συνεβαινε βλεποντας το καναλι της Bουλης , αλλα ευκολα θα συνεβαινε βλεποντας ert sports hd , η παιζοντας playstation. Εννοειται οτι εχει σχεση και με την ευαισθησια του ματιου του καθενος , οπως και με το υψος στο οποιο εινα τοποθετηση η οθονη , δηλαδη και με την σταση του σωματος .Μπορεις να εισαι ''μεσα'' στην οθονη η να κοιτας προς τα πανω. Τωρα για την ευαισθησια ενος μικρου παιδιου καλυτερα να ερωτηθει ενας ειδικος.Υποθετω οτι και η εστιαση ειναι διαφορετικη απο το προσπαθει ενας ενηλικας να διαβασει υποτιτλους η να μην χασει ''σκηνη'' απο το να χαζευει ενα μικρο παιδι τα μικι μαους Βλεπω οτι τα προβληματα σου ειναι περισσοτερο ''οικογενειακα'' και λιγοτερο κινηματογραφικα, οποτε δεν αξιζει κιολας να το πολυσκεφτεσαι για 6 '' , να ''σκας'' κοινως για το αν εκανες καλα.Ασε που το μουντιαλ αργει κιολας, μεχρι τοτε... Το σημαντικο ειναι η σωστη διαπαιδαγωγηση του παιδιου μεσω του Tomb Raider στο πλαυστεισιο
celtic Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Καλα προφανως και δεν θα σκαμε για 6" απλα η τιμη ηταν η ιδια και γι'αυτο το σκεφτομαι.... Βλεποντας και netflix στην τηλεοραση βλεπω οτι δεν με ζοριζει καθολου και ειναι παρα παρα πολυ ξεκουραστη και "βατη" εχοντας πολυ καλη εικονα... Διαβασα επισης οτι καλυτερα για κονσολες και βιντεο παιχνιδια καλο ειναι να μην φευγουμε σε ιντσες... Οποτε και βαση πινακων ειμαι εκει που πρεπει απο αποσταση ειδικα στα 720p του nickelodeon για το οποιο θελει περιπου 2 μετρα και βαλε αποσταση απο τον θεατη, ποσο μαλλον οταν κολλαει το κουτσουβελακι... Ισως και να μην πρεπει να το πολυκουραζω, καθως τα ιδια ειχα παθει και με το μονιτορ του υπολογιστη. Ειχα παρει 27αρι και δεν το αντεχα καν.... Καθε φορα με το ζορι καθομουν... Πηρα 24αρι και παρολο που ηταν 3 ιντσες η διαφορα ηταν ΤΑΜΑΜ στα ματια μου... Oσον αφορα την αποσταση την ξαναμετρησα... 1,7μ το παιδι 2,3 μετρα εμεις.... Ειμαστε κομπλε νομιζω...
mitspetr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εκπέμπει σε 720p το nickelodeon; Επίγεια; Δεν νομίζω. 576i είναι κανονικότατα. Επίσης η απόσταση θέασης καθορίζεται από τη γωνία θέασης που μπορεί να είναι 40-45 μοίρες με τη δεύτερη να είναι πιο χορταστική. Η ανάλυση δεν έχει καμία σχέση με το μέγεθος παρά μόνο με την οπτική οξύτητα η οποία δεν μας ενδιαφέρει στην απόσταση θέασης και το οπτικό πεδίο. Στα 2,3 μέτρα κανονικά έπρεπε να πάρεις τουλάχιστον 55άρα. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από mitspetr
26ska Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 55 στα 3 μέτρα έχω και πλέον πια είναι μικρή... 2
celtic Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 9 ώρες πριν, mitspetr είπε Εκπέμπει σε 720p το nickelodeon; Επίγεια; Δεν νομίζω. 576i είναι κανονικότατα. Επίσης η απόσταση θέασης καθορίζεται από τη γωνία θέασης που μπορεί να είναι 40-45 μοίρες με τη δεύτερη να είναι πιο χορταστική. Η ανάλυση δεν έχει καμία σχέση με το μέγεθος παρά μόνο με την οπτική οξύτητα η οποία δεν μας ενδιαφέρει στην απόσταση θέασης και το οπτικό πεδίο. Στα 2,3 μέτρα κανονικά έπρεπε να πάρεις τουλάχιστον 55άρα. Αν ειναι οντως 576p και επειδη βλεπει υο παιδι σε αυτη την αποσταση τοτε υπερβολικη ειναι και η η 43αρα... Όλα τα πινακακια συστηνουν τουλαχιστον 3 μετρα αποσταση...
mitspetr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, celtic είπε Αν ειναι οντως 576p και επειδη βλεπει υο παιδι σε αυτη την αποσταση τοτε υπερβολικη ειναι και η η 43αρα... Όλα τα πινακακια συστηνουν τουλαχιστον 3 μετρα αποσταση... Δεν είναι progressive η μετάδοση του σήματος. interlaced είναι σε κάθε περίπτωση στην Digea. Τα πινακάκια στα οποία αναφέρεσαι έχουν να κάνουν με την οπτική οξύτητα, όχι με το οπτικό πεδίο. Συνεπώς είναι άσχετα με την απόσταση θέασης και το "γέμισμα" του οπτικού σου πεδίου. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Πρωτίστως κοιτάμε το οπτικό πεδίο και δευτερευόντως αν η οπτική οξύτητα έχει νόημα ως προς την ανάλυση στην απόσταση και το μέγεθος της εικόνας που βλέπουμε. Ποια πινακάκια προτείνουν 3μ. απόσταση για 43 ίντσες; Μάλλον δεν τα διαβάζεις σωστά ή έχεις μπερδέψει την οπτική οξύτητα με το οπτικό πεδίο. Δηλαδή πρόκειται για πινακάκια που σου λένε άλλα πράγματα από εκείνο που χρειάζεσαι εσύ. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2019 από mitspetr
celtic Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Στις 17/10/2019 στις 11:41 ΠΜ, mitspetr είπε Δεν είναι progressive η μετάδοση του σήματος. interlaced είναι σε κάθε περίπτωση στην Digea. Τα πινακάκια στα οποία αναφέρεσαι έχουν να κάνουν με την οπτική οξύτητα, όχι με το οπτικό πεδίο. Συνεπώς είναι άσχετα με την απόσταση θέασης και το "γέμισμα" του οπτικού σου πεδίου. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Πρωτίστως κοιτάμε το οπτικό πεδίο και δευτερευόντως αν η οπτική οξύτητα έχει νόημα ως προς την ανάλυση στην απόσταση και το μέγεθος της εικόνας που βλέπουμε. Ποια πινακάκια προτείνουν 3μ. απόσταση για 43 ίντσες; Μάλλον δεν τα διαβάζεις σωστά ή έχεις μπερδέψει την οπτική οξύτητα με το οπτικό πεδίο. Δηλαδή πρόκειται για πινακάκια που σου λένε άλλα πράγματα από εκείνο που χρειάζεσαι εσύ. Aναφερομαι στα παρακατω πινακακια. Προσοχη ομως μιλαω για καναλια τυπου Nickelodeon που εκπεμπουν 576i....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα