Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα εχω περασει Πληροφορική Αρτα και σκεφτομαι για μεταγραφή στο τμήμα πληροφορικής στην Καστοριά ή στο τμήμα πληροφορικής στο ΑΠΘ. Θα ήθελα να μάθω αν έχει κάποια εμπειρία κάποιος σχετικά με τους καθηγητές και τα μαθήματα και σε τι επίπεδο δυσκολίας κατατάσσονται οι σχολές, δεν έχω εμπειρία από προγραμματισμό και θέλω να μάθω σε ποιο τμήμα από τα δυο θα μπορέσω να ανταπεξέλθω.

Δημοσ.

Καλησπέρα,  από αυτές που προτείνεις θα σου έλεγα να κοιτάξεις την Πληροφορική στο ΑΠΘ. Η πληροφορική είναι γενικά απαιτητική και θέλει ενασχόληση με το αντκείμενο, όχι μόνο για να βγάλεις τη σχολή αλλά και εργασιακά μετά. 

Για μένα δηλαδή μην κοιτάς ποιο είναι πιο εύκολο για να βγάλω τη σχολή να ξεμπρδεύω, αλλά πιο θεωρείται καλύτερο τμήμα κτλ. Από αυτά που αναφέρεις ΑΠΘ. Πολύ λίγοι έχουν εμπειρία πριν μπουν στη σχολή, οπότε μην σε προβληματίζει αυτό. Θα μπεις στο νόημα σιγά σιγά.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, μήπως τα έχεις μπερδέψει λίγο;

Από την Άρτα να πας Α.Π.Θ δεν γίνεται, γίνεται (αν καταλαβαίνω καλά από εδώ https://www.foititikanea.gr/φοιτητής/μετεγγραφές/15931-μετεγγραφές-2019-τα-αντίστοιχα-τμήματα ) να πας στο Διεθνές πανεπιστήμιο (το πρώην ΤΕΙ Πληροφορικής στη Σίνδο). Αυτά που ρωτάς για καθηγητές και επίπεδο δυσκολίας νομίζω ότι με τις πρόσφατες αλλαγές είναι κάπως δύσκολο να απαντηθούν εφόσον δεν υπάρχει εμπειρία στο νέο πρόγραμμα σπουδών. Παραδοσιακά πάντως, το ΤΕΙ Σίνδου είναι το πιο απαιτητικό από τα 3. Το αν μπορείς να ανταπεξέλθεις είναι καθαρά υποκειμενικό. Εξαρτάται αρκετά από την θέληση σου να ασχοληθείς, δυστυχώς όμως πολλές φορές δεν φτάνει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Stamos_polixniotis99 είπε

Διστυχώς είμαι πληροφορικής ΤΕΙ Σίνδου (που είναι πλέον ΔΙΠΑΕ). Μην πας σε αυτήν τη σχολή. Οι καθηγητές είναι όλοι σχεδόν μαλάκες και περνάνε τα γλυφτράκια (πχ ο Ακεψωμαΐδης πέρασε εργαστήριο Αλληλεπίδραση με 5 λόγω των γενεθλίων του).

Παρεπιπτόντως, είχα την τύχει να μην περάσω στην Σινδο φέτος , γιατι έβγαλα λιγο λιγότερο και πέρασα στην Καβαλα. Ο Ακεψωμαΐδης δεν γνωρίζω ποιος ειναι αλλα αν ειναι τοσο άσχημη η κατάσταση,δόξα τον θεό που δεν έβγαλα παραπανω.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Stamos_polixniotis99 είπε

Διστυχώς είμαι πληροφορικής ΤΕΙ Σίνδου (που είναι πλέον ΔΙΠΑΕ). Μην πας σε αυτήν τη σχολή. Οι καθηγητές είναι όλοι σχεδόν μαλάκες και περνάνε τα γλυφτράκια (πχ ο Ακεψωμαΐδης πέρασε εργαστήριο Αλληλεπίδραση με 5 λόγω των γενεθλίων του).

Ότι να 'ναι. Οι καθηγητές αν δούνε άνθρωπο που ασχολείται θα ασχοληθούν και αυτοί μαζί του. Αν πάλι είσαι τουρίστας, μην περιμένεις να ενδιαφερθούν για σένα. Και στο λέω αυτό σαν τουρίστας που τα πρώτα 3 χρόνια ίσα που ήξερα που βρίσκεται η σχολή. Όταν έκατσα και ασχολήθηκα δεν είχα κανένα πρόβλημα με κανέναν. Να κοιτάτε πρώτα να είστε σοβαροί και τυπικοί με τις υποχρεώσεις σας και μετά αν πάλι έχετε προβλήματα (που αποκλείεται), το ξανασυζητάμε. Το αν εσύ έπεσες στην εξαίρεση δεν σημαίνει ότι μπορείς να τους ισοπεδώνεις όλους και όλα.

11 ώρες πριν, Jeiko_22 είπε

Παρεπιπτόντως, είχα την τύχει να μην περάσω στην Σινδο φέτος , γιατι έβγαλα λιγο λιγότερο και πέρασα στην Καβαλα. Ο Ακεψωμαΐδης δεν γνωρίζω ποιος ειναι αλλα αν ειναι τοσο άσχημη η κατάσταση,δόξα τον θεό που δεν έβγαλα παραπανω.

Την ατυχία είχες, όχι την τύχη.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 13/10/2019 στις 9:32 ΜΜ, Stamos_polixniotis99 είπε

Εντελώς ότι να ναι όμως. Σαν ΤΕΙ πληροφορικής ήταν μια χαρά (και οι καθηγητές στη πλειοψηφία κομπλέ). Τώρα με την αλλαγή που έγινεθ ΔΙΠΑΕ νομίζω κάνεις δε ξέρει πως θα είναι που θα βγει 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...