akisdom Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Στις 26/11/2019 στις 8:25 ΜΜ, papoys1 είπε Στη θέρμανση η τέλεια λύση είναι το καλοριφέρ φυσικά. Όλα τα υπόλοιπα τα χρησιμοποιούμε από ανάγκη.Αν έχεις ειδική έκπτωση στο ρεύμα φυσικά να πας προς τα εκεί.Και η κόρη μου έχει αλλά προτιμά σαν δεύτερη πηγή θερμότητας μετά το καλοριφέρ την υγραερίου.Εγώ έχω άκρες επειδή έχω αυτοκίνητο υγραερίου και γεμίζω τη φιάλη εκεί και μου έρχεται σχεδόν στη μισή τιμή.Όσο για μυρωδιά αν ξέρεις και την ανάβεις σωστά δεν μυρίζει ποτέ. Απλά το είπα επειδή έχω χρησιμοποιήσει και άλλα θερμαντικά σώματα κυρίως ρεύματος αλλά τη ζεστασιά της σόμπας υγραερίου δεν την αλλάζω με κανένα. Οτι χειρότερο μπορείς να κανείς ειναι να γεμίσεις φιάλη υγραεριου απο υγραέριο για αυτοκίνητο. Έχει πολλά προσμικτα μέσα για ευνόητους λόγους , όπως για παράδειγμα κάποιο ειδικό λάδι. Σκέψου να το καις μέσα στο σπίτι σου και να το εισπνέεις. Η καλύτερη λύση για σόμπες υγραεριου ώστε να μην μυρίζουν , ή μάλλον η μόνη λύση ειναι φιάλη καθαρού προπανίου , ή αλλιώς με μαύρο καρτελάκι. Ειναι για χρήση σε σόμπες και δεν περιέχουν βουτανίο , το κύριο συστατικό που κάνει μια σόμπα να μυρίζει. Τώρα για σωστό άναμμα της σόμπας πρώτη φορά ακούω κι έχω ζήσει αρκετούς χειμώνες σε τροχόσπιτο που το υγραέριο ειναι η βασική θέρμανση του ! 1
phanispal Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, κλασικές καταστάσεις δηλαδή. Μέσα σε λίγες απαντήσεις, έχουν ακουστεί όλες οι απόψεις, όλες οι επιλογές.
papoys1 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 47 λεπτά πριν, akisdom είπε Οτι χειρότερο μπορείς να κανείς ειναι να γεμίσεις φιάλη υγραεριου απο υγραέριο για αυτοκίνητο. Έχει πολλά προσμικτα μέσα για ευνόητους λόγους , όπως για παράδειγμα κάποιο ειδικό λάδι. Σκέψου να το καις μέσα στο σπίτι σου και να το εισπνέεις. Η καλύτερη λύση για σόμπες υγραεριου ώστε να μην μυρίζουν , ή μάλλον η μόνη λύση ειναι φιάλη καθαρού προπανίου , ή αλλιώς με μαύρο καρτελάκι. Ειναι για χρήση σε σόμπες και δεν περιέχουν βουτανίο , το κύριο συστατικό που κάνει μια σόμπα να μυρίζει. Τώρα για σωστό άναμμα της σόμπας πρώτη φορά ακούω κι έχω ζήσει αρκετούς χειμώνες σε τροχόσπιτο που το υγραέριο ειναι η βασική θέρμανση του ! Με το ίδιο υγραέριο γεμίζουν τις φιάλες και τα αυτοκίνητα.Καμία διαφορά.Ενδεχομένως να υπάρχει μία μικρή απόκλιση στα ποσοστά βουτανίου - προπανίου κάτι που γίνεται στο μίγμα και για τα αυτοκίνητα χειμώνα - καλοκαίρι. Μόνο στην τιμή έχουν διαφορά το ένα 65 με 70 λεπτά και το άλλο 1 με 1,20 ευρώ.Παλαιότερα τις γέμιζαν ελεύθερα όλα τα πρατήρια αλλά όπως είπαν για λόγους ασφαλείας αυτό απαγορεύτηκε.Τώρα αν οι λόγοι ασφαλείας ήταν να προσθέσουν στην τιμή ένα 70 έως 100% διαφορά εγώ τι να πω.Ο καθένας ας σκεφτεί ότι θέλει. Κανένα από τα δύο συστατικά δεν μυρίζει.Συγκεκριμένα είναι άοσμα και η μυρωδιά προστίθεται επίτηδες για να καταλάβει κάποιος αμέσως τη διαρροή. Και ναι στο άναμμα υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για να μην σου ξεφύγει άκαυτο αέριο στο χώρο και μυρίζει.Αυτοί που λένε μυρίζει δεν έχουν ρυθμίσει καλά το διακόπτη επάνω ή δεν έχουν τοποθετήσει σωστά τη φλάντζα στη φιάλη κατά την αλλαγή (πάντα πρέπει να μπαίνει καινούργια) για αυτό λένε ότι μυρίζει.Σε εμένα μυρίζει καμιά φορά αν την ανάψει η σύζυγος γιατί δεν κάνει σωστά όσα της έχω δείξει.Κάτι ξεχνάει.Αν την ανάψω εγώ ποτέ μα ποτέ δεν έχει μυρίσει. Όσο για τις κινδυνολογίες περί πρόσμικτων κ.λ.π. που κάνουν κακό στην υγεία να θυμίσω ότι όλες οι ψησταριές με υγραέριο ψήνουν το γύρο και άλλες λιχουδιές και οι περισσότεροι έχουν στο σπίτι μία υγραερίου για μπριζόλες , μπιφέτικα , σουβλάκια κ.λ.π. Οπότε μην λέμε ότι νάναι. 1
papoys1 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Στις 29/11/2019 στις 1:05 ΜΜ, Curtis76 είπε Κανε μας και μια αναφορα πως είναι το σωστό αναμμα στις υγραεριου. Ανέβασα ένα βιντεάκι για το πως ανάβω εγώ για πολλά χρόνια που τη χρησιμοποιώ σαν 2η πηγή θερμότητας μετά το καλοριφέρ και ποτέ δεν είχα πρόβλημα μυρωδιάς. Επίσης δείχνω και μία αυτοσχέδια κατασκευή για σταθερότητα στη μετακίνηση επειδή είναι φτιαγμένες από λεπτή λαμαρίνα και έχουν δυσκολίες στη μετακίνηση. όποιος ενδιαφέρεται εδώ. 2
Curtis76 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, papoys1 είπε Ανέβασα ένα βιντεάκι για το πως ανάβω εγώ για πολλά χρόνια που τη χρησιμοποιώ σαν 2η πηγή θερμότητας μετά το καλοριφέρ και ποτέ δεν είχα πρόβλημα μυρωδιάς. Επίσης δείχνω και μία αυτοσχέδια κατασκευή για σταθερότητα στη μετακίνηση επειδή είναι φτιαγμένες από λεπτή λαμαρίνα και έχουν δυσκολίες στη μετακίνηση. όποιος ενδιαφέρεται εδώ. papoys1 αν και εχω να χρησιμοποιήσω σομπα υγραερίου τουλαχιστον 25 χρόνια, ακόμα θυμαμαι το τελευταίο μοντέλο (delonghi) που είχα. Είχε τρεις σκάλες και στην σκάλα Νο3 μπορούσες να πιέσεις τον διακόπτη πιο μέσα ώστε να ανάψει με το κουμπι αναφλεξης. Δεν γινόνταν να την αναψεις στις αλλες δυο θέσεις. Δηλαδή η σομπα άναβε μόνο στη πιο δυνατή της σκάλα. Δε ξέρω αν είναι ακόμα έτσι τα μοντέλα που κυκλοφορούν.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ερώτηση: είχα αγοράσει πέρυσι αυτό και τώρα πάνω στον χρόνο βγάζει σπίθες από κάτω. Το έκλεισα αμέσως και το έβγαλα απ' την πρίζα. Έχει 2 χρόνια εγγύηση. Το πάω πίσω και το επισκευάζουν λογικά. Αν δεν επισκευάζεται τι γίνεται? Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
Dare-Devil Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, Xacti είπε Ερώτηση: είχα αγοράσει πέρυσι αυτό και τώρα πάνω στον χρόνο βγάζει σπίθες από κάτω. Το έκλεισα αμέσως και το έβγαλα απ' την πρίζα. Έχει 2 χρόνια εγγύηση. Το πάω πίσω και το επισκευάζουν λογικά. Αν δεν επισκευάζεται τι γίνεται? Αντικατάσταση με καινούριο ή πιστωτικό να αγοράσεις κάτι άλλο .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα